28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Puppylove



Ik heb een blogske aangemaakt voor onze Bettie en haar geweldige mooie kroost.




Bob en Karel aan het eten



Izzie aan het slapen


Guus en Kas lekker samen aan het ronken


Hoi Sinterklaas,

Hier dan mijn verlanglijstje:

  • een jaar zonder luizen op de hoofden van onze kinderen, daar zou u me een groot plezier mee doen
  • Elvis die poept in de bak met zijn speciaal door mij geselecteerde korrels en die dagelijks verschoont wordt zodat meneer een schoon toilet heeft
  • Kinderen die altijd luisteren en meteen doen wat je van ze vraagt of nog voordat je het vraagt , ja dat lijkt me fijn
  • die Mexicaan; dat die mooi aan onze deur voorbij gaat evenals de buikgriep
  • de rest van mijn leven kunnen eten wat ik wil zonder aan te komen (hosanna)
  • een goede gezondheid voor alle mensen waar ik van hou en vrede op aarde
  • een heel goed tehuis voor de pups

Jaja ik kan nog wel duizend dingen hier neerzetten in de wetenschap dat het toch niet gaat gebeuren want ik weet toevallig dat ie niet bestaat Sinterklaas en iedereen hier in huis ook gelukkig zodat we er niets aan doen aan heel die Sinterklaas niet.
Jarenlang heb ik er al een hekel aan aan die Sint maar dat komt omdat zoonlief het goede idee had 14 dagen later ter wereld te komen dan de uitgetelde datum en zodoende dus op 6 december jarig is en dan is Febe er nog die 7 december jarig is. We vierden dus wat af in een week tijd en nu dus alleen de verjaardagen nog.
Zoonlief weet geeneens wat ie wil voor zijn verjaardag , dat wil zeggen dat ik of een bescheiden jongen heb die tevreden is met wat ie heeft of een verwende stront die alles al heeft , beide opties kan natuurlijk . Maar we hebben het hier over zoonlief en dan is het toch eerder de eerste optie die in beeld komt, hij is altijd al zo , heeft nooit grote wensen en als ie echt wat wil dan betaalt ie het vaak van zijn zakgeld als ma het niet wil betalen . Maar ik stop hem regelmatig wat extra's toe of koop wat voor hem omdat het de enige van mijn kinderen is die altijd zonder morren of mopperen of klagen dingen voor me doet of het nou boodschappen is , hond uitlaten, zus naar hockey brengen of wat dan ook. De rest kreunt, zucht en steunt meestal dus dan is zo'n zoon een verademing dat snap je.
Oh enne mijn hubbie is bijna jarig ook nog , gelijk met Bea , de koningin, dus ik ben al flink bezig met een leuk kado ook voor hem , hij wil het niet weten wat het is , mij brandt het om het te zeggen , ik ben niet zo goed in kadootjes geheim houden , ik wil altijd alles meteen geven ....maar nu moet ik nog 2 maanden wachten o jee of ik dat volhou?
O enne ik plaats maar een leuke pupfoto van die kleintjes, zijn ze niet om op te vreten? Veel beter dan een sint foto..
Lief vraagt wanneer ik die hondjes nou eens het net opgooi zodat ze gekocht kunnen worden, ach nog even wachten, komt wel, ik heb geen zin dat anderen zich al meteen de hondjes toe eigenen, binnenkort doe ik het ECHT.


Gesprek



"Gesprek" tussen Elvis en mijn lief vamiddag toen Elvis bij hem op schoot zat en begon te piepen dat ie eraf wilde....

"Je wil eraf? Dat kan ...Je moet zeker poepen, nou je weet waar het tapijt is..."

"Je kan kiezen; het tapijt onder of bij de salontafel lekker warm in de zon of het tapijt onder de eettafel lekker in de schaduw"

"Keuze genoeg "

"Nou daar ga je dan Elvis kak ze"zei hij terwijl ie hem op de grond zette.

Mij kon je wegdragen , ik lag in een deuk , die toon van lief en die kop van Elvis die overigens meteen richting tapijt rende....









Zaterdagochtend .
En ik heb niks te melden.
Het regent buiten , daar baal ik van, dan krijg ik vlekken in mijn suede tas namelijk en ik hou niet van vlekken, ook niet van natte haren overigens of van regen en wind .
Ik was druk de hele week met mijn werk en met het huis op orde krijgen.
Dat is wel een beetje gelukt, moeten nog een paar dingen worden weggebracht naar de opslag maar dan is huiskamer weer een huiskamer.
Voor de fair had ik Fred De La Bretonniere en een Shabbies tas gekocht namelijk, ik vond dat ik dat wel verdient had en omdat ik 3 jaar niets voor mezelf had gekocht. 3 jaar?? Ja heus 2-3 jaar lang heb ik niets voor mezelf gekocht , ik was namelijk dik , aangekomen en ik wilde echt geen kleding in grote maten kopen dus kocht ik niks of bijna niks in ieder geval niet zo moeilijk hoor als je nergens inpast (het hoognodige) , wachtte ik tot ik weer in een normaal maatje paste. En 2-3 jaar niks kopen voor jezelf dat is lang en ja als ik dan eindelijk wat nieuws heb dan wil ik meteen iets aantrekken. Dus heb ik 2 volle dagen hier rond getaffeld op de kerstfair op mijn nieuwe laarzen met mega hak...met als resultaat dat ik geen voeten meer over had en inmiddels de hele week op mijn Uggs pantoffels rondloop er zelfs mee naar de bakker ga
lekker warm dat ze zijn en ze zitten ZOOOO ontzettend lekker, iedereen zou Uggs moeten hebben het zou verplicht moeten zijn echt.

En dit alles bestel ik gewoon via internet , ik ga de stad niet meer in als ik iets nodig heb , lekker shoppen op het net niks zo handig als dat , zeker als het regent. Mijn Uggs komen van Uggs uit Amerika...prima service .
En de shoes and bag heb ik HIER gehaald, geweldige site, zeer klantvriendelijke dames, je krijgt het prachtig verpakt thuisgestuurd en ze schrijven er nog een persoonlijk kaartje bij ook.
En voor de rest shop ik me helemaal te pletter bij H&M en bij andere internetwinkels.
Love shopping on the internet....

En nu ga ik maar eens in bad, het is half 11 en dan word het wel eens tijd toch?


Elvis


Het is donderdag .
Bijna een week na de fair.
Ik ben nog steeds niet bij. Moet nog steeds heel veel fotograferen en op de site zetten, heb nog steeds elke dag heel veel mail en pakketten te maken. Ben nog steeds wel een beetje moe. Kreeg een infectie , heb keelpijn en ja ook menig huilbui nog gehad zondag, the day after climax was dat.
En morgen hebben we er weer 7 dus dan wil ik klaar zijn.
Alles moet dus op rolletjes lopen nu even zodat ik vooruit kan en dan is het niet leuk als je beneden komt Elvis, ja ik heb het tegen jou.....dat je een dikke drol gedeponeerd hebt voor de tv op het tapijt en dat je een heel stuk piepschuim in duizend kleine stukjes hebt gebeten en die door heel de woonkamer hebt verspreid. Nee dat is niet leuk, DAT IS HELEMAAL NIET LEUK.
Dus hou maar even op met dat gekwispel met dat ieniemienie staartje van je want mama is boos. HEEL BOOS.
Ja en je bent zielig want Bettie heeft geen aandacht voor je , ik weet het allemaal.
Ja het regent buiten en jij houdt niet van buiten kakken als het regent of waait MAAR DAAROM HEB JE OOK EEN BAK MET VAN DIE SCHIJTDURE KORRELS zodat je daar kan kakken ipv op mijn tapijt. DAN KAK DAAR OOK IN *&#$%&^*&*((&^%$ mormel dat je bent...
En anders doe ik je door de papierversnipperaar, weg Elvis, weg kak.
Ja echt ja ... Nee je hoeft niet in je mandje te kruipen met staart tussen de benen , hierkomen jij en kijk naar de ravage die je hebt aangericht .
Ik ga stofzuigen , de rotzooi van je opzuigen , duizende bolletjes piepschuim, scheer je weg want ik zuig je gewoon mee op als je niet oplet....

-10 minuten later-


Elvis...Elvis....waar ben je??
(verstopt in zijn mandje dus)
Kom Elvis , ik meen het niet hoor, ik zuig je niet op, neehee ook niet door de papierversnipperaar dat was een grapje Elvis, ja een slecht grapje ik weet het maar wel een grapje, kom nou ...Elvis...kleine schijtmachine van me kom eens ...Snoepje???

Bob in actie




Kersthuis







Na een week werken werken en nog eens werken was het dan zover...
De twee open dagen van ons kersthuis.

De kitchencrew

Heerlijke catering van Via 5


Mijn twee gigahulpjes zonder wie ik het niet gered had.

Rosanne en Vildan


Wat kan ik zeggen? Het was geweldig, de reacties waren geweldig, de sfeer was geweldig, de mensen waren stuk voor stuk geweldig, kortom het was een mega geslaagde actie en voor herhaling vatbaar. Moe maar zeer voldaan ben ik.


Ik heb eindelijk enkele blogdames mogen ontmoeten, Madelief en Nicolette (Ik kan ze uit elkaar houden ja heus) natuurlijk die gelijk met Natasja binnen kwamen (mensenlief wat is ze lang die Natas...), erna kwam Soes nog binnen die ik gelijk herkende of course, Karin, Lia, Corine , ik vergeet er vast nog sorry dames als ik iemand vergeet...en ik kreeg ook nog allemaal kadootjes van de dames ook nog wat natuurlijk helemaal niet nodig was maar wel heel erg lief en bedankt nogmaals allemaal ....
Fon leuk je eindelijk eens in levende lijve te zien , helaas geen tijd om gezellig te kletsen met al die dames die ik zojuist genoemd heb, ook alle dames die mijn blog lezen , ik vond het superleuk jullie te ontmoeten en te horen dat jullie mijn blog zo herkenbaar vinden en leuk dat ik zo mopper (ik ga dus lekker door met mopperen in het vervolg ;) )



Natas , Nicolette en Marjolein.


En de grote verrassing was mijn eigen zus die al weken riep dat ze echt niet kwam nee ze had betere dingen te doen en was druk druk druk, 's ochtends kreeg ik nog een smsje "succes de komende twee dagen" en ik moet eerlijk bekennen dat ik het echt belachelijk vond, dat ik er ook verdrietig over was maar ik ben ik dus ik hield de kaken stijf op elkaar en zei niets maar ik had 'm goed zitten . En daar kwam mijn zoon ineens zeggen dat tante Miranda er was ? Huh??
Goed gedaan zussie, ik was echt heel erg blij dat je er was en idd het was zo echt een verrassing.
Mijn pa was er ook bij , mijn moeder niet die is nog steeds niet de oude en kan zo'n dag niet aan nog .

De twee dagen zijn omgevlogen, het was heel erg druk, de geluiden waren positief en ik geloof echt dat iedereen het een succes vond so far. Dus we gaan het weer doen, misschien, in het voorjaar een lentefair ...gezellig ...kunnen we buiten ook nog iets leuks doen, word weer heel anders maar minstens net zo gezellig hoop ik.

Maar ik wil nog een paar mensen in het bijzonder bedanken want deze dagen waren niet zo succesvol geweest zonder hun.

Lia bedankt voor de prachtige cd 's, ze hebben constant opgestaan en ik heb er van genoten, en nog.....

Truus bedankt voor het maken van de geweldig mooie kransen.


Heidi voor alle mooie dingen die je voor me gemaakt hebt in zo'n korte tijd en voor je superlieve geweldige kadootje die me tot tranen toe ontroerde (jaja dames ik stond midden op de dag zaterdag te janken op mijn eigen kerstfair toen ik haar kado uitpakte, zie foto)
Kijk dit nou , voor elk hondje een kerstsok en voor Leo vleugeltjes...hou het dan maar eens droog...

Henk en Adrienne die gewoon even voorstelden me wel te komen helpen en zonder wiens hulp ik het niet gered zou hebben, Henk die de hele week bij me vertoefde en alle spulletjes geprijsd heeft tot ie er gek van werd...mijn dank is groot.



En natuurlijk mijn steun en toeverlaat mijn vriendinnetje Simone
die me al die weken ervoor al zo goed hielp maar ook de twee dagen zelf de hele dag heeft staan afrekenen en inpakken , heel erg bedankt lieverd.

Via 5 voor de overheerlijke catering (in het bijzonder de appeltaart!!!) en het overheerlijke driegangenmenu wat jullie ons iedere avond brachten.

Tiramisu voor de heerlijke koffie en de De ouderwetse Bakkerij voor de kerststolletjes en de zeebeer.

En last but nog least mijn lieve schat G die me altijd steunt in alle gekke dingen die ik doe/bedenk of organiseer en altijd mijn stressbuien moet doorstaan of mijn huilbuien achteraf als ik oververmoeid ben, lieverd ik hou van je , dank je lieve schat voor je onvoorwaardelijke steun.



En natuurlijk iedereen bedankt voor jullie aanwezigheid, de gezelligheid die jullie meebrachten en hopelijk tot de volgende keer...


Bijna

Ja ja ik weet het jullie willen nieuws, foto's

Maar ik ben POEPIE Druk mensen met opruimen en nieuwe orders...komt.... snel...... beloofd.

O ja niks pootjes omhoog ik ren nog gewoon door en hopelijk kan ik over 4 dagen de pootjes omhoog doen , voor nu nog veel te veel te doen....maar het komt eraan echt ik beloof het...

SNEAK PREVIEW


















Ik heb even niks te melden...druk druk druk
Het is nu 1.45 uur en ik ga naar bed, het is nog lang niet af, elke dag deze week hebben we tot 12 uur gewerkt vandaag nog langer dus tot nu toe. Ik ga mijn bedje in en morgen weer door want vrijdag moet alles helemaal klaar zijn natuurlijk.
Morgen alvast wat foto's maken van de sfeer kunnen jullie al zien hoe en wat.
Voor nu slaap lekker en ik kom snel alle blogs weer lezen : volgende week ergens na deze hectische dagen...

Leuk plaatje hè ??

Snoesjes


Dit kreeg ik van HAAR , o ze is zoooo goed , ik zou alleen al een baby nemen zodat zij mijn geboortekaartje kan ontwerpen...kijk ook even HIER mensen ze is echt goed....

J Dank je wel !!!!!!!


GUUS


BOB


KAREL


IZZIE



KAS





Guus, Izzie en Kas

Ma waakt...

Moeder Bettie is heel verdrietig nog steeds en zoekt nog steeds naar Leo.
Maar ze zorgt echt PERFECT voor haar pups en is niet bij ze weg te slaan...

Gisteravond hebben we Leo in een mooi zinken doosje in zijdepapier gelegd , de hele avond heeft hij opgebaard gelegen en de kinderen hebben tekeningen en gedichtjes voor hem gemaakt, vandaag gaan we hem begraven.
Mijn vent 105 kilo schoon aan de haak stond te janken bij de dierenarts , die kleine Leo heeft zoveel indruk gemaakt op ons en we hebben er in zo'n korte tijd een enorme band mee gekregen juist doordat we hem de fles gaven , extra aandacht en toch constant met hem bezig waren dag en nacht.

Nu gaan we ons richten op dit vijftal en zien dat deze mooi groot en stevig worden maar daar hoeven we niet zoveel voor te doen hoor, je ziet ze groeien en ze drinken stevig bij moeders, die overigens nog heel veel last heeft van naweeën .

Zijn het geen schatjes????





Note voor Tom die de volgende reactie plaatste op mijn vorige blog: "Het is maar een hond hoor daar hoef je niet zo droevig voor te zijn. Wat een poeha om een hond"
TOM: Hoe klein is dat pikkie van jou eigenlijk ? Dat je zo gefrustreerd door het leven gaat? Dat heeft trouwens een naam Tom, die aandoening van je: micropenis heet dat. En misschien moet je er mee op de kermis gaan staan kan je er nog geld mee verdienen??Dag Tom.



Hij is niet meer

\


Mr Weak zoals we hem noemden is overleden.
Leo heette hij.
Vanaf het begin hebben we er alles aan gedaan maar helaas hij was te zwak en ws was er iets niet goed met hem van binnen.
Vandaag 19.05 uur is hij overleden.
Hoe kort we hem ook hebben gehad en hoe klein ie ook was we zijn er met zijn allen heel erg verdrietig om en Bettie die zoekt zich helemaal te pletter naar hem, zo onzettend zielig....

Mister Weak we missen je nu al....


Wortel



Even een snel berichtje

We slapen niet hier in huize de Zevende Hemel.
De hele nacht is er nl wel wat aan de hand met de pups, dan piepen ze alsof je ze aan het amputeren bent en ga je dus weer je bed uit kijken.... Dan zit er weer eentje klem onder drie anderen en krijgt nauwelijks lucht of zit klem onder moeders, of ligt in een hoek en vind de weg naar mams niet meer, enfin we zijn druk dus in de nacht.
En overdag gaat dat gewoon door maar niet alleen dat. We hebben een open dag voor te bereiden, hebben de kids ook nog , en bergen wasgoed , eten maken, en alle andere dagelijkse beslommeringen....en mister Weak die maar niet groeien wil en niet wil aankomen dus daar moet ook om de 2 uur nog melk ingegoten worden.

Mijn wallen raap ik van de grond en mijn ogen zijn rood van slaapgebrek en die worden ook niet meer wit. En omdat ik zo pips eruit zie dacht ik doe wat bruin zonder zon op om de moeheid te camoufleren.
Enfin nu lijk ik op een wortel, ook leuk , vloekt lekker bij die rode ogen....


Lief



Vandaag kwam er een pakketje van HAAR binnen .
Nou ja wat kan ik zeggen , geweldig gewoon.
Heel mooi ingepakt , mooi doosje met een prachtig kaartje eraan en 2 speentjes een blauwe en een roze en dit zat erin, zie foto.
En kijk 5 jongetjes en een meisje , zo leuk in een muziekpapiertje van Ave Maria.
De kinderen waren echt superverrast want ze kennen haar natuurlijk niet en ik ook niet alleen van de blog en dat vonden ze toch wel heel bijzonder...
Het hele gezin was er in ieder geval heel erg blij mee.
Bedankt Karin !!!
Bettie ook trouwens die heb ik het natuurlijk ook laten zien ;)

Enne we hebben de namen voor de pups maar daarover morgen meer......





Mister Weak aan de fles bij mama oma ....


Gisteravond vielen opa en oma in slaap op de bank om vervolgens rond half 2 ergens wakker te worden, snel flesje gemaakt om mister Weak een flesje te geven , die echt als een gek aan het drinken was.
Toen naar bed, waar ik dus de slaap niet kon vatten want ik had al geslapen natuurlijk op de bank.
Dus nam ik er de Ariadne nog eens bij om het hele artikel nu eens goed te bekijken want overdag hadden we daar weinig tijd voor gehad. En ik sta er echt retestom op is de conclusie, ik heb een plofkop, en die haren die zitten echt nergens naar.
Enfin ik kan twee dingen doen: A)het accepteren of B) Heel Nederland doorkruisen en alle Ariadne's opkopen . Aangezien ik geen tijd heb moet het A worden denk ik.
Verder vonden de kinderen ook allemaal wat en vooral de twee oudsten die vonden zichzelf er ook niet zo fleurig op staan. Ach was macht es aus?? zei ik *kuch kuch*
De rest van de kids vonden het allemaal geweldig die vonden zichzelf er wel leuk op staan.
Lief was ook tevreden , "eindelijk sta ik eens normaal op een foto" vond ie. Juist ja... jij wel ja...

Om drie uur hoorde ik piepen en gingen we kijken, overal verspreidt in de bak lagen pups, alles weer naast moeder gelegd en bed in. We hadden de wekker gezet om nog een paar keer te gaan kijken of alles wel goed lag maar schijnbaar waren we zo moe : die hebben we niet gehoord.
En dus ook die van 7 uur niet.
Resultaat 7.25 schrikken we wakker, jongste had al buiten moeten staan in hockeytenue want die werd opgehaald en moest om half 8 vertrekken vanaf de club. Nou die stond dus pas 7.35 buiten (ja wij kunnen snel zijn) met boterhammen en een slaperige kop.
Toen we bij de pups gingen kijken troffen we een complete chaos aan in de bak. Het kleed lag helemaal opgerold door de bak en eronder en in lagen enkele pups, de rest moesten we zoeken, in hoekjes onder handdoeken en moeders die zat er een beetje radeloos bij. Vannacht dus echt vaker het bed uit. Snel flesje gemaakt voor Mister Weak en die zoog het weer tevreden leeg, gaat steeds beter met hem en hij heeft steeds meer kracht en bij elk flesje smelt ik meer en word/ben ik meer een soort van tijgerin die haar welp beschermt.

Ik heb besloten dat evt kopers eerst een gedegen screentest moeten ondergaan wil ik ze een van de pups toevertrouwen en ik vind 8 weken veeeeeel te vroeg denk ik...ja ja u voelt hem ook al , denk ik, ik ook, kan het niet helpen . En ik ga op huisbezoek kijken hoe ze wonen, of ze er wel voor uitgerust zijn om zo'n bijzonder exemplaar in huis te nemen....
Bettie die is helemaal GEWELDIG , die gaat de bak niet meer uit, likt zich een ongeluk, beschermt haar pups met haar leven, als Elvis in de buurt komt trekt ze een lip omhoog/laat een tand zien en Elvis loopt dan achteruit weer weg , die heeft het al heel snel door dat ie moet oppassen voor vrouwen met hormonen. Bettie wil alleen nog maar in 2 minuten tijd plassen en poepen buiten en rent vervolgens weer naar binnen snel de bak in bij haar puppies.

Oudste die heeft vandaag fruitbeurt. De heren zijn 14 en moeten nog geschild fruit meenemen. Ik doe dat dus niet dus hij deed het zelf wel even want vond het echt zoooooo stom van mama dat ze geen fruit wil meegeven en schillen voor de teams... Dus gisteravond ging hij appels kopen en zojuist begon hij te schillen. Bij appel 1 hoor ik een partij gemopper en gedoe vanuit de keuken. "Veel werk" hoor ik hem mompelen en ik weet dit is de laatste keer dat oudste nog fruit gaat schillen en nu begrijpt ie moeders een stuk beter . Fijn dingen lossen zichzelf op op die manier. Middelste die neemt gewoon sultana koeken mee en vind het ook nog lekkerder dan fruit. Alsof ik daar tijd voor heb: fruitbeurten.

Nu ga ik me even aankleden, en dan gaan we beginnen: boodschappen, boodschappen en nog eens boodschappen halen voor de mormels hier.
En dan moet ik natuurlijk hier thuis ook nog het nodige doen want ik ben er nog lang niet klaar voor voor volgende week...........
En we gaan nog namen verzinnen voor de pups want ze moeten worden ingeschreven voor de stamboom...en dan moet je ze namen geven.