28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Leeuwenkooi

Grrrrr

Ik had in juni , BEGIN juni,  een puppyren besteld. ja,  nog voordat Elvis kwam , een beetje meid is op haar toekomst voorbereid immers
Het is een soort van leeuwenkooi voor in huis waar je dan je pup kan inzetten en je even niet hoeft op te letten en de pup rust heeft zodat hij/zij even kan dutten zonder een adhd franse bulldog (Bettie) achter zijn gat aan te hebben.
Meteen betaald ook nog en de betreffende website wiens naam ik niet zal noemen hier maar als je hem wil weten kan je hier even klikken KLIK beloofde binnen 2 dagen de ren af te leveren.
Ik wacht, wacht, wacht...
Na een week geen ren, oké kan, ik wacht een week langer, nog steeds geen ren.
Dan maar eens een mailtje sturen : waar blijft de ren????
Geen antwoord.
Tweede mail gestuurd.
Nog steeds geen antwoord.
Dan maar eens bellen.
Dagen achter elkaar geprobeerd, echt geloof me , het is makkelijker om Maxima aan de lijn te krijgen dan desbetreffende webwinkel wiens naam ik niet zal noemen maar mocht je het toch willen weten klik hier even: KLIK.
Enfin,  daar had ik na enkele dagen proberen eindelijk iemand aan de lijn.
Nee, die was niet op voorraad maar in bestelling en volgende week is ie er mevrouw en word ie meteen opgestuurd.
Waarom hebben jullie dat dan niet even laten weten?
Nou ja,  dat was allemaal niet zo belangrijk volgens hem , het kwam er toch aan?
Oké,  dus ik wacht weer en weer en weer....maar er kwam helemaal niks aan , nada, noppes.
Weer gemaild, gebeld....
Pfff geen respons.
Mijn lief die is dan in staat naar R'dam te rijden maar besloot toch maar gewoon de organisatie waar ze bij aangesloten zijn een klacht te sturen eergisteren.
Die reageerden meteen.
Een halve dag later de winkel ook.
Er was een wonder gebeurt: de ren was er. En echt niet omdat we een klacht hadden ingediend, nee hoor,  toevalligerwijs kwam de ren NET DIE dag binnen. En dat we nooit antwoord hadden gehad op onze mailtjes daar snapte niemand iets van..DUH...
EN wonder boven wonder is ie nog bezorgd ook.
Et voila: het nieuwe verblijf van onze Elvis. 
Ja, ik weet het,  een beetje oversized voor zo'n klein hondje (met een groot ego)  maar het beest heeft ruimte nodig. En er zit een deur in die dus overdag lekker openstaat en 's nachts dicht. Ideaal dus .
Ik wil er alleen nog een leuk fauteuiltje voor vinden, iets in de design sfeer met een koeienprintje , leuk kek dingetje, maar ja waar vind je zoiets?? (proest)

Zoek de hond: hij ligt er echt..

Bijzonder


Gisteren was een bijzondere dag.
Mij is iets bijzonders overkomen, bijzonder omdat het me echt nog nooit gebeurt is dat een onbekende mij zomaar een kadootje opstuurt.
Nou zij wel dus , van haar kreeg ik dit boek opgestuurd, zomaar .
Vanwege het rode haar , en omdat ze voor het eerst op mijn blog kwam de dag dat ik mijn kinderfoto plaatste met mijn rode haar.
Zij inspireert me.
Bedankt lieve Ariadone,  voor het mooie boek, zodra de kids de deur uit zijn en ik rust in mijn lijf heb begin ik aan je boek...



Het pakketje van het telefoongesprek remember? kwam ook , mooie Tuttemerull kaarsen, zie website .





Ja ik wil


Kijk, zo wil ik trouwen:


Wie willen onze bruidsmeisjes en jonkers zijn (alleen als je 30+ bent)???

Met dank aan Toet... 



Ik kom de badkamer van de zolder binnen alwaar de wasmachine en droger staan om de zoveelste machine deze week weer te vullen maar eerst te legen want ik had voordat ik naar bed ging nog even een machine aangezet.
Ik stap de badkamer binnen.
En ik heb gelijk natte voeten.
De badkamer stond blank.
Alle was die op de grond lag te wachten om gewassen te worden was drijfnat.
Overal water.

Komt de oudste N eraan (zoon van mijn lief) , ik zeg: "Jee, de badkamer staat blank" 
"Ja"  zegt ie doodleuk "dat zag ik ja, vanochtend,  ik dacht al goh, het is nat hier".
Meneer was naar toilet geweest (zag dat de badkamer blank stond) droogde zijn voeten, kwam beneden ontbijten (wij waren reeds lange tijd beneden maar het kwam niet in hem op even te melden dat de badkamer blank stond) , hij ging weer naar boven, tanden poetsen , stond dus WEER met zijn voeten in het water, droogt ze af en gaat computeren.
AAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHH
Alsof het de doodnormaalste zaak van de wereld is dat de badkamer vol water staat.
Alsof dat elke ochtend zo is...alsof je dagelijks natte voeten krijgt bij het tanden poetsen....
Wild word ik ervan,  echt,  zoveel onverschilligheid .

Enfin de meneer van de wasmachine is druk bezig deze te repareren.
Ik heb er gelukkig 2 maar daar redt ik het echt niet mee met 1 dus deze moet echt rapido gerepareerd worden : heel snel.
Het is niks zegt ie maar er moet wel even een onderdeeltje besteld worden...
Nou we hopen er maar het beste van ...






Jut en Jul


Jut en Jul (Elvis en Bettie) 2 dagen geleden , uitgeteld samen in die afgrijselijke hondenmand ;)



Nou mijn dochter is vertrokken met super gladde benen gisteren en omdat we toch bezig waren heb ik meteen haar bovenlip ook maar gedaan.
Geen meid die het leuk vind lijkt me , om daar iets te hebben staan.
Het was natuurlijk rood en ze was zeer bezorgd hoe lang dat rood ging blijven en wilde niet de straat op.
In de auto met haar pa op weg naar Limburg belde ze me na 3/4 uur dat het helemaal niet meer rood was, pfff gered dus. Ik blij, dochter blij, iedereen blij.
Ze was helemaal blij en het goede nieuws moest nog komen.
In Limburg heb je nl kindervakantiewerk week. Dat zijn vrijwilligers die dan een week in de zomervakantie in samenwerking met basisschool een week organiseren waar kinderen zich voor kunnen opgeven tegen een kleine vergoeding en dan gaan ze de hele week van maandag tot en met vrijdag leuke dingen doen. Een dag naar een pretpark , een dag fietstocht, een knutseldag, een dropping en zelfs 1 overnachting voor groep 7 en 8.
Mijn zus had even een rondje gebeld en mijn dochter mocht nog meedoen.
Geweldig natuurlijk,  want nu gaat ze niet alleen een week logeren bij haar nicht maar ook nog de hele week leuke dingen doen.
En dat zonder overtollige beharing dus niks meer om je voor te schamen , live is good !

Wij zijn weer gewoon aan een week begonnen inmiddels, schilder is volop bezig en ik laat even een steigerhouten schutting neerzetten. Ideaal om dingen aan te hangen .
Ben ook druk met datum 's aan het uitzoeken voor de fairs. Want ik ga 2 fairs in eigen huis geven , eentje net voor de kerst ergens  begin december....en nog eentje in oktober ergens.
Maar ik moet dat goed plannen want wil dat natuurlijk wel doen in een weekend dat ik geen 7 kinderen heb ...en alles moet binnen zijn natuurlijk qua bestellingen.
Maar ik hoop dat alle blogvrouwen komen, leuke gelegenheid om dan eens met elkaar kennis te maken en ik zorg natuurlijk voor koffie , thee en wat lekkers....





Gisteravond hebben we deze film gekeken, een Nederlandse speelfilm.
Nu moet ik zeggen dat ik eigenlijk nooit Nederlandse films kijk omdat ik er zelden wat aan vind maar over deze film had ik nu al zoveel blogjes gelezen dat ik het erop heb gewaagd.
En ik moet eerlijk zeggen het was een succes.
Het was echt een mooie film, mede door het schitterende landschap en de beelden.
Voor een Nederlandse film echt wel goed.

RELAX


Oh vandaag is zo relaxed mensen , echt zo duvels relaxed. No kids namelijk. 
We hebben ons even door de ochtend heen moeten bijten maar toen,  12 uur,  was het : RUST !!!!
Nou ja,  gisteravond was ook een relaxte avond want ik had een film gehuurd bij de videotheek voor de monsters met een grote emmer popcorn en dan is het stil hè??
Als je er maar wat in duwt en iets voor ze neerzet waar ze naar kunnen staren dan is het echt wel uit te houden .
Gelukkig is het mooi weer deze week en kunnen ze dus lekker naar het zwembad, voetballen etc..
Vanochtend kwam middelste met het idee om een week eerder naar papa te gaan , alleen , zonder broer en zus, dat zag ze wel zitten. Helaas kon pa niet die had allerlei dingen te doen deze week maar mijn zusje vond het goed dat ze een week komt logeren. De dochter van mijn zusje is net zo oud (schelen 11 dagen) en dus heeft middelste deze week een hele week een vriendinnetje.
Voor ons is dat echt een oplossing want ik zag het al helemaal gebeuren dat ze een week lang chagrijnig zou rondlopen, alle vriendinnen op vakantie, dat is  niet leuk natuurlijk.
Dus de tas is gepakt , haar pa neemt haar mee naar Limburg vanavond en middelste is dus onder de pannen voor een week.
Vrijdag gaan de andere twee naar hun pa en dan kan de vakantie beginnen.

Ik heb zojuist het harsapparaat aangezet want middelste wil alleen weg zonder haar op haar benen. En ja,  11 is jong maar ik begrijp het wel, het kind heeft Frans-Spaanse voorouders, is gezegend met een hele dikke bos donkerbruin haar maar helaas ook met haar op de benen dus en niet te min. Dus ik heb vorig jaar voor het eerst haar benen geharst in de zomer en beloofd dat ik dat elke zomer zou doen maar alleen maar 1x in de zomer meer niet. En dat doen we dus.
Over een anderhalve week gaat ze met haar pa naar Frankrijk en dan wil ze mooie gladde benen hebben. Om 6 uur komen ze thuis en dan kan ik meteen beginnen met harsen zodat ze haarloos naar Limburg kan gaan met pa lief.

Zo nu ga ik nog een half uur van de rust en stilte genieten voordat alles weer binnenstrompelt.
Ciao ciao...



Drie is 1 teveel


2 weken is net haalbaar voor mij, 3 niet.
3 weken zeven kinderen is net een week te lang.
Het is 13 uur in de middag en ik kan geen kind meer zien.
Het liefst boek ik nu een hotel en dump ze daar voor een week.
Er ging net een parfumfles Oililly aan duigen , overal parfum en erger : overal glas.
Grrr ik kook, ruim het op, schiet er compleet van in de stress omdat dat niet het eerste is vanochtend , eerst kom ik op de kamers , tref daar een puinzooi aan bij de oudsten niet normaal gewoon.
Kleren naast het bed, ramen dicht (geur is niet om te harden) , heren hebben plaids, spreien en de hele mikmak door de kamer liggen, OPRUIMEN !!!
Dan:  ja,  we hebben opgeruimd , heren zitten achter de computer beneden in de bank, ik ga checken: niks opgeruimd, bedden niet opgemaakt NIETS.
Dus heren weer naar boven gesommeerd en ik erger me vrolijk verder.
Middelste : kamer is een varkensstal : naar boven je kamer doen jij en OPRUIMEN.
Kleintjes: ondergoed door heel de kamer, pyama's op de grond, 1863 petshops verspreid over het tapijt , OPRUIMEN !!!
Dan ga ik voor de tigste keer het aanrecht schoonmaken waar ik aantref: kaas, salami, open pot witte chocoladepasta met mes erin, zakken brood die open liggen, pakken sap zonder dop, bekers:  OPRUIMEN !!!!
Schoenen die toch al 2x zijn kapot gevreten door de hond liggen gewoon in de woonkamer, OPRUIMEN!!
Laptop in de bank , OPRUIMEN !!
Ik duw er de 2e machine wasgoed in, de ander in de droger en wat in de droger zit haal ik eruit om op de stapel strijkgoed te leggen.
Ga voor de tigste keer met een pleeborstel door de wc, mijn god die kinderen schijten kauwgum, ik haat dit; bruine kauwgum. Volgende taak voor de kinderen : je eigen stront opruimen en wc leren schoonmaken. dan ga ik bij de volgende buikgriep even goed mijn best doen kunnen ze eens meemaken hoe smerig dit is
Dan ruim ik op: bikini's die nog her en der liggen , gestreken wasgoed, boekjes, pluisjes van de grond, knuffels, etc etc
Mijn lief maakt een rondje stofzuiger. De boodschappen voor de vreetmonsters zijn weer binnen.
Dus na dit alles was de parfumfles de bekende druppel. Ik kan even geen kind meer zien !!


Morgen (goed nieuws) gaan ze een dagje naar de ex, ja wij kunnen dat wel;  de kinderen een dagje naar de ex laten gaan, vooral als je ze 3 weken niet ziet anders,  jammer genoeg is dat nooit wederzijds (mijn ex wel hoor die maakt het allemaal niet uit,  is lekker relaxed) , maar de andere: flexibiliteit staat niet in haar woordenboek,  alleen als het haar uitkomt.
Als madam naar de kapper moet dan mogen ze een uurtje komen want dan hoeft ze geen oppas in te schakelen maar anders... ho maar.

Mijn ex is inmiddels weer single. Zijn relatie is over na twee jaar. Hij was er goed kapot van maar goed : live goes on en geen hand vol maar een land vol,  zegt mijn vader dan heel tactisch.
Dus mochten er nog vrouwen zijn die een man zoeken?? 





Nog 1 week mensen : 1 week.


Gisteren gingen de kleintjes logeren, bij een vriendinnetje.
De 5 oudsten gingen vanochtend wederom naar Walibi.
Dus wij hadden vandaag : geen kinderen. 
Maar goed ook want we hebben beide zeer slecht geslapen afgelopen nacht, beide keelpijn, en zijn moe dus.
Nog een week. Wat ? Nog een week 7 kids en dan drie hele weken geen kids.
En ik mag wel zeggen ik ben aan het aftellen.
Niet omdat ik de kids zat ben want het valt heel erg mee deze week en je went eraan dat ook maar gewoon : even niks.
Even een schoon huis 3 weken lang, even geen 15 machines wasgoed, even niet voor 9 man koken elke avond, even geen tassen vol boodschappen, even geen aanrecht vol kruimels, schoenen waar je over struikelt, bijdehante opmerkingen, gezeur. Gewoon even alleen aan jezelf denken, eten wanneer je wil, opstaan wanneer je wil, stilte in huis, rust.
Ik ben er echt even aan toe gewoon even bijkomen van drie weken met negen mensen in dit huis wonen .
Even echt vakantie . nou ja echt dan moet ik de schilder wegjagen zodat we echt alleen zijn maar u begrijpt wat ik bedoel denk ik
Lekker even weg als we zin hebben , geen rekening te hoeven houden met kinderen die moeten eten, die anders alleen thuis zijn , gewoon even vrij zijn in je doen en laten .
Zo en nu gaan we weer bedenken wat we zometeen gaan eten , de monsters moeten worden opgehaald uit Walibi de kleine monstertjes zijn onderweg, dus gedaan met de rust, aanpoten maar weer.
Ik ga maar eens een jogging aantrekken en dikke sokken en een trui want voor de mensen die nu in de zon zitten in Frankrijk (ja ik ben nog steeds stikjaloers)  het is hier stervenskoud, het regent al zowat de hele dag met tussenpozen. 
Brrrr leuk hoor Nederland.
Vive la France !!!
Zeg Madelief laat eens wat van je horen ..... of ben je ons al vergeten daar in la douce France?

Mijn dochter heeft ook nog wat te melden over haar moeder KLIK alles klopt behalve het laatste natuurlijk niet, dat snappen jullie wel.



Pff ze bestaan echt...


  • Telefoon.
Hallo met Ilse
Hallo met * 
Hallo,  wat kan ik voor u doen?
Jao ik wil die dingen laten bezorregu die gij besteld het enne nu wille kik weten of dah gij ook thuis zijt
Uh nou wanneer dan ?
Nou morreggu
Oh,  dan ben ik er niet
Nou dan kenne ze ook geen pakketje afleveren als je er nie bent
Nee dat snap ik meneer,  misschien kunnen ze dan een andere dag komen ?
Ja dah ken mar dan mot ik wel weten of gij dan ook thuis bent.
Ja daarom belt u toch ook?
Nou,  ik bel omdah ze een pakketje komen afleveren bij oew en dan moette gij wel thuis zijn.
Juist ja, nou zaterdag ben ik thuis.
Joa maor op zaterdag weet ik nie of ze dan ook rijden die chauffeurs.
Nou dan volgende week ergens?
Kijk als ik het maandag meegeef mevrouwtje dan moette er dinsdag wel zijn
Ja dinsdag dan ben ik er wel.
Jao want als ge er nie bent dinsdag dan kannie geen pakketje afgeven natuurlijk.
Nee,  dat zei u net al maar dan ben ik er wel hoor.
Nou enne da witte gij zeker?
Ja hoor meneer,  dat weet ik zeker
Want als ge er nie bent dinsdag dan kannie geen pakketje afgeven natuurlijk.
Nee idd meneer dat zei u net ook al 
Ja want als ge er nie bent dinsdag dan kannie geen pakketje afgeven natuurlijk
Juist dinsdag dan?
Joa dan stuur ik het maondag op as datte zeker weet dat ge dinsdag thuis bent.
Dinsdag ben ik er
Nou dan stuur ik het maondag op.
Fijn meneer,  tot dinsdag dan.
Neu ik nie,  ik kom nie mevrouw
Nee,  het pakketje wel he meneer?
Jao als ge er zijt want als ge er niet zijt ken ie geen pakketje afgeven natuurlijk,
Fijn weekend meneer..
Tot dinsdag mevrouw
Maarre meneer,  u komt toch niet dinsdag?
Nee het pakketje mevrouw als ge er zijt want als ge er nie zijt ken ie geen pakketje afleveren natuurlijk
Dag meneer het pakketje zie ik dinsdag dan...

9.30 uur en dan dit al...zo veel intellect kan ik niet aan op de vroege ochtend ...




Ik heb het gedaan, we hebben het gedaan


Ik heb het gedaan, eindelijk.
De hele week was ik het aan het uitstellen, elke dag weer maar vandaag heb ik het gedaan.
Mijn administratie.
Wat heb ik er toch een hekel aan bah maar het rare is dat ik er naderhand altijd een voldaan gevoel over heb dat het klaar is.

Ook heb ik besloten met mijn lief samen,  dat het gedaan is met het niksdoen van de jongens.
De meiden helpen geregeld met vaatwasser in en uitruimen maar de mannen doen 1x per dag de hond, of zitten dan bij de Dirk met een blikje drinken en doen net alsof ze de hond doen, en verder niks. Wij zijn hier (zo voelen we het) een beetje de hele dag in de weer om de heren te voeden, achter hun gat op te ruimen en de heren die entertainen zichzelf vnl en de rest van het gezin bestaat niet, ze zijn alleen op de wereld.
Hangen dat kunnen ze,  goed zelfs , op de bank, bed of grond , hangen en Xboxen en tv kijken en slap ouwehoeren ja dat kunnen ze, af en toe een liter drank naar binnen slurpen, snoep , chips en andere geneugten,  dat hoef je ze niet te leren.
Maar vandaag zijn ze boodschappen gaan doen (onder begeleiding van mijn lief) en moesten ze zelf verzinnen wat ze gingen koken vanavond (ja dat word eens tijd nietwaar dat die mannen leren koken, kunnen ze op hun 16e nog mooi een paar jaar voor het eten zorgen voordat ze uit huis vertrekken) .
Nou,  in de supermarkt: zetten we de kar in het midden van de winkel (want hoe oncool is het om met een kar te lopen) en rennen vervolgens steeds met 1 ding weer terug richting kar om die te vullen met alle benodigdheden voor tortilla's , lekker handig en logisch allemaal.
Bij de kassa staan de twee  14- jarige lummels met de armen over elkaar te staren naar de juffrouw en denken dat die boodschappen vanzelf op de band springen , lief instrueert ze dus om de boodschappen op de band te leggen en eenmaal aan de andere kant van de band staan de heren weer te wachten tot lief het even in de tas doet. Juist ja,  niet dus.
"Heren in de tas doen" wordt ze toegefluisterd door lief , wat ze gehoorzaam doen who am I kidding , ze doen het omdat het moet maar met veel gezucht en gesteun en rollende ogen en vervolgens richting uitgang lopen, zonder tas, want we gaan echt niet met een boodschappentas over straat lopen, zo'n lelijk ding. We zijn geen nerds, duh......
Wel dus geen nerds maar wel sjouwen ....zuchtend, kreunend, mopperend, strompelend komen ze met de boodschappen thuis, waar ze te horen krijgen dat het uit de tas moet en vanavond in de pan hahahaahaha, horror vinden ze het , geen zin, moe (van de 50 mtr naar de Dirk) , kinderarbeid , belachelijk .
En straks als ze dan beginnen met koken mogen ze ook tafeldekken, afruimen, vaatwasser inruimen, aanrecht schoonmaken.
Wat zullen de schatjes slapen vanavond want zoveel beweging op 1 dag is natuurlijk echt VRESELIJK vermoeiend.

Pluspuntje : Op mijn blog KLIK schreef mijn zoon Yoni een reactie voordat ie wist dat ie dit allemaal moest gaan doen vandaag maar toch ik was er heel blij mee en gelukkig , en bijna , bijna zeg ik, had ik hem lekker laten hangen voor de tv ....... is het geen schatje ???



Tadaaaaaaaa



Daar is ie dan EINDELIJK onze langverwachte tafel....
Het heeft heel wat voeten in aarde gehad en degene die hier regelmatig komt weet dat ik heel erg boos was en er alles mis ging met mijn eerste bestelde tafel. KLIK KLIK lees hier maar
Pfffff nou hij is helemaal goed , ben er erg blij mee en voor degene die alleen maar een dood dier ziet, dat vel is nep op de tafel en de kop is wel echt maar die is niet geschoten hoor gewoon doodgegaan. (er zijn mensen die hun hond opzetten of hun kat nou ik niet dat vind ik nl weer niet zo leuk maar dit wel omdat het gewoon een prachtig beest is) 


Poehpoeh


Vanochtend was ik om half 7 uit mijn bed.
Even ter verduidelijking: ik ben GEEN ochtendmens, voor mij is wakker worden voor 8 uur zoiets als midden in de nacht opstaan.
Enfin ik was er dus om half 7 uit omdat ik om 8 uur een afspraak had (wie verzint er zoiets ?? 8 uur my god ) , die afspraak was 5 minuten hiervandaan dus als ik had gewild (want ik ben verdomde snel als het moet) had ik ook om kwart voor 8 kunnen opstaan ware het niet dat ik geen 20 meer ben en moet ontkreukelen 's ochtends en daar heb ik wel een uur voor nodig.
Want echt dat wil je niemand aandoen om met een verkreukelde kop met wallen aan te komen kakken.

Kijk als ik geslapen heb, de hele nacht, dan heb ik wallen want het vocht wat normaal gesproken in mijn enkels zit aan het eind van de dag , gaat in de nacht richting mijn hoofd.  Dus ik moet een uurtje verticaal om dat vocht weer naar beneden te laten lopen.
Jaaaa ouder worden is echt leuk . Geweldig. *kucht*  It's great to be me.
En als dan na een uur de kreukels uit mijn hoofd verdwenen zijn, het vocht weer in mijn enkels zit kan ik eens aan mascara gaan denken want mascara op je wimpers doen met dikke opgezwollen ogen is NOT mogelijk kan ik je vertellen want dan zit er net zoveel mascara op je wal en ooglid als op de wimper en als gothic wil ik ook niet op een afspraak verschijnen.
Dus ik was om kwart voor 8: ready to go. Met mijn duffe kop de fiets op , ik groet de schilder die er net aankomt en voor wie ik de poort open had moeten maken zodat manlief gewoon kon blijven liggen in bed. Maar ja ik heb het al gezegd, ik ben geen ochtendmens en in de ochtend werken de hersenen ook in slowmotion dus ik groet de man en fiets vrolijk weg.
En toen ik goed en wel bij mijn afspraak zat viel het kwartje (ja, ik ben nog van de gulden generatie) en bedacht ik me dus dat manlief me echt dankbaar zou zijn voor het feit dat hij lekker kon uitslapen vanochtend.
Om half tien kwam ik thuis , na een half uur moest ik weer weg want om half 11 had ik een afspraak in Baarn, de kids allemaal aan, gegeten, rugzak om en klaar om naar Walibi te gaan, RUST in huize de Zevende Hemel vandaag. Kijk,  dan ben ik wel weer dankbaar dat ik op 16 km van Walibi woon,  nog even en ze kunnen er op de fiets naartoe,  hoeven we zelfs niet meer te brengen....voor het eerst sinds we hier wonen hebben we de 3 parken Familiekaarten aangeschaft en kunnen ze een jaar lang onbeperkt naar het Dolfinarium (op 200 meter van ons huis) , Walibi (16 km) en Hellendoorn (hier gaan we dus niet naartoe). 
De kleintjes zijn bij ons vandaag en die moeten zometeen mee naar Intratuin want de lavendel die ik 2 maanden geleden in de potten bij de voordeur heb gezet en die echt PRACHTIG was heeft het loodje gelegd, te weinig zon? teveel water? te weinig water? katten die er in piesen/poepen? wat de oorzaak ook mogen zijn : ze zijn dood en twee potten met dode lavendel bij je voordeur is niet echt een binnenkomer ... dus ik ga op zoek naar iets anders voor in die potten ......zou ik Yolanthe hebben geheten dan had ik gewoon voor 2000 euro aan zijden lavendel laten komen maar ik heet geen Yolanthe en heb gelukkig ook geen relatie met een tuinkabouter dus moet ik gewoon op de kleintjes letten en ga ik dus gewoon voor een doodnormaal levend struikje. die vele malen mooier zijn dan zijde overigens , ik vraag me nog steeds af wie in hemelsnaam die binnenhuisarchitect van Jan is geweest want zo een lelijke inrichting dat is op zich al een hele prestatie om dat voor elkaar te krijgen

Vanmiddag komt dan eindelijk onze tafel, ja dat heeft 3 weken langer geduurd omdat ik toch een nieuw ontwerp heb aangeleverd. Mijn eerste tekening was zelfde tafel als in de keuken, alleen ander hout en kleur maar uiteindelijk heb ik toch voor heel iets anders gekozen en nadat we de tafel vrijdag gezien hebben zijn we HEEL benieuwd hoe die hier gaat staan want hij is HUGE, enorm, 4 meter lang, en niet te tillen dus ze komen met 6 man die tafel brengen en dan moet ie dus meteen goed staan .
Ik moet nu dus heel goed gaan bedenken waar en hoe die moet komen te staan want verzetten is er niet meer bij ...
Als ie staat,  staat ie en als ik dan aankom met "als we hem nu eens een kwart slag zouden draaien?" denk ik zo dat mijn lief niet blij gaat zijn....
Dus ik ga nu nadenken tot half 6 en dan moet ik het weten want als ze met zijn zessen met die pakweg 350 kilo in hun handen staan kan ik niet beginnen met nadenken dan moet ik de kruisjes al hebben staan op de vloer want hij moet natuurlijk wel recht komen te staan...


En dan hoor ik dat Ria Brieffies is overleden , je weet wel van de Dolly Dots en dat vind ik best erg  voor haar kinderen maar het maakt je ook meteen zo bewust van je eigen sterfelijkheid en dat je dus zomaar een rotziekte kan oplopen en in minder dan een jaar weg kan zijn en dat is beangstigend. En de Dolly Dots tja ik ben er toch mee opgegroeid en had in die tijd ook Dolly Dots haar en kleding en kon alle liedjes mee blèren ook al vond ik Wham veel interessanter, George hmmmm toen nog geen homo (althans dat wist niemand en dus kon je nog fantaseren als vrouw zijnde) maar een lekker ding wat door de sneeuw huppelde, vond ik hun ook leuk .



Ik zou pas een leuke moeder worden...


Toen ik 29 was bedacht ik me ineens dat ik kinderen wilde , eerder wilde ik ze echt niet want druk met flirten, uitgaan, reizen en leven had ik daar echt de tijd, noch de zin voor .
Maar goed toen bijna 30 dacht ik dat het er dan maar eens van moest komen.
En niet zo gezegd zo gedaan want eierstokken verstopt, die moesten eerst ontstopt worden en dan kon het nog wel eens een jaartje duren,  volgens de gynaecoloog. Nou niet bij mij hoor,  de eerste maand zwanger. En toen veranderde ik in een hysterica die alleen maar dacht: dit kind moet erin blijven, die mag ik niet verliezen dus at ik , neehee ik vrat want ik dacht: hij moet groeien, dus moet ik eten (ja toch al bijna 30 en dan nog zo naïef) , en zo geschiedde: de baby bleef zitten en ik kwam 35 kilo aan. (die ik er na de baby er eenmaal uitgepoept te hebben, een 3/4 jaar later met veel pijn en moeite (En 84.763.580.943.497.251 buikspieroefeningen) pas weer af had pffff

Maar daar wil ik het helemaal niet over hebben ik wilde vertellen hoe ik dacht dat ik als moeder zou zijn, wilde zijn, dacht dat ik ging zijn.
Ik zou zo'n hele leuke moeder worden, zo'n moeder dat alle andere kinderen in de rest van de wereld zouden wensen dat ze hadden. Zo'n blije moeder die altijd met een glimlach klaarstaat voor haar kind, ja ook 's nachts ook als ie voor de 83262738 keer zeurde, mama riep, kotste, ik zou altijd blij zijn en mijn kind overspoelen met liefde. Ik zou met hem knutselen : uren, ik zou met hem door het bos rennen en verstoppertje spelen, kiekeboe terwijl hij/zij het uitschaterde van vreugde want oh wat heb ik toch een leuke moeder. Ik zou koekjes bakken, puzzelen, uren met het kind langs de fiets rennen om het te leren fietsen, elke dag voorlezen, het overspoelen met liefde/knuffels/kusjes en al huppelend hand in hand zouden wij door het leven gaan,  door een mooi groen weiland met bloemen zouden we rennen/spelen/huppelen/lachen en vrolijk zijn.

Zo had ik me dat bedacht hè? Maar zo ben ik dus niet.
Ik ben niet altijd blij, ik haatte het als ik er 's nachts voor de tigste keer uitmoest, ik vind knutselen niet leuk en klei in mijn tapijt al helemaal niet, koekjes bakken vind ik heel af en toe goed als de keuken toch al een bende is en ik niet ongesteld ben of moet worden, ik ren niet al verstoppertje spelend door het bos want er is er altijd wel een die valt of een pokkehumeur heeft, puzzelen is me veel te sloom en ik ben na 10 minuten o zo geïrriteerd dat dat kleine mormel nog steeds niet snapt waar dat puzzelstukje in moet, fietsen leren mocht pa doen nadat ik na de eerste keer door mijn rug ging waarom zijn die k*tfietsjes ook zo laag ,  voorlezen deed ik tot de dag dat ze konden lezen (en niet elke dag ) want nu kan je het mooi zelf , en ik huppel al helemaal niet want als ik op de hoek ben ben ik al buiten adem.

Dus in niets lijk ik op de moeder die ik had willen zijn of nog wel zou willen zijn .
Maar in mijn "droom" maakte ze ook geen ruzie, liggen ze niet stampvoetend te krijsen in de Hema, zouden ze eeuwig dankbaar zijn voor alles wat je doet, deden ze altijd wat ik wilde, vonden ze alles leuk/lief/wauw en niks stom / ouderwets of belachelijk. Nee, in mijn droom hoefde ik niet 12 machines was te draaien elke week,  noch te strijken of rommel op te ruimen die 7 kinderen laten slingeren, in mijn ideaalbeeld was het aanrecht altijd spik en span en koken wie dat deed weet ik niet maar aten we elke avond zonder dat ik daar eerst een hoop sleep en sjouw werk voor hoefde te doen van Ah naar huis en van huis naar de koelkast om vervolgens eten te bereiden, tafels te dekken, vaatwassers in en uit te ruimen.In mijn droom zouden ze elke avond blij zijn met elke maaltijd en alleen maar roepen hoe lekker het is, niks "yak groenten" maar "YES !! GROENTEN"... In mijn droom had ik ook nog nooit een stofzuiger gezien .In mijn droom had ik ook geen last van PMS van geluidsoverlast, van gillende kinderen, mopperende kinderen, administratie, werk, etc......
In  mijn droom woonde ik gewoon in een huis wat zelfreinigend was en iedereen altijd in schone witte strak gestreken kleren liep in een altijd zonnig land met de mooiste bloemen, natuur en leuke mensen die ook allemaal alleen in het wit waren en happy en vrolijk en eensgezind.

zucht
Ik ben niet perfect.



Tuttemerull nieuws


Al weken wacht ik vol ongeduld op de kussens van Zusss en eindelijk zijn ze er....
Ik vind ze zooooooo mooooi mensen ben er helemaal verliefd op .
Wil je alles zien moet je even op KLIK kijken
Hier even een voorproefje:






Ja,  ik kan het toch niet laten, schrijven over de kids.
Nog 2 weken....dwz we hebben de eerste week overleefd , ja heus,  helemaal .
En dat het een drukke week was is zeker , het begin van de week was wat hectischer dan het einde van de week en de kinderen waren iets rustiger aan het eind dan aan het begin (gelukkig).
Nu nog 2 weken te gaan, regelmatig schop ik ze naar buiten en ze mogen dan niet meer naar binnen tot half 6 want hele dagen voor de X-box hoeft niet van mij , ga maar eens iets ondernemen.
Gisteren gingen er 3 jongens met de hond wandelen (stond zo op het schema hoor, dat doen ze echt niet uit zichzelf) en dat moet dan een half uur (het is immers maar 2x per dag).
Nou toen G even naar de Dirk liep stonden de heren daar met een blikje fris in de handen , zojuist gekocht bij de Dirk, en hond aan de lijn een beetje te chillen voor de uitgang. Jahaaaaaaaa dat is dus geen hond uitlaten hè heren...
dus mochten ze als compensatie gisteravond 1 uur de hond uitlaten, de hond had immers geen beweging gehad die middag want voor een hond is een half uur chillen voor de Dirk niet echt een geweldig uitje .
Nou dat vonden de heren echt BELACHELIJK want een uur is lang en wat moet je dan doen?, "WAN DE LEN heren" , je moet ze alles voorkauwen want wandelen kennen ze niet , dat doen ze nl niet op de Xbox: wandelen, dat is zo prehistorisch.
De meiden (middelste en vriendin I) vertelde ik dat er binnenkort een zwemvierdaagse is bij de Sypel , eerste reactie: "daar word je zo moe van"      
"DUH  ,  dat is ook de bedoeling stelletje luilakken"....
Morgen gaan ze de hele dag naar het pretpark en daar moet je veel wandelen , oh wat zullen ze moe zijn 's avonds, lekker,  kunnen ze mooi vroeg naar bed.
Ik heb even gecheckt hoe laat het open ging maar helaas pas om 10 uur want het zou toch geweldig zijn als het park om een uur of 7-8 al open was dan kon je ze lekker vroeg dumpen nu moet je wachten tot 10 uur enfin het is wel tot 20 uur open 's avonds dus ze mogen lekker tot sluitingstijd blijven , kunnen ze daar een gezonde hap (patat met) eten en dan meteen naar bed bij thuiskomst...ideaal , weer een dag voorbij...hmm even kijken wat een abonnement kost....is er een hotel in de buurt???  ;) ......Oh Family Fun pas hebben ze; onbeperkt toegang voor het hele gezin onder de 21 : moeilijke is dat je dan moet uitleggen dat je echt 7 kinderen hebt , ze denken nl in dit soort gevallen dat je ze wil neppen daar bij dat park , kijk voor ons is dat echt een geweldig iets zo'n pas natuurlijk met 7 kinderen heb je na 1 dag die pas al terug verdiend.
We zullen zien , kunnen ze mooi een keer of 4 per week naar het pretpark, wandelen....
;)


Hello Folks


Ja, een echte rooie haha was ik, ben ik, eigenlijk heb ik er nooit een probleem mee gehad. Tuurlijk werd ik vroeger wel eens gepest met mijn rode haar , kreeft/vuurtoren noem maar op.
Maar ik heb me daar nooit wat van aangetrokken ook als kind niet, vond ze maar dom en onbenullig de kinderen die dat zeiden en heb er dus nooit onder geleden. Maar dat kwam vast omdat ik altijd zoveel complimentjes van volwassenen kreeg over mijn mooie haren.
Ik heb voor het eerst mijn haar geverfd toen mijn oudste geboren is, ik was toen 30.
En toen is het begonnen met wat highlights en ja nog steeds dus maar meer ook niet, alleen highlights. Mijn haar is met het ouder worden wel wat minder rood geworden , nog steeds wel rood maar niet meer de kleur van de foto hieronder.
Ik heb het 6 maanden geleden weer eens helemaal in de kleur gehad , gewoon weer rood, alleen duurde dat niet lang omdat ik mezelf gewoon leuker vind met highlights.
Dus vandaar...

O enne ik weet het ik verveel jullie met mijn Tuttemerull maar ik ben zelf ook zo mega enthousiast en moet het dan delen hè ??? Dus hier even een foto van de laatste nieuwe produkten.... mooi hè??
O ja en voor wie het nog niet wist , Tuttemerull staat ook op hyves, en we willen zo veel mogelijk leden dus heb je hyves stuur het door en help ons aan zoveel mogelijk leden PLEASE !!!! KLIK HIER 




Stokje


Ik neem even het stokje over van Toaske en dat houdt in een kinderfoto van jezelf plaatsen .

Niet lachen mensen!!!

Kids


Ik mag niet meer over de kids schrijven , of beter gezegd over hoe zwaar het is met die kids.
Want ik schrijf alleen nog maar daarover en dat kan natuurlijk niet hè?
Want vandaag viel het reuze mee nl, ze waren er niet misschien dat het dat was?
Oh nee ik mag er niks meer over zeggen dus doe ik dat niet meer , haha.

Wel kan ik iets over school schrijven tuurlijk want ik hoor de meest gekke verhalen en geruchten over kinderen die gepest worden op school. ONZE school. Ik was verbaasd met een hoofdletter hierover want ik dacht juist dat dat op onze school niet voorkwam. Nou wel dus schijnt. 
(Ja ik ben nooit hulp/overblijf/lees/of wat voor moeder dan ook dus ik ben nooit op school en hoor dus niks, ja,  in de vakantie dus,  als ik andere moeders tegenkom op een terrasje,  dan hoor je nog eens wat...)
Er gaan  kinderen van school af omdat ze gepest worden en dat snap ik niet.
Want moet je dat pesten niet aanpakken ipv je kind van school te halen? En als het op de volgende school ook gepest wordt? Haal je je kind dan weer van school?
Ik vind het gewoon echt NIET kunnen dat kinderen gepest worden op een school en als dat dan gebeurt vind ik dat ouders EN school daar een grote verantwoording in hebben.
De ouders van de pesters moeten de pesters eens goed aanpakken zodat de pesters het wel uit hun hoofd laten anderen te pesten. En anders moeten de pesters van school af want kinderen die pesten gaan,  nu de pesters van school af gaan,  natuurlijk gewoon een ander slachtoffer zoeken...
Dus wanneer stopt het dan? Ik snap er niks van echt waar en ik vind je kind van school halen de makkelijkste oplossing maar ook niet goed voor je kind want je leert hem dus A) dat de sterkste de macht hebben B) je wegloopt voor problemen C) niet voor zichzelf opkomen 
en in zijn/haar hele leven komt ie nog situaties tegen op zijn/haar werk, vrienden, uitgaan, noem maar op waar dit ook voorkomt .
Maar goed ik heb makkelijk lullen natuurlijk ik heb geen kind wat gepest word.
Mijn oudste werd 1x gepest op school en toen ben ik meteen naar dat betreffende kind gegaan en heb (jaahhhhaaaaa zeer pedagogisch verantwoord van me) dat joch bij zijn kladden gegrepen en een beetje geknepen (beetje hard) en gezegd dat als ie nog 1x zelfs maar naar mijn jongen zou kijken , of iets zou zeggen over hem, zelfs tegen anderen, dat ik hem dan eigenhandig de nek kwam omdraaien en dat ie gerust naar papa en mama mocht gaan om het te vertellen wat ik zei dat ik dan pa en ma eens zou vertellen wat voor een vervelend rotjoch hij was op het schoolplein.
Ik was heel boos en heel dreigend schijnbaar want de 3 etterbakken die eromheen stonden die verschoten ook van kleur .
Het was meteen gedaan met de lol en ze hebben hem niet meer gepest, ik heb een week of drie lang de etterbak als ik hem zag heel boos en dreigend aangekeken (Hannibal blik) .
Maar goed of dat altijd werkt is de vraag en het mag natuurlijk niet een kind met de dood bedreigen (nou ja in sommige gevallen wel ;) ) maar het zijn vaak ook de grootste onzekere ettertjes die het hardst klieren.
Dus ja misschien als het kind echt ongelukkig is en de situatie uitzichtloos zou ik mijn kind ook wel van school halen maar het is vreselijk onterecht vind ik. Stuur de pesters weg.





Genant


Met verbijstering heb ik gisteravond naar het interview met de moeder van Jan Smit zitten kijken.
Het hele gesprek duurde bijna een half uur en ging alleen maar over alles wat Yolanthe had meegenomen uit Jans huis wat niet de afspraak was.
Handdoeken wel 200 stuks (er lagen er nog maar 30, arme Jan nog maar 30 handdoeken hoe moet dat nou?)
Voor 2000 euro aan zijden bloemen (zijden bloemen??? jeeminee welke loser heeft daar ingericht?? ik vind niks zo erg als zijden bloemen!!)
Keukengerei, de helft mocht ze meenemen maar bijna alles was weg.
Beddengoed , Jans dekbed , hoezen, sprei alles weg.
Yolanthe mocht van Jan de witte slaapkamer meenemen (dat was een van de logeerkamers) maar nee hoor Yolanthe, dat hebberig ding heeft gewoon de halve huisraad meegenomen...
En daar kan moeder Smit niet tegen want vanaf Jan zijn elfde jaar hebben ze alles gespaard wat Jan bij elkaar heeft verdiend en nu is dat allemaal gejat door Yolanthe, de trut, en het feit dat Yolanthe op tv net doet of alles nog koek en ei is nou daar kan moeders niet tegen want dat is dus niet zo en vandaar dat ze had besloten haar verhaal te doen.
Yolanthe heeft ook een vreselijk gat in haar handen of beter gezegd geen handen (ik citeer ma Smit) want die kon geld uitgeven nou dat zijn wij hier niet gewend hoor , zo zijn wij niet opgevoed.
Moeder Smit laat dan alle foto's zien van voor en na Yolanthe, dus je ziet "mooie" ingerichte ruimtes voor en na die ruimtes die helemaal leeg zijn nadat Yolanthe is geweest op een paar prullaria na...
En het was me toch lelijk ingericht mijn god wat een kitsch, die jongen heeft me echt nodig, om zijn huis in te richten dan hè bedoel ik want nee die inrichting sloeg echt alles. En gedaan door een binnenhuisarchitect nog wel , nou die wil ik wel eens zien, zeker ook uit Volendam.
Ma Smit heeft ook alle rekeningen onder de arm als ze het gesprek doet want ze heeft dagen en nachten alles uitgezocht met de rekeningen in de hand om te kijken wat deze vieze sloerie zonder handen allemaal had meegejat.
Ma Smit is boos , heel erg boos, Jan niet die wil door en heeft zijn schouders ervoor opgehaald, paar concerten meer had ie gezegd en dan was dat geld weer terug.
Jan wil door met zijn nieuwe liefde met kind en niet achterom kijken maar ma Smit die is er nog niet klaar mee , die is nog steeds pissig.

Ik vond het een grote genante vertoning, Ma Smit had een koortslip en ik zag alleen maar die koortslip de hele tijd en dacht had er even wat camouflage overheen gegooid....pfff .
Ik zou me dood schamen als mijn ma zich zo op tv zou uitlaten over theedoeken, handdoeken etc, regel dat binnenshuis maar toch niet op tv zeg bij shownieuws.......
Ma Smit moet nu naar de markt want anders kan Jan zijn handen niet eens meer wassen....


Hoofdpijn



Stel je eens voor:

De buitenschilder is de hele dag met 2 man aan het schuren (elektrisch jahaaaa  dat maakt meer lawaai) aan de kozijnen, je hebt 8 kinderen in huis (1 vriendinnetje en die van onszelf) .
Dus je hoort dat geschuur de hele godsganselijke dag aan je hoofd, dan een middelste die (ik had echt te vroeg gesproken bij de vorige blog) zich verveelt en meent dingen te moeten verzinnen die minimaal zo'n 50 euro per dag kosten , als dat dan niet mag zeurt, zeikt , ziekt mevrouw lekker door. Als je zegt dat ze naar boven moet gaan dan blijft ze armen over elkaar midden in de woonkamer staan (al lachend ). ik heb dan moordneigingen geloof me, met die uitgestreken smoel van d'r
Dan hoor je nog Mam mam mam mam mam mam mam mam mam  mam mam mam 387.368 keer per dag. Dan de kleintjes die constant vragen hebben en in en uit lopen.
Jongens die af en toe eens deuren smijtend binnen komen , je koelkast leegplunderen, een aanrecht vol broodkruimels achterlatend .
En in de steeg hier wordt gezaagd, bij de buren wordt geschuurd (alsof die schuurmachines van onze schilders niet genoeg herrie was) , kinderen die krijsen, boodschappen die geplunderd worden en dus weer bijgehaald dienen te worden waarom eten,drinken, snoepen die lui zoveel en dat heet dan VAKANTIE.

VA KAN TIE ??? Dit is strafkamp, dit is afzien, dit is overleven.
Niks vakantie dit is survivallen, geestelijk en lichamelijk.

En dan vinden jullie het gek dat ik HOOFDPIJN HEB %$@$%^&*( ?????

Ik verlang naar Door,  haar Frankrijk, haar camembert, haar roseetje, haar oord waar kinderen zichzelf vermaken en je ze de hele dag niet ziet, ik snak naar RUST mensen....
Gillend gek word ik hier echt.
Zo ik ga nu de fiets op en ontvlucht hier de hele mikmak.





Ik ben in shock, echt in shock.
Sonja Bakker onze Nederlandse huisvrouw , klein blond degelijk vrouwtje, normaler dan normaal : gaat scheidden.
Sonja ja,  die Sonja... Dat op zich is genoeg om mij echt in opperste verbazing achter te laten maar de geruchten gaan dat ze een relatie heeft met Rik Felderhof.
Sonja met Rik ..... gelooft u het ??
Jahaa die twee maakten een boek samen: "Verleg je grenzen" nou zo letterlijk hadden ze het nou ook weer niet hoeven nemen hè?? 
Ze speelt al jaren het gezinnetje op tv die samen met haar man haar miljoenenimperium heeft opgebouwd en het zo fijn samen doen en gezellig hebben.
Nou dat viel dus wel mee dat gezellige .... anders ga je niet scheiden he?
Ik denk dan toch , was je gewoon Sonja gebleven en niet Sonja Van het Sonja Bakkeren en de miljoenen was je nu wel nog gewoon gelukkig met je man geweest .
Ach en dan is er nog de moeder van Jan (Smit) die Yolanthe van diefstal beschuldigt, Yolanthe zou een ton achterover gedrukt hebben en nog spullen uit het huis hebben meegenomen die niet van haar zijn...Yolanthe en Wesley gaan samenwonen. Jan en Liza zijn toch een stel dat is bevestigd door zijn moeder .
En Yuri van Gelder aan de coke, baan kwijt, carriere naar de filistijnen , wat een sukkel !!!
Men wat een leed in sterrenland denk ik dat ik het zwaar heb...

Ondertussen is deze "ster" hier al 2 dagen aan de hoofdpijn die maar niet wil zakken. Is het met de kinders redelijk rustig moet ik zeggen maar middelste heeft dan ook een vriendinnetje te slapen en dat scheelt echt ZOOOOOOOOOOOO veel dat ik erover nadenk het vriendinnetje te adopteren. (Jaaaaa Simoon doe nou maar,  denk aan mij ...)
Dus tot so far overleven we het hier wel...maar over iets meer dan een week vertrekt vriendinnetje op vakantie en dan mensen....... dan word het zwaar....
Vandaag gaan ze maar lekker zwemmen , er is wel regen en onweer voorspelt maar als je zwemt ben je toch al nat dus dat maakt niet uit...en dan denk ik dat ik morgen een dropping organiseer, ik drop ze ergens 50 km hiervandaan en vind de weg naar huis kinderen...zijn ze wel een dagje zoet mee....en lekker moe 's avonds van het wandelen.
Je moet ze toch bezig houden die kids en een beetje tijd in steken ;)



dag 2 van de vakantie


Ja ja ja dit was dag twee van de vakantie.
En die viel mee mensen, die viel mee.
Ik was als eerste uit bed vanochtend ja als je de engeltjes zegt dat ze om 8 uur naar bed moeten 's avonds als ze voor 9 uur beneden zijn dan  luisteren ze wel, als je het maar dreigend genoeg zegt
dus ik had een heerlijke rustige wakker word ochtend, kopje koffie, hond op schoot, kommetje yoghurt, beetje internetten, wakker worden, geen gezeik aan mijn kop, enfin lekker relaxt.
Rond 9 uur kwam de eerste , mooi die kon meteen de hond uitlaten, hij blij hah tuurlijk niet maar ja moet  van de kapitein
De  kleintjes waren zo aangekleed en gingen spelen, de jongens gingen X-boxen tot een uur of twee toen heb ik ze gewoon naar buiten gestuurd, eerst nog even met de hond wandelen en de hort op jullie , wil jullie niet meer zien (fijn toch zo'n liefhebbende moeder) , Kyla die ging naar Iris (mijn dank is groot S) en zo hadden we een redelijk rustige middag qua kids. Want ik heb geschilderd , geverfd, verkocht, dozen ingepakt, administratie gedaan, internet afgestruind, visite gehad, heel veel koffie gedronken, vergeten 3 liter water te drinken, nichtje op bezoek gehad onverwachts, een klant gehad die spullen hier thuis kwam ophalen, opgeruimd, was opgehangen, boodschappen gedaan etc etc.
Enfin een produktief dagje al bij al.
Morgen gaan we inkopen doen voor de site en dan lekker weer fröbelen maandag , alles op de foto zetten en toevoegen aan de site.
Kinderen hebben we gewoon volgepropt vanavond met ijs, snoep en andere dingen zodat ze niets meer konden zeggen, al hadden ze het gewild. Werkt best goed . 



Goed idee

Mensenlief het is 19 uur, ik ben doodop, kapot moe, helemaal op, teneergeslagen, leeggezogen, depressief, overspannen, burn out .

En dit is dag 1 en hij is nog niet voorbij hè kan nog van alles gebeuren.
Ik flikker ze allemaal om acht uur in hun nest en o wee degene die dan nog een teen beweegt.
Ik ben ze ZOOOOOOO zat.
Nog 21 dagen te gaan................help 
*roep ik zachtjes want zelfs daar heb ik de puf niet meer voor*
Ik ben voor scholen open in de zomervakantie, of nee , nog beter:  internaten die de kinderen intern nemen in de schoolvakanties, jaaa dat is een goed idee en op zondag mogen we (we zijn niks verplicht tuurlijk) dan op bezoek komen,  een uurtje , langer niet hè want ouders hebben ook recht op vakantie natuurlijk.
Oh en bellen mag alleen op woensdagavond van 19 tot 19.05 en als de voicemail aanstaat mogen ze niet nog een keer proberen,  dat is dan pech voor ze.
En zelf kleren wassen, strijken, misschien meteen een soort van bootcamp ervan maken zodat ze helemaal afgepeigerd worden en leren gehoorzamen en ja zeggen en alles leuk vinden en alles doen wat je zegt... en leren poetsen,  opruimen, koken, een doe het zelf cursus erbij zodat ze voortaan de klusjes in huis kunnen doen.
En iemand die elke 30 seconden hun naam roept heel hard en dit blijft doen en ze achterna loopt als ze naar toilet gaan en maar blijven zeiken en roepen en dan wel zo'n 8 uur achter elkaar of course. Dan nog twee die heel hard huilen en ruzie maken en dan lekker in hun oren staan te blèren zo'n 3-4 uur.
Zodat ze helemaal gek worden en uitgeput en zeer zeer veel hoofdpijn krijgen.
En voelen wat ik de hele dag gevoeld heb...



Help de kids hebben vakantie


Ik vraag mijn zoon of ie even op de hond kan passen.
Antwoord: Ja,  halloooooooo,  ik heb vakantie. (maar hij doet het wel hoor na enig gezucht en gekreun)

Mijn zoon komt om half 12 naar beneden.
Ik zeg: Jij moet naar bed.
Antwoord: Nu al??(na enige uitleg doet ie het wel en snapt ook nog dat het echt niet elke dag half 12 gaat worden ook al is het vakantie)

Mij zoon is de hele dag weg met vrienden, naar de kermis, bij vriendjes thuis, vrienden blijven hier slapen, ik ben best een coole moeder al zeg ik het zelf. Hopelijk denkt ie er net zo over, zal wel niet.

Mijn dochter die is een graatje erger, die heeft de hele godsganselijke dag een grote bek.
Pffffffffff tis dat de zolder zo hoog is en dat ik dan 2 trappen moet beklimmen als zij boven staat te stampvoeten maar anders...

Kyla je moet naar bed
NEE
Kyla ga eens douchen
NEE
Kyla ruim je schoenen op
NEE
Kijk dat is nou zo leuk aan het moeder zijn, als ze een jaar of twee zijn zitten ze in de NEE fase, dat is leuk, ja  schattig zelfs , haha iedereen lacht:  het kind snapt dat ze nee kan zeggen.
Maar met 11 is het niet leuk meer , "jahaaaa je kan nee zeggen dat weten we nu wel , zeg nu maar weer eens JA".
^$#*&^%$#$&*

Is er iemand die nog een plekje in de auto heeft en naar Frankrijk gaat , ik beloof dat ik heeeel lief zal zijn!!!! Echt heel lief !!!
Ik wil weg hier of een fulltime nanny, zo'n strenge engelse in uniform waar zelfs ik van sta te shaken als ze boos is...

Ik ben echt een gezegend mens, ik heb 7 kinderen, rotweer en we blijven thuis : gaan niet op vakantie, dit wordt zo gezellig mensen , over 3 weken zit ik ws in een gesticht met een zenuwtik van hier tot Tokyo. Vive les vacances !!!


I'm back


Enne hebben jullie mij een beetje gemist?
Ik ben al de hele week niet online en dat is voor mij echt een uitzondering!!!!!!!
Maar ik ben druk en heb even andere dingen aan mijn hoofd.
Maar niet getreurd hoor ik heb niet stilgezeten, ik ben druk aan het netwerken voor de webwinkel.
Welke webwinkel?? Is er nog iemand die niet weet waar ik het over heb??
Over Tuttemerull natuurlijk !!!
Ik welke grot zat jij deze week dat je nog niet op de hoogte bent ?
Enfin nu weet je het dan....enne niet vergeten hè??

Nieuws is er ook nog: Tuttemerull heeft haar eigen blog.
Zie HIER het resultaat en die moet je wel lezen en blijven lezen want daar komen hele interessante nieuwtjes op te staan die echt heel erg leuk en interessant zijn...
En dit keer hoef je het allemaal niet geheim te houden maar mag je alles doorvertellen en liefst aan zoveel mogelijk mensen en ja ook in Frankrijk of andere Europese landen want ik kan overal naartoe versturen ...dus ik zou zeggen: " Allez y racontez les nouvelles...Vive La France" !!!


NEWS


Ik ben de nieuwe eigenaar geworden van de webwinkel Tuttemerull.
Ben er heel erg blij mee , komt dat zien zou ik zeggen, schrijf je in voor de nieuwsbrief (dan blijf je op de hoogte) en neem een kijkje in mijn nieuwe avontuur.
Enne hou het vooral niet voor je ....zegt het voort !!!
klik op onderstaande nieuwsbrief om hem te vergroten....






Voor ...


Had ik al gezegd dat ik druk was??
Nou ik ben druk dames en heer want ik denk echt M dat jij de enige heer bent die mijn blog leest hoor, buiten mijn lief om.
Ik ben dan wel druk maar hier gaat alles gewoon door , gewoon zijn gangetje, kinderen, was, koken, strijken , etc. Kijk en dat is nou zo jammer want in tijden van drukte zou dat wel eens weg mogen blijven al die rompslomp.
Gelukkig hoef ik geen kinderen meer uit school te halen anders zou ik ze geheid vergeten.
Want als ik zo bezig ben dan denk ik eigenlijk nergens meer aan dan belt de juf me op om te vragen of ik mijn kinderen ooit nog eens kom halen of ik nog weet dat ik kinderen heb zeg maar. Maar dat is niet meer ze komen alleen naar huis gelukkig en ze roepen zelf  "ik heb honger"  zodat ik weet dat er gegeten moet worden....

Enfin ik ben dus druk maar ik weet nog wel wat er gebeurt hoor mensen en ik lees jullie blogs ook,  al zet ik er niet altijd een reactie bij want ik moet door door door...
Maar ik wil toch even stil staan bij zus en zus die een rotweek hebben, die ik persoonlijk niet ken maar het gevoel bij heb al zoveel met ze gedeeld te hebben,  wiens blog ik altijd trouw lees, die me heel veel laten lachen en soms laten huilen, dit kaarsje is voor jullie en jullie weten wel voor wie ik dit kaarsje laat branden deze week.
Dikke knuf.



Druk


Dames ik ben druk druk druk.
Maar ik kom terug hoor zondag.
Enne dan hoop ik dat jullie zondag even komen lezen want dan heb ik NIEUWS.
En dan hoop ik dat jullie dat nieuws door gaan geven aan zoveel mogelijk mensen....
Tot zondag
xx