28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Martin Bril

Hij is dood en dat is KUT.
Ik hoorde het al gisteravond en las het net bij haar en haar en haar .
Ik begreep het niet maar hij ook niet lees ik nu, en deze heb ik dus gejat: 
Twitteren - Martin Bril 

Ik ben te oud. Ik snap iets niet. Dat twitteren. Mijn kinderen, die je toch tot de voorhoede van het moderne leven kunt rekenen, vinden het volkomen onzin. Alleen een paar nerds doen het bij hen op school. De eenzamen en verdrukten, zeg maar, de jongens met acne.
En Maxime Verhagen dus.
Ik vond Maxime Verhagen tot voor kort een minister die het prima deed. Lekker low profile, onder de radar goede zaken doen voor het vaderland.
Maar dat vond meneer niet genoeg.
Meneer wilde met het hoofd boven het maaiveld. Meneer wilde mee in de vaart der volkeren, meneer wilde hip zijn. En wat ging meneer doen? Hij ging twitteren. Sindsdien is het woord niet weg te blazen. En wat is nou concreet de inhoud van Maximes getwitter?
Welnu: wij zien hem op tv uit een limousine stappen, en na een minuut struikelen op de rode loper is hij verdwenen. Oppassen nu! Ja, daar twittert hij al! En wat is de strekking van de getwitterde mededeling?
Dat hij binnen is!
Kijk, daar hebben wij dus niets aan. Wat wij willen weten, is wat er door hem heen gaat als hij tijdens het plassen even een blik op de buitenboordmotor van Barroso werpt, onmiddellijk gevolgd door een flits uit vroeger tijden: o, wat schaamde Maxime zich toen voor zijn onbesneden slurfje.
Ook willen wij graag getwitterd zien hoe Balkenende in de derrière van een serveerster knijpt. Dat is twitteren, Maxime, daar zitten de mensen op te wachten! Succes volgende week, ga zo door dit kabinet van binnenuit belachelijk te maken.

8 reacties:

Inge zei

Ja hij zal gemist worden! Hij heeft ook erg leuke boeken geschreven!

23 april 2009 om 13:47  

Hé, dat wist ik nog helemaal niet! Hij was toch nog helemaal niet zo oud?

Ik ken hem vooral van de serie Evelyn.

23 april 2009 om 15:29  

Ik heb echt even gejankt gisteravond, wat zal ik hem missen in de Volkskrant en bij DWDD! Het is stil zonder Bril...

23 april 2009 om 16:40  
Door zei

Veel te jong. Vreselijk is het.

23 april 2009 om 17:42  

vroeger vond ik hem nooit zo leuk, maar de laatste jaren ben ik hem echt gaan waarderen, wat een leuke, slimme man met prachtig geschreven columns.

23 april 2009 om 18:11  

Wat zal ik hem missen aan mijn ontbijtbordje!! Vanavond ga ik wel even naar DWDD kijken... vreemd idee.... *zucht*

23 april 2009 om 18:25  

Ik kende hem eigenlijk alleen als schrijver van Evelien wat ik overigens geweldig vond. Ik schrik altijd enorm van dit soort berichten. Zo jong, waarom nou toch? Er gaan op dit moment veel te veel jonge mensen dood. Bah, bah, bah. Soms is het leven zo ongelooflijk kut!

23 april 2009 om 21:16  

Wel fijn dat ik op zoveel blogs een stukje van hem zie langskomen...zo blijven zijn stukjes fijn rondingen.

Mooi stukje heb je uitgekozen.

26 april 2009 om 15:19