28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Salie


Ik had een stukje geschreven op mijn andere blog en tot mijn verbazing kennen heel veel mensen het feit dat Salie je huis zegent. Ook hoor ik dat als je grof zeezout in de hoeken strooit (die je dan gewoon bij de volgende keer opzuigt) je je huis reinigt.

Nou ik kende al die dingen niet. Het enige wat ik wel eens gehoord had was met wierook je hele huis even doorlopen om alle eventuele geesten uit je huis te verdrijven. Als mijn pa dit leest gaat ie gilllen: "Geesten? geesten? , Ilse,  Geesten BESTAAN NIET" 
Neehee, pa,  ik ben niet overspannen. (dat denkt ie altijd als ik een keer 'anders' reageer dan dat ie gewoon is van me) want ik ben ook een vrij nuchter type hoor, ik geloof ook niet in van die rare dingen normaliter. Totdat we hier een keer op de bank zaten met G en er ineens 1 van de 3 ballen die op een tafeltje liggen begon te rollen , een paar keer op en neer en toen ging ie na zo'n 3 keer op en neer rollen weer op zijn plek liggen. 
Een ander ding (heel bizar) was de dag dat we ons nieuwe huis kochten viel de tekening van ons te bouwen huis (die er al een paar maanden hing) zomaar van de muur, dat vind ik dan wel HEEL erg toevallig.
Dus ik ben bereidt die dingen gewoon te doen want baadt het niet dan schaadt het niet en er zijn nu zoveel mensen in dat huis geweest dat er heel veel energie hangt van al die mensen en die moet weg zodat je de rust terug vind. (Nee nog steeds niet overspannen hoor papa)
Dus heeft iemand nog tips? Ze zijn welkom.

5 reacties:

Ff praktisch; wanneer begin je met die salie? En door het hele huis?

3 april 2009 om 11:45  
Yuen zei

Ja, dat zout strooien ken ik ook. Heb ik gedaan op kamers. Eerst licht aan doen en dan strooien.

Ik zou er ook niet in willen geloven, helaas ben ik opgegroeid in een kwelhuis, waar er elke avond werd geklopt op onze woonkamerramen (we woonden 4 hoog, dus het kunnen geen mensen zijn geweest). Een briefje geschreven door een helderziende hielp eventjes tegen de kwelgeesten.. . Ook in dat zelfde huis, hoorde ik soms voetstappen voor mijn kamerdeur. Altijd 3 of 5. Heeft heel lang geduurt, voor ik met open deur durfde te slapen.

Denk wel als je er niet of minder voor openstaat, dat je het ook niet zien/voelt. Gelukkig sta ik er minder voor open anders doe ik geen oog dicht.

Oh, volgens ons (chinezen) is het niet goed om een spiegel in de slaapkamer te hebben. Een slaapkamer is een rustplek waarbij spanningen (spiegel, tv, computer) de rust zou kunnen verstoren. Zie Feng Shui. woon.rubriek.nl/wonen/fengshui_slaapkamer

http://mens-en-samenleving.infonu.nl/filosofie/7667-feng-shui-de-kracht-van-spiegels.html

4 april 2009 om 13:49  

Dat van die spiegel ken ik ook uit mijn studie TCM (traditionele Chinese Medicijnen). Volgens de Chinezen (correct me if i'm wrong, Yuen) zou je je huis volgens de Feng Shui 'moeten' inrichten. Iedere windrichting behelst een bepaalde kracht. Zo staat het noorden bijv. voor het activeren van je carrière. Bij het noorden hoort de kleur blauw, staat het getal 1 centraal en wordt water als activerend gebeuren beschouwd. Dus een huiskamerfontein in het noorden van je woonkamer trekt een goede vibratie voor je carrière aan. Het zuid-oosten trekt bijv. weer financiële rijkdom aan. Dit kan je activeren door hout (planten).
Leuke boekjes hierover zijn geschreven door: Lillian Too.
Probeer het eens uit.... wie weet wat je allemaal aantrekt!! ;-)

4 april 2009 om 16:10  
Yuen zei

Ja, dat kan best kloppen. Ik ben er niet zo in thuis, maar heb wel ietsjes meegekregen in de opvoeding. Heeft wel met energieen te maken in bepaalde ruimtes. Zoiets als aardstralen.

Een Feng Shui specialist, loopt met een soort kompas door je huis.

Leuk zeg TCM, lijkt mij wel een moeilijke studie.

4 april 2009 om 20:27  
tip zei

www.betweensisters.web-log.nl

9 april 2009 om 12:16