28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Vanalleswat


Ik luister op dit moment naar Lia haar blog want die heeft heerlijke muziek erop staan....

Ik heb een elektronische antiluizenkam gekocht . Dat ding spoort de luis op en elektrocuteert het beest meteen, daar word ik blij van mensen. Er zijn nl weer luizen op school, op school , niet op het hoofd van mijn kinderen gelukkig want die zijn gecheckt door de luizenmoeders dus daar vertrouw ik dan maar op. Maar die kam heb ik aangeschaft voor het geval dat. Ik ga die beesten geen leuke dood bezorgen maar gewoon meteen een flinke dosis elektra, in gedachten zie ik dat beest dan met zo'n stuk hout in zijn mond en dan heerlijk die stroomstoot door zijn lijf gaan tot ie het loodje legt... Nadat ik (nou ja ik niet dus maar de kids ) tig keer luizen heb gehad word ik steeds wreder ten opzichte van die beestjes, I love it. Het gekke is echter dat ik als ik alleen maar hoor dat er weer luizen zijn acuut jeuk op mijn hoofd krijg. krab krab.

Vandaag was een leuke enigszins drukke dag maar goed het was echt niet erg, leuk zelfs , en ik mag hier berichten dat ik wederom de winterkleding niet heb uitgezocht. Toe maar weer niet, komt wel, nog geen foto's gemaakt ook niet, komt ook wel.
Men ik ben zo relaxed......maakt niet uit joh wat vandaag niet komt komt morgen wel...
Ik heb geshopt nl op internet en moest me echt inhouden want ik zou zomaar voor 2000 euro kleren hebben besteld als ik me had laten gaan , en dat is niet erg , ware het niet dat het wel 2000 euro is en dat is natuurlijk way too much hè? Maar shoppen vanuit je luie stoel is wel prettig moet ik zeggen en ik kreeg goede links door van kinderkleding sites en die sites behalve de H en M waren niet de goedkoopste zal ik maar zeggen dus als je een paar setjes per kind uitzoekt is 2000 euro echt in een wip gebeurt hoor daar hoef je geen moeite voor te doen.
Dus ik heb HEEL VEEL gestreept , en nog een keer gestreept en nog een keer en uiteindelijk heel veel bij H en M besteld en een beetje bij die anderen...
Hoor ik me toch net op tv dat Tom Cruise voor dat kind die is hoe oud ? 4? voor 2 miljoen dollar kleding heeft gekocht voor Suri want Suri draagt designerkleding en nooit 1 dag hetzelfde. Sorry maar dan denk ik echt "Halloooooo zijn we nog van deze wereld?" ? 2 miljoen dollar in 1 middag? En dan schaam je je niet? Dan denk je niet dit is werkelijk van god los? Er zijn ik weet niet hoeveel mensen die sterven van de honger, die ziek zijn, daar denk je niet aan? Wat moet een kind van 4 met designerkleding en waarom kan die blaag niet 2x hetzelfde aan?
Geef dat geld aan een goed doel man,  of voor onderzoek.of koop voor ettele duizenden dollars even kleren voor mijn kids en voor mij, designer, en ik wil ook een hermes tas graag die van Birkin, die ja ,  en stuur me je PA dan kan ik die nog wel wat dingen laten bedenken en uitvoeren
Brrr enge mensen. Al had ik zoveel geld dat ik 2 miljoen in een middag shoppen bij elkaar kan kopen dan nog zou ik het er never nooit niet aan uitgeven ....

Morgen is het donderdag, ja dat wist u niet hè? Nee, daar moest je hier voor komen lezen maar dat wil zeggen dat het overmorgen vrijdag is en dan is het weekend...weekend.......YEAH.

Ik heb ook zojuist tranen met tuiten gelachen, dat was lang geleden dat ik zo heb moeten lachen , wil je weten waarmee? KLIK KLIK lees zelf maar even dit blogstukje het is echt HYLARISCH

Ik moet een week hebben van 10 dagen en een dag van 48 uur want ik wil veel meer blogs lezen van anderen en bijhouden en ik heb gewoon te weinig tijd...
En verder wil ik bij Flavourites.nl vermeld worden dus als jullie er nou even naartoe gaan KLIK en mij onder Tip ons (links onderin) even aanmelden met de webwinkel www.tuttemerull.nl dan ben ik heel erg dankbaar... (knielt nu neer en buigt diep)
bedankt bedankt bedankt


Ik had mijn lijstje grotendeels afgewerkt op 3 punten na en toen dacht ik zoooooo lekker , ik ga er eens lekker bij zitten, kopje koffie, tijdschriften , en toen ging de bel.....
en werd dit bezorgd.........



En als er iets is wat ik niet kan is gaan zitten lezen als dit in mijn woonkamer staat en ik weet dat dit dus moet worden uitgepakt, gefotografeerd etc
Dus ging ik door.....om om half 7 de douche in te duiken en naar de kinderkledingparty te gaan waar ik jammer genoeg niet geslaagd ben want alles wat ik wilde was uitverkocht of niet meer in de maat van mijn dochter...

Ik ging naar een party van kinderkleding om de doodsimpele reden dat ik Ilse geen tijd heb om te shoppen. Dat vertelde ik gisteren aan mijn zusje en die geloofde haar oren niet.
"Jij ? Geen tijd om te shoppen? Nouhou das nog nooit voorgekomen daar maakte jij tijd voor, in september had jij altijd heel Nederland al doorkruist en was er geen stad waar je niet geshopt had en de hele wintercollectie die hing niet meer in de boetiekjes maar  bij jullie in huis , je middlename is shoppen, de hele boekenreeks Shopaholic is op jou gebaseerd.....
HELP ik moet de dr bellen want mijn zus is overspannen....of nog erger depressief...."
Nou het is toch echt zo.
Ik heb in geen tijden meer geshopt , niet echt, 1 keertje een middag omdat ik voor de reportage in de Ariadne dringend kleding nodig had. En laatst een keer hier in Hwijk een winkel ingerend om een spijkerbroek voor de kleinste te kopen omdat die er echt geen meer in de kast had liggen zonder gat.
Ik ben al tijden niet meer in Apeldoorn, Amersfoort, Zwolle, Laren, Amsterdam wezen shoppen.
Ik weet vast de weg niet meer , mijn kinderen die moeten naakt over straat binnenkort.

Hoe je leven in 1 seconde kan veranderen...


Net had ik mijn zusje aan de lijn.
Een vriendinnetje van haar dochter 14 jaar is zaterdag overleden.
Het meisje fietste gewoon naar huis vorige week donderdag geloof ik en wat er precies is gebeurt weet niemand exact maar bij het oversteken is ze aangereden door een auto. Op een heel overzichtelijk kruispunt.
Geen botbreuken ,amper een schrammetje alleen totaal verkeerd terecht gekomen op haar hoofd en haar hersenstam beschadigd.
De ouders hebben zaterdag moeten besluiten de stekker eruit te trekken omdat er geen hoop meer was . De ouders hebben al eerder 2 kinderen moeten afstaan en dit was hun enige nog levende dochter. 
Ik moest zo erg huilen zojuist aan de telefoon. Een meisje van 14, haar hele leven nog voor zich...door een stomme nanoseconde ineens gewoon niet meer van deze wereld.
Die ouders, die vrouw die haar aangereden heeft, zoveel leed en ellende en verdriet.
Het komt zo dichtbij omdat we zelf kinderen van die leeftijd hebben en je je niet kan voorstellen hoe ga je dan verder als ouders zijnde? Waar haal je de kracht vandaan?
Je hebt geen zekerheid in het leven ook met gezonde kinderen kan het zomaar ineens afgelopen uit zijn. 
Dat besef heb ik wel degelijk en ik ben dan ook nog steeds heel erg dankbaar voor het feit dat mijn kinderen gezond zijn maar ben ook zo bang dat er wel wat gebeurt. Tuurlijk ben je daar niet altijd mee bezig want dan heb je geen leven maar zoals nu denk ik er wel aan.
Hoe vaak ik niet zeg "opletten in het verkeer" maar kinderen van die leeftijd die luisteren vaak niet. Ik zie mijn dochter wel eens fietsen,  liggend op het stuur, druk in gesprek met vriendinnen, lachen , en dan besef ik dus dat 1 seconde genoeg kan zijn om mijn kind van deze wereld te rukken. Of een ander die niet oplet en je dochter/zoon aanrijdt...
Maar goed dat heeft allemaal geen zin om over dat soort dingen na te denken en te speculeren voor nu denk ik alleen maar aan de ouders van dit meisje en hoop dat ze de kracht vinden hier doorheen te komen en dit te doorstaan met zijn tweetjes.
Donderdag word ze begraven en dan zal haar pony waar ze zo gek op was achter de kist lopen en nog 20 paarden met ruiters begeleiden haar naar haar laatste rustplaats.




Nog een Limburgs gevalletje whoehhahaaha ik vind hem leuk....


Kijk ik ga niet meer zeggen dat ik druk was/ben want dat weten jullie nu onderhand wel maar jeeminee wat was ik druk gisteren ...
Vandaag ga ik RELAXEN , zover dat mogelijk is voor mij om te RELAXEN want ik ben niet zo goed in nietsdoen maar dat hadden jullie al wel gemerkt niet?
Wilde ik eerst nog echt een volle week naar Frankrijk in oktober inmiddels denk ik ach misschien is 4-5 dagen ook lang genoeg...ja ik word er ook niet goed van maar ik denk eenmaal in la Douce France dat ik dan echt tot rust kom en genoeg mensen die ik wil zien dus tijd te kort nog denk ik.
Wondelgijn was in Paris en dan ruik ik de stad gewoon zoals zij het beschrijft .
Ik ga dus nu de afspraak die ik  om half 11 heb afbellen want ik wil niet weer 2 uur in de auto zitten voor een afspraak van een kwartier, ik ga dus tijd voor mezelf inplannen vandaag en voor mijn zoon die ziek in bed ligt. 
Hij was de wanhoop nabij vanochtend want ziek en had vannacht 3x gekotst zei hij maar ik ben een moeder die haar kinderen alleen thuis laat als ze half dood zijn en zo zag hij er nog niet uit dus ik riep "geen gezeur naar school jij, ziek zijn doe je maar in je eigen tijd" ik zou een goede baas zijn voor mijn personeel
En hij sputterde en sputterde en huilde......
Maar ik hield vol, geen koorts (zaterdag en zondag had ie trouwens wel koorts) dus gewoon naar school, je kan nog praten dan kan je ook naar school,  was mijn motto. Ik controleerde of er repetities waren of SO's  (schriftelijke overhoringen) of misschien een werkstuk wat ingeleverd moest worden? Maar dat was allemaal niet.
Nadat ie zich had aangekleed (en mij hoogstwaarschijnlijk al duizend keer vervloekt had) zag ik wel dat ie niet echt lekker was, een opkomende koortslip (heeft ie echt alleen als ie ziek is of oververmoeid) en een hoofd......nou oké dan jongen je mag thuisblijven maar ziek zijn betekent: in bed, geen laptop/Xbox of tv maar rust en slapen, lezen mag.
Opgelucht vroeg ie me of ik iets tegen de hoofdpijn had (zeg dat dan meteen duh) en ging naar bed, hij slaapt, is echt kapot. 
Ik hoor nu niets, de hond snurkt en de droger is klaar dan draait ie en stopt en draait en stopt weer, het enige geluid wat ik hoor en ik vind het heerlijk die rust na dat gekakel van die 9 vanochtend.
De winterkleren zijn nog steeds niet uitgezocht maar dat is een leuk klusje voor de woensdagmiddag bedacht ik me.
Nu ga ik even mijn lijstje afwerken en erna even een uurtje voor mezelf met een tijdschrift.
Maar eerst:
-Btw betalen
-gemeente bellen 
-foto's maken van kerstspullen die gisteren zijn binnengekomen
-afspraak afbellen
-spullen op de site zetten
-Fiat 500 op marktplaats zetten
-Schoorsteenveger bellen voor afspraak
-Leverancier bellen
-Rekeningen checken
-Apotheek  thyrax halen
-Boodschappen doen want we moeten eten vanavond
-Brood halen
-Makelaar bellen
-Administratie doen
-stapel post doornemen
-was uit machine halen en nieuwe erin stoppen
-bed opmaken
-wc schoonmaken
-fair organiseren
-vanavond party kinderkleding niet vergeten bij S !

Oké tijd genoeg over voor mezelf *proest*

ps Ik heb weer genoten van Greys gisteren wat een leuke serie, waarom komt dat niet gewoon elke avond ? Ik baalde als een ...dat het al weer zo snel was afgelopen.....
Kijk jij wel eens naar Greys?? En wie is je favoriet??






Voor de Limburgers onder ons.....met dank aan J de droomfotograaf...


Mijn weekend


Vrijdag: alle kids, lekker druk, snel gegeten dwz patat gehaald, en toen met zijn allen op 1 na die had een schoolfeest, Popstars gekeken. Erna met manlief nog Gooische Vrouwen (wat we dus opnemen) , wij liggen altijd in een deuk met Martin Morero, nu helemaal met zijn intellectuele toer en dat gezicht van Sheryl erbij.....heerlijk.
Zaterdag: Jawel hoor the "happy" period en natuurlijk een knal van een migraine...
, koeken inpakken voor de hockey want aan appeltjes schillen doe ik dus niet ,9 uur de twee kleintjes hebben hockey, boodschappen bij AH (ze zijn onderweg Repel de puzzelstukjes) , 9.45 nog een naar de hockey, kadootje inpakken voor een klant, nog een paar mails van andere klanten beantwoorden, pakketjes inpakken, naar de stad, 14.00 hockey voor de derde in het gezin, en om 16.00 uur de volgende . Die het rijgeld was vergeten dus dat moest nog even bezorgd worden. Ondertussen kwam M nog even langs een kadootje voor een vriendin halen en hebben we even bijgekletst.
Dan natuurlijk rond 18 uur spitsuur met eten koken enz, de kleintjes die hebben we na de hockey de hele dag niet meer gezien die waren bij een vriendinnetje wat jarig was en kwamen om 20 uur thuis moe en voldaan. Oudste kwam thuis met de shirts van het team die ik meteen maar gewassen heb en opgehangen , dat is mijn taak het komende jaar maar dan hoef ik niet te rijden en dat heb ik er graag voor over. Om 18.45 uur wilden de oudsten naar de bios maar daar aangekomen was alles uitverkocht (met dank aan actie van AH , 1 gratis kaartje per 2 personen) . Dus die zijn maar een film gaan huren en hebben we nauwelijks nog gezien of gehoord alleen voor drank en chips. Om 9 uur gingen we met de kleintjes in pyama reeds naar de boulevard en hebben we de wensballon opgelaten. Het was prachtig , de meisjes waren helemaal onder de indruk en wij niet minder, in het donker is het een prachtig gezicht die wensballon. 
Erna hebben we  de film Wit Licht gekeken en echt waar het is een mooie film, kan niet anders zeggen.
Verder had oudste nog flinke koorts en voelde zich belabberd. Had ik nog een discussie met mijn middelste of ze nou wel of niet bij die vriendin mocht gaan slapen die ik nauwelijks ken. (niet dus) Moesten we nog tig keer zeggen ruim dit op tegen alle kids. Moesten we ze stuk voor stuk erop wijzen dat ze aan de beurt waren voor de hond uit te laten. Hebben we 4 x de vaatwasser in en uitgeruimd , weten ze nog steeds niet waar alles moet staan (voor mij dus het teken dat ze het niet vaak genoeg doen), werd er echt honderd keer gebeld van zolder naar beneden en namen wij na 20x niet meer op , we waren het zat. Zeurde er nog iemand flink om beltegoed. En hadden we nog steeds geen winterkleding uitgezocht. En bleef er nog een van de kids bij een vriendje slapen.
Zondag: we rollen ons bed uit rond half 9-9 uur en meteen is het DRUK. Alle 8 stormen ze naar beneden (eentje is er dus logeren), eentje gaat de hond uitlaten en erna iedereen aan het ontbijt. Ik moet eerst een kop koffie en wakker worden...om om half 11 in de auto te ploffen met de twee kleintjes en naar TICA te rijden omdat ik wel eens wil zien wat ze daar aan kerst spullen hebben, dat valt vies tegen . Het heeft allemaal een hoog Blokker gehalte en ik ben echt allergisch voor de Blokker en voor de Kwantum  , ik haat dat soort winkels. Net zo goed dat ik altijd al een hekel heb gehad aan Zeeman/Wibra/Hans Textiel etc , echt ik ga er nooit naar binnen, de enige winkel waar ik nog wel eens gesignaleerd kan worden is Zeeman omdat ik daar de poppenkleding voor de poppen van de kids koop op de baby afdeling. Maar anders...no way. Het ruikt er ook altijd zo bizar in  dat soort winkels, alleen de geur al....
Enfin de zondag verliep voor de rest redelijk rustig dwz voor een gezin met 7 kinderen anderen vinden het vast erg druk. Maar de winterkleding zijn we nog steeds niet aan toegekomen want om half 9 zaten we pas op ons gat en hadden er toen echt geen trek meer in...
Filmen heb ik nauwelijks gedaan om de simpele reden dat iedereen hier in het gelid springt als ze ma met de camera zien en ja dat is natuurlijk niet interessant ...maar we gaan door en op den duur raken ze er wel aan gewend....en dan mensen...
;)
Nou dat was ons weekend, het is weer maandag en ik en maandag.... is geen goede combinatie....

Oh en ik denk echt dat onze Bettie zwanger is , ze is tonnetje rond....o jee ik word oma....
De bevalling daar kan ik dus nu al gestrest over worden hè mensen. Ik als toekomstige oma en vroedvrouw.
Nou dat duurt nog even maar is zo daar. De plannen waren eigenlijk een week naar Dubai met oud en nieuw maar dat komt dus nog wel eens ooit , never nooit niet ga ik een week bij die puppies vandaan... o als alles maar goed gaat....Bettie moeder *zucht* .......deze week maar eens een röntgenfoto laten maken om het zeker te weten...


Guusje

Guusje heeft een baasje gevonden, het spijt me zeer voor iedereen.

Bedankt voor alle berichtjes en reacties .
Guusje gaat naar haar, mijn vriendinnetje.

Nu maar hopen dat haar hoogbejaarde poes het leuk gaat vinden een kameraatje erbij.

Guusje




Guusje is een Britse Korthaar grijsblauwe  van 4-5 jaar oud.
Die gewend is om ook veel buiten te zijn en de rest van de tijd houdt ze eigenlijk alleen van slapen, ze is gewend aan andere katten. 
Haar baasje woont  op een bovenwoning en dat blijkt dus toch niet te gaan , Guus moet echt naar buiten kunnen.
Wie is er geïnteresseerd? Haar baasje wil er geen geld voor alleen een goed adres , wil zeker niet dat Guus zomaar ergens terecht komt dus echt alleen iemand die oprecht geïnteresseerd is en waar Guus ook naar buiten kan.
Ik hoor het graag ....

Therapie



Ik moet mijn maandelijkse "happy period " krijgen (wacht er al een week op en geloof me alles is aanwezig al een week, buikpijn/rugpijn/pms/emo/slecht slapen etc) alleen the period zelf nog niet...het lijkt wel een hele lange aanloop dit keer en dat wil zeggen:  dit wordt  HEFTIG.
Maar lief en ik gingen de stad in en kochten dit (zie foto) en ook nog één voor mijn lief in de mannelijke versie (hij heeft ook last van pms, die van mij nl) en toen nog papier voor het kopieerapparaat, antiluizenspul (vriendinnetje van mijn dochter heeft luizen dus,  just in case...)  en nog wat dingen/frutsels . En shoppen is gewoon goede therapie voor PMS.
Inmiddels verga ik van de buikpijn , is mijn bankrekening helemaal geplunderd maar who cares,  ik ruik geweldig...
en de kids zijn er ook al allemaal ,  gezellig toch en misschien hebben ze wel vriendjes bij zich in de vorm van hele kleine beestjes die in haren zitten? Aaarrrgggggghhh 
nee dus,  laten we maar hopen van niet.
En de camera ligt steady ready dus ik ga al die monsters op film zetten.
O en ik hoor net van mijn ma dat het in Limburg mooi weer is , warm en zon, pfff ik heb de kachel aan en het is hier zo droevig dat we al de hele dag de lampen aan hebben...
O en Elvis die is ook bezig met het goede doel tot afgrijzen van lief ("je maakt er een homo van") maar ik vind het schattig , toch???




Nou ik heb echt mijn dag niet , bah.

Gisteren wel de HELE woonkamer opgeruimd, alles is aan kant gelukkig.
De kerstboom zit ook weer in de doos dankzij mijn lief. 
En het is weer een woonkamer geworden , toen ik toch bezig was meteen maar mijn kantoor helemaal opgeruimd en spik en span gemaakt .
Ja dat komt allemaal door je weet wel dat ik het opruimvirus heb .
Dus ik moet er van profiteren als het er is want het kan ook zomaar ineens weer weg zijn en krijg mij dan maar weer eens zover...
Gisteren had ik een niet zo leuk gesprek met iemand en ik kan daar dus gewoon niet tegen.
Ik kom waarschijnlijk over als een taaie harde tante hier op de blog maar dat ben ik dus helemaal niet , kan ik wel zijn,  maar ik ben gewoon een heel emotioneel ding zoals mijn lief dat noemt.
En spanningen en ruzie en zo maken mij altijd heel erg verdrietig , behalve als het iemand treft waar ik niks om geef zoals buurmannen dan raakt het me niet,  maar als het mensen zijn die ik hoog heb zitten dan ben ik er goed ziek van.
Enfin... ook al is dat dan uitgesproken,  dat suddert nog na bij mij,  een dag of wat, dat heeft zoveel impact gehad dat krijg ik dan niet meteen weer uit mijn systeem . Volgens mijn lief trek ik me dat soort dingen ook veel te veel aan, ja hij is een man die hebben makkelijk praten.
Die zitten anders in elkaar, gaan een eindje wandelen of rijden , piesen een keer tegen een boom , slaan een pilsje achterover en dan gaat het wel weer. Bij mij werkt dat dus niet en piesen tegen een boom lijkt me een geweldige ervaring maar helaas die ik nog nooit heb kunnen beleven. Ik zit tegen mijn je weet wel aan te hikken (die maar niet komt??? hallooooo) en dan ben ik dubbel zo emotioneel dus hij kwam dubbel binnen en ik ben nog steeds een soort van verdoofd zeg maar.
Deze dag maar eens doorkomen en gelukkig heb ik genoeg te doen want ze staan straks weer alle 7 op de stoep. Ik ga denk ik maar eens filmen dit weekend kunnen jullie maandag zien hoe een weekend hier verloopt....
:)
Have a nice day en laat gerust een heel lief berichtje achter dat kan ik wel gebruiken want ik ben zoooooo siehielug. 







Ik snap het niet , dames, leg het me eens uit.
Hoe kan het toch dat die dames van tv in plaatst van ouder alleen maar jonger lijken?
De zwaartekracht heeft totaal geen vat op ze , nee sterker nog, het gaat juist in plaats van naar beneden omhoog bij ze.
Hoe doen ze dat toch?
Ze beweren allemaal bij hoog en bij laag namelijk dat ze nog NOOIT bij een plastisch chirurg zijn geweest, echt nog NOOOOIIITTT, en kijken er echt zeer verontwaardigd bij , hoe durf je ze toch zo te beledigen.
Maar kijk bv eens naar Daphne Deckers, die is nog never nooit niet zo slank geweest als nu maar die oogleden die eerst nog wel een beetje hingen en die wallen onder haar ogen die zijn er niet meer, het gezicht staat superstrak zelfs als ze in Afrika "zonder make'up" bij de arme kinderen is.
En Irene Moors die is ook alleen maar strakker geworden, die staat op de Beau Monde, lijkt wel 29.
Kijk Patricia Paay (60 jaar jawel) die is zo klein dat begrijp ik nog dat die geen last van zwaartekracht heeft en die mond vol Amerikaanse tanden die zijn ineens gegroeit  daar is geen facing aan te pas gekomen hoor. Nu moet ik zeggen dat ik Patricia een heel leuk mens vind en dat ik hoop op mijn 60e er zo nog uit te zien wat ik betwijfel hoor met mijn 1.83 mtr (zwaartekracht kent mij wel) 
En Connie Breukhoven ja die lijkt een beetje op Hans Breukhoven en Mari van de Ven en Linda de Mol (I love Linda, maar die begint het ook al te krijgen) en die man die in Zeg 'ns AAaa speelde Hans Cornelissen (arme jongen hij ziet er niet uit) die hebben allemaal ineens hamsterwangen...... maar chirurgie?
Nee joh, gewoon gezond leven, goede crèmes, joggen, paar echtscheidingen en dat zie je er zo uit. Ik denk dat ze hetzelfde adresje hebben en dat die meneer de chirurg maar 1 trucje kent en dat is;  wangen opvullen tot je op Knabbeltje of Babbeltje lijkt maar de rimpeltjes zijn weg hoor,  daar kwam u toch voor?
De enige die het altijd van de daken roept dat ze naar de chirurg is geweest is onze Patty Brard en die zou het nu eens niet moeten roepen want die liposuctie die ze laatst gehad heeft, ik zie het niet hoor....die buik die is weg gezogen nou .... die is er nog steeds. Is vast de hamsterchirurg geweest, dat trucje heeft ie vast nog niet goed onder de knie, vooral  doorgaan met oefenen.

Ik denk dan,  mensen doe eens wat anders , ga niet naar die chirurg maar ga naar een andere die mensen geen hamsterwangen bezorgd of willen we nu ineens allemaal op Mari van de Ven lijken , hoop het toch niet zeg.
Ik ben absoluut niet tegen hoor, ik wil ook naar de chirurg als ik niets meer zie omdat mijn oogleden voor mijn ogen bungelen of mijn wallen op mijn schoenzolen hangen, tuurlijk .
Maar we moeten geen eenheidsworsten worden vind ik.
Linda moet nu stoppen voordat ze straks op Connie en Marijke Helwegen lijkt en de rest ook of ga naar een andere chirurg mensen, Madonna heeft toch ook geen hamsterwangen? Die ziet er echt nog flitsend uit en ja dankzij chirurgie maar who cares? Beter een beetje chirurgie en lekker in je lijf zitten dan als een craquelé poppetje nog de laatste 20 jaar van je leven doodongelukkig zijn. Maar in mate en alleen als je er zelf problemen mee hebt natuurlijk anders NIET DOEN.

O enne die Irene Moors die doet dit weekend in de TV Kantine de moeder van Jan Smit na in het Rad van Fortuin waar Carlo Hans van der Togt speelt en wat wil ma Smit winnen, waar gaat ze voor?
Juist ja dekbedden, ik heb een stukje gezien en vond het echt hylarisch gewoon.

O enne dezelfde bezorger kwam nog een pallet brengen en toen ik de deur opendeed, wat denk je dat hij zei? "Gelukkig zit je niet in bad" de viespeuk hoopte vast dat ik weer in bad zat, ja, ik zag hem wel kijken
pfffffffffffffffffffff

En voor de rest vind ik het echt heel erg voor Marco Borsato die in tranen zijn verhaal deed. De goedgelovige Marco was een beetje dom geweest en heeft al zijn geld toevertrouwd aan bandieten want dat zijn het tenslotte , bandieten als je zo met andermans geld omgaat. En Marco die zit nu diep in de shit en weet geeneens precies hoe diep.  20 jaar werken WEG.
Al zijn zuurverdiende geld ging regelrecht naar het bedrijf en hij kreeg een salaris .
Wie trapt daar nou in ? Marco toch jongen ....
Ik vind het echt zuur voor hem en ga een kaartje kopen voor de concerten die hij gaat geven in het Gelredome, daar wil ik bij zijn want de vorige keer ging ik niet en ik had SPIJT , zo SPIJT.
En nu ga ik.


O ja en die foto dat is de zooi in mijn woonkamer en de kerstboom die nog steeds staat en alles is vandaag gefotografeerd 
maar moet nu morgen echt opgeruimd worden en dan moet ik echt die kerstboom nog afbreken en die kleding doorspitten met de kids .
De armbanden Pink Ribbon die ik besteld had zijn binnen en een ieder die voor 100 euro koopt in de webshop krijgt er 1 kado bedacht ik me zomaar ineens want ja wat moet een mens met 25 armbanden???
Hij is geweldig en helemaal omdat je weet wat erachter zit.
En mijn dochter die kreeg vandaag een nieuwe fiets , zomaar ,  omdat ik in een superbui was en omdat dat ding van haar geheel verroest was en te klein en de meiden uit haar klas haar uitlachten (rotgrieten) en dus kocht ik een nieuwe fiets,  deze, een echte grote meidenfiets, en o wee degene die nog lacht...die sla ik persoonlijk in elkaar want ik moet ongesteld worden en dan moet je mij niet uit de tent lokken. Verder mocht ze ook nog een surprise ei en chocolade en koekjes bij de AH kopen want had ik al gezegd dat ik in een erg gulle vrolijke bui was ?? Nou ik was dus in een erg gulle en vrolijke bui en daar moet je van genieten want dat kan morgen zomaar voorbij zijn.


KLIK even op de foto zie je hem in het groot ...

Word soms zo moe van mezelf


Vandaag kwam er een bezorger een pakketje brengen and Thank God het was niet de man van het maandverband.
Alleen ik had de hele ochtend zitten wachten op de beste man en was dus nog niet gedoucht en om half 12 dacht ik 'die komt niet meer ik ga maar eens snel in bad'.
En wat denk je?
Ik zat goed en wel 2 minuten in mijn overheerlijke bad met Rituals badschuim of was het Badedas kan ook...enfin niet echt belangrijk ,  wat denk je?
Juist ja : de BEL.
Ik eruit , zeiknat , met een handdoekje om,  doe het rolgordijn omhoog,  klop op het raam en gil naar de beste man die omhoog kijkt: " IK KOM ERAAN..."
Oké half nat in de kleren en zonder schoenen naar de deur....haren nog helemaal in een knot bovenop mijn hoofd ......

En wat zeg ik?
"Ik ga normaal nooit in bad..........."

De man kijkt me aan en zegt: "OH is dit de eerste keer in je leven dan ?"

Waarop ik begin te stamelen (terwijl hij me doos na doos in de hand duwt) dat ik natuurlijk wel eens in bad ga maar zelden op dit uur als er een bezorger komt maar meer in de ochtend, vroeger zeg maar ... en telkens als ik dan aan een wildvreemde zoiets als dit of als het maandverband ga uitleggen voel ik me alleen maar dieper zakken, de man kijkt me raar aan en denkt vast wat heb ik hier aan mijn fiets hangen

Les voor Ilse: niet meer tegen bezorgers praten ! Geen uitleg meer geven ze geloven je toch niet of snappen je niet

Verder heb ik al 2 dagen de opruimwoede maar is daar NIETS van te zien in mijn huis want mijn woonkamer staat weer VOL dozen en spullen .
Ik heb nog exact 1,5 week om die kerstbomen op te ruimen en de hele woonkamer clean en strak te krijgen want dan komt een ander woonblad fotograferen waar we dan in Januari in verschijnen.....genoeg te doen dus nog.
Verder moet ik nog zo'n 15 grote curverdozen winterkleding van de kinderen van de zolder plukken van 7 kinderen jawel,  die die kleren moeten passen, weer moeten opvouwen,  daarna moeten de kasten worden uitgeruimd en de winterkleding er worden ingelegd , dat gaan we dit weekend eens leuk doen. Oh ik heb er al zoveel zin in not dus

En dan nog wat vragen: hoe zeg je je hulp dat het beter moet? En hoe weet je dat je hond zwanger is? ik weet het dit valt niet in dezelfde categorie maar met beide heb ik evenveel moeite



Het werkt !!!! Yeah.

O mensen nu ik weet hoe het werkt ga ik natuurlijk alles filmen hier in huize Chaos.

De gehele familie Von Trapp en dat komt dan allemaal hier te staan en het beste van alles is , ik film dus ik sta er niet op , hahahhhaa. Dus binnenkort hier te verschijnen:

  • Ruziënde kids
  • Zeurende kids
  • Boze kids (ach het wordt zo gezellig hier )
  • Mijn lief onder de douche (ja nu zijn we zeker meteen allemaal wakker hè)
  • Mijn lief op de plee (sssttt hij weet het nog niet)

Ik geef het op , ik heb namelijk nog meer te doen.
Ik dacht ik zet even snel het filmpje op wat ik gisteren gefilmd heb van mijn hondjes met mijn Flip Ultra , waarvan ik de gebruiksaanwijzing niet meer kan vinden omdat ik altijd denk dat ik alles weet en elke gebruiksaanwijzing dus meestal meteen weggooi want ik weet alles duh...
Ik ben nu al 1,5 uur aan het kloten om een filmpje van Elvis en Bettie van 1 minuut hier op de blog te krijgen.
Van de computer rechtstreeks op de blog lukt me niet dus ik dacht dan zet ik het op You tube en dan op de blog maar ook dat lukt niet, dus probeer ik het met andere filmpjes van youtube en ook die krijg ik niet meer op mijn blog.........hoe kan dat nou,  dat werkt al jaren?
En nu ineens niet meer.
Dus helaas mensen ga even naar deze link KLIK
als deze werkt tenminste , want ik test hem en dan doet ie het ook niet, grrrrrrr
was ist loss??
Nichts functioniert.
AAARGGGHHHH
Als het allemaal niet werkt ga dan gewoon naar you tube en typ in: Elvis en Bettie 1542 (vraag me niet waarom, dit cijfer is gewoon een toevoeging om sneller te vinden die zomaar in me opkwam)
scroll naar beneden en dan zie je ergens een hond , nou veel kijkplezier.
als je nog niet bent afgehaakt inmiddels want ik snap het , het is nog makkelijker om met George Clooney in bed te belanden dan mijn filmpje te bekijken
O enne dat rare stemmetje dat ben ik, normaal praat ik zo niet hoor, maar ja het zijn een beetje mijn baby's en dan zet ik altijd een raar stemmetje op

Kijk ik moet er natuurlijk wel even achterkomen waarom het niet lukt en hoe het dan wel moet lukken dus alle tips (in het NL en makkelijke taal please) zijn welkom....


Enkele uren later...

De dame en ik hebben het uitgepraat, zij heeft haar verontschuldigingen aangeboden , ik heb ze geaccepteerd.
Ze had haar dag niet en ach dat begrijp ik wel , ik heb mijn dag zo vaak niet .
Zand erover.....


Ik hou niet van gezeik en spanningen....


TSSSSSS

















Nou ja zeg .
Ik ben echt flabbergasted over hoe sommige vrouwen kunnen zijn.

Een collega/concurrent noem het hoe je wilt, met een eigen site in woonaccessoires, die plaatst foto's van mij, door mij gemaakt, op haar site .
Daar word ik op gewezen door een klant en dus mail ik haar netjes dat ze mijn foto's zonder mijn toestemming gekopieerd heeft en dat er op mijn site nog wel bij staat dat dit niet mag , dat ik het netjes zou vinden van haar als ze het de volgende keer wil vragen. Grtjs Ilse eronder.

Daarop krijg ik me toch een mail terug : het volgende staat er , niks geen hallo, niks geen groetjes alleen de volgende zin:

Goh, moet je inspiratie opdoen op mijn site!!!!!!!!!!!!!


Nou ja zeg ik geloof het gewoon niet wat ik lees echt ik vind het gewoon belachelijk , wie kopieert er nu van wie zeg? 


Ik mail terug: 
Nee ik werd er gewoon op gewezen door anderen .
Maar goed wist niet dat je zo agressief was  en zo lichtgeraakt ,  jammer weer.


Zij mailt:

           Jij begint... 

Ik mail:

nou ik denk dat jij begint met mijn foto's op mijn site te kopieeren dus wie zit er nou inspiratie bij wie op te doen?
ik kende je site niet eens tot iemand me het vertelde dat mijn foto er gewoon op stond.
dus jij doet iets wat niet kan en als ik daar vervolgens op een nette manier iets van zeg (wat mijn goed recht is want ik denk niet dat jij zou willen dat mensen van jou dingen overnemen) dan krijg ik een veeg uit de pan van jou.
Maar goed jij begrijpt het niet helemaal geloof ik. Ik verwachtte een sorry  of zo maar zeker dit niet. 
jammer dat het zo moet.
Dit zegt gelukkig meer over jou dan over mij...
Trouwens ipv ergens anders over te beginnen: geef eens antwoord op de vraag waarom je mijn foto op je site hebt staan?


Zij mailt:


Sorry maar kwam jij niet net kijken op Internet...en meteen zo arrogant..
Ik draai al wat jaartjes langer mee dan jou juffie,...dus je hoeft mij er niet op wijzen hoe 't is...kom in de real internetworld!!!!
Ben al zo vaak gekopieerd etc, dus hou eventjes op om mij terecht te zetten en kom nou niet met iemand anders kwam er mee..dat gaat er echt niet in bij mij!

Ik kan ook zeggen dat jij alle merken van mij kopieerd, ik was daar ook allemaal eerder mee!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 



Ik mail dus: 


Nog steeds geen antwoord op mijn vraag waarom jij mijn foto op je site hebt staan??????? Geef eens een antwoord ipv zo agressief te doen.
Of heb je geen antwoord behalve dan dat je mij aan het kopiëren bent?
jee wat ben jij een gezellig mens en net kijken? je bent duidelijk niet goed geïnformeerd .
Ik wens je veel succes.





Dit is toch verdorie de omgekeerde wereld mensen.
Men aapt je na , kopieert je foto's en als je er wat van zegt word je aangevallen...en erger nog:  je krijgt ook nog never nooit niet antwoord op je vraag.
Gezellige dame is dat zeg.
Leuk zo vrouwelijke collega's onder elkaar....
Ik begrijp het gewoon niet , echt niet, ben ik nou zo naïef of zo dom of wat is dat nou? Ik dacht echt nou die mailt gewoon : sorry was een vergissing of zo of ik wist het niet....(dat zou ik hebben gedaan namelijk)
Nee hoor,  gewoon meteen in de aanval. Ik ben de stoute in het verhaal, de arrogante, juffie ben ik.
Nou ja echt ik snap het echt niet hoe iemand zo kan zijn.
Ik vind het weer een zo'n grote teleurstelling . Dit is net zo'n gevalletje van op straat zinloos geweld, o wee als je wat zegt tegen mensen , ze kunnen zomaar mega agressief worden.
Waarom ?


















Ik ga weer even klagen, dus wie hier geen zin in heeft moet maar niet verder lezen:

Ik lees alleen maar verhalen van opa's en oma's die de kleinkinderen een weekendje zijn komen halen, die oppassen en die leuke dingen doen met de kleinkinderen , met andere woorden:
opa's en oma's die de ouders even ontlasten.

Die wil ik ook.
Zo,  het is gezegd.
Ik wil ook een opa en oma die de kinderen gewoon eens een weekendje halen , die een avond komen oppassen en ons de deur uit sturen, die de kinderen een dag meenemen.
Ja,  die wil ik.

Die hebben we namelijk niet want mijn ouders wonen in Limburg en zijn ook gewoon geen opa en oma die dat soort dingen doen, mijn ouders zijn druk en hebben daar geen tijd voor en nooit gehad. En de moeder van G (zijn vader is helaas overleden) die woont in Neede , ook niet echt naast de deur en dat is ook een drukke actieve oma  die daar geen tijd voor heeft.

Dus wij zijn opa en oma loos in de zin van een betrokken opa en oma die eens willen inspringen die in dezelfde stad wonen en eens een pan eten brengen.
En daar baal ik van en nog meer als ik het bij anderen lees, oma's die naast het oppassen ook nog appeltaarten bakken, een wasmand wegstrijken, je werk uit handen nemen, je kinderen een weekend ontvoeren. En dat allemaal doen uit liefde, zonder er iets voor terug te willen, gewoon omdat ze het graag doen , zonder dat je je schuldig hoeft te voelen. Mijn god mensen wat een luxe,  beseffen ze dat wel denk ik dan?

Je weet namelijk meestal pas wat je hebt als je het niet (meer) hebt.






Men ik heb knallende hoofdpijn (zo werd ik wakker) en toen ik op de wekker keek besefte ik ook meteen dat het maandag is.
Bah maandag.
Het weekend was relaxed. Vrijdag werden de kids opgehaald en toen zijn we er mee begonnen.
En zaterdag zijn we naar de Nederlandse Kampioenschappen Dressuur  Friese Paarden geweest want mijn zusje deed mee en ze werd 4e en dat was echt mooi om te zien.
Ten eerste zijn die paarden geweldig mooi en mijn zusje die was helemaal in tenue , prachtig gewoon.
En toen gingen we eenmaal thuis ook gewoon er mee door.
En zondag  hebben we het de hele dag gedaan , wat vragen jullie je nu af, nou helemaal NIETS.
We hebben helemaal NIETS gedaan het hele weekend.
Een beetje films gekeken, heel veel geslapen, in bed en op de bank zomaar in de middag, veel in het zonnetje gezeten en alleen het hoognodige.
Resultaat gisteravond: keuken die eruitzag of er 10 pubers in huis waren geweest , ja echt, maar dit keer waren we het zelf dus dat hebben we wel even opgeruimd tuurlijk voor het grut thuis kwam.
We waren zeer relaxed bezig geweest. Het was nodig, even een weekend gewoon helemaal niks doen , lekker aan fröbelen .
En nu is het maandag, pfff, ik snap er niks van, ik werd wakker met een knallende hoofdpijn (na een zo'n ontspannen weekend), schonk de yoghurt in mijn koffiebeker en de koffie gewoon regelrecht op het aanrecht want was de hele beker er vergeten onder te zetten.
Maar goed het is goedgekomen , ik zit nu met koffie en yoghurt achter de pc me af te vragen waarom ik niet gewoon die bank inplof met een stevige brufen en er een film in knal.
Nou omdat ik ten eerste geen film heb (en de videotheek om 13 uur pas open gaat) en ten tweede en die is niet geheel onbelangrijk: moet ik werken.
Dit weekend hebben we 2 films gehuurd: Marley & Me en nog eentje waar ik de laatste helft niet meer van gezien heb  want als er buitenaardsgedoe in voorkomt haak ik af en val ik meestal in slaap.
Ik hou niet van buitenaardsgedoe, doe maar normaal , al die flauwekul.  Marley & Me gaat over een hond, een labrador, een gekke hond die niet luistert , op zich is het geen hoogdravende film hoor maar ik heb me toch een partij zitten janken op het einde....
Verder benik in 3 boeken begonnen, Maagdelijk Blauw, wat ik even heb weggelegd omdat het even TE was voor mij, Een nieuwe wereld van Eckhart Tolle, wat ik ook even aan de kant heb gelegd want ik snap het niet, en nog een boek waarvan ik even de titel niet weet waar ik maar 1 bladzijde van gelezen heb want toen viel ik in slaap.
Gaat lekker met mij en de boeken op het moment...wel heb ik heel veel tijdschriften gelezen.
De wensballon is er nog , die moet nog worden opgelaten maar we vonden het toch eigenlijk wel leuker om dit met de kids te doen...dus deze week ...

Wensballon


Een paar dagen geleden HIER dus , wenste ik mezelf een wensballon.

En weet je wat?

Die werd me zojuist bezorgd.
Ja heus echt waar.
En wie was deze lieve gulle geefster? Dat is ZIJ

Lieve Natas, het ontroerd me zo dat je me zomaar een wensballon stuurt.
Ik vind het echt zo lief van je , heel erg bedankt !!!! Ik moest al een traantje wegpinken toen je me mailde en mijn adres vroeg .

Bloggen verrijkt het leven en niet alleen maar omdat je kadootjes krijgt natuurlijk maar omdat je er zulke leuke contacten mee opbouwt en leuke vrouwen door ontmoet die je steunen , die je af en toe als je het nodig hebt even bemoedigend toespreken , die je niet meteen beoordelen of veroordelen, maar die je ook gewoon zeggen dat het belachelijk is dat je je kind vergeet op te halen.
Eerlijke leuke vrouwen die je laten lachen met hun blogs en soms laten huilen waar je lief en leed mee deelt,  die je nooit hebt gezien maar die je zo goed lijkt te kennen of denkt te kennen.
Waar je een band mee hebt. Die je gewoon mist als ze een paar dagen niet bloggen.
Die vrouwen , een clubje, soms komen er bij , soms vallen er af, net als in het "echte" leven .
Ook allemaal heel verschillende vrouwen die je nooit in je dagelijkse leven was tegengekomen of misschien uberhaupt nooit een gesprek mee was aangegaan omdat ze zo anders zijn en die je hier in deze blogwereld juist door die blog leert kennen en waarderen.

Vrouwen allemaal; stuk voor stuk , en niks geen catfights zoals in Expeditie Robinson, nee helemaal niet zelfs, die dames kunnen nog wat van ons leren zou ik zeggen of zouden wij ook binnen de kortste keren ruzie hebben op dat eiland dames?
Hee ideetje zullen we ons allemaal opgeven voor volgend jaar de blogexpeditie?
Duh echt niet , ik ga echt mijn kaken niet zetten in een rauwe levende octopus (hebben jullie dat gezien gisteren?) , zo stoer ben ik helaas niet, bah.

Bedankt lieve lieve Natas !!! en de rest van de blogvrouwtjes ook bedankt gewoon omdat !!

ps Dit weekend gaat ie de lucht in en ik weet al wat ik ga wensen.....dat er een klein meisje beter mag worden die nu zo hard aan het vechten is.





Schatje

En toen kwam mijn dochter uit school met een kadootje voor haar mama , helemaal verpakt in goud papier met een lintje eromheen.

Ik pakte het uit en dit zat er in:


Wat een scheet , ik heb echt een schat van een kind.
En wij praten hier nogal veel dus ze wist nadat ik het 1100 keer gezegd had dat het me zo speet wel dat ik het niet leuk vond dat ik haar niet was komen halen. 
En elke keer weer zei die stoere dochter van me : "dat is echt niet erg hoor mama" en " niet ALLE moeders waren er hoor er waren ook andere niet" (om mij gerust te stellen duh) 
En toen ik vroeg hoe ze op het idee van de kaart was gekomen zei ze: "mama denkt dat mama geen goede moeder is maar ik vind mama een hele goede moeder, de beste "
(en toen was ik weg: gesmolten) 
Ik heb de liefste dochter van de hele wereld dat moge duidelijk zijn. 


Zoals iedereen weet is onze hond Bettie loops. en een sletje maar dat is niet relevant voor mijn verhaal hier
EN Bettie draagt dus een slip (een hele degelijke) met een maandverbandje erin.
En als de kinderen 's ochtends de hond uit moeten laten doen ze dus de broek uit en verschonen tevens het maandverbandje.
En dat maandverbandje moet dan in de prullenbak.
En dat vergeten er nog wel eens een paar.
Zo ook gisteren.

De bel ging , ik doe de deur open , er kwam een pakketje.
Ik doe dus de deur open (had dat maandverbandje niet gezien), de bezorger staat voor de deur, kijkt naar binnen, ziet bij de voordeur een maandverbandje liggen vol bloed, kijkt mij aan,kijkt weer naar dat maandverbandje,  ik volg zijn blik, zie dat bloederige ding en kan wel door de grond zakken.
De man kijkt mij weer aan en ik zie hem denken.
Ik, not amused, dat die schatten van kinderen (ik heb geleerd van eergisteren) het niet hebben opgeruimd, schaam me de ogen uit de kop want ik weet precies wat die vent denkt.
Ik stamel dat dit echt niet van mij is hoor maar van onze loopse hond Bettie.
De man zegt niks en ik zie gewoon aan zijn spottende cynische blik dat ie het maar een zwak verhaal vind van me want waar is die hond dan ?
Waar is die hond &%#$^^*& nog an toe ook,  die normaal al keffend naar de voordeur komt,  op momenten dat je haar echt nodig hebt?
Die ligt gewoon plat te snurken tsssss. nog doodmoe van haar sletterige gedrag

Ik hoor mezelf mompelen dat ik echt niet ongesteld ben en dat ik tampons gebruik...
En meteen denk ik ? STA  IK hier u echt een WILDVREEMDE bezorger te vertellen dat ik NIET ONGESTELD ben en normaliter TAMPONS gebruik? 
En in mijn hoofd roep ik die verdraaide hond weer
"Bettie HIER KOMEN ...... WORST, WOHORST "
Geen Bettie , Elvis komt eraan en die til ik op en de man ziet ook datgene zitten wat onder Elvis zit en gelooft me nu never nooit meer natuurlijk en dat maandverbandje dat is net zo groot als Elvis dus ja geen hond (en geen bezorger) die gelooft dat dat ding aan Elvis toebehoort.
Bettie is in geen velden of wegen te bekennen....
Ik teken de bon, de man gaat.
En ik , ik schaam me nog even kapot, en weet dat die man niet alleen denkt dat ik mega ongesteld ben maar ook nog een grote viespeuk .




Bad bad bad mum




Ik schrijf soms dat ik me een slechte moeder voel maar ik ga hier maar even bekennen dat dat gevoel soms heel terecht is dat ik soms ook gewoon een slechte moeder ben.

Nee niet zeggen dat is niet zo want echt heus het is gewoon wel zo. Soms zit ik er zooo naast.

Mijn dochter ging op kamp maandag, ik kon niet mee wegbrengen (werk werk) en dus had ik geregeld dat ze met I de moeder van haar vriendinnetje mee fietste, haar zus bracht haar en haar tas naar I en samen vertrokken ze.
So far so good, ik had het goed geregeld voor mezelf .
Ik geen schuldgevoel, kind niet alleen.
en dat dat kind als enige daar zonder haar moeder staat dat wilde ik gewoon even niet weten , ik had het geregeld toch?

Gisteren kwam ze terug en tussen half 4 en 4 moest ze worden opgehaald.
Ik had me de hele dag voorgenomen er te staan en mezelf honderd keer ingeprent niet vergeten etc... ik kan nl nogal verstrooid zijn als ik aan het werk ben en denk dan nergens meer aan, zo heb ik al meerdere keren mijn kids vergeten op te halen op school omdat ik zo opgeslokt werd door mijn werk en geen tijd en dagen meer ken op zo'n moment
Maar niet dit keer dit keer had ik het opgeschreven op mijn bureau gelegd groot blad met erop: Half 4 Nyah halen !!!!!!!

Om 1 uur kwam de journaliste van het woonblad waar we in november in komen te staan en ik dacht nog mooi komt goed uit zo vroeg,  dan ben ik om half 4 wel klaar.
Nee dus,  om 3 uur zat ik nog midden in het interview en het einde was nog niet in zicht dus bedacht ik me (terwijl ik praatte met de journaliste) dat mijn dochter haar dan maar even moest gaan halen of haar broer. Dat zou ik ze zeggen als ze thuis kwamen.
En toen gebeurde er van alles , ineens stond het huis vol met kinderen, wilde de journaliste nog een rondleiding door het huis en voor ik het wist was ik het gewoon vergeten, helemaal vergeten. En voor ik het wist stond mijn dochter voor mijn neus.

Toen de journaliste weg was ging ik dus even met haar op de bank kletsen (met een schuldgevoel van hier tot Tokyo) en het gesprek ging eerst over het kamp, wat ze allemaal gedaan hadden,  hoe leuk het was, hoe laat ze gingen slapen en zo voorts want ze moest haar verhaal kwijt en dat was knus en gezellig.

En toen zei ik: Mama was er niet, ik was hier en was het helemaal vergeten het spijt me zo, waren alle mama's er? ik hoopte natuurlijk van niet
Zij: Ja, alle moeders waren er behalve mama.
AU
Ik: Ja en wat dacht je toen, vond je het erg?
Zij: "Nee hoor,  ik ben het gewend, mama werkt altijd,  is niet erg hoor mama."

AU AU AUUUUUUUUUUU 
Stom stom wijf ben je toch ook dacht ik toen, helemaal terecht dat je je nu helemaal hondsberoerd voelt en dat verdomde schuldgevoel hebt,  dit is toch niet normaal man. 
Ik had gewoon moeten zeggen "sorry ik moet mijn dochter halen wacht hier maar of ga weg maar mijn dochter gaat voor". Dat had ik moeten doen maar ik deed het niet en als klap op de vuurpijl vergat ik ook nog haar broer of zus te sturen.

ARGGHHH ik kon wel janken, nee ik heb gejankt , later , toen ze het niet zag, en niet omdat ik zelfmedelijden had maar omdat ik me zo kan voorstellen hoe die kleine daar heeft gestaan en alle blije moeders zag die daar vol spanning en blijheid op hun kind stonden te wachten en de eenzaamheid die ze gevoeld moet hebben en de teleurstelling en dan de wetenschap dat ze dacht "ach dat is mijn moeder dat ben ik gewend". Ik wil niet dat ze dat gewend is, dat moet ze niet gewend zijn, dat mag ze niet gewend zijn.

En zij mocht later van mij: een ijs gaan kopen (een dubbele, ja veel schuldgevoel dus veel ijs) , later opblijven, werd doodgeknuffeld, hoefde haar eten niet op te eten , allemaal belachelijk natuurlijk want dat heeft totaal geen zin meer,  ik had er gewoon moeten staan, dit was puur en alleen om mijn eigen rotgevoel een beetje beter te maken.
Dus ja ik voel me niet alleen een slechte moeder ik WAS gewoon een slechte moeder gisteren .
Een verdomd slechte moeder.
Ik haat mezelf erom,  echt .
En jullie hoeven geen lieve woordjes te gaan zeggen of de pijn te verzachten want dat verdien ik verdorie helemaal niet. Ik had er gewoon moeten zijn en was er niet en dat is onvergefelijk.

Ik maak het nooit meer goed dit zal ze zich altijd herinneren , haar moeder die er niet was en alle andere moeders wel.
Pfff zum kotsen ben ik .

Nu lees de blog hieronder nog even en klik en lees ! Belangrijk !







Doen


Hier moeten jullie even naartoe
en UITLEZEN allemaal 
ik wil het,  dus luister naar me

Als je haar maar goed zit...


Gisteren zat ik in een dip mensen, in een megadip.
Vandaag is beter, veel beter.
Gisteren kreeg ik visite onverwachts (niet leuk als je in een dip zit) en die zei: "Jee wat zie jij eruit, wat is er aan de hand?" 
Nou dan voel je je meteen een stuk beter kan ik je vertellen ahum.
Ik kan er hier niet vrij uit over schrijven want er word meegelezen door mensen , je weet wel.

Enfin ik heb dus weinig te melden want ik heb gisteren gewerkt op de automatische piloot en voor de rest weinig tot niks beleefd, me afgesloten van de monsters, mijn dochter gemist die op kamp was, en tv gekeken Private Practice ( zo'n leuke serie en 28 sept begint Greys weer !!) en daarna mensen, toen de monsters allemaal in bed lagen en we rust hadden,  nog naar 'Het Spookhuis' gekeken op Nederland 2. Niet gezien? even kijken op Uitzending gemist...weird is het. Alleen die presentator, men wat een slaapverwekkend persoon en dat gebeurde dus ook mijn lief en ik vielen samen (ik lag tegen hem aan op de bank) in slaap en werden om 12 uur wakker...en gingen toen verder slapen in bed (maar dat lukte toen niet meer).

Weet je wat ik zo verdomme klote vind ?
Dat mijn haar altijd TOP zit als ik op het punt sta om naar bed te gaan.

Ik wou...


  • dat kinderen van een ander opvoeden niet zo verdomde moeilijk was
  • dat je dezelfde onvoorwaardelijke liefde die je voor je eigen kinderen hebt ook voor die anderen zou hebben
  • dat het makkelijker zou zijn een samengesteld gezin
  • dat pubers makkelijker waren 
  • dat ik me niet minstens 1 keer per week een slechte moeder zou voelen
  • dat ik eens wat meer waardering zou krijgen
  • dat de weekenden met 7 een beetje gezelliger zouden zijn
  • dat het jou kind mijn kind niet zo gevoelig zou liggen
  • dat mijn zoon geen baard in de keel had en een puber is maar gewoon nog die kleine makkelijke jongen
  • dat kinderen eens inzien wat ze hebben en wat je voor ze doet
  • dat al die spanningen van die kinderen geen vat zouden hebben op je humeur
  • dat ik niet eerst moet ontploffen voordat ze eens luisteren of inzien dat ze je al een week hebben lopen opfokken
U begrijpt het was weer gezellig. Ik heb een wensballon nodig denk ik...

Laatste bevruchtingspoging


Daar gaan we weer:  de laatste zaadtoedracht van onze Bettie en na 4x moet het toch wel gelukt zijn zou je zeggen?
Nou ja we zullen zien want het is net als met mensen het kan net het verkeerde moment zijn geweest of ze raakt gewoon niet makkelijk zwanger,  dat kan allemaal.
In ieder geval is mevrouw behoorlijk humeurig (dat is dan ook net als bij mensen , hè dames? tijdens onze "happy" period zijn we nooit allemaal erg happy)
Mevrouwtje bijt als we haar slip willen aantrekken , dat wil ze niet. de kleur staat haar vast niet aan maar ja er viel niets te kiezen zwart was het en meer niet, en dat kleurt haar niet dus ik begrijp haar wel, geen kantje niks, geen Marlies Dekkers, Marie Jo
En ze ligt maar te liggen de hele dag, de puf is er uit, ze is depressief, slechtgehumeurd en haar frutje is een dikke opgezwollen pruim (daar zou ik ook slechtgehumeurd van worden, dat hebben vrouwen dus weer niet gelukkig, dat de boel opzwelt, dit even ter info voor de heren).

Morgen vertrekt mijn jongste op kamp, 2 dagen, met de fiets. En  sinds vrijdag is ze me al aan het aansporen of ik haar tas ga inpakken...wat dus eindelijk vandaag gaat gebeuren. Dan vertrekt dinsdag G's jongste  en woensdag de middelste.... Kan dat niet allemaal tegelijk denk ik dan,  dat is wat overzichtelijker hier in huis. (ik weet heus wel waarom ze dat zo doen en dat dan juist overzichtelijker is voor de school maar hier even niet)
Enfin dat wordt weer leuk , krijg vast weer een doodmoe kind terug die dan lekker vroeg naar bed kan woensdag.  

O enne hadden jullie Gooische vrouwen gezien? Zou die kleine Morero verzopen zijn in  de badkuip? Gruwelijk .
Elvis is zojuist in bad geweest, hij vond het niet echt leuk maar ook niet echt erg, hij ruikt weer heerlijk...het was zijn eerste badje...schattig toch?
Zo nu ga ik hier even de schoenen/tassen kasten van de kinderen inspecteren die ze hebben moeten schoonmaken vanochtend van mij kilo's papier,  sokken (weten we ook waar die allemaal gebleven waren ) en zooi , en dan gaan ze naar Walibi de oudsten ...
Herr Inspector komt eraan...



Lekker vroeg


Het is weer weekend en weekend met 7 kids.
Genoeg te doen dus.
De kinderen hockeyen en vanochtend moest jongste om half 8 bij de hockey zijn voor een uitwedstrijd. 
Half 8.
Ik herhaal: het is zaterdag.
Wie verzint dit?
Vast een ochtendmens of iemand met een slaapprobleem of zo.
Dit is toch geen tijd mensen, moet je op zaterdag nog vroeger je bed uit dan doordeweeks.
Nou ik vind dat niet normaal.

Dan heb ik weer veel mailtjes gehad van de verschillende teams over fruitbeurten.
Fruitbeurten, sorry maar ik vind dat zo stom.
Waarom kan een ieder niet gewoon zorgen dat ie zelf wat bijheeft?
Als ik voor 6 teams fruit moet gaan schillen.......6x10 kinderen tel uit je winst.
Nee dus , ik heb er dus een mail uitgedaan dat deze moeder daar niet aan meedoet (ja dan ben je meteen de boeman op de hockey, ik heb ook al geen man in een rode broek, helemaal fout dus) , dat deze moeder zich niet verantwoordelijk voelt voor de vitamine toevoer van de kinderen van anderen dat ze daar zelf maar aan moeten denken en dat ik met LIEFDE en PLEZIER (ja je moet iets van goede wil tonen toch??) sultanakoeken meegeef of iets anders waar je ook je tanden in kan zetten maar wat niet geschild hoeft te worden. 
Ik heb er meteen maar bij vermeld dat dit een mededeling is,  geen vraag,  voordat ik weer overstelpt wordt met mail van fanatieke moeders die dan even moeten laten weten dat hun ook werken op zaterdag en 2-3 of 4 kinderen hebben en ook fruit schillen en rijden.
Ik snap dat nooit zo dat vrouwen zo nodig moeten laten weten dat zij ook druk zijn en toch ook van alles doen......ik denk dan : niet druk genoeg anders had je hier geen tijd voor hoor. 
En dat vrouwen 2 of 3 kinderen vergelijken met 7 dat vind ik dan ook weer lachen, ze hebben geen idee echt , geen idee. Drie is geen zeven, vier is geen zeven , geloof me het is niet te vergelijken... Ach men heeft toch al snel een oordeel en de fanatieke moedertjes die zullen nu wel gaan proberen om dat fruitgedoe in de regels te krijgen zodat je MOET,  net zoals je MOET bardiensten draaien, MOET rijden. En denk maar niet dat er uitzonderingen worden gemaakt hoor want nee,  daar hebben de dames en heren geen begrip voor ze zij zelf immers ook druk? Zo druk dat ze uren op het hockeyveld rondhangen en koffie leuten en ouwehoeren (zogenaamd naar hun kroost kijken) en makkelijk een hele of halve zaterdag op de club doorbrengen ook als de wedstrijd allang en breed voorbij is, zo druk....
Enfin ik heb weer een goede beurt gemaakt bij de teams denk ik zo, het goede daaraan is dat het me niet kan schelen, ze denken maar, doe het maar eens een paar maanden:  7 kinderen en twee bedrijven runnen, dan lul je wel anders.......

Zo en nu gaat deze moeder aan de slag , eerst de andere twee de deur uit werken naar de hockey toe, dan aan de slag met pakketten, met administratie, boodschappen, eten maken, wasjes draaien en nog meer dingen die gedaan moeten worden.
O en wederom heb ik gisteren vergeten kaarten te sturen voor verjaardagen , dat ga ik dus nu even doen.....
en als je denkt je hebt toch ook tijd om te bloggen , dit is mijn ontbijttijd, wakker worden heet dat en dit duurt welgeteld 6 minuten, tijd om 2 bakken koffie naar binnen te gooien en blogje te schrijven...



En daar waren ze dan....

Eindelijk de pakjes en maar liefst 2 en allebei dezelfde dag.

Het lijkt wel of ik jarig ben....

Eerst opende ik het pakketje van Nicolette en zie daar Nicolette die kent mij, die volgt mijn blog heel nauwkeurig en die weet zelfs mijn maat (daar was ik pas echt verbaasd over)
Een paar prachtige angora bedsokken in de kleur lichtroze die kleur past bij mij, pastelkleurtjes daar hou ik van van zachte stoffen en zachte kleuren omdat ik zo'n zacht vrouwtje ben 
De sokken zitten reeds aan mijn voeten en deze winter zal ik ze nog vele malen dragen, dank je Nicolette voor dit heerlijk zachte warme kado , top!! En de kaart was ook geweldig !



Dan pakketje nr 2 van Toaske die niet Toaske heet maar heel anders ik zal het hier niet verklappen maar echt ik snap niet waarom je jezelf Toaske noemt als je zelf zo'n leuke naam hebt ??
Toaske houdt niet van inpakken want alles zit zo in de envelop (weer wat geleerd over Toaske)
En wat zat er allemaal in? Een maskertje, een zakje suikervrije drop, een kraslot (waar ik dan meteen bijvermeld krijg dat als ik de hoofdprijs win ik haar rekening nr wel even doorkrijg haha) , een hart van steen, een boeddha beeldje en een kaart.
En ook Toaske die kent mij dus redelijk goed want hartjes en boeddha's daar hou ik van !
En dat maskertje? Is dat een hint Toaske?  dat ik het nodig heb, dat ik oud word en rimpelig?
In ieder geval ga ik dat zeker gebruiken en opsmeren om te ontspannen . Alleen de drop , die gaat naar mijn lief want ik ben op dieet en zelfs suikervrije drop is verboden !! De kinderen hebben inmiddels gekrast en helaas geen prijs ... wat jammer nou anders hadden we nog met alle blogdames op vakantie gekund.
Heel erg bedankt Toaske voor deze berg kadootjes !!!



Ik vond dit echt een heel geslaagde actie van Cisca en ik wil eigenlijk meteen weer , kan dat?
Het is helemaal leuk om kadootjes te ontvangen van blogdames....
Bedankt dames,  you made my day !!!!



Hele dag zit ik te wachten op een pakketje maar niks hoor nada niente noppe.

Ja dat krijg je als je hem in de verkeerde postcode duwt of er een bellenblaas potje induwt.
Bellenblaas, Toaske , je begrijpt dat ik nu zeer teleurgesteld ben dat ik geen bellenblaas krijg?
Ach,  enerzijds stelde het me gerust, ik dacht "bellenblaas?"" Hoe orgineel ? Dan kan dat andere vast niet zo erg zijn?" Hmmm Toaske , die geheel het tegenovergestelde is van mij , in alles zowat, echt HEEL anders, die heeft bellenblaas bedacht. oké. valt mee.
Ik wacht dus gewoon af wat er komen gaat .
O en Inge als je het gemist hebt HIER heb ik het steeds over. Maar je kan niet meer meedoen want het is al afgelopen , jammer hè? Je kan zelf natuurlijk ook een actie beginnen......??

Ik ga zometeen weer naar de zaadcellen van Bettie want ja ze mag nog een keer ... Gezellig weer. Nou als het nu nog niet gelukt is weet ik het ook niet meer hoor.

En als ik thuis kom ligt er misschien wel een pakketje/envelop...yes.




Pallet en more...


Dit geloof je niet, vertel ik gisteren nog dat ik de hele dag geboend, gedweild en gekuist heb, dat mijn woonkamer helemaal leeg was en me tegenmoet blonk?
Vandaag kwam er een pallet binnen. Uit Frankrijk.
En echt het is me toch gaaf spul. Maar ik zeg nog niks het moet eerst op de foto nog allemaal en dan op de site worden gezet en dan mogen jullie het zien.
De woonkamer staat dus vol, de tafel tenminste.
En ik heb dus weer genoeg te doen morgen en overmorgen en de dag erna.......
Maar ja ik klaag niet hoor ik vind dit leuk om te doen als iemand anders dan even de was/strijk/kook doet want daar heb ik dus wel een gruwelijke hekel aan

En toen die pallet dus kwam stond ik op straat te kletsen met de vrachtwagenchauffeur en DE buurman die maakte foto's , zomaar ongevraagd, snel en geluidloos (denkt vast dat ie paparazzi is) . 
De chauffeur was niet blij, ik was niet blij maar buurman die zegt gewoon "OPENBARE WEG" en vind dat ie dus mag doen wat hij wil.
Nou ja zeg,  dus wat doet mijn lief ? die pakt het fototoestel en fotografeert DE buurman die ook op de openbare weg staat dus.  In het kader van rookoverlast op straat hebben wij die foto gemaakt want hij staat de godsganselijke dag voor het huis te paffen.
Het is toch van de zotte dat je zomaar gefotografeerd word zonder dat men dat even vraagt?
Dan kan het wel een openbare weg zijn maar je mag toch aannemen dat men even vraagt of je er bezwaar tegen hebt ja of te nee. Ik heb nl helemaal geen zin om op een site te verschijnen waar ik niets mee heb,  nog voor gevraagd ben. 
Enfin het was weer een kleuteractie van DE buurman. Gezellig toch zo'n goede buur.

En toen was het tijd voor de bevruchting en ons  sletje Bettie die de hele dag al aan PMS leed lag depri te wezen in de mand maar toen ze eenmaal daar was geweest was mevrouw alive and kicking hoor, nog wat stoeien met Elvis om vervolgens toch weer geheel verdrietig en depri (oh die hormonen) in de mand te gaan liggen depri of course dat ze nog steeds in dat aftandse ding ligt,  en met PMS nog wel,  dat maakt de zaak alleen maar erger natuurlijk en er niet meer uit te komen.
Enfin ik ben zeer benieuwd hoe dat nu allemaal gaat hierna en hoe lang het duurt voordat we weten of er wat groeit in de hond....want dat kan je niet zien hè ? Schijnt weken te duren voordat een dierenarts het ook maar kan zien op een echo. Ik vind het allemaal wel spannend hoor.

En ik deed vandaag het pakket voor Wondelgijn op de post , oh I'm so excited, I just can't hide it o no no, I don't wanna loose control but...(ik ga er van zingen) 
En Nicolette die deed mijn pakket op de post en Toaske deed een poging maar hij paste niet door de brievenbus ... ja ik hebberd heb 2x meegedaan  
Nicolette die was zo slim om hem in de verkeerde kant te duwen, bij de verkeerde postcodes , blont he?? kon ik ook niks anders van verwachten tuurlijk
En Toaske die gaat het nu vanuit haar werk posten , daar zijn de brievenbussen breder Toaske?? Hoe komt ie hier dan naar binnen? 
En ik weet niet waar ik het meest bang voor ben , dat het nooit aankomt of wat erin zit? ;)
Oh ik kan niet wachten...
Mijn andere pakket moet naar Ierland maar ik heb nog geen adres want ze is deze week getrouwd dus die liggen vast in bed de hele dag en hebben geen tijd voor dit soort onbenulligheden,  die moeten zich voortplanten
En die vergeten verjaardag heb ik een kadootje gestuurd met een lief kaartje want ik voelde me zooooo schuldig ik attente Ilse die zomaar verjaardagen vergeet de laatste tijd...

Morgen ga ik op zoek naar een mooi hoesje voor mijn gelzadel zodat mijn billetjes droog blijven want anders denken ze steeds maar dat ik het in mijn broek heb gedaan en dat is nie zo charmant hè? 
Ik heb vandaag ook nog even gekeken naar de uitzending die ik gemist had : documentaire over Gooische mannen , echte bralapen my god waar vind je ze...in Laren en Blaricum dus , rode broekjes aan, sloepje, 3 auto's voor de deur op zijn minst anders hoor je er niet bij, golf, jonge vrouw met man tussen de 60 en schijndood . Toch even kijken want de kapper en de vrouw die geknipt wordt zijn echt komisch...






Stralend schoon


Kijk ik had weer een dag men men men.
Het is 9 uur en ik zit net.
Vanochtend stapte ik uit bed vastbesloten die woonkamer eens helemaal op te ruimen want na 3 dagen moest het nu toch echt af .
Dus ik begon en als ik eenmaal begin mensen dan stop ik pas als het klaar is.
Eenmaal opgeruimd heb ik alles gestofzuigd, tafel zelfs want die lag ook vol zooi, daarna ben ik gaan schrobben (ja echt waar) en dweilen en gelukkig was het niet warm dus ik zweette helemaal niet ik was nog niet gedoucht dus ik stonk al dus dat maakte ook niet meer uit
Toen de keuken nog een goede beurt gegeven, het smerige broekje van Bettie gewassen en buiten te drogen gehangen, nog meer geboend, nog meer gepoetst, nog een machine was eruit gehaald en een nieuwe erin, vaatwasser aangezet want die zat vol met koffiekopjes die ik genuttigd had onder het kuisen en toen was ik gaar en kwamen de kids uit school en mama was nog steeds niet gewassen, haar nog rechtovereind, jogging aan, stinken...
ook niet onbelangrijk te melden dat ik het HAAT schoonmaken , dat doe ik nooit, doet de hulp, maar ik HAAT ook een vies huis en nu was het vies dus ging ik aan de schoonmaak omdat ik het niet langer kon aanzien en de hulp komt donderdag die kan gewoon tv kijken want alles is al gedaan
Het huis blinkt mensen echt ik heb de zonnebril gewoon moeten opzetten alles schittert en het ruikt me toch een partij lekker...

Toen ging ik delegeren, een kind naar AH gestuurd  voor boodschappen de ander met de honden en toen ging ik maar eens in bad.
Ik dacht ik ga ontspannen , lekker genieten in bad, even bijkomen,zelf ook schoon worden na het hele huis te hebben gedaan.
Maar niks hoor,  ik lag en vond de rust niet,  dacht aan wat ik nog moet doen en gedaan had of vergeten was en was binnen no time weer uit dat bad en weer bezig.
En nu ben ik net klaar pff en moet ik bedenken wat ik voor een kadootje ga doen voor Wondelgijn voor de actie van Cisca en dat is niet makkelijk want ik heb gezien wat zij aan Door heeft gegeven en daar is over nagedacht mensen, dat heeft betekenis.
Oh en ik ben niet zo , niet zo nadenkerig over de zin des levens en zo, ik leef en dat vind ik al zwaar genoeg soms en ik geniet en dat is eigenlijk wat ik wil;  genieten in het leven en zo oud mogelijk worden en oma worden en de 100 bereiken maar zonder diep na te denken.
Ooit zei iemand "ik ben op zoek naar mezelf..."
Een ander zei toen "Hallo ik zie je,  je  bent er al dus je hoeft niet te zoeken".
En toen dacht ik verrek hij heeft gelijk hoezo op zoek naar jezelf? Je bent wie je bent en soms ben je wie je wil zijn en soms niet door omstandigheden of zo. Meer is het niet.
Ach en dan moet ik dus,  die nooit nadenkt over zulke dingen,  iets kopen voor iemand die wel nadenkt. En dan denk ik meteen: o jee dat vind ze natuurlijk helemaal niks,  veel te oppervlakkig en zonder betekenis........
En toen dacht ik ineens Wattuhell ? voor degene die denkt me te moeten verbeteren hier,  ik weet dat je het zo niet schrijft is opzettelijk gedaan DUH  
Ik ben wie ik ben en zij krijgt gewoon iets van mij , lekker oppervlakkig kadootje dus.
En omdat ze me gruwelijk heeft laten schrikken vanmiddag krijgt ze misschien wel een eng kadootje want ik ben me echt rot geschrokken , ik was er bijna niet meer geweest mensen en dat was dan de schuld van Wondelgijn,  dat ik gewoon op 42 jarige leeftijd had kunnen sterven aan een hartstilstand door schrik.
Pff moet toch niet gekker worden. En toen bedacht ik me , stel ik sterf, hoe weten jullie dat dan? Want ik kan het dan niet meer vertellen ...

O en nog eens wat jahaaa we gaan weer oppervlakkig , genoeg diepgang voor vandaag  ik heb een gelzadel en elke keer dat ik op de fiets stap heb ik een natte reet terwijl het zadel droog is , iemand een idee?







Maandag .
Gisteren was het maandag.
Rendag.
Het begon allemaal met een kop koffie .... juist ja,  anders begint er namelijk helemaal niks bij mij.
En toen die op was en ik een blogje had geschreven terwijl ik aan mijn koffie zat en ik nog even snel andere logjes las want een mens heeft een tweede bak koffie nodig, begon ik met de race tegen de klok.
Ik had dan wel alles gefotografeerd mensen maar de woonkamer leek nog steeds een slagveld want de spullen die ik gefotografeerd had stonden er nog , dwz van alles 1 stuk.
Pff en dat moet ook weg natuurlijk. En snel want ik hou van opgeruimd.
Ik begon met mijn bureau omdat ik soms dingen koop die ik dan zelf ook wil hebben .
En zo ook dit keer de geweldige bureaulampen staan inmiddels te prijken op mijn bureau evenals organiser kastje waar je lekker veel spullen in kwijt kan en de kussens liggen in de bank. 
Daar was ik dus al snel een kleine twee uur druk  met mijn zooi uitsorteren en opruimen.
Toen moesten er nog pakketten worden ingepakt, kadobonnen worden gemaakt (ja die moet je toch een beetje leuk inpakken met een leuk kleinigheidje erbij, tip voor de kadoronde van Cisca; kadobonnen van Ilse :))))))  Nee Wondelgijn jij krijgt geen bon jij krijgt een kadootje), administratie worden gedaan, pakketten naar postkantoor brengen voor 6 uur etc
Enfin toen dat ten einde was moesten we naar onze oude buurvrouw die jarig was om daar net een uurtje te kunnen blijven en toen snel naar Leusden met onze Bettie alwaar zij bevrucht werd met een rietje. De sloerie vond het nog lekker ook. Ik ga er hier verder niet over uitweiden maar ik vond het toch een bizarre vertoning.
En toen moesten de kinderen aan de boterham met een eitje erbij (dat dan weer wel) maar we hadden geen tijd meer om nog te koken want toen was het acht uur 's avonds en ach van een keer boterhammen gaan ze niet dood toch?
Dan denk je nou rustig avondje , nee hoor , G en ik hebben nog tot half 12 gewerkt voor de winkel, genoeg te doen. Toen ploften we ons bed in , en nu zit ik enkele uren later weer aan mijn Mac met mijn kop koffie en begint het weer want ik ben nog lang niet klaar.........
Nu ga ik de tweede kop koffie pakken en de rest even bijlezen.
O en mensen het word geweldig mooi weer , hoogstwaarschijnlijk de laatste echte warme dag dit jaar dus geniet er van !!!

O enne even een bedankje aan Inge ik luister nu al dagen naar Christine K (wide awake) en het is heerlijke muziek ik word er zo heerlijk ontspannen van...

Koud, gek en druk


Maandagochtend 8.44 uur en ik stik van de kou.

Brrrrr wat is het fris.......koffie heb ik al op, mijn bak yoghurt ook dus de dag kan beginnen, snel een logje en dan aan het werk want genoeg te doen.
Als ik het maar niet zo koud had.

Oudste heeft tegen betaling zijn zus zijn boeken laten kaften. Delegeren is dat dus , kan er niet vroeg genoeg inzitten...maar als ze allemaal zo zijn wie gaat dan straks die boeken kaften vroeg ik me af?
(nee dus ik niet)

Gisteren gingen we de kids halen in Weert, de auto tot aan de nok toe gevuld met spullen die we hier niet meer kwijt kunnen omdat we hier alle ruimte nodig hebben voor de winkel dus alle zooi die je toch nooit gebruikt naar Weert gebracht naar de opslag die we daar nog hebben.
Toen even naar mijn moeder geweest en vader natuurlijk en toen met kids weer naar huis.
En die terugreis was...... ja hoe zeg je dat een beetje eerbiedig?......zwaar KUT. (dit was zo erg dat is niet meer eerbiedig te brengen hoor)
My god die kinders, die broer en zus voornamelijk , de twee oudsten , die vinden elkaar niet leuk, niet een beetje niet leuk , helemaal niet leuk, en de hele weg (2,5 uur lang met files) bekvechten, elkaar afzeiken, zieken, en dan constant: "gedist"
En als je dan ontploft na een twee uurtjes kijken ze je beide onschuldig aan "wat is er? wat heeft mama??"
Gedist.
AAAAAARRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
Het was weer gezellig, vanaf welke leeftijd kan je kinderen van 8,11 en 14 alleen met de trein van Harderwijk naar Weert sturen? (kinderen die ruzie maken en elkaar hoogstwaarschijnlijk ergens alleen achterlaten op een perron omdat ze niet langer samen in een trein willen zitten waarna 8 jarige overstuur raakt en niet weet met wie ze dan mee moet gaan, ik zie het al helemaal voor me)
Kom op, zeg het me, advies mensen..... 
Of is er iemand die zegt: ik heb niks te doen, rij graag met ruziënde kids door het land, ik wil best elke twee weken rijden?

Nu ga ik snel werken want ik heb een drukke week, veel werk en nog 3x met Bettie naar het pipetje rijden deze week, kadootjes verzinnen voor de actie van Cisca, en verjaardagen niet vergeten vandaag van mensen....

Het goede nieuws: het wordt heel erg warm morgen !!!