28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Leiden


Gisteren naar Leiden geweest met de auto.
Files
Zondagsrijders
Regen
Af en toe opklaring
Meer regen
Stortregen
Files
Hoosbuien
Files
Files door hoosbuien
Leuk hoor een dagje weg.
Leiden is lijden.

Bonjour


Het is weer maandag....weekend is voorbij gevlogen. Maandag is al niet de geweldigste dag van de week maar als het dan ook nog regent....

Je hoeft niet eens buiten te kijken , je opent je ogen en je hoort het al, auto's die over natte straten rijden en water dat opspat van de wielen, bekend geluid. Ik loop naar beneden en kijk door de mega smerige ramen (ja ze zijn nog steeds aan het breken tegenover ons huis) naar het trieste grauwe weer, lampen aan want het is donker, niet omdat het nacht is maar omdat het weer zo grauw en grijs is. Brrrr Nederland, waarom willen we toch zo graag in NL wonen? Te veel mensen, te veel regen, te veel files, te weinig zon, te veel geweld, Wilders, te veel regeltjes, te te te te . Ik begrijp het niet, toen ik ik Frankrijk woonde (12 jaar gewoond) had ik altijd wel een soort van heimwee naar Nederland. De eerste de beste Fransoos hoefde maar iets negatiefs te zeggen over ons kikkerlandje of ik ontpopte me als PR vrouwtje eersteklas voor Nederland. Zo gaat dat nl. je mag zelf lekker kankeren over NL,  je ouders, je zus,  maar als iemand anders er iets negatiefs over zegt....dan spring je meteen in de verdediging. 
Ik zag NL toen nog als het was 20 jaar geleden, veel verdraagzaamheid en heel veel gezelligheid. Nederlanders die waren immers recht voor hun raap en als er iets op je hart ligt zeg je het gewoon, je kon altijd overal binnenlopen voor een kop koffie.... dat miste ik toen nl in Frankrijk. Nu verlang ik vaak terug naar de Franse mentaliteit, hielden mensen maar eens wat vaker hun kop, niet alles is leuk om te horen en woorden maken soms veel kapot, dat binnenlopen voor een kop koffie is ook niet meer, men is druk en werkt.
In Frankrijk sta je op in de ochtend en is de lucht blauw, zelfs in de winter, de lucht is daar blauw en er is licht, veel licht, je humeur is gewoon stukken beter als je daar ontwaakt. Wat vandaag niet komt komt morgen wel, vaak is dat irritant maar toch ook wel relaxt. Men zegt niet alles wat men denkt, is overdreven beleefd, vooral bij de bakker. Il fait beau aujourd'hui, comment allez vous? Une baquette? Bien sur madame, avec plaisir madame . On vous souhaite une belle journee .... Oui madame, non madame, merci madame, au revoir madame..... Dan loop je relaxt met je baguetje naar de auto, het is immers stralend weer. Hier moet je nog maar zien of je je brood droog het huis in krijgt.
Ik verlang naar zon en licht, veel licht en blauwe hemels. A demain madame....