28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Drie is 1 teveel


2 weken is net haalbaar voor mij, 3 niet.
3 weken zeven kinderen is net een week te lang.
Het is 13 uur in de middag en ik kan geen kind meer zien.
Het liefst boek ik nu een hotel en dump ze daar voor een week.
Er ging net een parfumfles Oililly aan duigen , overal parfum en erger : overal glas.
Grrr ik kook, ruim het op, schiet er compleet van in de stress omdat dat niet het eerste is vanochtend , eerst kom ik op de kamers , tref daar een puinzooi aan bij de oudsten niet normaal gewoon.
Kleren naast het bed, ramen dicht (geur is niet om te harden) , heren hebben plaids, spreien en de hele mikmak door de kamer liggen, OPRUIMEN !!!
Dan:  ja,  we hebben opgeruimd , heren zitten achter de computer beneden in de bank, ik ga checken: niks opgeruimd, bedden niet opgemaakt NIETS.
Dus heren weer naar boven gesommeerd en ik erger me vrolijk verder.
Middelste : kamer is een varkensstal : naar boven je kamer doen jij en OPRUIMEN.
Kleintjes: ondergoed door heel de kamer, pyama's op de grond, 1863 petshops verspreid over het tapijt , OPRUIMEN !!!
Dan ga ik voor de tigste keer het aanrecht schoonmaken waar ik aantref: kaas, salami, open pot witte chocoladepasta met mes erin, zakken brood die open liggen, pakken sap zonder dop, bekers:  OPRUIMEN !!!!
Schoenen die toch al 2x zijn kapot gevreten door de hond liggen gewoon in de woonkamer, OPRUIMEN!!
Laptop in de bank , OPRUIMEN !!
Ik duw er de 2e machine wasgoed in, de ander in de droger en wat in de droger zit haal ik eruit om op de stapel strijkgoed te leggen.
Ga voor de tigste keer met een pleeborstel door de wc, mijn god die kinderen schijten kauwgum, ik haat dit; bruine kauwgum. Volgende taak voor de kinderen : je eigen stront opruimen en wc leren schoonmaken. dan ga ik bij de volgende buikgriep even goed mijn best doen kunnen ze eens meemaken hoe smerig dit is
Dan ruim ik op: bikini's die nog her en der liggen , gestreken wasgoed, boekjes, pluisjes van de grond, knuffels, etc etc
Mijn lief maakt een rondje stofzuiger. De boodschappen voor de vreetmonsters zijn weer binnen.
Dus na dit alles was de parfumfles de bekende druppel. Ik kan even geen kind meer zien !!


Morgen (goed nieuws) gaan ze een dagje naar de ex, ja wij kunnen dat wel;  de kinderen een dagje naar de ex laten gaan, vooral als je ze 3 weken niet ziet anders,  jammer genoeg is dat nooit wederzijds (mijn ex wel hoor die maakt het allemaal niet uit,  is lekker relaxed) , maar de andere: flexibiliteit staat niet in haar woordenboek,  alleen als het haar uitkomt.
Als madam naar de kapper moet dan mogen ze een uurtje komen want dan hoeft ze geen oppas in te schakelen maar anders... ho maar.

Mijn ex is inmiddels weer single. Zijn relatie is over na twee jaar. Hij was er goed kapot van maar goed : live goes on en geen hand vol maar een land vol,  zegt mijn vader dan heel tactisch.
Dus mochten er nog vrouwen zijn die een man zoeken?? 

18 reacties:

Anoniem zei

ja lekker ding Ilse: HOEveel vreetmonsters krijg je er dan bij, bij die man ??????????????
Maar meisje toch.....laat ze lekker rommelen en houdt twee keer per week een familiedag = opruimdag....je kunt niet èn lijnen èn zoveel stress verstouwen als jij beschrijft...laat gewoon lekker beetje aantobben en ga lekker lezen in de tuin, janken onder de douche en thee met ze drinken.....die kamerdeuren gewoon dicht laten, ja !!! Doen !!

25 juli 2009 om 14:16  
Loes zei

Ik zal even heel erg eerlijk zijn : Ik snap sowieso niet hoe jij het al zo lang uithoudt met zeven kinderen, voor mij zou een weekend al teveel zijn. Ik zou nooit een relatie kunnen hebben met een man met 4 kinderen en dan heb ik er zelf nog maar 1.
Dus ik ben vol bewondering over het feit dat jij dit al bijna 5 jaar zo doet.

25 juli 2009 om 16:25  
Door zei

Wat lief dat je een liefje zoekt voor je ex! Het is dat ik al een geweldig vent heb, maar een Fransman zou mij denk ik wel passen haha! Ik hartje Frankrijk namelijk. Ik zou hem dan wel vragen om aan de Mediterrannee met mij te gaan wonen :-)

Enne... sterkte met al dat gedoe met 7 kids. Ik vind het ook best heftig, zo'n aantal. Maar ja, wat moet je als je de love of your life hebt gevonden?!

25 juli 2009 om 19:18  

Ilse, doe net als de heer des huizes van de familie von Trapp: fluitje, aantreden in rijtje van 7 op een rij, en allemaal één uniform!! Marcheren, spelen op commando, etc...

*zucht* ik leef met je mee, meissie...

Hou nog eventjes vol, dan heb je echt even rust!

Kus en *knuffel* en tot over 2 weken... (sorry)

25 juli 2009 om 22:29  

Ja, ooit een man, maar dan zonder kids? :P Nee, zonder dollen, dit klinkt mij zeer bekend in de oren, zelfs met maar één, en echt... gelukkig begint zij ook heel erg te veranderen HEERLIJK, hou de hoop en fijn dat je morgen even wat kids kwijt bent voor een dagje. Dat scheelt echt wel!

Nou meis, sterkte nog, even volhouden!! Dan drie weken rust!

XXX

26 juli 2009 om 00:55  

Pfff, Ilse, respect hoor!! Ik heb er maar 1 (en die is al bijna 20 en woont op kamers) dus ik kan me er geen voorstelling van maken hoe het is om er 7 te hebben, dus chapeau!!
Leuke ex heb je trouwens LOL (mijn ex heeft inmiddels een vriendin dus die hoef ik niet te helpen, beetje hulp van zijn kant zou niet verkeerd zijn LOL)

26 juli 2009 om 09:33  

oh, ik leef met je mee! en ik heb er maar drie en ik word er net zo gek van!!

26 juli 2009 om 09:59  
lia zei

Hoi Ilse, bedankt voor je reactie. Ik wist niet dat je nog en blog had buiten tuttemerull. Wat een leuke en echte verhalen heb je hier. Ik zit gewoon te lachen, mijn man kijkt steeds wat ik aan het doen ben. Ik heb me bij je volgers gezet, en kom zeker terug. Nog een prettige vakantie zonder kids. En iedereen wil ze weleens onder het behang plakken hoor.

groetjes Lia

26 juli 2009 om 10:11  
Soes zei

Ik denk dat het advies van Ariadone het beste is.
Laat nog een week die kamers dicht en erger je er niet aan. Als dan alles weer in het gewone ritme is, maak je het weer netjes.
Tot die tijd: live and let live.
Anders word je totaal gestoord.

26 juli 2009 om 11:56  

Tegen de tijd dat ze geen schone onderbroeken meer hebben en dus een vieze uit hun stapel zooi moeten zoeken op hun kamer, dan gaat het misschien wat beter en snappen ze waarom opruimen ook handig is. Maar ik vind het knap van je dat je er nog zo over kan schrijven. Ik zou al lang op een Paaz liggen ergens in een ziekenhuis met 0% kans op herstel.

26 juli 2009 om 12:01  
Ilse zei

@Allemaal: ik kreeg visite , zus van G kwam voor het eerst eens naar ons nieuwe huis kijken en dan wil je toch een beetje een schoon opgeruimd huis laten zien en niet dat zij de indruk krijgt dat ik een grote viespeuk ben , toch?
Tenminste zo heb ik dat altijd....
och ik ben me toch een partij relaxed nu vandaag, ze zijn allemaal WEG YEAH.
Het is me toch rustig, alleen zitten mijn oren dicht en dat is weer vrij irritant.
Maar ik ga lekker genieten buiten met een boek , de rust in me opnemen en lekker in het zonnetje genieten...

26 juli 2009 om 12:52  
Ilse zei

@Allemaal: ik kreeg visite , zus van G kwam voor het eerst eens naar ons nieuwe huis kijken en dan wil je toch een beetje een schoon opgeruimd huis laten zien en niet dat zij de indruk krijgt dat ik een grote viespeuk ben , toch?
Tenminste zo heb ik dat altijd....
och ik ben me toch een partij relaxed nu vandaag, ze zijn allemaal WEG YEAH.
Het is me toch rustig, alleen zitten mijn oren dicht en dat is weer vrij irritant.
Maar ik ga lekker genieten buiten met een boek , de rust in me opnemen en lekker in het zonnetje genieten...

26 juli 2009 om 12:52  
inge zei

heb de afgelopen tijd meegeleefd hoor met al die logjes hahaha en vandaag las ik en dacht, mijn oma had er 12! (kinderen dus)
tis dat ze niet meer leeft, anders had ik 'r toch eens gevraagd hoe zij de vakanties doorkwam ; )

26 juli 2009 om 14:14  
Zara zei

De ex van je in de aanbieding? Krijg ik dan geld toe? Misschien gewoon 'voor erbij', hoef niet meteen te trouwen toch? Alleen die weekende dat hij jouw monsters heeft.... tja dat zie ik niet zo zitten als ze naar Oililly stinken en kauwgom poepen...

26 juli 2009 om 15:43  
Ellen zei

Zo'n zus heb ik ook, ben zelf 24 en zij is 15 (misschien wat voor 1 van jullie oudsten???). Die maakt rommel voor 10! Haar kamer is 1 grote bende, ze denkt dat gebruikte kleding en kopjes en borden e.d. vanzelf naar de wasmachine respectievelijk afwasmachine vliegen. Ik herken dit dus wel.

Ze mag overdag niet computeren want ze moet eerst klusjes doen om de computer te verdienen (of was opvouwen, of stofzuigen, of opruimen ofzo). Je reinste kinderarbeid natuurlijk! Je begrijpt natuurlijk wel dat zij vindt dat we rot-ouders hebben ;)

(ze mocht trouwens ook gewoon een vakantiebaantje zoeken ipv klusjes doen (had ik in haar plaats gedaan, dat verdient tenminste nog geld) maar dan moest ze op tijd op staan om op tijd op dr werk te zijn en daar word je zo moe van oh oh oh)

26 juli 2009 om 16:34  

De vader van de melkboer is er een van 17. Daar denk ik verder maar nooit over na.
En ook niet over 7... haha.

26 juli 2009 om 16:48  
Anoniem zei

Enne... heb je op je rustige dag de website van Alyssa in Amerika dan bezocht ? Om inspiratie op te doen en je gesteund te voelen ?
Zoals ik je heb aangeraden ? Anders geef ik nooit meer advies hoor...je moet wel netjes mijn raad opvolgen....Soes denkt er ook zo over en Madelief geloof ik ook. Enne: vrouwen die niet snappen hoe het werkt bij pubers moet je nooit meer uitnodigen !!!!

26 juli 2009 om 22:13  

een fransman is tot daar aan toe maar hij moet wel rechtop staan 80% van de tijd.. mmm dit klinkt heel erg smerig maar zo bedoel ik t niet haha je snapt me wel toch ? ... Dus heel vriendelijk maar nee bedankt ;P

26 juli 2009 om 22:24