28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Voor alle vrouwen

Voor wie hem nog niet kende . Het is zo'n vrolijk liedje...en zo waar ook.

Hormonen pfff


Kijk ik ben iemand die het ALTIJD koud heeft dat komt door een traag werkende schildklier.

Dat is niet leuk omdat ik de hele winter loop te bevriezen , dan moet de verwarming op 24-25 graden, dan heb ik sokken,jogging en meerdere truien aan als ik op de bank zit 's avonds.
In bed moet ik het dikste dekbed hebben wat er bestaat.
In de zomer heb ik daar profijt van want ik vind het dus heerlijk als het 25 graden of meer is, daar kan ik dan van genieten, iedereen loopt te zuchten en te kreunen en te zweten en ik heb het aangenaam warm.
Ik kan nog een vestje aan ook,  geen probleem.

Er zijn echter 3 tot 5 dagen per maand dat ik het warm heb. Dat is dan ook weer hormonaal bepaald. Eigenlijk ben ik dus gewoon een hormonaal kneusje. Enfin die 3 tot 5 dagen zijn fijn in de winter . Dan ben ik dus normaal gekleed zonder dikke truien en thermo ondergoed. In de winter baal ik ervan dat dat maar zo kort is . 

Maar waarom moet ik *%#%^*#&*&^%$%#%^&*(#) net die 3-5 dagen hebben als het hier in Nederland 28 graden is, als de mussen van het dak vallen?



Maandagochtend, ik zit aan mijn 2e kop koffie bij te komen van de nacht.
Men wat was het weer een onrustige nacht.
Eerst werd ik wakker met buikpijn rond 3 en toen 4 en toen 5 uur  , ja ik had al 2 dagen een dikke pukkel op mijn kin dus ik had het kunnen weten. Altijd leuk midden in de nacht .
Elvis vond het om 6 uur hoogste tijd dat ie eens bij mij in bed kwam dus ik heb hem even boos toe gesproken dat baasje moe is en nog wil slapen en hij echt niet om 6 uur uit zijn bed wordt gehaald, ik heb ook een leven ...
Nou dat vond ie meteen goed nadat ik het zo'n 8 keer gezegd had en ging weer slapen.
Nou toen kon ik dus niet meer slapen.
Enfin om 7 uur toen ik dus net weer in diepe slaap lag begon ie weer , als ie kon praten had ie vast gezegd: en nu dan mag ik er nu dan wel uit?
Maar hij kan niet praten en dus zei hij niks maar sprong heel blij, ja wie wordt er nou niet blij als ie mij ziet, begrijpelijk dus.
Nou hond dus in bed (op een kleedje dat dan weer wel) en samen met hond nog drie kwartier geslapen toen moest ik er ECHT uit, kids hadden al ontbeten, man stond klaar voor vertrek en mama komt met een gekreukeld hoofd, dikke ogen naar beneden gestrompeld, altijd leuk zo'n fris en vrolijk gezicht in de ochtend.
Nu is iedereen weg en ben ik aan het bijkomen, Elvis slaapt (in zo'n klein bontmandje wat toch eigenlijk niet kan maar ja ik mag die mand niet kopen van manlief) , Bettie slaapt (in een rieten mand , zo 1998,  arme hond) , het is hier een herrie van jewelste want de schilder is bezig de kozijnen/deuren buiten aan het schuren. 
Dus de hele dag heb ik een  geluid aan mijn kop alsof ik bij de tandarts zit en hij flink aan het boren is , ik krijg er spontaan kiespijn van.
Ik moet van alles doen maar ja dat zijn stad dingen en kan pas als de winkels open zijn natuurlijk.
Dus ga ik deze maandagochtend even relaxen,  genieten van mijn zwarte koffie (na een maand went het maar cappuccino blijft toch echt veeeeeel lekkerder)
En de blogvrouwen even lezen...
Soes om hulp vragen want ik heb dringend advies nodig.






Zondag

Zo ligt ie de hele dag bij me te slapen



Ik heb uitgeslapen.
Tot 9 uur vandaag dames, jawel jawel.
Ach wat een lieve man heb ik toch , hij heeft Elvis gepakt is naar beneden gegaan en heeft mij laten slapen.
En ik had het me een partij nodig ook , ik kon gisteravond mijn ogen niet meer openhouden bij Lost (hadden we opgenomen).
Mijn man heeft ondertussen ook de machines was aangezet, de monsters van ontbijt voorzien en de vaatwasser uitgeruimd.
Kijk dat is nog eens wakker worden.

Ik heb hier twee meiden startklaar zitten al een half uur omdat ze om half 12 bij een vriendinnetje gaan zwemmen. Ze vonden half 11 een betere tijd haha dus ik zeg nee afgesproken is half 12 en nu zitten ze buiten op het ligbed tassen helemaal klaar naast zich te wachten tot het half 12 is. Zo lief...

De jongens zijn voetballen buiten en mijn middelste had gisteren een kinderfeestje bij 2 vriendinnen en iedereen bleef slapen dus die komt vandaag pas weer thuis.

Het is nu dus heerlijk rustig hier, Elvis ligt weer bovenop me te slapen, hij heeft geen mand nodig hoor want ik fungeer gewoon als hondenmand heeft ie besloten.
Hij slaapt of op of naast mij dus tja die mooie design hondemand die komt er voorlopig niet of zou hij juist daar op wachten ? Dat ie zich toch echt te goed voelt voor zo'n normale mand dat ie denkt ik wacht gewoon op dat blitse ding ? Zou dat het zijn??
Hmmm misschien is dat het wel?? Ja toch dames?? (manlief schudt nu nee en roept " dat is het niet jij wil dat stomme ding hij niet hoor, hij wil jou" )
Nou ik weet het niet hoor,  voor de dames die niet weten over welke mand ik het heb,  hier is ie nog een keer....

Happy saturday


9.12 uur 
Kijk ik ben er gek mee met mijn nieuwe baby hond maar waarom is hij in hemelsnaam iedere ochtend om half 7 wakker?
En niet om kwart over 6 of kwart voor 7, nee stipt om half 7. 
Je kan geen betere wekker hebben.
Dan begint ie te springen en te piepen alsof ie geslacht word , ik moet hem dan pakken anders slaapt niemand meer en meneer gaat dan (jaja ik weet het) bovenop me liggen in bed en maft verder. Ja hij slaapt in een grote doos in zijn mandje (volgens mijn man een bontmuts)  naast ons bed , hij is anders zo verdrietig, zo lief en zo schattig .
Ik slaap niet met Elvis bovenop me , ik doezel wat maar slapen ho maar want ik krijg een stijve nek van het stil liggen om meneer niet te wekken. En om half 8 sta ik dan maar op, met heel veel pijn in mijn nek en gebroken.
Dan ga ik naar beneden , honden eten geven, andere hond begroeten, rust in huis denk je dan , niets ervan: de monsters kinderen zijn ook wakker en we krijgen nog HEEL VEEL regen denk ik want er is alleen maar ruzie.
Dus die ruziënde kids om half 8 aan mijn kop maakt dat ik rond half 9 al knallende koppijn heb.
Dus ik mopper, blaf wat (ja kan ik ook) en denk om 9 uur al na of ik ze misschien ergens kan dumpen vandaag? (Kinderkennels moeten er nodig komen.)
Maar dat gemopper en geblaf heeft geen zin ze worden er niet gezelliger op dus laat dat onweer maar komen kan de zon doorbreken en zijn we hier ook weer vanaf.
Ook goedemorgen!

11.21 uur 
Nu zit ik achter de computer , Elvis die ligt op schoot, die slaapt alweer , hij volgt me de hele dag en is echt mijn baby. Ik had nooit gedacht dat chihuahua's zo leuk waren ! Het is echt niet te vergelijken met welke andere hond dan ook.
Ik heb de kroost naar boven/buiten gebonjourd en de woonkamer is leeg op mij en de honden na en ik hoor de vogeltjes fluiten. 
Ik lees de berichten even van twitter, hyves en blog en merk op dat mensen veel met Michael Jackson op hebben, ik niet , ik vind zijn dood niet erger dan die van een ander , ik vond het een rare snuiter, die gek doet met kinderen, zijn kinderen van 8 hoog aan een balkon laat bungelen, zijn kinderen een doek over hun hoofd gooit als ze naar buiten gaan. Hij maakte lang geleden toen ik nog jong was en strak en fruitig goede muziek maar de laatste jaren is ie alleen maar raar, hij leek niet eens meer op zichzelf hij leek op zijn zus Latoya. 
Dus die hysterische MJ toestanden zijn niet aan mij besteedt. Wat erg is dat hij nog niet eens onder de grond ligt en er al gevochten wordt om zijn kinderen , dat is pas erg. En ook erg is Rene Froger die beide ouders moet missen in zo'n korte tijd.

Ik ga nog maar eens een kop koffie nemen en genieten van de rust, jaja het is nog steeds rustig al 15 hele minuten...benieuwd hoe lang het nog duurt...



Youp van het Hek op twitter:

stel dat god een neger is en blanken niet in de hemel komen dan heeft die Jackson vette pech.....

Ghostwhisperer.


Ik keek naar Derek Ogilvie en ik ben sceptisch mensen, heel erg sceptisch.
Ik wil de beste man best geloven maar waarom heeft nog nooit iemand van hem 
gehoord in zijn eigen land?
Dat is met Char ook het geval, in NL bekend maar in the States heeft nog 
nooit iemand van het mens gehoord.
Waarom komen die mensen hier naartoe?
Omdat wij een goedgelovig volkje zijn?
Dom?
Lachen die lui zich dood dat wij er maar intrappen en blijven intrappen?
Waarom zeggen die dode mensen niet gewoon praktische dingen.
Waarom gaat iemand die een jaar dood is zeggen dat je een kaars hebt verplaatst, 
waarom zegt ie niet dingen waar je wat aan hebt?
En dan denk ik aan .... je hebt je sleutel nog op de auto zitten, 
of je vergeet 's avonds altijd het gas uit te doen.
Ik heb wel gezien wat je deed toen en toen toen je in bed lag ..
Of moest je nou perse in je neus zitten peuteren toen ik opgebaard
lag en het onder mijn schoenen smeren?
Zeg die sokken/trui/broek die je aanhebt vind ik lelijk en die schoenen 
die je wilde kopen gisteren niet doen, niet de juiste kleur.
Of zeg tegen je pa dat ie naar de dokter gaat en snel een beetje want 
hierboven zijn ze al een kamer voor hem aan het inrichten.
Of dit zijn de cijfers voor komende Lotto trekking. 
Dat is nuttige info maar niet je hebt de kaars verplaatst, who the hell gives a fuck! 
Vinden geesten dat nou belangrijk ?
Die krijgen toch ook niet iedere dag de gelegenheid om nog eens met je te praten , 
hebben ze niks op te biechten?
Of nog ergens in een kistje iets verborgen? 
Kijk dan overtuig je mij.
Je hebt de kaars verzet... bullshit.
Vandaag zei een meneer als ik had moeten kiezen tussen Derek en 20 miljoen 
dan had ik voor Derek gekozen.
Ik snap dat niet, als je 20 miljoen krijgt lullo , dan kan je Derek een jaar lang inhuren als je wil.
Ik had echt voor de 20 miljoen gekozen.
Maar ja ik hoef niet te kiezen.
Jammer eigenlijk. 20 miljoen lijkt mij wel wat...

Doodzieke dochter 2


Gisteravond 10 minuten gesprek gehad van mijn dochter.
Ik wilde helemaal niet naar die 10 minuten gesprekken toe gaan want ze hadden goede rapporten en ach ze zijn toch al over maar de leraar vond het raadzaam dat ik toch even kwam.
Ja, ik dacht hij wil het vast hebben over die doodzieke dochter van me en het fijne weten van de ziektes die het kind momenteel allemaal met zich meedraagt.
Nou dat was niet helemaal waar.
Hij wilde het helemaal niet over die virussen en zo hebben want op school heeft ze er geen last van.
Op school is het een gezellig kind, die andere helpt, luistert (hebben we het over dezelfde? vroeg ik nog?) , lief , rustig, meegaand.
Kijk die woorden zijn nou niet direct de woorden die ik bij mijn dochter plaats.
Nee daar heb ik andere woorden voor dus ik was toch wel enigszins heel erg verbaasd dat het nog steeds zo'n engeltje is op school.
Enfin beter een draak thuis dan op school denk ik dan maar alhoewel....... ik gun het de leraar soms best hoor als ik met een knallende hoofdpijn op de bank zit.
Nee, ze heeft alleen een beetje last van het "ik heb geen zin in huiswerk" virus op school en ik doe het liefst de dingen snel en alleen die dingen waar ik goed in ben.
Ja tuurlijk ,  ik ook,  ik doe ook het liefst de hele dag dingen waar ik goed in ben.  nietsdoen bijvoorbeeld daar ben ik bijzonder goed in mensen, bijzonder goed in moet ik zeggen en internetten daar ben ik ook een ster in, my god wat ben ik daar goed in
Nu is dat nog allemaal niet zo erg als je klein bent want dan is het allemaal nog jong en onschuldig kan het alle kanten op maar mevrouw hier gaat naar groep 8 en dan krijg je een advies en een citotoets .
Vorig jaar had ze Havo/VWO advies en dit jaar TL/Havo terwijl ze makkelijk Havo kan halen op haar sloffen en misschien als ze flink haar best zou doen VWO want the brains heeft ze wel alleen de WIL niet ^&$#$@%^^&*@^%@$#$.
Nou en ik heb dus net een fiks gesprek gevoerd en gezegd dat als je een niveau hebt en niet beter kan, dan is dat zo maar als je beter kan en je krijgt een lager advies dat dat ZONDE is .
Dat dat heel erg zonde is want je krijgt geen herkansing volgend jaar.
En dat alleen maar omdat je geen zin hebt. (HORMONEN weg! weg! van mijn dochter kom over 18 jaar maar terug!)
De leraar zei ook dat ze dat advies alleen te danken heeft aan het niet plannen en maken van huiswerk en dingen afraffelen, snel snel iets maken en snel snel antwoorden bij toetsen omdat we geen ZIN hebben de hele vraag te lezen. En dat ze dus gewoon daar aan moet werken en haar advies Havo/VWO dan weer terug kan halen volgend jaar.
Pfffffffffffffffffffff wat een leuk jaar gaat dat worden mensen.
Volgend schooljaar moet ik het hele jaar als een soort van gendarme hier door het huis paraderen, agenda controleren of het huiswerk erin staat, en controleren of madame het maakt en leert.
Oh,  dit word zo'n gezellig jaar.
Ik heb dit jaar een paar keer overhoord en als ze dan tig keer naar boven was gestuurd om te gaan leren en ik begon dan eindelijk te overhoren en ze wist dan iets niet......dan lag het aan mij want ik stel de vraag ook zo DOM dat zou niemand snappen. DUH.
Dit even om een inzichtje te geven in wat mij te wachten staat volgend schooljaar.
Ik kan het kind wel doorelkaar rammelen, doe iets, leer, doe je best, DO CARE !!!!!

Toen ik thuiskwam en dit dus zei moest ze huilen want ze was er 100% van overtuigd dat ze gewoon Havo/VWO advies had. Tja en dan denk ik,  kijk ze wil wel alleen ze wil er geen moeite voor doen. Dierenarts wil ze worden , nou ik kan er me nog niks bij voorstellen want dan moet je me toch een partij leren.........
Help me mensen geef me de kracht om het kind het jaar door te krijgen en zend ZINenergie naar haar , zin in leren energie , tonnen, alles wat je kan vinden..........AUB.






Mijn dochter verstaat geen Nederlands meer.
Of ze is doof kan ook natuurlijk.
Dat moet nog onderzocht worden.
O ja en ze is besmet met een heel vervelend virus, nee,  niet de Mexicaanse griep.
Nee, het is het "ik klaag de hele dag virus"
En de dr wist het niet zeker maar er zijn ook tekenen van een ander virus(sen) die de hoek om komen steken zo af en toe .
En dat is het "ik weet alles beter virus" 
En het "ik hoef geen huiswerk te maken virus"
En het "kan me geen bal schelen virus" (de laatste is een taaie donder hoor )

En al die virussen bij elkaar tezamen met haar doofheid maken dat ik deze week meerdere blaadjes heb moeten ondertekenen van "vergeten" huiswerk.
Dat vanochtend de spiksplinternieuwe Birkenstocks aan stukken waren gereten door Bettie omdat ze niet hoort al 2 weken lang dat ik zeg dat ze die schoenen in de kast moet zetten als ze naar bed gaat.
Maakt dat G helemaal gek werd aan tafel zojuist want "de vis was niet lekker , de wortelen lusten we niet, tomaten ook niet en erwten al helemaal niet" maar ja ze kan er niets aan doen de arme schat dat komt door het "klaagvirus" natuurlijk.
En dat ze dan gewoon heel onverschillig 50 euro op mijn bureau smijt voor de Birkenstocks en ze zelf wel nieuwe koopt , allemaal de schuld van dat virus natuurlijk.
En als ze dan tussen half 6 en 6 uur thuis moet zijn en om 18.20 uur thuis moet komen komt het jokvirus nog even om de hoek kijken of de doofheid kan ook want ik had dat helemaal niet gezegd ik had gezegd om 18 uur wegfietsen...
En ja dat het op 5 minuten afstand ligt het zwembad en zij er 20 minuten over doet dat is niet haar schuld ze kan niet hard fietsen want ze heeft ook nog lichamelijke gebreken, ja het is een kneusje het kind, zo zielig.
Buikpijn als ze groenten moet eten, en pijn aan haar been (hij moet geamputeerd worden denk ik) als ze naar huis moet fietsen.
En dat been geneest op miraculeuze wijze als ze naar haar kamer wordt gestuurd want dan kan ze me er toch een partij mee stampen op de trap en op zolder....vreemde ziekte ik zeg het u een vreemde ziekte.

Het kind heeft het zwaar lieve mensen, heel zwaar.
Dus ik denk dat ik een stichting ga opzetten 'Red Kyla' want waarom zou ik me druk maken over kinderen in Afrika als ik een doodzieke dochter thuis heb? 
Dus medelijden mensen , medelijden, steun Kyla , help Kyla de wereld door en bid met mij dat het hier geen doofheid betreft en dat er snel een medicijn op de markt komt voor die virussen.
Enne het is niet besmettelijk heeft de dokter me gezegd dus u kunt gerust komen het is veilig hier. 

Donaties, reisjes om de ouders te ontlasten en fruitmanden zijn welkom.



Mijn kinderen lezen de "Hoe overleef ik"  reeks.
Hartstikke leuke boeken voor de kids schijnbaar want ze lezen ze allemaal in 1 ruk uit.

Hoe overleef ik mijn ouders. (gewoon zo maar gekocht voor allemaal)
Hoe overleef ik zonder vrienden (mijn zoon voor zijn goede rapport)
Hoe overleef ik zonder liefde (sinterklaas voor allemaal)
Hoe overleef ik de brugklas (mijn stiefzoon toen ie naar de brugklas ging)
Hoe overleef ik mijn eerste zoen (mijn zoon toen ie een vriendinnetje kreeg)
Hoe overleef ik mezelf (die had ik mijn middelste dochter kado gedaan , hint die ze niet begreep)
Hoe overleef ik mijn vakantie (toen we op vakantie gingen)
Hoe overleef ik een gebroken hart (toen vriendinnetje het uitmaakte)

Maar ik vraag me nu af , wanneer komt het boek uit voor ons?
Hoe overleef ik mijn kinderen en in het bijzonder pubers???????
Hoe overleef ik de mexicaanse griep?
Hoe overleef ik de crisis?
Hoe overleef ik zonder chocolade?
Hoe overleef ik de zomer zonder op vakantie te gaan?
Hoe overleef ik sleur?
Hoe overleef ik de ex heks?

Francine Oomen eat your heart out, er zijn nog mogelijkheden voor volwassenen!
Ik ga bovenstaand boek maar eens lezen , stress is er namelijk weer genoeg.


Hip


Mensenlief wat ben ik hip. Niet een beetje hip nee überhip.
Ja hoezo vraagt u zich af , nou ik twitter.
En ik twitter meteen goed hè? Ja als ik iets doe, doe ik het ook meteen grondig.
Ik heb er een avond op zitten zwoegen maar ik weet nu hoe het werkt , ik kan zelfs mijn achtergrond veranderen (thnx Laura).
Ik heb ook al getwittert en zit op Twitpics , ben aangesloten bij Twirl (alhoewel ik nog niet weet waar dat nou goed voor is maar ik ben het :aangemeld) , ik kan direct message-n, ben al aan het kijken op Twubble, Twitscoop, en ik ontdek het Tweetbeep, Twitterlocal, Twitturly, Tweetstats, Twiddeo.
Zo enne volgt u me nog een beetje??
Je zou er bijna een nieuwe van Dalen voor aanschaffen want ik kan al die woorden nergens vinden en de spellingscontrole, herkent ze ook al niet.
En nog beter: onze Alex, Willem voor de vrienden,  die heeft mij toegevoegd , onze Alex die volgt mij op Twitter, ja hij is ook hip onze Alex. Ik had liever Maxima gehad maar die heeft het dus nog niet, jammer.
En voor de rest heb ik al wat blogvrouwen gevonden die nog hipper zijn dan mij want die zaten er veel eerder op, op Twitter.
Nu heb ik ook al gemerkt dat je niet teveel mensen moet toevoegen want dan heb je een dagtaak aan het lezen van al die tweets die ze sturen. Of heet dat twits? Hmmm ik ben er nog niet helemaal zoals u kan zien.
Maar ik TWITTER. 
Have a nice day, people.... ja ik doe het even in het engels want Barack Obama leest ook mee en is zo sneu als ie het niet begrijpt natuurlijk en het is lekker hip of course om er wat engels doorheen te gooien once in a while ;),  bye bye folks, of nee:  Twit Twit. 


Tweet




Het hele twitteren is nog niet aan mij besteedt, ik snap het niet zoals ik al eens schreef.
Maar ja iedereen twittert en als zelfs de Elsevier me nu laat weten dat ik toch echt moet gaan twitteren dat dat DE manier is tegenwoordig en dat bedrijven via twitter contact onderhouden met hun klanten, zelfstandigen er opdrachten door binnenhalen denk ik hmmm misschien moet ik ook maar aan de twitter.
Dus ben ik eens een kijkje gaan nemen.
Heb zelfs een twitter profiel aangemaakt en ik ben nu dus gewoon aanwezig op het twitter netwerk, alleen weet ik nog helemaal niet hoe of wat dus schrik niet , mijn twitter gebeuren is nog heel summier en kaal en saai.
Ik lees ook in de Elsevier dat het bedrijf Twitter nog geen cent verdiend heeft alleen maar geïnvesteerd maar nu al op 15 miljard euro wordt geschat. Waarom heb ik dit niet bedacht?

Hele bekende mensen vind je er ook: Obama, Demi Moore, Britney Spears, Paul de Leeuw, Oprah, Marco Borsato om maar even wat namen te noemen , die snappen hoe je moet twitteren....
Nou ja zeg,  als Paris Hilton het snapt waarom snap ik het dan niet? Ik bedoel maar ik heb toch net iets meer hersencellen mag ik hopen dan Paris, alhoewel ik lees dat ze er vaak iemand voor in dienst hebben die dan de tweets plaatst . Misschien moet ik dan iemand inhuren die voor me gaat twitteren net als die beroemdheden, Laura nog een baantje nodig?
8 miljoen mensen twitteren, 8 miljoen dat is niet niks.

In ieder geval heb ik haar gelukkig en zij weet er alles vanaf en heeft er zelfs al een blogje met gebruiksaanwijzing aan gewijd nu moet ik het alleen nog even snappen natuurlijk.
Hier vind je me: @ilsevdmeerakker
Vind me aub want ik vind niemand .... hoe werkt dit my god.


Diski How To... South Africa

Zuid-Afrikaners en voetballiefhebbers zijn in de ban van de Diski Dance: de officiële ritmische boogie dans van FIFA World Cup 2010. Leer hier de eerste stapjes.



Deze film hebben we dit weekend gekeken en ik kan niet anders zeggen dat het een hele mooie film was ondanks dat het een afschuwelijk verhaal is .
Het laat je niet zomaar los deze film en ik zou zeggen: kijken allemaal.

Verder hebben we ook nog Revolutionary Road gekeken, mwhoeha vond ik niet zo een beetje langdradig.

En Shopaholic en die is gewoon leuk, geen topfilm , als je de boeken hebt gelezen dan zijn de boeken wel leuker dan de film vond ik zelf.

Emo en HSP-tje...


Veel mensen kennen mij maar voor een gedeelte en dat is goed zo.
Er zijn dingen die je niet deelt met iedereen.
Die deel je alleen met de mensen waar je van houdt, die je vertrouwt.
Maar een ding wat ik wel kan delen is mijn emotionaliteit .
Ik ben een grote emo.
Ik was het altijd al,  maar vanaf het moment dat ik zwanger was van numero uno,  is het alleen maar erger geworden.
Zo kan ik dus niet als fotograaf aan het werk bij bruiloften bijvoorbeeld omdat een fotograaf wordt ingehuurd om foto's te maken en niet om de hele dag een beetje te gaan staan janken.
En geloof me al ken ik ze niet, het trouwmoment, een speech, een huilende moeder, een trotse vader, een liedje, een abc, alles maakt mij aan het janken.
Dat zou te zwaar worden voor me , stel ik heb 2 bruiloften per week dan ben ik 2 dagen aan het snotteren en kom hevig geëmotioneerd thuis om maar niet te praten over de gasten die dan de hele dag denken wat is er met die fotograaf aan de hand?
Een vriendin vertelt me haar bevalling hoe geweldig dat was en beschrijft haar gevoel van de baby voor het eerst zien: ik jank.
Afscheid nemen, ik jank. Mijn kids doen communie: ik jank. Mijn kinderen treden op: ik jank. Mijn kinderen hebben een gedichtje voor vader of moederdag : ik jank.
Ik lees verhalen van vrouwen , andere bloggers, ik jank bijna elke dag wel een keer bij een emotioneel mooi verhaal.
En een film of tv :  jee,  een film daar kan ik ook heel goed bij janken en niet alleen bij romantische maar ook bij kinderfilms of documentaires of een Hello Goodbye.
Ik zou ook geen uitvaartverzorger of verpleegster kunnen zijn , dat verdriet van anderen , ik ben net een spons ik zuig het op en loop er dagen mee rond.
Ik ga dus gewoon emotioneel door het leven en ik heb er mee leren leven, tis nie anders.
Daarnaast ben ik ook nog een HSP-tje , een high sensitive person wat wil zeggen dat je hooggevoelig bent.
Doe de test HIER om te weten of jij hooggevoelig bent...20% van de bevolking is namelijk HSP.
Laat je me de uitslag even weten?



Ten eerste een hele fijne vaderdag aan alle vaders .
Verder zijn mijn gedachten bij degene die hun pa verloren hebben dit jaar en hem extra missen een dag als vandaag, bij de papa's die hun kind niet bij zich hebben of niet zien  en alle vrouwen die hun man veel te vroeg hebben moeten afstaan .
Kortom bij iedereen die op een dag als vandaag zijn papa moet missen.


Daar is ie dan

Is het geen schatje???


Onze nieuwe aanwinst , hier is ie dan eindelijk.
Vanmorgen opgehaald, de schat.
Heel lang naar uitgekeken, eindelijk gearriveerd.
Om 10 uur zijn we hem gaan halen, ik vond het echt zo zielig voor de moeder dat ik zomaar haar baby mee naar huis nam en ook voor de eigenaar want hij is zo gehecht aan zijn hondjes maar ja ik ben natuurlijk heel blij.
Dus het was wel een beetje een dubbel gevoel.
De kleine was in de auto heel nieuwsgierig en rustig in het begin maar na 10 minuten begon ie te piepen , toen heb ik hem in de transportbox gedaan waar ik al een heel nestje in had gemaakt met een deken en daar heb ik het doekje en speeltje van thuis in gedaan wat je hier ook op de foto ziet het blauw witte doekje en toen ging ie echt met zijn hoofd helemaal in het doekje liggen slapen.
Thuis gekomen werd ie wakker.
Bettie die rook meteen dat er wat aan de hand was en bleef maar op en neer lopen en snuffelen.
Toen Bettie in de gang was zette ik hem even op de grond maar had niet verwacht dat Bettie er meteen zou komen aanstuiven, wat dus gebeurde, nou hij was me toch een partij bang, piepen plassen en shaken van angst (ik pakte hem meteen op en liet ze voorzichtig aan elkaar snuffelen), Bettie is natuurlijk een reus vergeleken bij hem.
Nou hij vind het nog steeds niks , ligt nu in de kist die ik helemaal heb ingericht voor hem lekker te slapen (Bettie kan er niet in is net te hoog voor haar gelukkig) en Bettie die ligt in de mand op veilige afstand anders blijft ze maar snuffelen en doen en de kleine heeft natuurlijk rust nodig.
En we noemen hem : Elvis.

Even de hele boel inspecteren..

Wat een knapzak ...

Bettie vind het wel wat...

Vrijdag


Ben net terug uit Weert, meiden naar hun papa gebracht, oudste blijft thuis want hij moet leren dit weekend voor zijn toetsweek.

Het was me weer een ritje wel.
Middelste is altijd lastig in de auto , ik moet dat kind gewoon valium geven als we gaan rijden want wij worden gewoon in 2 uur tijd 5 jaar ouder in die auto.
In Weert even bij mijn ouders geweest, pa zijn vaderdag kado gegeven, het zijn 2 overhemden geworden , ze pasten ook nog , geweldig , en nog beter hij vond ze leuk.
Thuis gekomen zit mijn mailbox weer vol met berichten, ik lees alle blogs van de andere blogvrouwtjes, wordt verdrietig dat Sjoukje die ik niet ken gestorven is lees ik bij haar, en ga nu eens even met de beentjes omhoog op de bank, het is half 12 en morgenochtend moet ik er vroeg uit want er wacht me een hele leuke verrassing morgen.
Maar daarover morgen meer....

Hoor ik net dat Peter Brons de vaderdagtrofee heeft gekregen, de man vecht al 8 jaar om zijn zoon te zien maar zijn ex heks weigert gewoon .
Er zijn 500.000 vaders die hun kinderen niet te zien krijgen in NL dat wil dus zeggen dat er ook minstens 500.000 kinderen zijn die hun vader niet zien. 
Het is gewoon schandalig dat dit kan in NL dat een moeder nog altijd word voorgetrokken , so far voor de emancipatie....
Peter Brons heeft een blog gemaakt voor zijn zoon waar hij dus brieven naar zijn zoon schrijft zie hier klik.
Het is werkelijk schrijnend dat kinderen bij hun vader worden weggehouden door verbitterde moeders, echt belachelijk !!!



Gisteren kwamen de meiden thuis met hun : RAPPORT.
Aan hun blije gezichten zag ik al dat het wel goed zat maar ik was toch benieuwd.

De kleinste heeft een uitstekend rapport , allemaal positief commentaar erbij, er is alleen 1 ding, 1 zin die me zorgen baart.
De juf schreef: Erg spontaan ben je en soms te...je kunt niet ALLES zeggen wat je denkt.
Dan begin ik me toch af te vragen wat dat kind daar allemaal verteld op school. Ik ben best een open boek maar sommige dingen is wel fijn om die voor jezelf te houden toch?
Zo weet ik nog toen ik een borstoperatie had,  dat de andere dochter (toen 5 jaar) toen in de kring had verteld: "Mijn moeder word aan haar tieten geopereerd vandaag. "
Als je dan een week later weer op school bent en het hele schoolplein (ouders en kinderen) staren naar je boezem... dan voel je je toch niet helemaal op je gemak.
Enfin, ik heb nog even gepolst bij dochterlief maar nee hoor, ze verteld echt nooit iets raars hoor.   maar ja dat wil niks zeggen ik zeg altijd tegen ze dat je alles kan zeggen hier dat niks raar of gek is , als ze dat nou op school ook doorvoert, god weet wat dat kind dan allemaal verteld in de kring, niet dat er zulke rare dingen gebeuren natuurlijk maar ja je snap hem wel.

Ik wil dus helemaal niet naar het laatste 10 minuten gesprek want als het rapport al binnen is en alles is goed waarom zou je dan nog naar een 10 minuten gesprek gaan? Heeft geen zin volgens mij, volgend schooljaar jaar maar weer . Maar ja die laatste zin, zou ik dan toch even gaan om te weten te komen wat dochterlief allemaal verteld? 
Want ik weet nog een paar jaar geleden was ze het weekend bij haar papa geweest en papa was in slaap gevallen op de bank , dus de kids die keken leuk tv terwijl papa sliep en wat verteld mijn toen 4 jarige dochter op school op maandag in de kring toen de juf vroeg of ze nog wat leuks hadden gedaan het weekend?
"Ja hoor, wij waren bij papa en ik zag toen op de tv dat je je anus kan laten bleken" 
Do I need to say more?

De juf schreef ook: Toneelspelen gaat dat het later worden ?
Dochterlief schijnt namelijk nogal goed te zijn in toneel, ik zal haar vast gaan inschrijven bij Kloostercasting en Paul Verhoeven zal ik alvast bellen kan die er ook rekening mee houden want misschien heb ik hier wel the next Meryl Streep in huis zeg.

Middelste heeft ook een heel goed rapport, op geschiedenis na dan, daar heeft ze een onvoldoende, een 5 voor,  want ja leren over iets wat al geweest is, dat vind ze STOM.
"Dat is toch al geweest?? Waarom moet ik dat nog leren dan?" Mevrouw houdt zich bezig met de toekomst en niet met het verleden. Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Kan nog leuk worden op het voortgezet onderwijs want geschiedenis gaat gewoon door.
Bij haar commentaar staat onder andere: Je hebt goede en leuke ideeën . Het was een leuk jaar met jou in de groep, je gaat met iedereen goed om. Je hebt een eigen mening.
Tja van wie zou ze dat nou hebben, die laatste zin? Een eigen mening?
Ach, je mag een eigen mening hebben en het is zelfs honderd keer beter een eigen mening te hebben vind ik dan  dat je geen mening hebt. 
Over middelste maak ik me wel de meeste zorgen want het kind is echt goed in leren alleen de zin ontbreekt vaak. De intelligentie is er wel maar de zin.....
En de motivatie is vaak ver te zoeken want er zijn zoveel dingen leuk in het leven en leren is dan toch wel de minst leuke volgens haar.
Maar als ze iets wil dan kan ze het , het is altijd een heel zelfstandig kind geweest,  het eerste woord wat ze zei was: "zellufdoen".  Niks mama of papa , nee "zellufdoen". Dat zegt wel wat over het karakter, met 8,5 maand liep ze , met 3 jaar fietste ze zonder zijwielen , ze is nooit klein geweest voor mijn gevoel (tenminste maar zo kort dat ik het me niet meer goed kan herinneren) en ze had me nergens voor nodig,  haar motto was: zellufdoen.

Nu moeten ze nog 3 weken naar school en ze snappen het niet want op het rapport staat immers al dat ze over zijn waarom zou je dan nog naar school gaan? Tja ik snap het ook niet hoor,  waarom die rapporten niet gewoon de laatste week of de vrijdag van de voorlaatste week meegegeven worden. 3 weken van te voren vind ik ook erg vroeg.

Oudste begint maandag aan zijn toetsweek en krijgt dan begin Juli pas zijn rapport. Dus die moet er nog even tegenaan .




Vensterbank



Zij vroeg wat er in mijn vensterbank staat.

Dit staat er dus in de vensterbank in de keuken, verder niets, ik hou van leeg, niet teveel tierelantijnen.
En wil je weten wat in mijn andere vensterbanken staat moet je even een kijkje nemen op mijn blog " De Zevende Hemel" , geen toegang? Stuur me je mailadres en ik geef je toegang.


Druk

De leentafel



Het sleutelkastje


Gisteren was ik vooral heel druk met mijn huis.
Eindelijk kwam het kastje wat we hadden laten maken voor de stereo....en het sleutelkastje zodat de kinderen hun sleutels kunnen ophangen en ze niet overal rond slingeren en meteen naast de ingang zodat ze hem niet on the road verliezen, dat gebeurt hier nogal eens namelijk.
Het sleutelkastje hangt , het stereo kastje hangt, de garderobekast is voor de helft klaar de andere helft komen ze vrijdag doen dus eindelijk hangen ook alle jassen en zitten alle wanten, mutsen en sjaals nu in lades en niet meer in kartonnen dozen, staat veel leuker zo'n kast ipv een paar stapels dozen.
Toen dat allemaal geinstalleerd was kreeg ik ook nog een leentafel in de woonkamer zodat ik in ieder geval een tafel heb totdat de definitieve komt, ook fijn.
Ik ben meteen begonnen met de styling, alles een beetje leuk neerzetten, accessoires toevoegen.
Ja het wordt wel wat, het wachten is nog op een zuil die ik heb laten maken voor mijn immense Boeddha, de definitieve tafel en dan is ons huis AF.
Gisteravond hebben we echt zitten genieten met zijn tweetjes, heerlijk zitten genieten van ons huis wat lekker "af" (bijna) was.
En van de hond , Bettie haar schijnzwangerschap is ten einde, waar we dat aan merken?
Bettie is een gekke hond barstensvol energie die het heerlijk vind om als een konijn rond te rennen door het huis en gek te doen, gekke spelletjes etc.
De laatste 3 maanden was het alleen maar liggen in de mand en een ieder die in de buurt van haar speeltje (baby) kwam die kreeg een agressieve snauw, ze bewoog amper, lopen vond ze maar niks en lag eigenlijk gewoon depri te wezen de hele dag, en een tepels...mensen wat een tepels.
Vrouwelijke hormonen , hate them.
Maar she's back!!! Helemaal weer de oude hoor, gisteravond echt een uur met haar gespeeld en zij maar rennen en gek doen...lekker beest.


Bettie, die rieten mand kan echt niet meer he?? Is zo passé, vinden jullie niet? Een beetje hond slaapt toch gewoon in een mooie koeienhuid canapé, n'est ce pas?
;)


Life


Deze kwam ik vandaag tegen op een andere log:


Chocolat is the answer


(who cares what the question was)

STOM


Ik kreeg het stokje door van haar.

In 2007 had ik al eens een stom lijstje gemaakt zie hier : KLIKKLIK
Maar ik vind heel veel stom dus hier komt nog een aanvulling:
  • sleur
  • pubers
  • dat ze mijn favoriete haarlak uit de produktie hebben gehaald
  • dat ik die superblitse hondenmand nog steeds niet gekocht heb
  • Mariska
  • vreemde mensen die op mijn wc poepen
  • dat oud worden gepaard gaat met er ouder uit gaan zien
  • dat ik nog steeds die staatsloterij niet gewonnen heb
  • dat ik niet gewoon een meisje kan adopteren uit Namibië zonder dat ik eerst door allerlei commissies moet en Madonna er gewoon 2 mee krijgt
  • dat ik niet geboren ben met French Manicure teennagels
  • Mexicaanse griep
  • dat je van mayo/kroketten/patat/pasta/chocolade/kaas/wijn/croissantjes zo dik word
  • dat S haar man niet bij zich heeft
  • dat er nog steeds pedofielen los rondlopen
  • de kromme regeltjes in NL 
  • dat het hier zo vaak regent
  • yoga
  • cellulitis
  • menstrueren
  • huishoudelijke taken
  • elke dag weer iets moeten verzinnen voor te koken
  • boodschappen doen
  • dat scholen zoveel hulpmoeders nodig hebben
  • dat ik zoveel stom vind
  • dat ik alleen maar op vakantie mag/kan in de schoolvakanties
  • mensen die zich nog nooit geschoren hebben van onderen in de sauna
  • dat mijn moeder darmkanker heeft/had
  • mijn dochter die elke avond moppert als ze naar bed moet
  • dat ik deze zomer niet op vakantie ga
  • vrouwen die relaties aangaan met getrouwde mannen
  • financiële crisis en alles wat het met zich meebrengt
  • dat ik niet kan zingen als een nachtegaaltje
  • crocs (sorry natas)
  • dat mijn kinderen vrijdag hun rapport krijgen en zich nu afvragen waarom ze dan nog naar school moeten
  • dat ik zo ongeduldig, impulsief en vreselijk emo ben
  • mensen die hun mening niet durven geven 
  • dat ik zo bang ben voor de tandarts
  • dat ik mijn Fiat 500 maar niet verkocht krijg
  • dat Madeleine McCann nog steeds niet gevonden is
  • kamperen
  • dat ik al 3 jaar lang geen kaarten krijg voor Paul de Leeuw
  • snot,poep,kots
  • burgerlijkheid
  • het parkeerprobleem in de binnenstad
Ik draag dit stokje even met liefde en plezier over aan Nicolette en Nicollebolleke



Maandag kwam een verzekeringsman (hij kwam 4 uur te laat jawel) de waarde van ons huis inschatten.
Vandaag ging de bel: een verzekeringsman die kwam de waarde van ons huis inschatten.
Ik : ?????????? jullie zijn gisteren toch al geweest????
Ja dat klopt maar ik kom kijken wat de waarde is als het herbouwd moet worden , stel het brand af (hou je mond lullo dat brengt ongeluk ) dan moet het herbouwd worden en ik kom kijken wat dat gaat kosten dan.
Pfff snap jij het nog? Kan dat niet in 1 keer?
Enfin daar wilde ik het helemaal niet over hebben.
De man gaat weg. Vriendin komt bakje koffie doen.
Vriendin gaat naar de wc en gilt "mijn god wat is hier gebeurt?"
Ik schrik, ren naar haar toe en ruik het al.
De verzekeringsman die vroeg of ie even naar de wc mocht,  heeft zitten schijten.
Hij heeft zitten schijten op mijn wc.
Kijk,  ik vind het al smerig als bekenden schijten op mijn wc maar een vreemde?
Ik sta te kokhalzen, ga bijna over mijn nek.
Gatverdarrie. Ik haat het echt dat vreemde mensen op mijn wc poepen.
Dettol, Glorix, handschoenen aan, vlug alles ontsmetten, de spuitbuis van Scapa (ja wij spuiten in stijl hier alleen beneden hoor, alles voor het imago natuurlijk,  boven staat gewoon een ordinaire spuitbus van de Appie Hein) ertegenaan en het riekt weer fris.
My god wat een lullo een beetje gaan zitten poepen op mijn wc.
De kinderen mogen hier geeneens poepen.
Uh,  ik geloof dat ik dat even moet uitleggen...
We hebben 4 wc's in huis en de kinderen mogen beneden plassen maar poepen moet ieder op zijn eigen plee doen boven, zodat ik altijd een welriekend toilet heb zonder sporen als ik ooit eens onverwacht bezoek krijg en dat krijg ik nogal eens...bovendien kunnen ze dan meteen goed hun handen wassen en ligt hier de wc beneden niet vol water. uitzonderingen als racekak natuurlijk daargelaten want ik heb het nog altijd liever hier in de plee dan in de broek
In het vorige huis kwam het nogal eens voor dat ik dan bezoek kreeg en ik de wc niet had geïnspecteerd in de ochtend (druk met andere zaken zoals de rest van de puinzooi opruimen bv) en dan zo'n vieze wc met sporen everywhere waar je bezoek dan op moet nee, ik vind het vreselijk .
Dat probleem heb ik nu dus opgelost maar ja dan komt er een vreemde hier even zijn drol deponeren en aan de reuk te rieken zat die er al heel lang in en was het gewoon de inhoud van een week troep vreten .
"Oh" zegt mijn vriendin "niet op je blog zetten want stel hij googled je dan leest ie dat je over hem schrijft."
Nou ik mag het hopen, weet ie meteen dat ik het weet; wat ie heeft zitten doen toen ie met een uitgestreken kop naar buiten kwam die wc uit en net deed alsof er niks ergs gebeurt was.
Want het was wel erg, heel erg zelfs, zelfs een lijk van 3 maanden riekt zo niet en die sporen , schijt jij plaksel of zo dat het niet meer weg wil spoelen?
Smerige vieze man,  bah,  ga voortaan gewoon thuis poepen ja! (en wat eet jij in hemelsnaam dat je zo ontzettend vreselijk kan stinken)


ps. wist u dat in landen waar men heel pikant eet, het glazuur van de pot al na een jaar of twee zodanig is aangetast dat het niet meer wit is? door de kruiden, ja echt serieus. smakelijk eten voor straks.





Klootzak

KLIK


Kijk hier maar eens naar en prent de lul goed in je geheugen. Viespeuk.

Mannen


Ik lees nu al heel wat blogvrouwen maar eigenlijk geen enkele man.
Hebben mannen niks te melden? Is het iets typisch vrouwelijks dat bloggen?
Enfin ik mis het niet hoor bloggende mannen want ik amuseer me rot met de blogvrouwen.
Alleen bloggen die vrouwen het meest over hun kinderen en zelden over hun man.
Ik vraag me wel altijd af wie er nou bij die blogvrouwen horen, meestal zie je wel foto's van de kids maar zelden van de man. Sommige vrouwen hebben manlief er wel bij staan, sommige plaatsen af en toe eens een foto van hun wederhelft en er zijn enkele die hem angstvallig geheim houden.
En dan begin ik te fantaseren wat zou er nou voor man bij die vrouw horen?
Kijk van haar weet ik het natuurlijk gewoon was vanmiddag nog op haar verjaardag .
Zij houdt hem angstvallig verborgen, noemt hem de melkboer maar ik heb zo'n flauwvermoeden dat de man niets met het woord boer te maken heeft, ik denk dat het gewoon een adonis is die ze niet wil delen, misschien wel George Clooney, heej ze woont niet voor niets in the States? Of een zongebruinde Italiaan , wel een zuunige want nog steeds geen ring gehad en hij heeft een zwakke rug. 
Ik denk dat zij een hele lieve goeduitziende man heeft want het is zelf ook een lief ding.
En zij heeft denk ik een zakenman.
En zij,  ja wat zij nou voor man heeft ik vind het moeilijk, een blonde reus denk ik , type Viking.
En zij  en zij hebben een stoere man met een stoer beroep maar dat is niet moelijk want daar lees ik vaak over en krijg ik foto's van te zien.
En zij heeft een man een NLer die een beetje joods is geworden vandaag en die denk ik veel lol heeft met haar, beetje type lief en trouw.
Zij heeft denk ik een man die verzorgend is, ook een echte familieman met een drukke baan schat ik in.
Zij heeft een hele mooie lieve man jammer dat ie niet bij haar is.
Zij heeft een stuk van hier tot , nou ja kijk zelf maar ze zijn net getrouwd en jong en shiny.
Zij heeft een man die tja ik weet het niet, die wel van uitgaan houdt want zij ook en voor de rest is ook deze man een mysterie.
En dan hebben we haar natuurlijk nog die denk ik een hele lieve verzorgende man heeft die veel doet met vrouw en kinderen en nog steeds helemaal in love is met zijn vrouwtje.
Haar man is ook voor mij een mysterie hoe die nou zou zijn, het enige dat ik kan bedenken is dat ie van toetjes houdt en dan van 1 in het bijzonder?
Maar goed ik kan hier wel raden,  vertel zelf eens wat voor man je hebt? Dames?
Of een blogje morgen over je man? Voor 1 keer?




Geen zonnige zondag.


Wat een dag zeg.
Ik heb het even helemaal gehad.
De kids , hallo mensen 7 stuks hè?, die hebben me gesloopt vandaag.
Het begon vanochtend al, manlief gaat trainen 3 gaan er mee. Twee oudsten hadden geen zin dus ik zeg dan kunnen jullie mooi gaan leren dat uur is lekker rustig dan in huis , nou ik heb nog nooit 2 jongens van geen zin in heel veel zin zien veranderen want ja alles beter dan leren tuurlijk. Dus uiteindelijk gingen er 5 mee.
In de sportschool trekt de een, terwijl de ander aan een apparaat hangt en beide armen dus in de lucht heeft, in een volle sportschool zijn broek incl onderbroek naar beneden, lachen natuurlijk,  behalve voor degene die daar dus in zijn nakie staat midden in de zaal.
De een vlucht naar buiten de ander erachter aan en mept er even vrolijk op los.
Thuis gekomen , vliegt alles weer richting kamer, alles weer naar beneden gehaald, verhaal doen en ruzie uitvechten.
Twee oudsten uitleggen dat het toch ook al heb je geen huiswerk voor maandag wel handig is als je alvast begint te leren voor je proefwerkweek volgende week. Zucht en kreun.
Dan gaan de hongerige wolven eten en ligt de hele bak vol bordjes, bekertjes en het aanrecht vol kruimels alsof er iemand een zak paneermeel geleegd heeft.
Ik roep : Ik ben Fatima niet , hierkomen en opruimen. Zuchten en kreunen maar ze doen het wel. 
Ik ga in bad , even rust voor mezelf.
Ja dacht je , om de haverklap staat dochter voor de deur want ik had beloofd dat ik haar teennagels zou lakken, ja straks zeg ik , maar nee of straks kent zij echter niet en elke 10 minuten komt ze drammen.
Ik ben aan het lezen en raak behoorlijk geïrriteerd.
Eenmaal uit bad , zit ik nog uit te blazen beneden maar daar is ze weer, drammen , nu meteen moet het gebeuren en ik doe NOOIT iets wat ik beloofd heb, bla, bla, bla.
Ik word boos,  zeg dat ik het wel doe maar dat de dag nog lang is . Kind gaat naar boven stuurt me in 10 minuten : vijf mails en twee smsjes over je raadt het al: nagels lakken en wat voor een stomme moeder ik ben ik doe nooit iets met haar en ze wil als ik dan geen nagels wil lakken NU scrabbelen.
Komt tig keer naar beneden, hangen, drammen, zeuren, zieken, loopt al stampvoetend meerdere keren naar boven en stampt de hele zolder bij elkaar.
Ik ben het zat en besluit geen nagels meer te lakken vandaag bij zulk gedrag.
Ja, en dat heb ik geweten......DRAMMEN tot en met en gewoon doorgaan met vreselijk zijn, deuren slaan, naar buiten lopen, weer naar binnen , drammen en dit herhaald zich zo'n 5 tot 10 keer.
Op een gegeven moment staat ze achter me te drammen en ik haal uit naar achteren, klets, oef meteen heb ik spijt maar het kind maakt me echt razend, ik voel een migraine opkomen.
Ik stuur haar naar haar kamer maar ook dat is een strijd van dik een kwartier.
Anderen zijn ook weer thuis, die zet ik ook meteen aan het werk, alles opruimen heren, rotzooi achter jullie kont opruimen! Kleintjes komen binnen willen een ijsje, nee dames het is 19.45 uur we gaan douchen en naar bed. Die twee over de rooie. Kan er ook nog wel bij hoor.
9 uur ligt alles erin, ik ben gesloopt en vraag me af wat was er nou leuk vandaag? 

De zon die me gisteren beloofd was kwam ook al niet. Stomme zon. Stomme zondag.
Ruilen Soes? Lijkt me heerlijk die twee schatjes die Nel en Piet zingen...hemels.

Nu ga ik naar bed, moe, niet voldaan want ook al de hele avond NIKS lekkers gehad en waar heeft een vrouw zin in na zo'n dag ? juist ja : chocolade/patat/kroket/chips/nootjes/wijn/veelwijn/kaas/ijs/wijn/nog meer wijn maar heb het niet gedaan hoor, pluim voor jezelf Ilse. 
Morgen komt iemand een waardebepaling doen voor ons huis, de schilder (kom ik net achter, ik vergeet echt alles) begint morgen met de buitenkant dus ik doe even alle gordijnen dicht kan ik morgenochtend gewoon met mijn zombiekop naar beneden komen zonder dat die man van de ladder valt van de schrik , is mijn vriendinnetje jarig (iedereen even feliciteren vind ze leuk) en ga ik eens even achter een opleiding aan, ik wil iets gaan leren en ben er nog niet uit of dat grafische vormgeving of webdesign gaat worden maar het moet iets zijn wat ik kan combineren natuurlijk met de rest.
Tips zijn altijd welkom.








En???

klik even op foto zie je hem NOG beter


Is dit nou geen mooie hondenmand? Ik vind hem prachtig en hij zou ook gewoon prachtig staan hier en de hond zou er vast heerlijk in slapen en ik wil hem, ik wil hem en ik zou hem allang en breed gekocht hebben als ie niet zo belachelijk duur was (659 euro) en mijn lief niet al tig keer gezegd zou hebben dat dat een belachelijke prijs is voor een hondenmand maar ja ik wil hem nog steeds. 
KLIK hier even kan je alle moois zien wat ze hebben en je kan het gewoon per internet bestellen , wordt thuisbezorgd, je hoeft er geeneens voor naar de winkel of mee te sjouwen.. jaha ik weet het ik zie alle voordelen en niet de nadelen schat
Het is gewoon een veel mooier ding dan dat vieze vergrijsde rieten geval wat hier nu in de woonkamer staat .
Hij is mooi toch dames? toch? en echt een aanwinst voor mijn woonkamer toch dames??
waag het niet te zeggen dat ie duur is


De titel heeft niets te maken met de film die je hier ziet maar is om haar te steunen , lees het verhaal maar bij haar dus over het hoe en waarom.
Het nieuws van Nederland meneer mocht u dit lezen: hoeft niet te bellen hoor, ik ga toch niet luisteren en meteen ophangen, heb geen zin en geen tijd voor dat soort onzin. Neem een volkstuintje , of ga op breicursus , of ga onderstaande film kijken bent u even zoet. Dag meneer van Het nieuws van Nederland.





Prachtige film nu op DVD . 
Ik heb ook nog deze film gezien op aanraden van haar en dat is ook beslist een leuke film en het kijken waard.
klik even op bovenstaande link kan je het dansje alvast leren...

Namibie

Namibië even op klikken voor grote foto



Kinderen van de Farm die dus de hele dag lekker door het zand woelen en echt mega smerig zijn maar dolgelukkig.


Landschappen

Speciaal voor Door dan een blogje over Namibië .
Ze vroeg me wat ik heb met Namibië , nou dat kan ik wel uitleggen.
Ten eerste heb ik al sinds ever iets met donkere mensen , ik weet niet wat dat is maar zolang ik een fototoestel heb fotografeer ik al donkere kinderen, ik was vast donker in mijn vorige leven dat moet het zijn, zoiets.
Dan is mijn pa denk ik zo'n 20 jaar geleden naar Namibië geweest en verliefd geworden op het land, de mensen, de natuur.
15 jaar geleden heeft ie daar een farm gekocht met 3 vrienden zo groot als de provincie Utrecht.
Om de maand is hij een maand in Namibie (nu even niet vanwege dat mijn moeder ziek is) . Hij heeft veel met het land en de mensen daar en heeft er ook al een school gebouwd en opgericht.

En toen ik dan eindelijk eens naar Namibië ging was ik ook meteen in love.
Wat een land !
Ik vind het ook heel moeilijk te omschrijven wat dit land zo speciaal maakt , je moet het gewoon met eigen ogen gezien hebben.
Met G en mijn pa hebben we in 2 weken tijd het halve land doorkruist (het hele land is niet te doen hoor,  het is immens en je heb er natuurlijk geen autosnelwegen dus het gaat allemaal ook wat langzamer natuurlijk over zandwegen)
Ik zou dan ook iedereen aanraden er een keer naartoe te gaan en liefst voordat het veranderd in een grote toeristische attractie.
Je ziet prachtige dingen echt waar, landschappen waar je gewoon niet meer weg wil waar je spontaan kan janken zo mooi, dieren die je hier alleen maar in de dierentuin tegenkomt .
Maar er zijn natuurlijk ook minder leuke dingen en dat is de armoede , de vele kinderen die geen ouders hebben omdat hele generaties zijn gestorven aan aids.
Ook daar heb ik vaak een traan moeten laten.
Toch zijn de mensen er blij, lopen kinderen midden in the middle of nowhere die in lemen hutjes slapen, op het zand, er soms smetteloos bij, ik heb me vaak afgevraagd hoe dat kon? 
Maar ja je hebt er ook die er niet uitzien hoor. 
Ik ben in ieder geval gesmolten voor elk kind daar , smerig of schoon maakt niet uit en eentje in het bijzonder, onderstaand meisje (kijk hoe schoon ze is daar in de bush bush), 7 jaar maar zo klein nog (als een 4 jarige) : moeder gestorven aan aids , vader vertrokken en groeit op in de bush bush bij oma in een lemen hutje, oma heeft staar is bijna blind en zorgt in haar uppie voor 12 kinderen. Dit poppenwagentje had ik meegenomen voor haar en nog meer speelgoed voor de andere kinderen evenals heel veel rijst, meel en eten voor de komende maand. Het liefst had ik haar meegenomen want daar gaat ze dood, ze heeft aids en medicijnen krijg je alleen maar als je elke dag naar het ziekenhuis gaat om ze daar in te nemen (anders verkopen ze ze of nemen ze niet) en dat kon dit meisje echt niet dan moet ze een dag lopen elke dag en dat gaat natuurlijk niet. Toen ik pa een foto van zijn dochter liet zien die hij al zeven jaar niet had gezien , keek hij en lachte maar dat was het dan, geen enkele emotie niets. Ik mocht haar zo meenemen het deed hem niks. Dan zie je dat het toch een hele andere mentaliteit is dan hier.

Ze is echt zoooo lief...een schatje.

Ik en de kids , allemaal had ik ze graag meegenomen.

Mensen:


Zijn ze niet om op te vreten:



Madonna's adoptie is definitief goedgekeurd.

Tja ik ben blij voor Madonna, blij voor dat meisje die nu een toekomst krijgt, alhoewel ik daar wel mijn bedenkingen bij heb want we hebben het hier wel over Madonna en op de een of andere manier zie ik haar gewoon niet echt als een moeder die elke avond gezellig bij de kids zit maar ik kan me vergissen natuurlijk!
Maar ik vind het zo zuur voor die ouders die allemaal al twee, drie soms vier of vijf jaar bezig zijn met een adoptieprocedure , die ongewild kinderloos zijn en massaal te horen krijgen dat de kans op een kindje gering is omdat er teveel aanvragen zijn en dat veel adoptiebureaus een stop hebben , je komt er geeneens meer op een wachtlijst sinds 2 jaar.
Dat vind ik zo zuur. En ik ken er een paar want wij hebben ook die hele adoptieprocedure doorgelopen G en ik dus die kinderloze stellen heb ik mogen ontmoeten .
Dus tja ik heb er wel een dubbel gevoel bij of dit allemaal wel zo maar moet kunnen en zo eerlijk is en hoe oprecht die sterren zijn in de adoptie , is het een echte wens of gewoon een modegrill?

En dan Yolanthe die in een interview in de Viva even verteld dat Jan er een einde aan heeft gemaakt en dat zij hoopte dat dat een bevlieging zou zijn en hij er op terug zou komen. Ja hoor eens, loop ik al weken te schelden op Yolanthe,  is Jan de boosdoener, voortaan graag wat eerder melden graag scheelt bakken met energie verspillen hier in NL en aan allerlei artikelen in kranten, bladen, blogs. Dan hadden we meteen kunnen schreeuwen dat Jan een klootzak is !
Enne heel normaal hoor Yolanthe dat je dan meteen met een kabouter gaat staan bekken in een parkeergarage zou ik ook doen als ik hoopte dat mijn vent terug zou komen...

En dan het regionale nieuws:
Op Harderwiek kunnen we lezen hoe eerlijk, gezellig en betrouwbaar het eerste vaatje haring hier is geveild . Op zulk nieuws kan ik alleen maar even reageren want het is toch in en in triest dat bij zoiets als het simpel veilen van een vaatje haring nog sprake is van een soort van vriendjespolitiek , ongelooflijk maar gezellig dat het was....
En dan de hockeyclub ook daar gaat de selectie er heel eerlijk aan toe en worden kinderen die niet zo goed kunnen hockeyen geselecteerd omdat pa of ma of beide zo gezellig zijn en er zo bij horen en helaas word niet in alle gevallen gekeken naar de prestaties van het kind.
En als het kind dan wel geselecteerd wordt dan word ie niet op de plek gezet waar ie goed is zodat ie zich kan bewijzen neehee dan zetten we hem gewoon heeeeel ergens anders en baalt het kind en is doodongelukkig omdat ie niet echt heeft kunnen laten zien wat ie kan .
En een team uit elkaar rukken ten behoeve van selecties, we hebben het hier over kinderen die al jaren samen spelen, gaat het hier nu om het plezier in de sport of alleen om presteren? 
En dit zijn dan volwassenen hè die dit allemaal zo bedenken...waardeloos vind ik het.
Oh en P en P ik ga ervan uit dat jullie er wel weer voor zorgen dat dit naar de juiste personen toe gaat? Stelletje kiftkippen.


Dogs and kids


Hele dag is een grote race tegen de klok geweest vanaf 10 uur.

Om 11 uur moest ik in A'dam zijn, files, en toen kon ik het niet vinden.
Of nee de NAVIGATIE kon het niet vinden.
Enfin na een tijdje dan toch eindelijk daar was ik er.
Om half 1 was ik er weer weg en toen dacht ik : ik ga nog even naar Vovnjau
Dat is DE dierenzaak van A'dam .
En daar kon ik natuurlijk niet na 5 minuten weer buiten staan want ik was op zoek naar een hele blitse , uber blitse riem voor onze Bettie.
En die heb ik gevonden...een hele sjieke voor de zomer .
Verder hadden ze echt PRACHTIGE hondenmanden, nou ja het waren meer fauteuils, hele strakke ,  meer een loveseat vierkant model .
In leer, in koeienhuid zwart of echt een zwart-wit gevlekte, o wat zijn die dingen mooi.....
Beetje prijzig maar ik denk er nog steeds aan hoe gaaf dat ding hier niet zou staan....
De mooiste dierenspullen vind je hier en het merk Dogs Department waar ik helemaal weg van ben hebben ze ook.
Topkwaliteit.

Eenmaal weer hier in Hwijk snel naar de tafelboer om nog even de tafel door te nemen en toen racen met mijn lief naar de AH om weer een volle kar eten/drank/ijs/koekjes/chips/groenten mee naar huis te slepen.
En dan krijg je tig keer telefoon .
"Mam, wanneer kom je nou, we hebben honger, moeten eten...."
Ik en mijn lief krijgen daar de kriebels van en antwoorden dan:
"Het personeel komt eraan hoor, we gaan uwe koninklijke hoogheid haar maaltijd voorbereiden zodra we de 6 tassen boodschappen hebben opgeruimd...
At your service.."


TRUT


De tafel van 4 meter die ik in december besteld had bij Hamilton House (ik gooi er maar eens even wat reclame tegen aan) en die al 2 maanden te laat geleverd werd,  kwam vandaag.

Tenminste hij kwam wel,  alleen was het NIET de goede tafel.
De kleur was niet goed, ik had bovenstaande kleur en de linkerpoot besteld (helemaal links aan de rand) en kreeg een kruispoot (helemaal rechts) en een grijsgroene kleur.
De poten waren dus niet de bestelde poten.
En de bankjes die ik bij de tafel had besteld waren ook niet de goede kleur.
Eigenlijk was er dus niks goed aan , aan die tafel,  waar ze al 2 maanden mee bezig waren.

Als ik een picknicktafel had gewild had ik die wel besteld maar dat had ik dus NIET besteld.
En in die vrachtwagen stond een picknicktafel in een afgrijselijke kleur !

Ik wacht al 2 maanden op die tafel.
Was blij dat ik vandaag dan eindelijk mijn huis kon afmaken.
Helemaal klaar stond ik om de finishing touch aan te brengen.
Niet dus.

De transportmannen waren niet blij, dat ding moest met 4 man met veel moeite in de vrachtwagen getild worden die ochtend en nu moest ie er dus weer uit, thuis bij hun , niet hier.
Ik was niet blij, en dan zeg ik het HEEL netjes. want ik ben gewoon pissed, totaal over de rooie, woedend, kook, de stoom komt uit mijn oren, het schuim uit mijn mond

De mevrouw van Hamilton House , ik vermoedt de eigenaresse,  had ik al 2 maanden steeds weer aan de lijn gehad want ik was natuurlijk al not amused dat ze 2 maanden vertraging had.
Dus had ik besloten haar gewoon elke week te bellen tot ze me WEL kon zeggen wanneer die tafel kwam.
Het was niet zo dat ik niet op tijd besteld had natuurlijk,  als je in december 2008 besteld  mag je toch hopen je meubels rond april 2009 te kunnen verwachten niet?
Nee dus,  mevrouw had een KLEINE vertraging zei ze ik noem dat niet een kleine vertraging maar een MEGA vertraging

Nu denk je dat moet je toch op kunnen lossen... maar geloof me,  met die mevrouw valt niet te praten.
Die heeft een COM-MU-NI-CA-TIE-PRO-BLEEM.
Wat een  takkewijf  &^#%$@%^*&#(&^%$%^&   
En ik raad dan ook iedereen aan NOOIT , luister goed, NOOIT iets te bestellen daar.
Dat komt gewoon niet goed, geloof me.
Je krijgt het veel te laat en als het komt is het niet het bestelde.

Ik heb nu Te Boveldt in Harderwijk maar gebeld die hebben hier het bureau en de keukentafel gemaakt en geleverd en die zijn prima.
Hun service was helemaal top, toen bleek dat de keukentafel vlekte,  hebben ze dat netjes opgelost.

En die dame daar wil ik NOOIT meer mee hoeven communiceren.
DAG   trut   mevrouw Hamilton House !!!!
U krijgt wel nog een medaille van me: voor slechtste bedrijf van het jaar 2008-2009 !
Die stuur ik u toe maar moet u wel even op wachten hoor,  we hebben een kleine vertraging...


De wereld stond even stil...

Nyah 2 maanden in ziekenhuis Maastricht


Ik ben oude foto's aan het inscannen en vandaar:
Acht jaar geleden werd mijn jongste dochter geboren na wat men noemt een stortbevalling.
Dat wil zeggen ik werd wakker in de nacht, mijn vliezen braken en toen ik in het ziekenhuis aankwam kreeg ik 1 wee die een 40 minuten duurde en toen was ze er ineens. 
Geen tijd om na te denken , geen tijd om bij te komen tussen de weeën , ik had na 10 minuten zoiets van en nu die ruggeprik erin maar ja daar was geen tijd meer voor of course, na 20 minuten dacht ik , man ik moet persen dit kan toch niet? nee, kon ook niet ik had 8 centimeter en toen ik na 35 minuten puffen dacht ik ga je nu vermoorden als ik niet mag persen, kon ik beginnen. Mijn zusje kwam net op tijd binnen , ik perste 1x en ze schoot als een raket eruit , nog net konden ze haar opvangen (buikspieren dames buikspieren). De gynaecoloog die op een stoel voor het bed zat , meneer had nog geen vinger uitgestoken zat alleen maar op de stoel en zei  toen ik begon te persen "o die gaat inscheuren" en bedankt *zak dat je het even meld, kreeg een paar liter vruchtwater midden in zijn gezicht (meteen gestraft , thank you lord).
Daar was ze dan Nyah,  die hele kleine fijne Nyah, wat was ze klein en fijntjes en wat was ik blij, huilen samen met mijn zusje , wat was het speciaal dat ze erbij was mijn zus , zonder haar had ik dit niet gered , het was een korte maar heftige bevalling.

Twee maanden later zou Nyah gedoopt worden . De donderdag voor de doop moest ze nog even haar inentingen hebben. Zo gezegd zo gedaan. Een paar uur later lag ze in bed te slapen.
Ik zei tegen mijn moeder die toen bij mij was: Ik vertrouw het niet, ga even kijken bij haar en trof een blauw kindje aan wat niet meer ademde.
De wereld stond stil.
Ik pakte haar op , schudde een beetje , ze ademde een keer en viel weer weg, blauw.
Naar beneden, ik riep naar mijn moeder "bel de dr ze ademt niet meer".
Ik was zo akelig rustig aan de buitenkant dacht alleen maar ik moet rustig blijven dit gebeurt niet , mijn kind gaat niet dood. Van de buitenkant rustig , van binnen een strijdveld van gedachtes en dingen die je denkt maar niet wil zeggen en niet voor mogelijk wil houden en een gevecht, een constant gevecht van binnen om niet door te draaien.
Op zo'n moment vind je de telefoon niet, dr gebeld hij zou meteen komen, was in de buurt.
Ik bleef maar zachtjes schudden met mijn kind en telkens als ik schudde ademde ze 1x en viel dan weer weg, blauw en slap was ze.
Het gezicht van mijn moeder op dat moment vergeet ik nooit meer toen we bij het raam stonden te wachten op de dr (doodsbang was ze en ze huilde) , ik met mijn slappe blauwe dochtertje in mijn armen en mijn oudste zoon die haar voetje vasthield en aan me vroeg "mama gaat ze dood?"
Ik zei niets, wat moest ik zeggen, ik wist het zelf niet, ik dacht zometeen moet ik een doopfeest afzeggen en kan ik een begrafenis gaan regelen maar dezelfde seconde denk je nee tuurlijk niet, mijn kind gaat niet dood, dit gaat mij niet gebeuren, niet vandaag.
De dr was er na misschien 4 minuten maar het leken uren. Hij kwam, onderzocht en belde meteen het ziekenhuis terwijl hij mij zei: in de auto nu en naar het ziekenhuis (ambulance zou er langer over doen zei hij) en verwittigde het ziekenhuis dat ze me buiten moesten opvangen dat ik eraan kwam.
Mijn moeder bleef bij mijn 2 oudsten , ze huilde toen ik ging, die bange blik, ik kan het me nog zo voor de geest halen.
Ik woonde misschien 5 minuten rijden van het ziekenhuis maar ik heb er maar 2 minuten over gedaan denk ik, ik reed echt als een gek en bleef maar kijken naar dat kleine tere blauwe meisje naast me in de maxi cosy en het hele gebeuren was net een film, alleen dan in slowmotion, op zo'n moment staat de wereld echt stil, jij beweegt maar alles lijkt echt in slowmotion te gaan en je focust je maar op 1 ding en dat is je kind.
Aangekomen in het ziekenhuis werd er meteen een pijnprikkel gegeven en daar reageerde ze op maar viel weer weg. Na 10 minuten had ik weer een roze baby, ik week niet van haar zijde en het drong gewoon nog steeds niet echt door, na 2 dagen ziekenhuis Weert werd ze naar Maastricht gebracht en lag die kleine schat van me daar aan allerlei slangen op de intensive care. Vele onderzoeken later bleek het een baby met aanleg voor wiegendood te zijn en een reactie op de DKTP prik. Ik heb toen 2  weken doorgebracht in het ziekenhuis dag en nacht bij mijn kind die aan een machine lag die een alarm gaf als ze stopte met ademhalen, ik durfde en wilde niet naar huis bang als ik was dat de verpleegsters het misschien niet zouden horen als dat verdomde alarm zou gaan. We mochten naar huis met een hart en ademhalingskastje wat ze een jaar gedragen heeft en na een spoedcursus reanimeren voor baby's , just in case...

Twee jaar geleden dezelfde dochter ging de eerste dag rondjes fietsen om onze stacaravan in Frankrijk , elke 3 minuten kwam ze voorbij gefietst met Febe, lachen gieren brullen.
Totdat Febe ineens naast me stond en zei dat Nyah weg was. Weg? Jullie waren toch samen ?
Ja maar ze fietste de andere kant op en toen ineens was ze weg.......
Hart in mijn keel, zenuwen ten top, zoeken, zoeken op een camping met 2000 stacaravans is zoeken naar een speld in een hooiberg. Ik dacht de hele tijd aan het verhaal van Maddie Mc Cann die was net ontvoerd uit haar bed in Portugal. Je rent als een kip zonder kop over een camping en denkt alleen maar mijn kind, waar is mijn kind en waarom gaan die mensen gewoon door met hun leven ?? MIJN KIND IS WEG !!!
Dat gevoel van 6 jaar eerder was er in 1 klap weer, mijn meisje........
Na een dik uur was ze terug, ze was naar de receptie gebracht door een mevrouw (nooit met vreemde mensen mee gaan , hoe vaak ik dat niet gezegd heb; toch gedaan ) die had gezien dat ze was verdwaald . Ik jankte tranen met tuiten  toen ik haar had gevonden en bedacht me , hier zitten nog tranen bij van zes jaar eerder toen je je zo groot hield al die tijd en alleen maar bezig was met alert zijn.

Een ding weet ik wel : altijd naar je instinct luisteren.
En ik moet wel een hele goede beschermengel hebben...*vette knipoog naar boven en een hele grote dank je wel*
Mijn meisje is inmiddels 8 een stralende spontane opgewekte meid .





Nyah nu.