28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Dopje


Er ligt nu al dagen een rood dopje net voor de ingang van de douche.

De badkamer is gemiddeld van grootte met een lichtgrijze vloer .
Zo'n rood dopje valt echt wel op.
Maar van het hele gezin komt niemand eens op het idee om dat dopje op te rapen en terug te doen op de fles.
Elk gezinslid hier gaat dagelijks in de douche, poetst 2x daags zijn tanden aan de wasbak naast de douche. Dat wil zeggen dat buiten mij minimaal 24x iemand daar naast dat dopje staat op een dag, dat is 96 keer sinds dat dopje er ligt ja.
Ik zie het telkens liggen en erger me aan het feit dat NIEMAND dat dopje opraapt.
Tuurlijk kan ik dat dopje oprapen maar ik raap de hele dag alles op wat anderen laten liggen , ik ruim het op, gooi het weg, maak het schoon, leg dingen op de trap die men dan ook weer niet ziet liggen en breng dan diezelfde dingen  uiteindelijk weer naar boven omdat niemand anders het doet.
Nou daarom raap ik dit dopje eens een keer niet op en kijk een hoe lang het duurt voordat iemand dat dopje opraapt. In 4 dagen tijd is nog niemand op dat idee gekomen.
Om in de douche te komen moet je uitkijken dat je er niet in trapt maar dat ziet men wel want het ligt al 4 dagen op dezelfde plek wat inhoudt dat men daar dus al 4 dagen 8x per dag overheen is gestapt, 24 keer in 4 dagen tijd. Dus 24 keer heeft men gezien dat ze op moesten letten dat ze niet in dat dopje stapte want dat doet pijn onder je blote voeten.
Ik begrijp het niet hoor...
Maar ik ga het mooi niet oprapen, echt niet dit keer.
Het is niet zo dat ik de hele dag aan het dopje denk mochten jullie dat denken, nee zodra ik de deur achter me dicht trek van de badkamer ben ik het vergeten maar als ik dan weer binnenkom is het eerste wat me opvalt dat rode dopje.
Waarom ziet niemand dat verdomde ding? Zijn ze rode dopjes blind hier of zo?

8 reacties:

Hihihi! Bij ons zijn het tennisschoenen, iedere week opnieuw!
En we weten ook heeeeeel goed van wie die zijn!!!

12 januari 2009 om 11:48  
Anoniem zei

Verzamel na het eten alle kinderen én manlief, zet ze om het rode dopje neer en laat ze zitten, kijken en hun mond houden. Jij gaat vervolgens vragen stellen over het leven van het rode dopje: of het pootjes heeft, hoe het daar terecht is gekomen, wat zijn functie in het leven is, etc. Daarna ga je ook zitten en kijken of het vanzelf verdwijnt. Dat doet het natuurlijk niet. Er zal dus een oplossing gevonden moeten worden. Diegene die het eerst begrijpt dat dat rode dopje welhierengunternogaantoe in de prullenbak gegooid moet worden,wint de prijs, namelijk een dik vet applaus en een schouderklop. De rest moet boeten. Die moet alle dingen opruimen die je in de loop van de dag hebt verzameld. Ook jóuw rotzooi! En jij gaat lekker zitten. Zijn ze helemáál van de pot gerukt daar!

12 januari 2009 om 12:18  
Ilse zei

@ Margriet: whoehhahahaaaaaa lig in een deuk

12 januari 2009 om 16:33  
Anoniem zei

Oh, dit is herkenbaar!!! Hier gaat het zo met de trap. Ik leg er geregeld iets op wat naar boven moet, maar ook al passeren er drie anderen, ik ben uiteindelijk toch nog meestal degene die het naar boven breng! :-(

12 januari 2009 om 19:19  
Anoniem zei

O wat herkenbaar allemaal,
De trap ligt hier ook vol met zooi wat mee moet naar boven ,en ze stappen er gewoon overheen of vragen wat die troep op de trap moet, echt waar.
Ja en dat rode dopje weet je zeker dat ze niet kleurenblind zijn of een bril nodig hebben?

Heb je de tip van Margriet nog toegepast? (-:
fonneke

12 januari 2009 om 20:46  
Anoniem zei

En, ligt het er nog???

12 januari 2009 om 21:30  
Ilse zei
Anoniem zei

Ooo, dit ken. Nu niet meer hoor, de kinderen zijn volwassen en de deur uit, maar een paar jaar terug ? Ze stapten er gewoon overheen....en als ik er iets van zei dan kreeg ik gewoon te horen dat het hun niet in de weg zou liggen. Of dat ik, als ik er last van had, het zelf moest oprapen....pffff, blij dat ik geen kids meer in huis heb haha

Sterkte, Elise

13 januari 2009 om 13:10