28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Tja

Gelukkig getrouwden hebben een lagere bloeddruk


dinsdag 25 maart 2008
Gelukkig getrouwden hebben een lagere bloeddruk

Wil je een lagere bloeddruk? Werp dan eens een kritische blik op je huwelijk. Mensen die gelukkig zijn met hun echtgenoot hebben minder vaak een hoge bloeddruk.

Simpelweg trouwen is niet persĂ© de oplossing voor een te hoge bloeddruk. Een slecht huwelijk is namelijk ongezonder dan vrijgezel zijn. De onderzoekers van de Brigham Young University vinden dat opvallend, omdat eerder al was aangetoond dat getrouwde mensen gezonder zijn dan singles. Maar blijkbaar is de kwaliteit van het huwelijk ook van belang. 
Bijna 100 singles en ruim 200 getrouwde mensen werden 24 uur lang onderzocht op hun bloeddruk. Diegene die een partner hadden vulden ook vragenlijsten in over hun huwelijk. Daaruit bleek dat hoe meer tevreden mensen waren over hun huwelijk, hoe lager hun bloeddruk is gedurende de dag. 


Depressieve vrouwen hebben meer seks


dinsdag 25 maart 2008
Depressieve vrouwen hebben meer seks

Depressieve vrouwen hebben meer seks dan gelukkige vrouwen omdat het hun zelfvertrouwen opkrikt, blijkt uit een recente Australische studie. 

Australische onderzoekers ontdekten dat depressieve vrouwen tot 30% seksueel actiever zijn dan mentaal gezonde vrouwen. Dit geldt niet alleen voor vrouwen met een vaste relatie maar ook voor vrouwelijke vrijgezellen. Dit blijkt uit resultaten van een studie op 107 vrouwen aan de universiteit van Melbourne. 
Depressieve vrouwen hebben een vrijere seksuele moraal, meer seksuele betrekkingen en als ze vrijgezel zijn meer losse seksuele contacten. Deze vrouwen voelen zich onzekerder over hun relaties en denken dat hun partner niet genoeg om hen geeft. Seks helpt dan om meer intimiteit en zekerheid te voelen. 
Professor Sabura Allen van de universiteit van Melbourne: "We constateerden dat deze vrouwen meer seks hadden maar ook meer lichamelijk contact zoals knuffelen, strelen en kussen." 
Of seks nu echt een depressie kan genezen bij vrouwen, zijn de artsen nog niet uit.


Conclusie: Als man zijnde mag je hopen op een goed huwelijk met een depressieve vrouw. Je leeft dan langer en je hebt meer sex dan menigeen. 

 

3 reacties:

Anoniem zei

whoehahahahahaha die is goed, ik ben gelukkig getrouwd alleen niet depressief....dus mijn man leeft lang maar heeft te weinig seks...hmmm??

26 maart 2008 om 16:53  
Anoniem zei

altijd te weinig seks!!

26 maart 2008 om 16:53  
Anoniem zei

altijd te weinig seks!!

26 maart 2008 om 16:53