28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Kids, dassen en gestreste wormen


Vanochtend heb ik mijn kinderen uit een coma moeten halen, totaal total loss. Gisteren hebben ze nl voor het eerst de avond4daagse gelopen en dat in combinatie met later naar bed (veel later naar bed) maakt dat ze MOE zijn.

Gisteravond ging het al zonder morren naar bed zei de oppas en sliep meteen! 
Terwijl wij in vergadering zaten met de gemeente over de indeling en beheer van de landgoedkavels.
Ik ben echt van mijn stoel gevallen van verbazing! Het hele gedoe rondom dat gebied is ontstaan doordat er dassen zitten in dat gebied. Oké denk je dan: Dassen. Ik denk als men in een heel gebied zoveel toestanden veroorzaakt we het hebben over een paar honderd dassen?
Niets is minder waar we hebben het over een gezinnetje, pa Das, ma Das met hun kindertjes.
Inmiddels zijn pa en ma Das al bejaard denk ik want men is al tientallen jaren bezig hierover.
Ze hebben het hele gebied bedacht een aangepast voor de das, nog net geen luxe 5 sterren woninkjes voor ze gebouwd. De bedoeling is dat we weiland hebben wat niet te hoog en ook niet te laag gras heeft, de ideale hoogte en begroeiing voor de familie Das, om dit te creëren mag je 1,5 koe of schaap in dit weiland zetten, nou dat wil wel lukken die ene maar die halve daar heb ik nog vraagtekens bij. Dus zijn er boeren die een half schaap hebben wij houden ons aanbevolen.
Maar waar dassen zitten is een bijzondere natuur schijnbaar en dat moet in stand worden gehouden, daar ben ik het mee eens. Men moet dan niet met 2 maten meten en op andere plekken waar de das ook zit en 1200 woningen worden gebouwd dan maar denken, hier gaat zoveel geld mee gemoeid, laten we hier onze mond maar houden.....
Ik vind het prima dat men de natuur scherp in de gaten houdt en dat men uitstervende rassen bewaakt maar soms kan men ook schielijk overdrijven.
Als ik bv de mensen van de dierenbescherming hoor zeggen dat men niet meer met levende wormen mag vissen omdat de worm anders gestrest is als ie aan het haakje wordt gedaan dan vraag ik me werkelijk af of we nog normaal zijn. Hele vergaderingen over een gestreste worm wel of niet. Kijk je moet ook niet overdrijven of doorslaan denk ik dan.