28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Koffie verslaving


Ik had een paar jaar geleden een koffie verslaving, kon geen dag zonder koffie en wel 6 koppen per dag. Met veel pijn en moeite ben ik daar van af gaan kicken , een week lang hoofdpijn en de hele dag alleen maar aan koffie denken, brrrrr. Fijn, jaren geen koffie gedronken en een paar maandjes geleden weer eens een cappuccino gedronken. Het begon met 1 per week en nu zit ik al weer aan zo'n 6 koppen per dag. Vandaag ga ik afkicken, geen koffie meer, afgelopen uit, moet er echt gewoon vanaf, is niet goed nl zoveel koffie, back to tea.......... Kijk als ik nou 1 kopje per dag zou drinken kan het nog wel maar geen 6 per dag. Helaas werkt het bij mij zo niet het is dan de drang van veel koffie dus kan ik beter afkicken dan mis je het nl ook niet, wat wel het geval is als ik er 1 drink. Op dit moment denk ik alleen maar aan koffie vanaf dat ik uit mijn bed stapte.

Over een week gaat het beter hoop ik....ga maar even een heerlijk kopje kruidenthee zetten.

7 reacties:

Waarom wil je per se stoppen?

30 maart 2009 om 17:32  
Ilse zei

Hoi reinier
Ik wil stoppen omdat ik eigenlijk beter functioneer zonder koffie, ik voel me altijd beter als ik niet aan de koffie ben op de een of andere manier en daarbij lust ik alleen koffie met melk en dat zet aan , dus ook een beetje voor de lijn snappie?

30 maart 2009 om 18:21  

Ok, dat lijken me legitieme redenen:). Ik ben zelf ook verslaafd aan koffie en ik ben nu aan het afbouwen. Ik heb zelf het idee dat ik vrij gespannen wordt van veel koffie. Normaal gesproken drink ik tussen de 6 en 10 bakken per dag.

Ik drink er nu maximaal 3 en wil dit afbouwen naar 1 kop in de ochtend.

Hoe merk jij dat je beter functioneert zonder koffie?

30 maart 2009 om 18:25  
Ilse zei

Ik merk het dat ik dus niet meer zo opgefokt bent en veel rustiger word.
Maar je moet dan echt compleet stoppen anders heb je elke ochtend nog die cafeïne shot dan blijft je lijf aan de cafeïne gewend.
Stoppen met koffie geeft mij 3 dagen barstende hoofdpijn dat wil al zeggen eigenlijk dat er iets niet goed is want waarom zou je hoofdpijn krijgen als je iets niet meer neemt? Dat is dus echt een verslaving. Ik denk dat koffie gewoon niet goed is voor je lichaam.
Ik stop maar begin dan altijd weer ben nu ook WEER aan het afbouwen en wil over een week koffie vrij zijn.

30 maart 2009 om 18:49  
rob zei

Hoi,

Ik schrik een beetje van je bericht ik drink gemiddeld 3 koppen koffie voor 12 uur, per dag zullen het er ongeveer 10 zijn vooral als ik veel werk heb. Ik heb hoofdpijn als ik opsta tot ik koffie gedronken heb.
Ik heb ook wel een verslavind, maar zie de behoefte niet om te stoppen. is dit slecht?

Groetjes,
Rob

25 oktober 2009 om 17:54  

Ik denk niet dat het per definitie slecht is. Heb je bepaalde klachten?

25 oktober 2009 om 18:57  
Anoniem zei

Er zit ook cafeïne in thee . Waarom stop je dan met koffiedrinken

2 november 2009 om 19:36