28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Sinterklaas


Hij is er weer en we zullen het weten ook hoor........

Ik hoor en zie al de hele dag niets anders dan Piet en Sint.
Niet zo moeilijk als je in het centrum woont en de goede oude man komt vandaag aan in Nederland.
Geen kind die zich afvraagt hoe die man toch op al die plekken tegelijk kan landen? Ook nog op meestal dezelfde tijdstippen..
Ben benieuwd hoe lang dit fabeltje nog kan blijven bestaan. Kinderen worden steeds wijzer en vroeger wijs en rijp. Geloofde een 9 jarige 30 jaar geleden nog steeds, nu is het bij een 5 jarige al moeilijk om de schijn op te houden. 
Je krijgt vragen als: Hoe kan het dat deze Sint er anders uitziet dan die op tv? Waarom heeft Piet een stukje wit in zijn nek? Waarom hebben ze blonde haren onder die zwarte?? Piet heeft helemaal geen zwarte handen maar handschoenen aan...
Hoe kunnen ze nou op daken lopen met een paard en dan bij alle kinderen tegelijk kadootjes brengen? Hoe kan dat dan bij kinderen die geen open haard hebben en geen schoorsteen? Dat barbiehuis past toch helemaal niet door de schoorsteen? Die Sinterklaas praat heel anders als op tv. Hoe kan het dat iemand die uit Spanje komt alleen Nederlands en geen Spaans praat? 
Deze laatste moet ik even uitleggen, vrienden van ons voeden hun kinderen 2talig op (hij is Spaans van origine) in het Nederlands en in het Spaans en toen de kleine dus bij Sint op schoot kwam te zitten begon ie vrolijk in het Spaans tegen de Sint te kletsen die er natuurlijk niets van verstond. Hij ging van schoot en zei : Jij woont helemaal niet in Spanje want je kan geeneens Spaans... Sint zat met zijn mond vol tanden...
Ja ik moet eerlijk zeggen dat sommige Sinterklazen ook echt te sneu voor woorden zijn en je als ouders beter meteen rechtsomkeerts kan maken als je zo'n sneu geval ziet als je wilt dat je kind er nog enige tijd in blijft geloven tenminste.
Ik heb gelukkig de komende weken geen schoentjes meer staan want hier geloven ze niet meer.
Ik hoef dus geen tekeningen meer te verstoppen, wortels weg te gooien onder in de prullebak (anders vinden ze ze, terug leggen was nl ook al opgemerkt), gedichten meer te verzinnen, op kado jacht....
Dit jaar doen we geen Sinterklaas en ik vind het heerlijk, we hebben nl al twee kinderen die jarig zijn op 6 en 7 december en dat is al druk genoeg elk jaar.

2 reacties:

Anoniem zei

En toch vind ik het een leuk feest, ondanks dat we met z'n allen niet meer geloven in die man. Vandaag zijn we dan ook vrolijk in ons zeilbootje gestapt om de Sint tegemoet te varen. Vlaggetjes in de mast gehesen, warme thee mee en een trommel met pepernoten, en ik moet zeggen, dat was best leuk. Het zie er allemal veel leuker uit vanaf het water en bovendien hebben we geen last van de drukte gehad. En o ja, mijn zus heeft een prachtig 'wie is de zwarte piet, ikke hopleijk niet-spel' in elkaar gedraaid, compleet met eliminaties en opdrachten. Soort van 'wie is de mol- achtig gebeuren is het, echt heel erg leuk. Elk weekend krijgen we een opdracht, we hebben allemaal een notitieboekje en we spieken, spelen vals en kopen informatie van elkaar. We spelen het al een week of 4 en aan het eind wacht er een kluis met 50 euro voor de winnaar...Dus, eh, ja, ik ben helemaal voor Sinterklaas, ik zou het echt niet willen missen!

Groet, Margriet

15 november 2008 om 15:32  
Els zei

Het is allemaal waar Ilse, maar toch heb ik een heel leuke middag gehad met jullie twee kleintjes.
Wat waren ze onder de indruk en wilden niets missen van wat er gebeurde. Ze zongen en waren bloed
serieus wilden niet weg en moesten de Sint eerst een hand geven. Het was een mooi feestmet wel 100 pieten en zoveel "gelovige" kinderen. Bedankt.

15 november 2008 om 18:47