28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Japanners, zwarte rijstpudding en NY.


Vandaag na een (weer een keer) niet al te beste nacht, ja het begint een gewoonte te worden hier dat slechte slapen en we "wennen" er bijna aan, zijn we eerst natuurlijk gaan ontbijten hier.
Ontbijten op Bali is een belevenis want buiten het 'gewone' eieren, spek, worstjes, veel verschillende broodjes en allerlei verschillende yoghurts, pancakes, wafels, fruitbuffet staat er ook bami, nasi, japanse noedels, kip kerrie, rosti, zwarte rijstepap (zie foto) , chinese soep (zelf samen te stellen) en nog een heleboel dingen die ons totaal niet bekend voorkomen....soms word ik er een beetje onpasselijk van moet ik zeggen maar de mensen van hier, balinezen, japanners, chinezen die smullen er goed van. Het is mij dan ook een raadsel dat deze mensen zooooo slank zijn.
Overigens doet G hier vrolijk aan mee hoor aan dit zeer gevarieerd ontbijt en dat zonder misselijk te worden!
Erna lekker naar het zwembad geweest waar oook weer een groot verschil is tussen westerse en mensen (tel de Australiers daar ook maar even bij voor het gemak) en oosterse, je ziet de Europeanen in de zon liggen bakken en die kunnen niet bruin genoeg zijn terwijl de oosterse dames (veel Japanse vrouwen) geheel aangekleed met paraplu en hoed aan het zwembad liggen en ook geheel gekleed gaan zwemmen, ze zijn prachtig blank en hebben een hele egale rimpelloze huid. Prachtig cultuurverschil.
Overigens dien ik nog even toe te voegen dat de Nederlanders hier in de minderheid zijn wat wij heerlijk vinden en dat we veel meer respect hebben voor de oosterse mensen hier dan voor de luidruchtige oirdinaire Australiers, die lui zijn luid, boers, veelal getatoeerd, verschrikkelijk ordinair, hebben totaal geen gevoel voor mode of stijl of zelfs maar kleurencombinaties en ze zijn talrijk aanwezig, jammer genoeg. Het is dan ook maar zo'n 3 uurtjes vliegen naar Sidney en voor 100 euro vanuit Bali dus lekker cheap en dat zie je dan ook aan het publiek, brrr.
Het merendeel loopt met bier rond en dat al vanaf een uur of 10 in de ochtend en behalve het blikje of flesje bier hebben ze ook graag hun favoriete bier van Bali : BIERTANG op hun tshirt staan. Zo zijn ze in ieder geval makkelijk te herkennen .
We hebben Nederlanders ontmoet die in New York wonen (half uur rijden van NY aan de kust in een rustige groene omgeving), Friezen, hun kinderen zijn daar geboren en zijn perfect tweetalig, leuke mensen en heel interessant om te horen hoe ze daar leven en hoezeer NY veranderd is in 24 jaar (zo lang wonen ze er al) . Ze hebben de voordelen van een dorp qua rustig wonen en kunnen naar hartelust profiteren van wat een stad als NY te bieden heeft gezien de kleine afstand.
Vanavond zijn we wederom naar ons favoriete Italiaanse restaurant geweest Ultimo en het was wederom geweldig!
Morgen kunnen we eindelijk verhuizen naar een betere, rustigere, grotere kamer, joepie!!!!