28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Ophef


Er is veel ophef in Afghanistan over de anti Koran film van Geert Wilders. Nederlandse vlaggen worden verbrand en de haat tegen Nederland is groot. Niemand heeft nog een film gezien en de ellende begint al. Wanneer komt die film uit en komt ie überhaupt nog? 

Volgens mij weet niemand het..... wat we wel weten is dat Geert nogal wat shit aan het veroorzaken is met zijn nog niet uitgekomen film. 
De regering legt grote druk op hem maar Wilders stopt niet met zijn film en kan ook  niet meer terug eigenlijk want dan is hij niet meer geloofwaardig tov zijn aanhangers.
„Wilders kan niet meer terug. Dat zou politieke zelfmoord betekenen,” zegt politiek strateeg Jacques Monasch. „Zijn aanhangers zouden dat niet begrijpen. Zij waarderen hem om zijn ferme standpunten. Als Wilders besluit de film niet uit te zenden, capituleert hij in hun ogen voor het Haagse establishment.”
Wat gebeurt er als die film uitkomt?
Zijn we dan nog veilig in Nederland? Mag je iemand verbieden zo'n film uit te brengen of is dat schending van vrijheid van meningsuiting ? Tot waar is vrijheid van meningsuiting nog acceptabel, mag het ten koste van alles gaan?? Moeten er eerst slachtoffers vallen voordat men zegt dat dit niet kan?

2 reacties:

margriet zei

Ja, da's moeilijk, deze kwestie. Vrijheid van meningsuiting is een groot recht, maar niet iedereen is even tolerant om het aan te horen, helaas. Zeer ingewikkelde materie, weet nog niet welk standpunt ik in wil nemen hierin.

3 maart 2008 om 12:10  
Anoniem zei

Is ook moeilijk, maar in dit geval zeg ik: de veiligheid van Nederland maar ook van Nederlanders in andere landen staat voorop en de vrijheid van meningsuiting wordt hier volgens mij gewoon misbruikt. NIET UITZENDEN DIE FILM!!

3 maart 2008 om 14:00