28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Halloween


De oudsten 5 met een vriendinnetje en Julie met haar vriend zijn met zijn allen naar Walibi geweest Halloween vieren.
Mijn dochter heeft flink moeten huilen omdat ze het zo eng vond. Ja, achterna gezeten worden door enge types met kettingzagen zou ik ook eng vinden.
Oh, het is al zo'n bangerik, dat wordt goed slapen vannacht...
Enfin ze wilden er zelf naartoe en hebben het buiten dat enge moment wel heel leuk gehad hoorde ik .
Wij hebben met de kleintjes een rustig avondje gehad met Ushi en Dushi, ik kan Wendy van Dijk eigenlijk nooit uitstaan in de X-Factor maar als Ushi of Dushi vind ik haar echt GEWELDIG.
Ushi is mijn favoriet omdat die zo heerlijk bijdehand is en stuntelig en die reacties van de mensen...vind ik gewoon erg lachen.
Erna Paul de Leeuw gekeken , en wat hoor ik daar? Ik wist het nl echt niet.
Waarom mensen altijd op hun rug opgebaard worden? En niet liggend op hun zij of buik?
Omdat er dan LIJKvocht uitloopt uit de gaten (neus,mond,oren) en dat is onsmakelijk om te zien. Kijk en dat wist ik nou niet . Ook nooit bij nagedacht eigenlijk omdat ik nooit zo nadenk over dood en opbaren en zo , ik ben een vrolijk typetje als ik geen pms heb die niet over dat soort dingen nadenkt en omdat ik als de dood voor doodgaan ben (leuke zin) en ik opgebaarde mensen heel erg eng vind, ze lijken er niet meer op, het leven is eruit zeg maar, logisch duh...
Ja ik ben niet zo'n held, ik denk dat ik ook niet iemand zou kunnen aankleden en zo die al dood is, nee echt niet....ook niet mijn lief. En iemand thuis opgebaard hebben ,ik geloof niet dat ik zou kunnen slapen... Volgens mijn lief is dat allemaal anders als het je eigen man/vrouw betreft, nou ik weet het echt niet en wil dat nog niet ervaren ook trouwens.
Ik denk dat dat allemaal komt doordat ik op mijn 7e meeging naar mijn opa kijken die opgebaard lag, zonder uitleg niks mijn ouders waren van de seksuele revolutie die hadden andere prioriteiten, hup mee jij naar opa, iedereen in tranen daar al die ooms en tantes , neven en nichten en dat zijn er veel hoor , ik keek eens naar hem en raakte hem aan : shock totaal , het leek wel een vrieskip, ik schudde wat aan hem en schijn geroepen te hebben "Nu wakker worden hoor nu is het niet leuk meer" . Ik was echt totaal overstuur. Niemand had er namelijk ook maar even aan gedacht om mij uit te leggen hoe dat nou was , een dood opgebaard iemand, of wat dood zijn nou eigenlijk in hield.
En ik ik vond het niet leuk, mijn opa die was niet koud, die was niet zo in en in wit, die lag nooit zo raar stil.....
Jaren later ging mijn andere opa dood mannen zijn duidelijk het zwakke geslacht bij ons in de familie. Sindsdien heb ik toch nog behoorlijk wat mensen opgebaard gezien (helaas) maar telkens vond ik het vreemd. Zo anders waren ze dan, zo niet meer hoe ze waren. Ik kan er nu wel wat beter mee omgaan dan jaren terug trouwens maar wennen doet het nooit.

Ik typte net "opgebaard" in op google want zocht een "leuk" plaatje bij dit stukje. klik op afbeeldingen en kom bij allemaal opgebaarde mensen terecht , echte, ik werd dus even niet lekker , ik zei al kan daar dus niet tegen, echt niet en al zeker niet kinderen en zo. En sommige zien er werkelijk doodeng uit, echt gruwelijk gewoon (moordslachtoffers en zo) , nou dus maar even een ander plaatje gezocht ....het is ook echt nooit in me opgekomen dat mensen hun dierbaren opgebaard op internet zetten maar ja misschien is het voor de meeste wel de meest normale zaak van de wereld.




Julie






Vanavond komt mijn Franse "dochter" Julie.
Het is niet echt mijn dochter maar zo voelt het wel.
Julie is een jaar lang onze au-pair geweest en dat is inmiddels alweer 4 jaar geleden maar we hebben nog steeds een goed en close contact .
En vanavond komt ze met vriend een weekendje bij ons bivakkeren en ons nieuwe huis bekijken want dat heeft ze nog niet gezien.
En natuurlijk gewoon weer eens lekker bijkletsen , en lekker Nederlandse dingen eten zoals kroketten en hagelslag en stroopwafels en drop, wat ik ook elke keer weer meegeef naar Frankrijk.
Ik heb er zin in , ze komt pas rond een uur of 11 want ze komen met de auto na het werk.
Bed is al opgemaakt en kamer klaar dus ze kan komen , we zijn er helemaal klaar voor.
We hebben haar gemist.
Zij noemt mij altijd haar Nederlandse mama. Nou kom maar snel dochtertje van me...



Ik vond het geheimen gedoe eigenlijk wel leuk , hier nog een paar van mijn geheimen die na deze blog natuurlijk geen geheimen meer zijn:
  • ik jatte toen ik 14 - 15 - 16 was regelmatig een pakje sigaretten uit mijn ma's slof sigaretten in de kast en dan ging ik die Caballero's ruilen voor marlboro lights bij het tankstation en wat zei ik dan tegen de meneer van het tankstation? Ik heb deze hier gekocht voor mijn moeder maar de verkeerde meegenomen kunt u ze ruilen? (die man dacht vast dat ik een beetje verstandelijk gehandicapt was want om de vier weken stak ik hetzelfde verhaaltje af. Mijn moeder heeft het nooit gemerkt die rookte zoveel die miste geen pakje maar ik heb het eerlijk opgebiecht een aantal jaren geleden)
  • Mijn ouders die gingen veel weg in het weekend en dan moest ik op mijn 5 jaar jongere zusje passen wat ik vreselijk vond want ik was toen 14-15-16 en zij was dus 9-10-11 en dan nam ik haar gewoon mee naar de disco , zij wilde niet alleen als ze mijn pumps aan mocht en dat mocht dan natuurlijk en zo fietste ik regelmatig stiekem met mijn kleine zusje achterop naar de Carte Blanche , feesten en dan altijd voor 1 uur weer thuis dan kwamen mijn ouders meestal thuis nl.
  • Ik was nogal wild zeg maar toen ik jong was van mijn 18 tot mijn 26e was ik op mijn ergst.
  • Elke kerst zat er een ander vriendje aan de kersttafel en voor mijn ouders was het nooit saai met hun oudste dochter...ahum
  • Ik had zo al eens een relatie met een man die de auto van mijn moeder jatte, een ander die met een revolver voor de deur stond omdat ik het had uitgemaakt en dat zinde meneer niet, eentje die het niet kon accepteren dat het uit was en toen nog een aantal maanden bij mijn ouders het gras ging maaien zodat ie mij dan kon zien (mijn pa blij , gratis tuinman) ... never a dull moment met Ilse
  • Het is allemaal goedgekomen uiteindelijk met me....
  • Ik heb eens een poot van een hamster er bijna afgestoken , hij liep weg en hij was heel gemeen hij beet vreselijk dus ik durfde hem niet te pakken en zette dus met een grote klap het bovenstuk van de kooi over hem heen , poot eronder, bloedden als een rund...
  • En ik heb eens 2 goudvissen in de afvalvermaler laten vallen , ik vind vissen nl echt DOODENG en die durf ik echt niet aan te raken dus die vielen uit het netje en ja als je in die vermaler valt gaat ie vanzelf malen, mijn ma liet het ding prompt verwijderen uit het aanrecht voordat er nog andere levende dingen in zouden verdwijnen...(verder heb ik geen dieren nog mensen meer vermoord)
  • Ik ben vreselijk gebeten op mijn 7e in mijn nek door de Mechelse Herder (waakhond) van mijn pa die vond het niet leuk dat ik zijn voerbak wegnam maar ik ben nooit bang voor honden geweest ook erna niet
  • Mijn zusje en ik hebben beide op exact dezelfde plek een moedervlek en haar dochter ook...
  • Ik heb 3 jaar als model in Parijs gewerkt
  • Ik heb ook 2 jaar bij Club Med gewerkt in Turkije
  • Ik ben ooit eens ver voor de vader van mijn kinderen op mijn 24e , 3 maanden getrouwd geweest. Het was een mega bruiloft, een sprookje, en de dag erna had ik spijt. Durfde het echter pas na 3 maanden op te biechten aan mijn pa die net een mega dure bruiloft had betaald. Hij zei: "Meid het was een geweldig feest , we hebben een leuke avond gehad en nu gaan we scheiden , en ik zei voor de bruiloft al tegen je ma dit gaat geen jaar duren en ik had gelijk maar jij bent zo eigenwijs ik kon dat gewoon niet tegen je zeggen" (kan je je voorstellen hoe opgelucht ik was?)
  • Ik viel altijd tot mijn 28e op de verkeerde mannen... hoe verkeerder ze waren hoe interessanter ik ze vond.
  • Ik vind lilliputers echt doodeng en clowns ook.
  • Ik wil al heel mijn leven een kind adopteren.
  • Ik heb 48 neven en nichten. En 26 ooms en tantes (helaas zijn er 3 gestorven dus nog maar 23)
  • Ik heb een godsgruwelijke hekel aan liegen.
  • Ik heb een tongpiercing gehad .
Zo dat lijkt me wel weer genoeg voor vandaag....
Ja zo krijg je ineens een heel ander beeld van me natuurlijk...

O enne voor de dames die chips gaan likken: de ribbel chips paprika Lays of van de Aldi of AH eigen merk zijn het best daar zit de meeste paprika op....gewone chips breken namelijk te snel ...dus je moet echt die ribbels nemen. hier spreekt een ervaringsdeskundige hoor


Vangen maar...

Ik geloof daar natuurlijk niet in in onderstaande hè dat snappen jullie toch wel want dan zou iedereen met dezelfde datum als mij die man zijn geweest, en Morgaine en Toet zijn ook al zowat hetzelfde geweest , dus er klopt iets niet.

Daarbij was ik gewoon een hele beroemde filmster in een vorig leven en daarvoor was ik iets in Frankrijk want ik heb natuurlijk niet voor niets iets met dat land behalve dan dat de ouders van mijn oma Frans waren, mijn ex ook en ik er 12 jaar gewoond heb

Ik heb zojuist weer eens de foon van de bank directeur ingesproken want mijn internet bankieren doet het weer niet, en ik word daar SCHIJTEZIEK van . Opknappen die handel en vlug een beetje , tsss , slaat toch nergens op wat doen die lui daar behalve koffiedrinken?

En die award die moet ik nog doorgeven aan 10 personen , jeeminee , 10 die dat ding nog niet gehad hebben, waar vind je die? Nou komt ie toch maar dan:
Soes
Toet
Morgaine
Cisca
Repel (hopelijk leidt het een beetje af)
Inge van Keklog
Natasja
Bij Mij (nu kan je alles vertellen over je man want het is in opdracht kan jij toch niks aan doen?? ;) )
Wondelgijn
Simone (ja ik wil jouw geheimpjes wel eens weten natuurlijk ;))

Heb je hem al gehad ook niet erg je kan er toch best nog wel tien verzinnen geheimpjes die wij niet weten?? jaja kom op maar.....
Hier is ie de award vangen maar....


Ik was een man in 1825


Ik schreef gisteren dat ik die award niet kreeg van niemand niet en dat ik die dus maar heel sneu zelf had gepakt maar niets was minder waar dan dat want ik had gewoon niet goed gelezen bij HAAR , zij had hem gewoon aan mij gegeven , bedankt hoor Janneke.

En toen ging ik naar HAAR zojuist en zag dat je zomaar een site hebt waar je kan zien wie of wat je was in je vorige leven en dit was ik dus:





Nou kijk ik kan me daar dus helemaal NIETS van herinneren en dat is jammer want ik zou zo graag willen weten hoe het nu is om een man te zijn...
Even tegen een boom aan plassen, de hele dag in je kruis lopen te graaien en te krabben, nooit pms hebben, hoe meer rimpels hoe aantrekkelijker...en hoe voelt het nou voor een man om sex te hebben, dat gevoel, dat zou ik ook wel eens willen weten .
Hoe zou ik er uit hebben gezien als man? Ik had in ieder geval een leuk beroep toen net als nu...
Burma dat snap ik alleen niet, Burma ....of all places, wat deed ik daar nou?
Ik denk dat ik daarom misschien wel nooit naar dat werelddeel wil, ik heb er immers al gewoond en geleefd.
Is er misschien een site die mijn foto kan vinden van toen? Met wie was ik toen getrouwd of was ik homo? Had ik kinderen? Jee misschien lopen er nog wel klein klein kinderen ergens van mij rond...

Wil jij ook weten wie en wat je was in je vorige leven KLIK HIER

Ik was vast de George Clooney van Burma toen in 1825
ja hoor eens een mens mag dromen niet??

Honest scrap award


Kijk normaal krijg je deze award maar de zusjes zus en dus die delen hem niet uit daar moet je hem zelf pakken dus sneue Ilse die neemt hem zelf maar even als niemand hem uitdeelt.
De award houdt in 10 geheimen over jezelf delen nou hou je maar vast dan want nu gaat ie komen hoor.....
  1. Ik poep, ja die hadden jullie niet verwacht hè dat ik, Ilse, ook poep , ja net als jullie poep ik ook , zo die was wel moeilijk hoor om dit te delen want ja... jullie dachten natuurlijk allemaal al eeuwen dat ik niet poep, ik zo'n net meisje.
  2. Vroeger dacht ik altijd dat ik geadopteerd was of van een andere planeet kwam, ik voelde me altijd anders dan de rest en best eenzaam in mijn jonge jaren.
  3. Ik lik. Ik lik paprika chips af , eet ze niet op, omdat ik de calorieën niet wil maar het wel heel erg lekker vind (soort van verslaafd ben ) lik ik regelmatig een hele zak chips af en gooi de chips weg. (o jee hier ga ik spijt van krijgen van deze bekentenis, ik voel het gewoon) en daar krijg je een hele rauwe tong van maar dat heb ik er allemaal voor over voor mijn verslaving
  4. Ik rookte van mijn 14e tot mijn 34e , dwz 20 jaar lang heb ik gerookt. Toen mijn oudste toen 5-6 jaar steeds maar zei mama gaat dood want mama rookt (met dank aan de school die een antirookthemamaand hadden) besloot ik niet langer "tuurlijk niet " te roepen maar te stoppen want wat als ik nu ooit eens echt dood zou gaan aan longkanker hoe verklaar ik dan die "tuurlijk niet" aan mijn kinderen.... Mijn huisarts me toen vertelde dat ik mijn eigen leven had gered want ik had maandelijkse bronchitis en sindsdien nooit meer gehad ook. En ik ben toen 3 maanden door een hel gegaan want ik was echt MEGA verslaafd. En nog steeds ben ik blij dat ik toen gestopt ben inmiddels 8 jaar geleden.
  5. Ik zou willen dat ik heel goed en mooi kon zingen .
  6. Ik ben heel lief en emootje en zeer gevoelig maar ik kan ook een vreselijk kreng zijn en keihard.
  7. Ik al zolang ik me kan herinneren een zwak heb voor Yannick Noah, dat vind ik gewoon een mega lekker ding.
    8. Ik elke maand weer hoop op die hoofdprijs uit de staatsloterij en ik dan eens schandalig veel geld zou gaan spenderen aan onzin en veel mensen eens een lekker bedrag zou geven en dan meteen erna met alle kids naar Namibië zou gaan om ze eens te laten zien hoe het daar is en daar samen met de kids iets goeds zou willen doen en kinderen daar een toekomst zou geven en vooral kinderen met aids helpen.Ik ooit samen met G terug ga daar naartoe en dan echt om daadwerkelijk iets te doen al is het maar 1 kind helpen.
    9. Ik ben helemaal verliefd / in love met mijn auto al jaren en jaren en er is voor mij maar 1 merk en dat is mijn Range Rover.
    10. Oké de laatste: ik heb vreselijke last van een ochtendhumeur.



Vanavond voor het eerst Floor Faber met Georgina Verbaan.

Ik vind haar kostelijk.
Het imago dat ze heeft is natuurlijk van dom wicht die ooit eens riep dat Bin Laden een lekker ding is.
Maar ik vind het gewoon een leuk spontaan kind wat lekker dingen roept zonder erbij na te denken en ze is verre van dom en uitstekend actrice.
Wat de meeste mensen niet weten is dat ze al meerdere malen zeer verdienstelijk in het theater heeft gespeeld.
Dus ik ben benieuwd vanavond . Ik mag haar wel Georgina Verbaan...

Maandagochtend humeurtje


Zo leuk, tis maandag, de vakantie is voorbij en ik heb knallende hoofdpijn.
We gaan er eens lekker tegenaan, heb er zin in (not dus).
Bah, ik kan wel janken want ik vind dit dus gewoon helemaal niks hè? Na elke vakantie heb ik gewoon een baalweek. Balen omdat de vakantie voorbij is en de sleur weer begint.
En ik haat sleur as you know.
En helemaal nu op maandagochtend met een knallende hoofdpijn. Ik heb er gewoon een rothumeur van.

En ik heb genoeg te vertellen want gisteren kwam ex de kinderen terug brengen met zijn nieuwe vriendin en nieuwe kerstspullen die hij voor mij had opgehaald in het Zuiden des Lands. (mooie spullen kwijl kwijl ik zou echt naar de open dag komen hoor KLIK)
Ja, dat doet hij voor me ja, zo goed is de relatie dus nog steeds.
En ik zag dus gisteren voor het eerst zijn nieuwe vriendin ......
En ik mag er niks over schrijven dat wil ex niet namelijk dat ik hier over hem dingen schrijf dus dat doe ik dan maar niet . Jammer hè??
Want genoeg stof tot schrijven hoor, genoeg, alleen ja hij wil het niet want hij wordt er op aangesproken over dingen die ik schrijf over hem en dat vind hij niet prettig . Dus voordat de Weertenaren weer dingen gaan vertellen over nieuwe vriendin...schrijf ik niks, ja eigen schuld dan moesten jullie hem maar niet dingen doorvertellen die ik hier schrijf duh... Of hem opbellen dat ie een nieuwe vriendin heeft omdat je dat hier gelezen had...
Kijk en de relatie is nog helemaal goed tussen hem en mij en dat wil ik dus zo houden dus schrijf ik hier niks over zijn nieuwe vlam. en dat kost me toch een moeite want ik ben van het vertellen he mensen van gewoon zeggen wat je denkt en vind en dat kan nu niet pffff, bel/mail me maar als je het wil weten ;)

Mijn moeder (ook niet nieuwsgierig) die vroeg zelfs of ik niet even stiekem een foto kon maken haha ja tuurlijk ma , iemand komt binnen en je maakt meteen een foto van diegene dat valt vast niet op, en stiekem ?? Moet ik me dan achter de bank verschuilen en fotograferen hoe zie je dat voor je?? Nee dat hebben we dus maar niet gedaan ... jammer hè?? Anders had ik die nu kunnen plaatsen en hadden jullie allemaal zelf kunnen zien waar ik het niet over mag hebben hahahaha.

Enfin de kids zijn er weer en de sleur begint weer......denk dat ik maar eens een weekend weg ga boeken of zo met honden want zwangere Bettie die laten we niet alleen nu , die groeit echt met de dag, dikke rolmops is het, en tepels my god ben zo blij dat ik geen hond ben...
En wintertijd is ingegaan dus ik MOET er nu echt aan, het is gedaan met de zomer, snik.
Ik ben dus echt een zomer/lente mens dat is een ding wat zeker is en deze donkere dagen is niks voor mij. Mijn Philips Lamp (KLIK) draait overuren , nu al , ja ja ik heb licht nodig ...
Het helpt echt .

Fijne maandag allemaal !!









Friends



Vrienden.
Vrienden die hebben wij wel , enkelen, we stromen niet over van de vrienden zeg maar.
En we hebben vrienden daar verloopt alles soepeltjes mee die weten dat we weinig tijd voor ze hebben, dat ik niet bel, alleen mail, ze hooguit een keer per maand (als ik dat al haal) kan zien maar dat het meer 3x per jaar is.
Dan heb ik vriendinnen die lekker relaxed zijn als we elkaar zien is het gezellig, zien we elkaar niet is het ook goed, we kijken niet wie het laatst gebeld /gemaild of uitgenodigd heeft, heb je behoefte aan contact bel je en geen behoefte bel/mail je niet. Het heeft niks verplichts en dat is zo fijn, die vriendschappen koester ik, zo moet vriendschap ook zijn (denk ik). Is er echt iets belangrijks staan we altijd klaar voor elkaar dan weet je de ander is er.
We hebben ook vrienden die begrijpen het gewoon niet en zijn beledigd als we niet komen/bellen of mailen en dat is niet leuk.
En die vriendschappen zijn in mijn ogen dan niet echt goede vriendschappen.
Trouwens na mijn scheiding heb ik ook geleerd wie mijn echte vrienden waren en dat was geen leuke les...

Wij hebben een druk en vol leven namelijk , wij de Von Trapjes. Een week met 7 kinderen betekent een week van heel veel boodschappen, heel veel koken , tafel afruimen, veel vaatwassers leeg maken , veel was, veel strijk, veel overhoren, veel mopperen/opvoeden/corrigeren en veel van alles dus en dan gaat je werk ook gewoon door en vaak tot 's avonds laat. Het betekent een druk en vol huis met vaak nog vriendjes/vriendinnetjes die komen en mee eten.
Het weekend met 7 betekent naar het hockeyveld (5x) en daar tussendoor zorgen dat je de boodschappen haalt en opruimt de monden voedt, sportkleding wassen van de 7 maar ook van het team.
Dat wil zeggen dat we die week eigenlijk geen tijd hebben , voor niets , zeker niet voor vrienden want je gaat niet spontaan even langs bij vrienden met 7 kinderen of meer (vriendjes ) en je hebt er ook gewoon de tijd niet voor en nog belangrijker je kan ze echt niet een hele avond alleen thuis laten.
Aan het einde van de week van 7 kinderen gaan alle kinderen een weekend naar de exen en dat weekend hebben wij dan hard nodig om bij te komen van de week, om dingen te doen die je in die week niet gedaan krijgt door tijdgebrek of gebrek aan oppas, dan hebben we tijd voor elkaar wat we ook niet hebben in die week van 7, en tijd voor elkaar is nodig met 7 kinderen anders kan je je relatie meteen als mislukt beschouwen als je die tijd niet neemt voor elkaar. En dan is zo'n kinderloos weekend eigenlijk te kort. Want de vrijdag of zondag ben je voor een groot gedeelte al kwijt aan het brengen of ophalen want naar Weert rijden daar doe je op vrijdag zo'n 3-4 uur over en je moet nog terug ook wat inhoudt dat je op vrijdag pas rond 11 uur binnenhuppelt in je huis, ga je op zondag moet je 's middags al weg en bent dan 's avonds rond half 9 weer thuis . Dus in feite is je kinderloze weekend van zaterdagochtend tot zondagmiddag en dat is kort als je heel veel dingen wil/moet doen. En dan hebben wij dus niet elk weekend zin in / tijd voor vrienden. Dat kan niet in ons drukke leven. Dus nemen wij sporadisch een uitnodiging aan , of nodigen sporadisch mensen uit . Want tijd met vrienden gaat ten koste van tijd voor elkaar en tijd om je hoofd weer even tot rust te krijgen.

Dus vriendschappen waarbij ik constant na moet denken dat ik nu moet bellen/mailen/uitnodigen die laat ik voor wat ze zijn dat kan gewoon niet in ons leven , daar hebben wij de tijd niet voor. Wij zijn veel thuis en onze vrienden zijn altijd welkom voor een kop koffie, een praatje, een borreltje, komt het niet uit zeggen we het gewoon maar meestal is het gewoon gezellig , een leuke afleiding en begrijpen de meeste dat het leuk is als het een uurtje is maar niet de hele avond/middag. Helaas hebben we ook mensen die het niet begrijpen die denken ja hoor eens wij hebben ook kinderen en hebben daar toch ook tijd voor???
Ja maar mensen geloof me 2-3-4 kinderen is nog steeds heel anders dan 7 kinderen in dezelfde leeftijd. Dat is een wereld van verschil. En wij weten het want ik heb er 3, G heeft er 4 dus we weten wel hoe dat is . Daarbij hebben we geen opa en oma in de buurt die eens bijspringt , en een oppas vinden die die 7 aankan is al helemaal een hel.
Net zo goed als die hockeytrutjes ( S jou bedoel ik dus echt niet hiermee hè dat weet je) dat ook roepen als ik zeg dat ik niet kan rijden....."O maar mijn man en ik werken ook en wij hebben ook 3-4 kinderen en wij rijden ook"
Fijn voor je troela vooral doorgaan.....doe mijn beurt dan ook als je zoveel tijd hebt , wat zever je dan?? Aargghh ik denk wel eens we doen jouw vrouw mijn vrouw en dan kom maar eens 2 weken de boel hier runnen dan lul je wel anders...

Dus vrienden , bedankt voor het begrip ! Bedankt dat jullie niet zeuren en zeiken maar er gewoon zijn en begrip hebben voor de situatie.





Oh enne ik denk dat ik hier toch maar iedereen ga laten vaccineren voor die griep want in een gezin met 9 hoeveel heb je daar statistisch gezien kans dat er 1 van overlijdt? Ja ik ga laten vaccineren ik weet het zeker. (manlief wordt op het werk ook gevaccineerd) Als ik lees dat een gezond meisje van 14 vrijdag ziek wordt en maandag overlijdt krijg ik de kriebels . Ik wil niet wachten of het ons wel of niet gaat treffen ik wil er alles aan gedaan hebben dat het niet gebeurt en dat ik voor mezelf weet dat ik er alles aan gedaan heb om mijn kinderen alive and kicking te houden .
Morgen Dr bellen vaccinaties .






Ik heb me helemaal lam gebeld voor Gooische Vrouwen vanavond want ik wilde natuurlijk nadat ik maar liefst 3x gebeld werd door Martin Morero himself (echt waar!!!) dat deze serie de Televizierring zou winnen.
Dus heb ik gebeld, vaak gebeld, heel heel vaak gebeld en manlief heeft HEEL VEEL smsjes gestuurd.
Want ja ik vond dat het eens tijd werd dat Linda de Mol won en vond het al totaal onterecht dat Yvon Jaspers weer de prijs voor vrouw van het jaar had en ik gunde haar niet ook nog eens die ring. En omdat ik het in NL altijd zo belachelijk stom vind dat MEN denkt dat die Linda niks kan en alleen maar beroemd en rijk is geworden door haar broer. Dat is dikke bullshit.
Die vrouw werkt er hard voor en heeft gewoon talent en het is eens tijd dat Nederland dat inziet en haar dat gunt ook. Altijd dat ziekelijke jaloerse gedoe hier in Holland , iedereen is alleen maar goed en leuk als ie zo "gewoon" is gebleven. Nou laat haar lekker niet gewoon zijn en genieten van wat ze heeft bereikt.
You Go Linda en als dank dat je dankzij ons gewonnen hebt wil ik wel een weekje naar Portugal op vakantie in die luxe villa


Wat ik ook al een een paar dagen hier kwijt wil is die enorme oetlul die ik laatst op tv zag bij Hello Goodbye. Wie heeft het gezien??? die man die op zijn vriendin stond te wachten waar hij al DERTIEN jaar een relatie mee had wat geen relatie was maar ontwikkelingshulp volgens hem.
Die toen hij doorhad dat hij met zijn 67 jaar en zijn nu 28 jarige vriendin door de mand zou vallen als dikke vette viespeuk van een pedofiel ineens nog maar 11 jaar een relatie had? En toen de presentator beter bleek te kunnen rekenen dan hem en dus zei ze was dus 17 (eigenlijk was ze dus 15 toen ze deze ontwikkelingshulpboer tegenkwam) ineens weer het verhaal verdraaide dat ze NET 18 was toen ze een relatie kregen...
Ja my ass ja, die griet was gewoon 15 en hij was een viespeuk die zichzelf ook nog zag als groot weldoener want meneer deed op deze manier (door met een 15 jarige naar bed te gaan) aan ontwikkelingshulp.
Zum kotsen vond ik het gewoon BAH.

Zo en nu wil ik nog even zeggen dat ik het echt heel erg vind dat Gooische Vrouwen ten einde is en ik me enorm verheug op de film volgend jaar waar Willemien dan ook weer in meedoet...
Maar nu ben ik eerst nog even aan het balen dat ik vanavond de laatste aflevering gezien heb...



Trots


Ik kreeg vandaag bericht van Flavourites - de leukste webshops dat we vermeld staan.
En ik ben er trots op , trots op het stukje wat ze schreven over me en wil even iedereen bedanken die me heeft aangemeld.
Mijn dank is groot !!!
Dit soort dingen maakt het harde werken weer helemaal goed en natuurlijk de mega leuke reacties die ik krijg van mijn klanten in mijn gastenboek.

Wil je het lezen ?? KLIK HIER



Fijn fijn fijn
Na 3 dagen creperen van de buikpijn ben ik vandaag zo duizelig als een ... (als wat eigenlijk?weet iemand het?)
Verder ben ik zo labiel als een kwartje, wijs naar me en ik jank....ja hormonen hè?? leuk is dat.
En is het ook nog een K**weer.
En het is donderdag. Maar dat is gewoon een feit daar is niks ergs aan behalve dat we dan over de helft van de week zitten en het dus bijna zondag is en dat wil zeggen alles komt weer naar huis en alles begint weer . En ik heb het mega druk. Ik zoek dus een oppas en een kok of nog liever een oppas die ook nog kan koken voor de dagen dat we er 7 hebben die A de kinderen entertaint, ze opvoedt, ze 100x verteld dat die jas aan de kapstok moet en de broodtrommel afgewassen en niet in de vaatwasser want als ze alle 7 hun broodtrommel en beker in de vaatwasser doen is ie vol en dan blijf je bezig met in en uitruimen, die ze uit elkaar haalt als ze ruzie maken of slaan en die ze sommeert dat ze de hond moeten uitlaten en langer dan 2 minuten want die hond krijgt niet eens de kans om te schijten en kookt (lekker kookt want vies koken kan ik zelf wel) en die als ze toch bezig is Elvis leert dat ons tapijt geen hondentoilet is en en en ...want ergens moet ik gewoon hulp hebben dit gaan we niet trekken zo nog langer.
We runnen hier geen gezin , nee dit is gewoon een leefgroep van pubers en binnenkort komen er nog puppies bij dus ik zie de bui al hangen , dan kunnen manlief en ik wel helemaal niet meer naar bed of naar een gesticht.

Gisteren had ik mijn dochter aan de telefoon en het eerste wat ze zei voordat ik zelfs maar een hallo kreeg was dat ze de nieuwe vriendin van papa had ontmoet en die vind ze aardig , ja zegt ze, "ze is leuk en ook een beetje grappig".
Oké fijn, ik was opgelucht.
En zegt ze "Ik kreeg 15 films van haar dat is wel een beetje veel hè mama."
No comment.

Zo deze labiele doos gaat even boodschappen doen in de hoop dat er niemand naar haar wijst , dat ze de heks* (zie kruisje voor uitleg) niet tegenkomt , dat ze de buikpijn in bedwang kan houden en dat ze niet omvalt van de duizeligheid (gevalletje bloedarmoede)


*Ik leef in een sprookje , ik ontmoette na de Worst Christmas Ever de prins op het witte paard en kreeg er de 7 dwergen en de heks gratis bij :)






Shoppen

Effe op de foto klikken om het groter te zien



Ik had vanmiddag de nieuwe Ariadne at Home en op de laatste pagina aangekomen zie ik ineens mijn dochter. Wat is het toch een mooi kind ik snap dat ze haar erin hebben gezet.
En ik ben er best een beetje (veel) trots op, op dat prachtige kind. minder blij ben ik met mijn eigen dikke kop die erin komt volgende maand maar jullie moeten maar vooral op de kids letten oke afgesproken??

We zijn vanmiddag wezen shoppen in Zwolle.
Eindelijk heb ik kleren voor de jongste ...veel kleren...pfff kind kan vooruit zeg maar.
En nu maar hopen dat het ook aan haar eisen voldoet al die mooie kleren want mevrouwtje is nogal kritisch.
Laatst had ik een heel leuk gehaakt rokje gekocht met leuk truitje erbij , stijl: bohemian chic.
Echt hipper dan hip. Maar wat zei mevrouwtje toen ik de rok uit de tas haalde?
"Dat is een oma rok die doe ik dus mooi niet aan hè?"
Die rok heb ik dus teruggebracht.
Vandaag heb ik echter echt mooie dingen gekocht voor mijn skinny meisje , een paar mooie skinny broeken want daar houdt ze van en ze kan het hebben met leuke tuniekjes, vestjes en truitjes en 2 jurkjes, gewoon omdat ik van jurkjes hou en zij ze hopelijk ook leuk vind ....

En we gingen dus de stad in voor een nieuwe wasmachine en droger. We hebben van elk 2 hier in huis want met 9 mensen draaien de 2 wasmachines en 2 drogers eigenlijk zo'n 2-3 keer per dag.
En 1 setje hier was 10 jaar oud en de wasmachine al 3x gemaakt in de laatste 2 maanden en de droger die begaf het vorige week, ik was het zat, nieuwe moesten er komen. De verkoper in de media markt die wist er alles vanaf, na een kwartier kreeg ik gewoon de slappe lach van zijn geratel. Nee geen Miele die zijn schijteduur en echt niet zoveel beter dan een AEG, die heb ik altijd al gehad en ik wilde dus een AEG, voor machine en droger scheelde het uiteindelijk de helft met de Miele, nou dan maar 2 jaar minder lang meegaan dat is het me gewoon niet waard.
Donderdag word het spul bezorgd. Ik ben er zo blij mee eindelijk weer een machine die het gewoon doet en droogt ... Kan ik weer lekker wassen...

Verder hebben we voor manlief dingen gekocht en ik heb voor mezelf een sjaal gekocht , helemaal leuk en warm en groot, perfect voor een koukleum als mij . Verder nog een vestje voor mezelf maar dat was het wel niks bijzonders eigenlijk . We hadden immers al genoeg uitgegeven voor de kleine meid en de huishoudelijke apparatuur.
Maar het was zalig in de stad. Ik besete me dat het meer dan een half jaar geleden is dat ik echt een hele middag ben wezen winkelen...top ...ga het snel weer doen is me goed bevallen...(ondanks helse buikpijnen die ik onderdrukt heb met 2x een brufen 600mg)

Met flits genomen in het echt zijn de kleuren warmer



Ik heb afscheid genomen vorige week al maar ja was het even vergeten te melden nog...
Afscheid van mijn Fiat 500.
Tja je kan maar in 1 auto tegelijk rijden en 3 auto's voor de deur is een beetje veel .
Daarbij kunnen ze hier niet voor de deur staan dus was ie helemaal overbodig, we hadden hem immers gekocht in ons vorige huis omdat dat de enige auto was die in de parkeergarage paste onder ons huis, onze andere twee auto's paste daar niet in nl.
En aangezien mijn andere auto mijn kindje is moest de Fiat weg. En natuurlijk omdat het met pubers gewoon iets comfortabeler rijden is in een grote auto ipv dat rugzakje. (maar het moet gezegd het is een prima autootje, zeker in de stad)
Dus Fiat te koop gezet een aantal maanden geleden. Ik dacht dat we hem nooit meer gingen verkopen totdat ineens een meneer belde vorige week die hem wilde. Mooi.
Weg dus . Nee, geen spijt , nog verdriet om gehad . Gewoon een last minder .

Ga er even voor zitten...


Kijk na 8 weken te hebben doorgebracht met de kids vanaf de zomervakantie waren/zijn we echt toe aan een kinderloze week. Ik weet, niet iedereen begrijpt dit, maar geloof me , 7 kids is zwaar. Dat is hard werken, geen tijd voor jezelf, je wordt geleefd, je bent alleen maar aan het zorgen of aan het overhoren of politieagent aan het spelen en elke avond plof je rond een uur of tien elf pas in de bank. en dan heb ik het nog geeneens over de stress en onenigheid die we hebben onderling met de kinderen of met elkaar omdat we gewoon helemaal kapot moe en gestresst zijn

Dus zaterdag gingen wij ze goedgemutst wegbrengen: FREEDOM.
Een hele week geen kids betekent, wakker worden wanneer je wil, om half 9 eens lekker voor de tv kunnen zitten, sex wanneer je wil en waar je wil niemand die immers rondloopt en roept "Gatver bejaardensex" als we een keer zoenen , alleen voor jezelf hoeven zorgen, een schoon en opgeruimd huis etc etc...
Nou dan ben je als een kind zo blij en huppel je de week in.

En dan zit je niet te wachten op je "HAPPY" period, NET IN DIE WEEK. Want ik ben dan helemaal NIET HAPPY...NOT
NEE niet happy nee, wie verzint dit nou ook? Van alle weken van het jaar moet het uitgerekend deze week zijn. En happy is het laatste woord wat in me opkomt en ik wil echt, echt, echt niet zeuren en zeiken maar ik heb buikpijn en rugpijn en hoofdpijn en voel me zoooohooo zielig.
En als leuke bijkomstigheid mocht ik ook nog parkietenzalf gaan halen , maar omdat ik echt niet weet wat ik moet antwoorden als de mevrouw van de dierenwinkel vraagt of het voor de snavel is van de parkiet en waar de parkiet dan last van heeft? , ben ik gewoon maar naar de apotheek gegaan.
Zo en nu ik eens flink heb zitten klagen ga ik zometeen eens lekker naar Greys kijken en ontspannen want ik ben zielig en eigenlijk moet ik gewoon aan een kilootje of 5 witte (melk mag ook) chocolade ware het niet dat ik nog steeds op dieet ben en dat is dubbelzielig dus want ik kan mezelf niet eens bevredigen met een dikke vette plak overheerlijke chocolade of een flesje witte wijn.
Leuk zo'n weekje ....

***************************************************


Ik zat toen straks even in bad , ik dacht ik ga even een warm bad nemen en dan zakt die buikpijn misschien .....toen hoorde ik dit op de stoep voor mijn huis en voor het raam van de badkamer.
WHAAAAAAAAAAHHHAAAAAAAAAAAA OEEEEEHAAAAAAAAA WEEEEEEEEEHHHHH
MAAAAAAAAMAAAAAAAAAAAAAAA
schatje toch wat is er dan? Wil je speentje?
WHAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAA AAARGGGGHHHHH NEEEEEHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Wat dan schatje een koekje?
WEEEEEHHHEEEEEEEEE NEEEEHHHHEEEEEEE AAAHHHHHHHOEEEEHHHHHH
Lieverdje wil je in de buggy zitten? of je speentje?
(Het monster zette de knop even nog een toontje hoger)
NEEEEEEEEHEEEEEEEEEEEEE MAMA STOUT WHAAAAAAHAAAAAAA WEEEEEEEHHHHH
Schatje zal mama dan toch je speentje even zoeken?

Nou toen ging ik maar uit bad en dacht : Een flinke corrigerende klap voor die billen TRUT dat zou hem goed doen ipv dat softe gedoe.
Kijk daar zit ik nl ook niet op te wachten op vervelende kleine jankende snotapen met een watje van een moeder voor mijn badkamerraam in mijn kinderloze week als ik net in mijn happy (die niet happy is) period zit.



************************************************************

Wat vinden jullie?
Hier in de straat , niet zo ver van ons vandaan , woont een echtpaar .
En die twee kunnen me toch ruzie maken.
En schelden en schreeuwen (vooral ZIJ, HIJ zegt nooit veel).
En het zijn niet de buren hoor maar verder weg en we horen ze altijd tot bij onze voordeur.
Moet je ze daar nou attent op maken of niet?
Even laten weten dat wij het precies kunnen horen waar ze haar echtgenoot allemaal voor uitscheldt? voor slappe zak onder andere, de rest is echt niet voor herhaling vatbaar
Of is dat gênant? (voor hun dan, niet voor mij)
Of zou dit blogje genoeg zijn, dat het echtpaar dit misschien wel leest en zich herkent en dus misschien de toon omlaag kan brengen (zij dan want hij ondergaat dit altijd geruisloos).
Wat denken jullie?








Herfstvakantie


Gisteren gingen we de kids wegbrengen naar Weert, kids in de auto, honden in de auto, ik zelf en daar kwam manlief.

Oké we reden weg (9 uur in de ochtend)
De straat uit......
"Yoni had je de achterdeur nou op slot gedaan zoals gevraagd?"
"Uh nee vergeten......"
We draaien de auto en rijden terug.
Deur op slot en we gaan weer.......
De straat uit.
Zon
"Uh schat ik ben mijn zonnebril vergeten en 2 uur in de auto met zo'n scherpe zon betekent migraine...."
We draaien de auto er rijden terug......
Zonnebril gepakt en we kunnen weer....
2 uur later rijden we Weert binnen, zonder files heerlijk rustig op de weg zijn we vertrokken.
Wel het laatste half uur ruziënde kids achterin, een flesje vitamine water over de hele achterbank, en een kleintje met kliedernatte broek .
Blij dat we er zijn zetten we de kids en honden af (ex gaat middagje op onze honden letten) e vertrekken naar mijn ouders...
Kids van mijn zusje komen binnen , mijn kids vallen even later ook binnen en zo is het weer lekker druk bij oma.
Met mijn moeder gaat het overigens heel goed, alle chemokuren zijn achter de rug en ze voelt zich redelijk fit, is opgewekt en heeft weer energie, alleen nog heel veel pijn in haar handen en laat ook vaak dingen vallen (bijwerking van de chemo).
's Middags gaan lief en ik op pad om om 5 uur weer bij mijn ouders te zijn waar we blijven eten.
Om half 8 nadat we de honden bij ex hebben opgehaald gaan we naar huis.
En we kwamen hier om half 12 aan.
File
Heel veel file
Want ze sluiten gewoon een hele snelweg af van Den Bosch naar Utrecht en niemand die het in zijn botte hersenen heeft gehaald mij even te bellen om dat door te geven bij het Ministerie.
Eurlings is verdorie nog wel een Limburger dus als Limbo's onder elkaar had ie me toch wel effe kunnen bellen. Nu zagen we het bij Den Bosch want geloof maar niet dat ze dat even eerder aangeven hoor , nee als je er bent dan zie je het pas. ja ik weet het mensen , ik had zelf even kunnen kijken voordat ik weg reed maar dat waren we vergeten omdat ze het altijd doen die wegen
En we waren dus niet de enige die het niet wisten en werden omgeleid, anders hadden we niet in de file gestaan hè?
Een lamme kont van het zitten kwamen we om half 2 thuis, hondjes blij , die nestelden zich meteen voor de kachel en sliepen verder...
Dus nu een week zonder kids, met tig dingen te doen , we hoeven ons niet te vervelen, leuke dingen ook hoor, en de kids gaan deze week de nieuwe vriendin van papa ontmoeten , ben benieuwd...wordt vervolgd .... "als het maar niet zo'n heks is" zei de kleinste tegen me .



Wat een week zeg

Mooi  die had ik woensdag gekocht in Baarn waar ik na 1,5 uur file eindelijk arriveerde, in NL kan je gewoon niet meer autorijden op de fiets ben je sneller....


Het was weer zo'n week, een week van 7 kinderen en topdrukte.
Ik die het beste gedijd in een omgeving die is opgeruimd en clean had de hele week een soort van adem in adem uit moment en dat dan enkele dagen lang...Zen Ilse ZEN.
Nou gisteren was ik om 5 uur niet meer zen.
Helmaal niet meer zen en moest NIEMAND gewoon nog iets zeggen tegen me.
LEAVE ME ALONE
Als je me dan gewoon even laat dan is het meestal na een uur over. (lees dit goed kids !!!)
Het kwam gewoon door de enorme puinzooi in de ochtend in huis, de stofzuiger die de hele dag loeide en ik moest werken en telefoneren, een leverancier die eerst de verkeerde kisten levert en vervolgens belt een week geleden dat mijn pakket ergens in Duitsland is en die ze na een week nog niet gevonden hebben en toen bleek ineens dat het nu in Frankrijk is en dan moet dat pakket weer naar Denemarken om dan vervolgens naar mij te worden verzonden, gaat lekker zo, en toen nog een heel gedoe om een ander pakket van mensen die het gisteren echt nodig hadden wat niet kwam en vandaag komt en ik nu dus naar Frankrijk kan gaan verzenden , mijn hulp die me verteld dat mijn huis nog nooit zo smerig is geweest en vol zand en stof , visite onverwachts (heel gezellig hoor maar daardoor liep ik dus een dik uur achter) en een nieuwe Iphone die we niet aangesloten krijgen op Itunes, die weigert gewoon en dan een uur in de wacht staan bij de helpdesk om vervolgens na een uur te horen tuut tuut tuut, internet bankieren wat het ineens niet meer doet (gelukkig na een uur weer verholpen).
Enfin het was me ZO'N dagje na een mega drukke week...

Lief lag helemaal in een deuk want ik belde de bank.
En ik heb toevallig het nummer van DE GROTE BAAS van de bank , zijn 06 nummer.
Dus ik bel die man direct op zijn 06 nummer of ie me even een kopie afschrijving wil sturen en kijken naar mijn internet bankieren en dat ging zo:
"Hee jack kan je mij even een kopietje sturen van mijn laatste maand en kijk eens even snel naar mijn internet bankieren dat doet het niet en MOET het gewoon doen nu vandaag nog."
Hij zei: "Oké, ga ik doen."
Mijn lief zat naast me bek open en keek me aan...
"Bel je de grote baas daarvoor op en commandeer jij die man? Die man doet dit werk al honderd jaar niet meer daar heeft ie AL zijn personeel voor en jij belt HEM op voor een kopietje?"
"Uh ja...??? Hij doet het toch, wat is daar nou erg aan?" (de beste man had ook kunnen zeggen bel maar een ander ik vroeg het netjes)
Lief vond het echt hylarisch , zijn verbeelding sloeg op hol en hij zag de grote baas in the middle of een vergadering zitten over wel of niet overnamen DSB Bank en dan wordt ie gebeld door Ilse voor een kopietje........
Nou ik zie het probleem niet , wel dan?
Ik ga die kantoorklerk niet bellen want die snappen het niet, moet ik honderd keer uitleggen hoe en wat, hij (de grote baas) snapt me meteen , belt ws ook die kantoorklerk maar dat is het verschil mensen.
Nu zorgt die kantoorklerk wel dat mijn internetbankieren binnen een uur het weer doet en dat dat kopietje vandaag nog op de bus gaat want het is immers de grote baas (die normaal nooit met hem communiceert) die hem belt en dan rennen ze , daar zijn ze bang voor, want voor jou honderd anderen kantoorklerken natuurlijk en dus doet alles het weer, binnen een uur :) en daar hou ik van van efficiëntie en snelheid .
Van mij zijn ze veel minder onder de indruk en belandt mijn geval op een stapel.
En ik wil niet op een stapel op een dag als gisteren dus maakt het me geen drol uit dat de GROTE baas misschien in vergadering zit, ik ben nog altijd zijn klant en die wil wat ....en had ie maar ervoor moeten zorgen dat ik zijn 06 nummer niet heb dan had ik ook niet kunnen bellen .

Zo en vandaag belooft weer een leuke te worden, druk druk druk maar ik heb echt even de tijd genomen om alle blogs bij te lezen, en dit logje te schrijven , morgen de kinderen naar hun pa brengen voor een week (halleluja, ja ik ben blij een week geen kids pfff wat een ontspanning) en nu snel snel aan de slag....
Fijn weekend mensen !!






Ik vind het wel een stunt hoor, en als student heb je weinig geld dus moet je slim zijn...



Studenten eten maanden gratis

Door Bart Mos
UTRECHT -  Vele honderden studenten in Groningen, Utrecht en Breukelen hebben de afgelopen maanden bijna gratis gegeten via de landelijke thuisbezorgservice Just-Eat. Door de website justeat.nl te kraken, konden zij voor tienduizenden euro’s aan pizza’s, sushi en shoarma bestellen en telkens met slechts één cent afrekenen.

    De pizzafraude wordt bevestigd door directeur Laurens Groenendijk van Just-Eat. „Het gaat vooral om studentenclubjes van Nyenrode, Groningen en Utrecht. Zij hebben de afgelopen tijd voor zo’n dertigduizend euro aan eten bij ons besteld en vervolgens in het betaalsysteem de rekening teruggebracht tot bijvoorbeeld één of vijf cent.”

    Het bedrijf vermoedt dat de fraudemethode zich de laatste tijd heeft rondgepraat bij de universiteiten. „Het zijn waarschijnlijk de slimste jongetjes van de klas geweest die het lek in ons systeem ontdekt hebben.”

    Directeur Groenendijk zegt dat er momenteel met man en macht gewerkt wordt aan een betere beveiliging van het systeem. Maar vooralsnog heeft dat weinig resultaat. „Gisteren overkwam het ons opnieuw”, verzucht hij. Volgens Just-Eat hebben de studenten een gat in het internetbetaalsysteem Ideal gevonden. „Zodra ze een bestelling plaatsen en de betaling regelen, verhuizen ze naar een andere pagina op de website en zetten de eindafrekening op een stuiver. Dat bedrag wordt vervolgens door de bank bij de besteller afgeschreven.”

    De directeur zegt dat hij de betrokken studenten alsnog voor hun bestelling wil laten betalen.

    Just-Eat is naar eigen zeggen de grootste bestelservice van Europa. Alleen in Nederland werd afgelopen jaar al voor ruim tien miljoen euro aan maaltijden besteld via de website. „We vallen dus niet om door deze fraude”, aldus Groenendijk. Bij het bedrijf zijn ruim vijftienhonderd restaurants aangesloten.



    Wat is mis met dit plaatje?







    Ik ging gisteren naar de Welkoop wat zoiets is als de Boerenbont in Limburg is ik had aanmaakblokjes nodig , een hele vracht want die dingen vliegen erdoorheen hier , ik hou van gemak nl en als ik die kachel aan wil hebben moet ie ook meteen aan zijn en moet ik niet het gevoel hebben dat ik aan Expeditie Robinson mee doe dus kwak ik er altijd 20 van die dingen tegelijk in en heb ik altijd meteen een knapperend vuurtje, en ze waren op dus moest ik naar de Welkoop, dit relaas voor als  jullie je afvragen wat ik in hemelsnaam bij Welkoop moet
    Enfin ik had dus heel veel aanmaakblokjes gekocht een winkelwagen vol je wilt natuurlijk niet elke week daarnaartoe he mensen en toen zag ik een hele nieuwe collectie hondenmanden staan. En het is geen design , geen koeienhuid maar de prijs was beduidend lager dan mijn design koeienhuid mand die ik in gedachte had . Dus dacht ik mooi dan koop ik een grote en een kleine, ze liggen altijd samen in een mand maar het was voor het idee he? Dat Elvis niet zou denken bij thuiskomst dat ik hem glad vergeten was. Dus ik toog opgewekt naar huis. Blij met mijn hondenmanden die tezamen 8x goedkoper waren dan die design bak.
    Eenmaal thuis waren de beide rakkers helemaal blij en gingen meteen liggen.
    Alleen......ze snappen het niet.
    Groot voor dikke Bettie en klein voor kleine Elvis.
    Ik heb het ze tig keer uitgelegd,  ze tig keer omgelegd, "Neehee, die is van jou en die is van jou".
    Maar niks hoor ze ruilen meteen weer om.
    Bettie ligt echt op een hoopje erin gepropt en Elvis as you can see ligt in een hoekje en heeft ik weet niet hoeveel plaats over. Hij is er helemaal niet blij mee want hij ligt het liefst bij Bettie maar daar past zelfs hij niet meer bij...
    En het "leukste" is nog niet te zien want ik heb er een bontvel over heen gedrapeerd bij de een en bij de ander ligt mevrouw natuurlijk bovenop.
    Maar beide binnenkussens van de manden waren een uur na aankomst al compleet geruïneerd.
    Bettie had even haar nagels en tanden erin gezet en de hele vulling lag door de woonkamer van beide mandjes, het leek wel of het gesneeuwd had.
    Nou ik was niet blij, zei dat ze een ondankbaar nest is en dat ik echt geen boodschap heb aan zwangerschapshormonen......dat dit 2 hagelnieuwe manden WAREN die mevrouw nu voor altijd naar zijn grootje heeft geholpen . De vulling hebben we er weer ingepropt en de kussens omgedraaid en haar haarfijn verteld dat ze niet lief is en dat ze echt geen nieuwe krijgt en de oude die ligt inmiddels buiten voor wie hem wil . 
    Leuk denk je dan,  ik zal de hondjes eens verwennen...
    Ppffffff stank voor dank.


    Ik ben geweest...


    Ik ben naar de kapper geweest.
    Ja echt.
    Het was denk ik een jaar geleden of nog langer dat ik bij een kapper was geweest.
    Mijn pony knipte ik zelf een beetje bij, 2x heb ik manlief mijn haar laten knippen dit jaar.
    Vorig jaar zomer in Bali was de eerste keer omdat ik het niet meer trok met die hitte om lang haar te hebben.
    Eraf moest het : METEEN. En ik doe niet moeilijk hoor: " hier schat een schaar gewoon recht knippen dat leren ze je op de kleuterschool al dus dat moet lukken".
    En het lukte hij knipte er een dikke 15 cm af en ik was opgelucht dat dat haar niet meer zo lang tussen mijn schouders hing...
    Mijn haar groeit snel toen gelijk op met de kilos en dat was snel kan ik je vertellen en dus moest er in de winter weer geknipt worden. Maar toen lukte het dus niet en knipte mijn lief het VEEL TE KORT. 
    Ik was not amused en hij sliep niet meer,  bang als ie was dat ik hem in de nacht zou kortwieken want je denkt toch zeker niet dat ik die actie ongestraft voorbij liet gaan hè?
    En nu dus maanden later was alles weer lang en dus moest ik toch echt eens naar de kapper, wassen, highlights erin, föhnen en lekker ontspannen en kletsen...ach en ik zie er toch zo goed uit mensen, het is weer top. 
    En ik heb een goede kapper gevonden dus:  "Friends For Hair"...
    Want ik ging eerst bij een andere kapper hier in de regio, die stond nogal bekend als zijnde DE kapper ,  maar daar is het succes een beetje naar zijn kop gestegen en op den duur was meneer meer niet dan wel aanwezig reisjes naar Ibizaen nadat ze me 3x verkeerd gekleurd hadden ging ik niet meer , vandaar dat ik dus al tijden niet meer bij een kapper was geweest.
    Maar nu dus wel, deze kapper zit ook nog gewoon om de hoek dus ik had makkelijk met mijn highlights even naar huis kunnen gaan ware het niet dat vriendin S en manlief het helemaal eens waren met elkaar dat dat echt niet kon met zo'n kop over straat... (20 meter meer is het niet,  wat maakt dat nou uit?? ik heb er wel eens erger bij gelopen hoor , kan mij dat nou schelen...)
    Enfin, ik ben weer "sortable"  zoals de Fransen zeggen...





    Ik zocht voor de kerstfair een plaatje van een engeltje en typte toen dus engeltje in op Google en stuitte toen op dit exemplaar....
    What was she thinking??
    Ik snap het niet hoor.
    Wat denkt zo'n vrouw nou? Laat ik vandaag mijn blauwe slip eens aan trekken met een paar kekke gestreepte sokken, en ach.... het is warm..... alleen vleugels is genoeg?
    En dan heb ik het geeneens over haar kapper die rood gewoon bij de gamma besteld.
    Wel leuk dat ze dan een achtergrondje heeft gezocht dat kleurt bij de slip om op de foto te gaan...



    And the winners are....



    Soraya

    Peet

    Natalie

    Jullie mogen je adres mailen naar tuttemerull@me.com

    En dan word het fotolijstje zo spoedig mogelijk opgestuurd.
    He leuk van die spelletjes die ga ik vaker doen....

    Again


    Het was veel te moeilijk schijnbaar want niemand heeft het geraden dus daar gaan we weer een keer, nieuwe ronde nieuwe kansen, elke dag wordt het beeld duidelijker totdat iemand het raadt he...nu vind ik het zelf wel heel erg gemakkelijk met deze foto maar dat komt misschien omdat ik het weet....succes

    3 geef ik er weg dus de 1e drie goede antwoorden krijgen er eentje.


    Hint

    Het artikel staat op www.tuttemerull.nl



    Ik dacht doe eens een wedstrijdje...

    Wie raadt wat dit is krijgt een prijs van me .
    En wel dit, een fotolijstje om ergens in of aan te hangen....


    Weekend


    Vrijdagavond ging ik met middelste dochter naar de stad: kleren kopen.
    Thuis heb ik al eerst een flink de regels uitgelegd: NIET ZEUREN , NIET DRAMMEN want dan gaat deze moeder gewoon naar huis. Het is nl niet de eerste keer en ik heb dus ervaring in het naar de stad gaan met dochterlief, toen ze klein was 4 of zo kon ze al lekker midden in een winkel gaan liggen krijsen op de grond onderwijl met voeten en armen zwaaiend, groter 10 ongeveer drammen zodat je met een mega koppijn thuiskomt, meerdere keren heb ik kind in de stad gewoon achtergelaten daar waar ze een bui kreeg en vertrok dan naar huis. Op haar 4e rende ze me dan huilend en krijsend achterna MAMA KOM NOU maar mama was doof en liep gewoon door. En nee ik trok me geen bal aan van het winkelend publiek wat dan hoofdschuddend mijn kant op keek want wat deed ik toch hard tegen dat kind. Ik onderwijl hopend dat ze later zelf zo'n geval mochten krijgen en dan nog eens terug zouden denken aan die afkeurende blik.
    Enfin we gingen dus naar de stad.
    Ik meteen richting de Esprit winkel voor de trekking want mijn dochter wil een trekking...en ik wist van Nicolette dat ze die daar hebben...
    Na 2 uur gingen we naar buiten met : 2 broeken, 2 truien, 1 legging, 1 trekking, 4 shirtjes, 1 hesje, 1 jurkje (jawel) en een paar laarzen.
    Toen nog even een jas gescoord bij Vero Moda voor 39 euro daar laat je hem niet voor hangen natuurlijk... Kind is klaar voor de winter en geloof me over een aantal weken vind ze weer dat ze NIKS heeft om aan te trekken.... Nog 6 anderen te gaan....
    En toen konden we naar huis, uitgeput was ik, plofte in de bank waar manlief Gooische Vrouwen had opgenomen en dat hebben we nadat Kyla haar hele buit had geshowd naar gekeken .
    Zaterdag stonden we bij 4 wedstrijden hockey te kijken (de eerste moest er al om half 9 zijn) want 4 van de kids speelden thuis. 
    Winterjas aan want als je 4 uur lang stil staat krijg je het koud , koud heb ik het niet gehad alleen onwijs pijn in mijn rug van het staan.
    Thuis gekomen meteen alle shirts van het team van mijn zoon maar gewassen en opgehangen.
    Toen nog boodschappen doen, slager, visboer en AH, nou dan weet je het wel , tassen vol en de ellende van die volle tassen vind ik altijd dat je die thuis weer moet uitpakken......
    Nog even de stad in voor wat kleine dingetjes en toen thuis , we waren echt gesloopt aan het einde van de dag. Filmpje gehuurd KNOWING, mensen wat een film, goede film maar vrolijk word je er niet van hoor mensen ! 
    En nu is het zondag en ga ik wat foto's maken als het wat lichter word hier in huis en dan ga ik EINDELIJK eens de winterkleren uitzoeken van de kinderen want het wordt een beetje genant om ze nu nog in zomerkleren naar school te sturen... 
    Fijne dag allemaal...

    ps ik zoek witte pompoenen (ja echt ze bestaan) alleen niemand hier heeft ze in de regio..weet jij waar ze te koop zijn??



    De ouderwetse bakkerij

    Wij wonen schuin tegenover de ouderwetse bakkerij.
    En geloof me als je er naar binnen gaat dan weet je niet wat te nemen want alles is lekker.
    Zo leven ze hier op hun kwarkbollen , o zo heerlijke kwarkbollen, dat is echt DE grote favoriet hier in huis.
    En deze week ging ik mezelf eens goed te buiten daar en sloeg eens goed in , maar het is allemaal al lang op natuurlijk en vandaag hebben we weer nieuw gehaald want 7 kinderen die hebben echt al dit lekkers zo naar binnen.
    Heerlijk vinden ze het hier na school een stuk kwarkbol of een scone of drentse stoet ......kijk en kwijl....ja mensen jullie moeten echt komen hoor dan kan je meteen dit lekkers allemaal proeven hier uit Harderwijk.
    En dan heb ik het nog geeneens gehad over de Harderwijker specialiteit van deze bakker,  de Zeebeer...daarover een andere keer meer....
    Ik heb HIER ook nog wat dingen van ons huis geplaatst voor wie interesse heeft..


    De kwarkbol in de hoge stolp





    We zijn zwanger !!!!



    Yes eindelijk we zijn zwanger.
    De hond dan he mensen , ik niet, maar zo voelt het wel een beetje...haha
    De hond is zwanger, ik heb last van mijn zwangerschapshormonen ;)
    Ik kan er niet tegen , tegen wachten, of het nu wel of niet gelukt is.
    Dus ik belde een andere dierenarts , eentje die WEL een echo apparaat heeft en ja hoor het is bevestigd Bettie is zwanger van 3 of 4 puppies denkt ie.
    En de bevalling is voor 11 november ongeveer....
    En ik heb natuurlijk al een werpkist hè want ik ben voorbereid en ik moet nog een lamp halen die de baby's warm gaat houden.
    En ik denk nog aan een elektrische deken zodat ze lekker warm liggen ...
    OOOO ik vind het zoooo spannend , nog een maandje....
    Dus als wij hier open huis hebben (WAT??? dat wist je nog niet???, snel HIER naartoe en lezen !!!! en inschrijven !!!!) hebben we beschuit met muisjes ... :) 
    Yeah we zijn zwanger...ik ben al totally nervous about it.
    Ik word oma...




    Het is allemaal uitstekend verlopen gisteren, fotografe Tessa Francesca heeft het huis gefotografeerd en dan komt het wel goed, ze maakt fantastische foto's.

    Ik baalde een beetje want ik dacht dat het voor Wonen Landelijke Stijl was en daar heb ik dus het huis ook op gestyled (dwz meer frustels en friemels) maar toen bleek dat het voor Stijlvol Wonen is (zelfde uitgever alleen is dat veel strakker) en dus had ik voor mijn gevoel te veel dingen staan...enfin we zullen wel zien hoe het gaat worden. In Januari in de Stijlvol Wonen.

    De honden zaten de hele dag de boel een beetje te bekijken en toen iedereen weg was tegen 6 uur waren ze dan ook kapot en wij ook dus want normaal slapen ze de hele dag...
    Samen zochten ze steeds de zon op en G mijn lief heeft prachtige foto's kunnen maken van ze...









    Bitch maar lekker zen erna..



    Ik was een echte bitch vanochtend.
    Tegen manlief en zoonlief.
    En dat komt dan door stress vanwege dit nog even dat nog even...
    Vandaag komt Stijlvol Wonen namelijk fotograferen.
    EN ik was al druk met mijn bedrijf maar moest mijn huis dus nog op orde krijgen.
    Want een huis vol kartonnen dozen en niet opgemaakte bedden is niet echt wat ze voor ogen hebben als ze komen fotograferen.
    Dus moest alles weg, dozen en spullen van de winkel die overal zo'n beetje staan en dat staat nu opgestapeld in kasten en berghokken .
    Gelukkig fotograferen ze die niet en hopelijk trekt niemand een deur open want dan valt er me toch een zooi uit.
    De hulp kwam gisteren het huis poetsen want daar had ik echt geen tijd voor en al had ik tijd ik haat huishouden doen en word er poepchagrijnig van
    Dus die had alles gecleand en ik ben tot vannacht 1 uur bezig geweest met alles netjes maken en opruimen.

    Waarom dan zo bitcherig? Nou ik kom dus een half uur voordat de fotograaf komt boven en wat zie ik?
    Een varkensstal in de kamer van mijn middelste , de kamer die gisteravond helemaal strak was, kind was naar school dus ik heb alles in een kast geflikkerd, bed strak opgemaakt en o wee als die uit school komt....
    Toen de kamer van zoonlief, een meur , men wat had die daar uitgevreten, echt zo'n muffe slaapgeur, raam open en ik zie: onderbroek, vieze sokken op de grond, bed niet opgemaakt, overal riemen, tshirts en meer zoooooooooiiiii en ik word dus alleen maar nijdiger en nijdiger.
    Ruim ook daar op , zweet me inmiddels kapot (terwijl ik net gedouched heb want je wil er toch een beetje fris en fruitig bijlopen als een blad komt) , mopper dat het een lieve lust is en kan wel janken onderhand...ik had nog zo gezegd hou het clean , 1 dag maar moet toch lukken zou je zeggen
    Dan de kamer van de kleinste daar is nog het minst gebeurt , alleen een onopgemaakt bed gelukkig maar de poppen die ik zo mooi gestyled in stoelen had gezet die liggen nu allemaal op elkaar in de stoel , ik laat het zo, heb er de kracht niet meer voor ...
    Helemaal opgefokt loop ik geheel bezweet naar beneden en zie zoonlief onder de tafel liggen in de woonkamer aan het spelen met de honden, ik blaf , ja ik de hond niet, hem toe dat ik *&^%$#$%^&*(*&^%$%^&*( zijn slaaf niet ben en heb gevraagd of het 1 dag  netjes kon blijven en ik ging maar door ....
    Toen zag ik manlief zitten achter de computer en het feit dat hij zat en ik me in het zweet aan het werken was (hij was aan het werk en had ervoor het hele huis al doorgestruind om de laatste dingen weg te werken etc) was the bloody limit op dat moment, dus ik tierde en schold en schreeuwde en alle frustratie van het laatste uur dat ik mezelf had lopen opfokken kwam er uit.
    En toen was ik ZEN , het was eruit immers. En manlief en zoonlief waren allesbehalve zen.
    Die waren boos, vreselijk boos, over zoveel onredelijkheid en zoveel geschreeuw en gescheld.
    En terecht natuurlijk maar het was voor mij echt even heerlijk om zo tekeer te gaan.
    En ik heb het goedgemaakt hoor want ik was immers heel erg zen en snapte niet dat die twee zo vreselijk niet zen waren hahahahha...
    sorry niet grappig....nee schat sorry Ilse was  heel erg onredelijk kusje???

    Lijstje


    Gejat van.....ja van wie niet eigenlijk maar ik heb hem dan dus van Kikkertje en ik heb het gekopieerd zoals u kunt zien (lettertype) omdat ik druk ben met kerst (ja echt) en geen tijd heb om logjes te schrijven...
    O enne ik lees al jullie verhaaltjes maar ik heb even een paar dagen geen tijd overal een reactie achter te laten dus ik ben een stille deze dagen ;)


    Making: bestellingen en die worden mooi ingepakt en daar ben ik dus zo druk mee
    Cooking: Niks geen tijd voor, lief kookt en ik ben op dieet dus geen idee wat ze eten , ik kijk er geeneens naar...ga mezelf niet pijnigen.
    Drinking: Heul veul koffie en water en cola light
    Reading: Niks af en toe een logje maar dat is het, geen tijd geen tijd mensen
    Wanting: Kinderen die beter worden en blijven leven en world peace. en een paar miljoen
    Looking: Naar deze computer 
    Wasting: Zalm die mijn zoon van me moest halen bij visboer en die hij ipv in de koelkast gewoon 5 uur op het aanrecht heeft laten liggen met de open haard aan, zalm kan dus in de prullenbak, of opgestuurd worden naar Toet voor haar poes.
    Sewing: Nope. Huh wat sewing? Juist ja kon ik het maar..........
    Wishing: zelfde als wanting , een nieuwe phone, kleren, schoenen, tassen, en een open haard met afstands bediening 
    Playing: Uh mijn man??
    Enjoying: Life, het leven...
    Waiting: op een levering van hele mooie spullen....morgen denk ik....
    Liking: Dat de hond misschien zwanger is maar dat kon de dierenarts vandaag niet bevestigen.....shit
    Wondering: Dat je houtblokken niet met je vingers kan omdraaien
    Loving: Manlief en kids en nog een hele boel mensen en eten en drinken en vakantie en reizen en chocolade en het leven en de zon en zomer en leren tassen en en en en ....
    Hoping: Dat ik heel erg oud mag worden
    Needing: Vakantie
    Smelling: parfum en geurkaarsen 
    Knowing: Dat deze week reuze druk is 
    Wearing: jogging (ja hoor eens het is 23.15 uur en sokken van Nicolette en Uggs pantoffels en dik vest....
    Following: Gooische Vrouwen/Hello Goodbye/Greys Anatomy/Expeditie Robinson
    Noticing: Dat ik morgen vroeg er uit moet een afspraak heb en mijn haar nodig moet wassen VOOR die afspraak.
    Thinking: Altijd, het is druk in mij....
    Feeling: Moe maar ook heel veel adrenaline dus onmogelijk naar bed te gaan nu...

    Zo dat was ie dan.....
    See you...



    Waar ik eerder nog vingerafdrukken had zitten nu blaren.
    Kijk ik was HEEL erg druk gisteren en als ik druk ben dan doe ik de rest altijd even vlug vlug tussendoor, wasje draaien vlug, houtkachel aanmaken vlug...
    En toen viel er een houtblok om tegen de glasplaat en ik wil geen zwarte glasplaat dus doe ik het deurtje open en duw de houtblok even vlug terug, ssssssssss hoorde ik , dat waren mijn vingertoppen die verschroeiden...

    Dan denk je die heeft er van geleerd....zou je denken.....
    Maar een dik uur later toen ik dus nieuw hout in de kachel mieterde en me bedacht vooral niet aan het hout te komen wat rood was en lag te branden....toen dacht ik het rekje wat in de kachel staat staat een beetje scheef, dat is zwart ijzer, niet rood dus en ik duw met de andere hand (want die ene daar zaten inmiddels al blaren op) dat ijzeren rekje recht.
    sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
    vast zaten ze mijn vingers, en toen ik ze dus erafhaalde waren ze wit, gebrandmerkt was ik, inmiddels is het wit weg en heb ik ook daar blaren.

    Nu kom ik er dus niet meer aan hoor, na 2 keer leer je het wel af, echt dan ben je toch niet een derde keer zo dom . (daarbij heb ik maar 2 handen...)
    Nu laat ik de kinderen gewoon de kachel aanmaken en hout erbij gooien en blokjes omdraaien, die hebben nog vingertoppen nl...
    Zou ik nu nooit meer vingerafdrukken krijgen of groeit dat gewoon hetzelfde terug?
    Anders zit ik toch wel in een hevige identiteitskrisis want wie ben ik als mijn vingerafdrukken niet meer matchen?