28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Geweldig


Vandaag hebben we HEEL VEEL gezien, echt teveel om hier allemaal te beschrijven, maar we hebben wel een uitstekend beeld gekregen van het echte Bali en niet alleen van de toeristische kant. En ik moet zeggen dat die kant een stuk leuker is dan alle toeristische "bezienswaardigheden" die volledig uitgebuit zijn.
We zijn het binnenland in gereden en hebben geen toerist gezien, wel heel veel Balinezen en ik moet zeggen dat het echt heel erg vriendelijke, vrolijke, tevreden mensen zijn, daar kunnen wij een voorbeeld aan nemen!
Ze hebben weinig tot niets en zijn happy, echt happy, en nog belangrijker: gastvrij en vrolijk. Een vriendelijkheid die ik nooit ergens ter wereld zo heb ervaren als hier op Bali. De kinderen zijn zoooo leuk!
We hebben een bijzondere dag gehad!!!!
Ter afsluiting hebben we bij de Japanner gegeten en met de chefkok nog een heel gesprek gehad over Amerika en Japan waar hij eerder gewoond en gewerkt heeft en de mentaliteit in Bali , en hij Japanner, gaat niet meer weg uit Bali zegt hij, om juist die tevredenheid en vriendelijkheid van de mensen. Het was een geweldige avond en we hingen aan zijn lippen over de verhalen van zijn leven en zijn verhalen over Japan en de verschillende nationaliteiten en de toch wel racistische inslag van de Amerikanen.
Het mooie van reizen is dat je zoveel mensen ontmoet en zoveel culturen en door te luisteren en met deze mensen te praten en ervaringen uit te wisselen word je denk ik alleen maar een rijker mens.
Je leert ervan en dat is nooit verkeerd natuurlijk.
We zijn in Tenegan geweest vandaag en iets wat ik daar wel leuk vond is, dat het dorp is opgedeeld in 2 helften: de westkant voor de "slechterikken" No good characters, zoals de Balinees zei en de oostkant voor The nice people.
Ik vind dat we dit per direct in elke Nederlandse stad/dorp zo ook moeten invoeren , pfffff lijkt me te gek!!! Geen last meer van vervelende heksen/slechterikken etc , hihi.
Gelukkig hebben we ook eindelijk eens bericht gehad van de kinderen van G op hyves dat is ook fijn na 2 weken.