28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Ter Wupping



En hier zitten we dan de komende week........lekker genieten van de rust!

Tot over een week dan maar weer....


Wij gaan 1 week naar Groningen met tien personen, G en ik,  acht kinderen, zeven van onszelf en een vriendje die meegaat. 

Dat is niet zo raar op zich maar de verhuizing die dat met zich meebrengt kan je niet geloven.
Ten eerste moet je al met 2 auto's natuurlijk. 
Dan moet je koffers pakken voor negen mensen (voor het vriendje niet gelukkig dat doet zijn moeder) , 7x negen onderbroeken, kleding voor een week x 9, schoenen/slippers, zwembroeken/bikini's, badlakens x 9, voor negen mensen voor zeven dagen handdoeken, toiletspullen etc  en dat allemaal maal negen. 
Daar ben je al even zoet mee kan ik je vertellen.
Dan onze baby Bettie die meegaat en een bench, eten, speeltjes, mandjes, riempjes nodig heeft.
Van mijn auto zat de achterbak al helemaal vol met eten en drinken want je wil niet weten wat die kinderen op korte tijd allemaal naar binnen kunnen werken.
G heeft een bus waar 10 fietsen in zitten en dan nog bagage.
Op, tussen, onder banken en kinderen dan nog de spelletjes, boeken, psp's, fotoapparatuur, tijdschriften, en andere rotzooi die we denken nodig te hebben.
Mensen die erbij stonden toen we aan het pakken waren, waren verbijsterd over zoveel bagage/spullen en zooi. 
En ik moet zeggen als je hier allemaal van te voren over nadenkt dan ga je niet.
Dan blijf je thuis.
Dus verstand op nul , inpakken en wegwezen....  

Harsen


Twee weken lang heeft ze me aan mijn kop gezeurd, ze wilde haar benen geharst hebben.

Mijn dochter Kyla,  10 jaar oud.
Ik heb er echt over getwijfeld want tja zo jong nog en dan al je benen harsen... maar ik als vrouw begrijp mijn meisje, niemand wil met zulke behaarde benen door het leven.
Mijn dochter heeft het geluk dat ze de mooie getinte huid en haren van haar oma heeft en dat ze daardoor een beetje een buitenlands uiterlijk heeft maar ook de pech dat dat ook met zich meebrengt dat ze dus veel haar op haar benen heeft. Oma heeft Frans/Spaans bloed namelijk.
Bij de geboorte was het een behaard aapje, haar rug zat vol zwart haar en ze had al een hele pruik op, ik kon meteen staartjes maken.
Ik heb haar gewaarschuwd dat het verschrikkelijk veel pijn ging doen dat harsen, dacht nog even dat dat haar voldoende af zou schrikken om het niet meer te willen maar nee hoor, vastbesloten om de pijn te doorstaan,  zeurde ze lekker door. 
En ik zwichtte uiteindelijk toch ook omdat ik het ook niet mooi vind behaarde benen.
Harsapparaat aangezet en daar gingen we, wat denk je, ze vond het HE-LE-MAAL geen pijn doen. Tuurlijk niet ik had het zo liggen aandikken dat het alleen nog maar mee kon vallen.
Nu heeft ze mooie gladde benen, ze geniet al 24 uur van haar benen , rokjes aan en iedereen mag ze zien die gladde mooie benen!


Pussycat Dolls - Mojito Song Remix

Heerlijk dansnummer......

Bij gebrek aan enige inspiratie maar een leuk liedje....

Pinpas


Zoonliefs  Yoni en Nino zijn we wat volwassen dingen aan het bijbrengen en leren,  want tja als je een vriendin kan hebben en je wil als grote vent behandelt worden dan moet je je ook je als een grote vent gaan gedragen...

Dat dat niet altijd zo is kan ik beamen want de poep/plas mopjes zijn nog steeds erg leuk schijnbaar.
Maar we hebben de 1e stap gezet en ze hebben een eigen bankrekening met bijbehorende pinpas, maandelijks storten wij daar hun zakgeld op en kunnen ze dus zelf hun bankzaken gaan beheren, afschriften opbergen en bijhouden, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.
Tuurlijk wil zuslief dat ook maar die moet nog 2 jaar wachten je kan nl pas een rekening openen bij de bank op je eigen naam met je eigen pincode als je 12 bent, gelukkig maar, want zuslief kan nog totaal niet met geld omgaan en denkt dat zo'n pinpas zichzelf vult en nooit opraakt,  dus die dacht : SHOPPEN!!!!
We zullen zien hoe de mannen het ervan afbrengen. 

Bettie









Voor degene die naar Zuid Frankrijk afreizen deze zomer, er is een mega top restaurant waar je beslist geweest moet zijn in Carcassone: 
Le Parc Franck Putelat
Tel 00-33-(0)4-68-71-80-80
80, chemin des anglais
11000 Carcassonne
email: fr.putelat@wanadoo.fr

Basiliek


G en ik zijn naar de Basiliek geweest , nee niet de kerk maar het restaurant de Basiliek in Harderwijk.

Eigenlijk wilden we er al heel erg lang naar toe en eindelijk is het er dan een keer van gekomen.
Eerder was het;  of geen tijd, of het was volgeboekt, altijd was er wel iets waardoor we niet daar kwamen. Je kan er je dieet zelfs doorgeven en dan houden ze daar rekening mee in hun menu.
Na zowat alle restaurants in de omgeving al verkent te hebben bleef deze nog steeds bovenaan ons verlanglijstje staan van restaurants die <>
Het was verrukkelijk,  echt waar en de sfeer is helemaal goed.
Het interieur vond ik oké maar kan beter , kan wel wat gemoderniseerd worden, de toiletten tja die waren niet wat je bij een 1 sterren restaurant verwacht maar wel schoon hoor.
De amuses zijn een feest op zich.
Voor de rest hebben we het JR menu gekozen dat is een 6 gangen menu met allemaal heerlijke dingetjes van kalfszwezerik, langoustines, eend, meest verrukkelijke kazen en heerlijke desserts. 
De sommelier is beslist de gangmaker van het restaurant en ze mogen blij zijn dat deze gepassioneerde wijnkenner voor hun werkt, niet alleen weet hij alles van wijn maar vertelt er ook nog zeer gepassioneerd over en is zeer goed met de klanten.
Tot slot voor mij thee en G een cappuccino en dan komen ze met een plateau met de meest heerlijke mini koekjes en gebakjes die je dan mag uitkiezen.
Aan het einde komt de eigenaar zelf nog even aan tafel vragen of alles naar wens is geweest en of we nog suggesties of op- of aanmerkingen hebben. Na zoveel heerlijke wijn wist ik echt niets leuks meer te verzinnen en was blij dat ik op mijn fiets mocht stappen om even uit te waaien en lekker even de benen te strekken.
Snel naar de kids en Bettie,  die we toch wel weer gemist hadden na zo'n avondje uit,  wat wel heel erg leuk/romantisch en gezellig was en voor herhaling vatbaar.

Stinken


Gisteravond alle kids weer in de lotion gezet, stinkie stink. Maar je moet het na een week herhalen en dat hebben we dus gedaan.

Vanochtend stond ik op en het hele huis stinkt. Zo maar snel iedereen uitspoelen en spoeling erin van Prioderm. En dan maar hopen dat geen neet of luis het heeft weten te overleven.
Het is koud vies weer, bah, zomer????
Niks zomer,  het lijkt wel herfst........pffffff.
Maar dat word vast beter volgende week als wij naar het zonnige Groningen gaan.... ;)
Nu ga ik die 7 stinkhoofdjes maar eens uitspoelen.....ook een leuk klusje!!!
 

Vakantie


Vandaag om 12 uur is het eindelijk zover, de kinderen hebben vakantie!!!!

Het werd tijd, iedereen is moe, iedereen is toe aan vakantie.
We gaan eerst eens een weekje ontspannen, uitslapen, relaxen en niksen hier thuis om dit vervolgens in Groningen door te zetten.
Ik ben ook toe aan vakantie moet ik zeggen.
Ik moet nog veel dingen regelen deze week voordat ik vertrek maar dan is het ook echt vakantie.
Ik merk dat ik er aan toe ben doordat ik dingen vergeet, ik vergeet verjaardagen, ik vergeet dingen op te halen, ik vergeet dingen te mailen, ik vergeet dingen te doen die ik moet doen, ik vergeet een heleboel.....
Dus ik moet rust hebben, de laatste weken waren zo hectisch en telkens was er iets, weinig slaap gehad, en dus gaat dat zijn tol eisen op een gegeven moment.
Wel hebben we nu sinds dinsdag weer een heerlijk bed, het is zalig gewoon, ik heb ook meteen zo'n mega dik dons dekbed gekocht , de dikste die er was,  je weet wel zo een uit Oostenrijk waar je nauwelijks overheen kan kijken als je in bed ligt en ik moet zeggen ook dat verhoogt het slaapplezier.En met dit weer is dat helemaal fijn natuurlijk.
Jaren hadden we een wollen dekbed maar zoals met alles, heb je het een wil je het ander.
Dit is zalig in ieder geval en we gaan weer graag naar bed want we liggen weer heerlijk.
Nu eerst maar eens even in bad en haren wassen, ja alweer, het is er nog steeds niet uit....

Fijne vakantie!!!!


Voor iedereen die ik niet meer spreek/mail of zie voor die tijd.
Een hele fijne vakantie gewenst en tot na die tijd dan maar weer.
Wij gaan over een dikke week pas naar Groningen en dan nog naar Bali.
Ik ga nog even door met de blog en probeer ook op Bali dagelijks mijn bevindingen op te schrijven als er tenminste internet in het hotel is.
Mensen neem niet teveel mee want je trekt het toch niet allem
aal aan ( hah, en ik kan het weten ).
Lekker genieten en profiteren van de vrije tijd van niets moeten, lekker niksen en zonnen. 
Happy Holidays..

Haar


Vanochtend stond ik op (weer te laat) en schrok me echt een hoedje. 

Had ik het gisteren nog enigszins kunnen opsteken om de ellende te verdoezelen , ik zag meteen:  dat gaat me geen tweede keer lukken.
Spekvet haar:  in slierten, vooral van achteren,  een drama!
Ik dacht er is maar 1 oplossing en dat is een super ontvetter, die moet ik hebben.
Ik heb er maar 1 in huis en dat is Dreft.
Jahaaa, ik heb mijn haar gewassen met Dreft, na 2x wassen was het vet eruit en na nog een keer met shampoo wassen had ik warempel schuim!!!!!!
Het is er grotendeels uit, gelukkig.
En mijn haar is schoon, schoner dan het ooit geweest is.
Ik had wel drie keer in het Guinness Book of Records kunnen staan, weer een gemiste kans, met het meest vette haar, het meest gewassen haar en het meest schone haar.
Inmiddels weet ik van mensen die er verstand van hebben dat dit spul die "conditioner"  iets is voor kroeshaar en dat je daar een HEEL KLEIN BEET-JE van moet nemen en dat moet inmasseren in de punten, kan in nat of in droog haar. 
Pffff,  dus ben je gezegend met kroeshaar, ik heb nog een goed spulletje voor je....
Toen ik uiteindelijk 20 minuten te laat op mijn afspraak kwam van 9 uur heb ik me verontschuldigd met de zin: Sorry, dat ik te laat ben maar ik had een probleempje met mijn haar.... (om er verder maar niet over uit te wijden wat dat nou precies was, dat probleempje)

Kokos


Kijk als je dag begint met in de diarree van je hond stappen dan moet je het ook eigenlijk meteen weten: dit word een K..dag.

Dan moet je of meteen weer naar bed of met een boek op de bank maar je moet in ieder geval niets doen,  want wat je doet op zo'n dag:  gaat mis.
Na de poep ging ik lekker in bad, lekker badderen, haren wassen, scrubben, etc...dacht ik.
Nou, het heeft niet zo mogen zijn.
Ik kreeg vorige week een aantal tips nl ivm luizen, oa over cremespoeling van de Hema en kokosshampoo, dat vinden luizen vies nl en komen dus niet op/in je haar. 
Toen had ik me al af moeten vragen hoe men dat eigenlijk weet dat de luizen dit vies vinden, ik bedoel maar, is er ooit een luis geweest die NL sprak , uberhaupt sprak, en dat heeft doorverteld???
Maar goed ik geloof alles (tot op zekere hoogte) of probeer in ieder geval alles uit ....
Ik dus shampoo en conditioner van kokos gekocht en ook de cremespoeling van de Hema (meteen maar 4 grote flessen) .
Vandaag dus eerst mijn haar gewassen met de kokosshampoo en toen moest ik kiezen: cremespoeling van de Hema of de conditioner van kokos, ik koos voor het laatste. 
Grote pot, ik draai m open, zit stijf, wit, dik spul in wat hard is, oké ik steek mijn vingers erin, schep een halve pot eruit (want ja hoe meer hoe beter, die luizen zullen het weten ook dat ik kokos in mijn haar heb) smeer het zo goed als het kan, want het is niet smeerbaar zo dik is het, in mijn haar. 
Daar beginnen de twijfels van gaat dit goed komen.
Pak de pot , lees, ja het is echt conditioner en geen wax voor de auto, in het Frans staat dat je het vooral niet moet uitspoelen en in het Nederlands dat je het juist wel moet uitspoelen.
Gezien de smurrie op mijn hoofd ga ik toch voor het uitspoelen.
Die Fransen wisten natuurlijk allang dat het niet uit te spoelen is vandaar dat dat dus in het Frans er ook op staat...
Ik raak na 10 minuten spoelen lichtelijk in paniek mijn haar is nog steeds een dikke vette smurrie en mijn lijf, het bad en alles eromheen inmiddels ook. Boter smelt beter dan deze rotzooi, geloof me.
Ik was, was weer, was nog een keer, maar er wil maar geen schuim komen en mijn haar blijft een dik-ke, wit-te, vet-te smur-rie!
Ik roep G om een borstel die ik krijg en hij zegt dat er zo'n dikke witte laag smurrie op mijn hoofd zit.
Duh .....daarom roep ik dus ook om een borstel in de hoop het er uit te borstelen,  en de paniek wordt steeds groter, het is 10.15 en om 11 uur heb ik een afspraak en ik zit nog steeds in bad met een aaneengekleefde haarbos die stijf staat van het vet/wax.
Ik borstel en borstel, ga nog eens wassen, niets.... nog steeds dik, stijf, vet haar en geen schuim.
Ik was nog tig keer en 2 flessen shampoo later (ik overdrijf niet) begint het wat te schuimen heeeeel voorzichtig, goed zo denk ik, dit gaat goed, nog een 5x wassen en het schuimt. Niet zoals het schuimde voordat ik deze troep erin deed maar het is schuim, een weinig schuim en meer moes dan schuim maar goed daar ben ik al blij mee.
Denk maar niet dat het toen voorbij was, want inmiddels zat mijn hele lijf onder de drap en het bad ook.
Lijf tig keer gewassen met zeep en na nog een 5 keer inzepen was het eraf, gelukkig , mijn huid is in ieder geval heerlijk zacht door alle kokos en ruikt naar vakantie.
En dan na alle ellende: een bad wat nog helemaal uitgeschrobd moet worden met ontvetter.
Haar droog föhnen en wat blijkt??? Het is nog steeds vet....dus dat je het maar weet als je me ziet, ik heb geen vet haar het is zelfs wel 30 x gewassen alleen zit er nog kokosconditioner in!!!
En bedankt H voor de tip!!!!
En de pot kokosconditioner van Palmer's, die mag je komen halen, gratis en voor niets,  wie wil hem???? (ben ik niet lekker royaal?)
Ik wilde eigenlijk een poging ondernemen om zelf mijn haar eens te gaan verven ipv naar de kapper te gaan maar vandaag lijkt me daar geen geschikte dag voor.

ps. de Tip snap ik nu ook beter, daar wil echt geen luis in zitten in die smurrie en het is zo dik en smerig en brrrr dat een luis daar geen neet kwijt kan,  plakt niet meer en je komt er nooit meer uit, voor eeuwig in de kokos.... welke luis wil dat nou???

Stront


Ben ik eindelijk uit de luiers al een paar jaar zit ik nog steeds in de stront.

Onze baby (Tante Bet) had een beetje last van haar darmpjes vanochtend, beetje diarree zeg maar, vast in Frankrijk wezen eten gisteren.... ;)
Nou en die kon het dus niet meer ophouden met gevolg dat er heel veel poep net naast mijn stoel, voor de deur, en een spoor van deur naar stoel lag.
Nu is onze vloer bruin dus zag ik het eerst niet, ik rook wel iets en keek maar stond er toen al in, heerlijk, meteen bij wakker worden met je voeten in de diaree.
Hond in bench , rol keukenpapier, sopje met chloor en dan nog nadweilen en dat meteen bij het wakker worden, geweldig.

Mahamma


Mahaamaaaaa!!!!!!!

Ik negeer het maar even, dat geschreeuw van boven uit de slaapkamer, dan moeten ze maar naar beneden komen.
Mahaaaammmaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik negeer nog steeds.
Mahaaaammmaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik negeer nog steeds.
Mahaaaammmaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik negeer nog steeds.
Mahaaaammmaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik negeer nog steeds.
Maaaaaahhaaaaaaaaammmmaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!
Ik negeer nog steeds (behoorlijk trots ook op mezelf dat ik dit zo goed kan)

Ondertussen dek ik de tafel, maak een ketel bami met kip in satesaus, let op de pup, laat hem uit voor te plassen, beantwoord nog 2 telefoontjes, doe 3x de deur open voor vriendjes en vriendinnetjes, beantwoord een mailtje, zet beltegoed op yoni zijn mobiel en negeer een schreeuwend kind nog steeds.

Maaaaahhhaaammmmmaaaaaaa, Maaaaahhhhaaaaammmmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

Hmmmm ik negeer nog steeds maar ben een ietsepietsie geïrriteerd (begrijpt dat kind niet dat als ik niet antwoord ze zich moet verplaatsen????)

MAAAAAAHAAAAAAAAMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

JAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAAAAAA kan je g%#@@#$%^***^^###@@@#$$% niet naar beneden komen ipv zo te schreeuwen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (ik kook en ben helemaal niet meer trots op mezelf)

Pfff opvoeden, a hell of a job!

Familie Von Trapp versus Waltons


Ik kon die oranje bloemen niet meer zien die ik als kop op mijn blog had .

Ben het helemaal zat al die vrolijke zomerkleurtjes, zwart wit is het weer even voor me totdat ik daar weer genoeg van heb.
Even voor de hyvers die mijn blog lezen: de kop zie je hier op hyves niet daar moet je voor naar www.ilsevdm.blogspot.com of hier klikken
Ik heb dus even gezocht naar een andere kop en wel het is dus deze geworden aangezien we vaak geassocieerd worden met de Familie Von Trapp of de Waltons (wie kent dat nog??? zie foto) , beide hebben 7 kinderen .
Aangezien Sound of Music mijn all time favorite film is heb ik die dus maar gekozen en ach het komt zoooo mooi uit, man vrouw verliefd en 7 kinderen, my story.
Dus vandaar....

Jezus


Gisteren de kinderen opgehaald in Weert. Bettie natuurlijk mee in de auto, ze heeft zich werkelijk perfect gedragen 2 uur in de auto.

Bij mijn moeder aangekomen wilden de kinderen met haar de tuin in , oké riempje om en let goed op. Wat kan er nou in een achtertuin gebeuren die helemaal afgezet is?
Na een kwartier ineens: Mahammaaaaa Bettie is weg! Ik naar buiten, volgens de meiden zat ze onder de struiken (ze hadden de riem afgedaan kon ze lekker rennen...duh), wij zoeken,  maar ik zag niets.
Opeens ging de bel, overburen,  dat de hond op straat liep....
Ik kreeg bijna een hartverzakking. Gelukkig is er niets gebeurt maar ze had weg kunnen lopen of erger,  overreden kunnen worden...
De meiden in tranen want een schreeuwende moeder die helemaal overstuur is en de wetenschap wat er allemaal had kunnen gebeuren dat zat ze toch niet echt lekker.
Bettie gaat alleen nog onder toezicht van een volwassenen met de kinderen naar buiten moet er niet aan denken dat ik haar ook nog kwijt raak.
Ben helemaal verknocht aan dit kleine beestje, het is zo'n poepie!

Terugweg naar Harderwijk:
Nyah zit achterin met Bettie op schoot (die slaapt) en Nyah is gewoon lekker naar buiten aan het kijken en af en toe bemoeit ze zich met het gesprek.
Ik ben het nieuwe boek van M aan het lezen:  Zooitje ongeregeld. Het gesprek komt dus op de boeken van M.
Apie en Peluk wat ik uitspreek als Apie en Peeeluk.
Nyah: Die PEELUK mama die heet PULLUK  (op een toon of ik volslagen debiel ben)
Dit wordt een hele discussie achterin want hoe spreek je het nou uit met een ee of u. 
Even later als die discussie ten einde is (we gaan het maar navragen bij M want tja niemand die het nou eens zeker weet) begint,  hoe toepasselijk is de titel van het boek wat ik aan het lezen ben,  mijn zooitje ongeregeld (de 2 oudsten) achterin te zeiken en te zieken.

Die 2 hebben altijd mot met elkaar en de een wil niet onder doen voor de ander.
Ik word na 15 minuten gekibbel knetter, wil lezen dit is zo'n leuk boek , dus mopper dat het stil moet zijn.
Ja maar,  zij begint
Ja maar,  jij doet dat gebaar wat je niet meer mag doen van G
Ja maar,  jij zit te zeiken
Jezus
Nee jij
Jemig
Hoe spel je dat jemig?
Kyla die spelt het ook nog en roept er een Jezus achter aan
Ik: Ik wil geen Jezus en Jemig meer horen van jou,  dat is een tic van je aan het worden
Zij: wat is dat een tic?
Nou dat je iets constant zegt zonder dat je er erg in hebt
Jezus
Ja kijk dat bedoel ik nou.
Dit gaat zo nog even door en ik heb de hoop opgegeven dat ik nog lekker kan lezen, morgen maar weer.
De kinderen gaan nog even lekker door, ik deel wat strafjes uit , en eindelijk zijn we in Harderwijk, we hebben het weer overleefd.
Bettie heeft 2 uur liggen maffen dus als wij de kids in bed hebben en denken dat we nu eens lekker een filmpje gaan kijken krijgt zij een ADHD aanval en moeten we eerst met haar lekker ravotten, we gooien een knuffel weg en zij  gaat hem halen en dat houdt ze heel lang vol.
Uiteindelijk rond 11 uur is ze moe en gaat slapen en wij lekker een aflevering van CSI kijken.
Het weekend zit er weer op.

Tante Bet







Ik kreeg nog wat foto's van Bettie haar pleegmoeder van toen ze kleiner was, hier een paar foto's wat een schatje he???

Afscheid




Gisteravond was het afscheid van groep 8 en het afscheid van juf Minou.

Voor groep 8 was het afscheid nemen van de basisschool, van groep 8, van de juf, en een beetje van elkaar want vele gaan naar andere scholen.
Deze klas is/was zo'n hechte leuke groep dat het echt afscheid was. Ik heb zelden een klas gezien waar iedereen zo leuk met elkaar omging, waar iedereen geaccepteerd werd hoe hij/zij was, die echt een team waren, een groep, close met elkaar ook buiten schooltijd.
En dan de juf. Ja wat kan ik zeggen, ik ken geen 2e juf zoals deze en had graag gewild dat ik vroeger zo'n juf had gehad. Deze juf is een geboren juf, het zit in haar bloed, in haar hele zijn. Een juf die kinderen zo goed begrijpt, aanvoelt en in hun waarde laat, waar het leuk en gezellig bij is maar waar ook gewoon geleerd wordt en geluisterd en die de orde erin houdt op een zo natuurlijke manier. Die gezellig, spontaan, energiek, speels is, waar elk kind gewoon van houdt.
Ik ben nu niet aan het overdrijven het is echt een zeer speciaal mens. Helaas gaat ze weg. Helaas voor alle andere kinderen die bijna in groep 8 zaten en helaas voor de ouders van die kinderen en helaas voor de school, die verliezen hier echt iemand aan en nooit zal er een 2e juf Minou zijn  want ze is uniek. 
De kinderen hadden zelf allerlei dingen bedacht voor de afscheidsavond, het was hylarisch.
Sketches van debiteuren-crediteuren, pauze momenten van de leraren werden nagedaan, reclames, en de film Jaws hadden ze gemaakt, liedjes werden er gezongen, het was echt heel erg leuk en gezellig. Juf Minou eindigde met een gedicht in alfabet vorm waar over elke leerling nog iets persoonlijks werd gezegd door Minou, zo leuk.
De kinderen hadden met B en mij nog een afscheidslied in elkaar geflanst voor Minou en het refrein ging als volgt:

Juf Minou, jij gaat nu weg, naar een andere school

Wat hebben we pech

Juf Minou, wij houden van jou, ja dat weet iedereen

Juf Minou, het is nu voorbij we gaan naar een andere

school net als jij

Juf Minou, je blijft in ons hart

Want je bent zo apart 

Dat kinderen met zo'n tekst komen zegt genoeg over de populariteit van de juf denk ik.
Na de optredens, uitreiken van certificaten  en mooie zonnebloem aan leerlingen, het overhandigen van kado en bloemen aan Minou, ging iedereen nog even gezellig aan de drank en de hapjes met de leerlingen, ouders en leerkrachten.
Om 10 uur (geloof ik, kan ook half 11 zijn geweest) gingen we pas weg, paar glazen rose later dus (oeps), het was een leuke gezellige avond en gelukkig was ik niet ongesteld en heb ik dus (emootje) net niet hoeven huilen (moest wel slikken en ergens anders aan denken) bij de afscheidsliedjes en gedichtjes.

Hihihi




Sorry moet er nog steeds om lachen , zoooo grappig!!!

Grappig


Waar twee vechten om een been gaat de derde er mee heen

Massamoord


Ik heb vandaag een massamoord op mijn geweten maar ik ben er niet rouwig om.

Ik heb nl een hele bende luizen gedood, met plezier.
Verder heb ik 9 bedden verschoond, 26 jassen gewassen, 37 knuffels, kleding, sjaals, tassen, petjes, bedenk het maar en ik heb het gewassen.
Ben nog lang niet klaar hoor want moet nog een paar machines.
Verder ben ik met mijn mannetje naar het ziekenhuis in Rozendaal gereden omdat ie een dikke kuit en voet had met allemaal blauwe plekken. De kliniek heeft hem met spoed doorverwezen naar ziekenhuis voor een echo, men dacht aan trombose...
G werd  gek, vond het een oude mannenziekte, en nog meer gesputter en lachbuien (van de zenuwen) later, bleek het geen trombose te zijn maar gewoon veel bloed wat nog van de knie kwam en in de kuit en voet was gaan zitten , pffff een hele geruststelling. 
Snel de stad in, Hema cremespoeling gekocht, kokosshampoo cremespoeling want het schijnt dat de luizen dat niet lekker vinden....allemaal tips die ik kreeg en ook de tip Haarlak en Gel in het haar te doen (ja lees het maar goed Haarlak!!!!!!!! tuttebel) .
Verder heb ik echt alles al behandeld, hangt geen jas meer aan de kapstok, geen knuffel meer te bekennen , alle borstels/kammen/haarklemmen etc uitgekookt en heb ik banken en stoelen gestofzuigd en ingespoten.
Knappe luis die hier nog een plekje vind in huis wat niet behandeld is.
Ik heb al de hele dag echt MEGA jeuk op mijn hoofd maar dat is tussen de oren blijkbaar want G heeft me nu al 7x gecheckt en ik hem. Misschien dat ik toch maar een flesje lotion leeg gooi op mijn hoofd alleen voor het idee dat ik echt niets meer kan hebben...
Ik gruwel ervan, buiten het vele werk wat je ermee hebt is het ook gewoon smerig, vies, jakkie die kleine verdomde akelige rotbeestjes.

Hier voor de mensen die het ook ontdekken:Het beste is een paar uur vóór het slapen gaan Prioderm Lotion aan te brengen op DROOG haar.(niet eerst wassen dus!!!! duh!!!!) Laat het daarna vanzelf drogen. Na 12 uur het haar wassen met een gewone shampoo. Het gebruik van haardroger of föhn wordt afgeraden. De behandeling na zeven dagen herhalen.En natuurlijk met de luizenkam kammen elke dag. Na de lotion kunt u Prioderm spoeling aanbrengen. Aangezien neten een bron van herbesmetting kunnen zijn is het erg belangrijk dat ze verwijderd worden. Neten zitten stevig vast aan het haar met een 'bandje' van hardnekkige lijmstof. Priolox Spoeling bevat geen malathion en doodt dus geen luizen en neten. Priolox Spoeling is speciaal ontwikkeld voor het afbreken van deze lijmlaag en vergemakkelijkt zo het uitkammen van neten.

Voor een ieder die nog vragen heeft, ik ben in 1 dag een heel stuk wijzer geworden over luizen en kan vele vragen beantwoorden dus vraag gerust!
Oh en als ik dus zeg: een mens die beweert dat de luizen bij mij vandaan komen bedoel ik natuurlijk niet mens maar gewoon trol. (rijmt op snol)


Ja hoor, ze zijn er weer de "vriendjes" : LUIZEN.

Mooi balen!!
En veel veel werk.
Bergen wasgoed.
En een mens die beweert dat ze die luizen bij ons hebben opgelopen (natuurlijk).
Ook altijd leuk zulke beweringen.
Maar goed allemaal toestanden en niet leuk.
Alleen het woord luis veroorzaakt bij mij al jeuk....


PA


Ik word zo moe van stomme nutteloze (in mijn ogen dan) dingen die een mens moet doen op een dag.

Een voorbeeld: Ik stuur de orthodontie rekeningen naar CZ, die ze mij weer terugstuurt en zegt dat men de originele wil en geen kopieën .
Ik bel CZ en zeg dat zijn geen kopieën dat zijn originele facturen. (zijn het ook)
Neeeeheeeee zegt die mevrouw dat waren kopieën.
Zucht.
Nu kan ik me daar druk om gaan maken en er tegenin gaan maar de ervaring leert dat dit geen zin heeft bij dit soort instanties en dus ga ik op mijn fiets naar de orthodontist vraag daar 2 nieuwe facturen, die ze uitdraaien uit de computer en dus door hun stomme printer geprint worden en heb ik dus 2 identieke exemplaren in mijn handen als die 2 die ze me hebben terug gestuurd.
De secretaresse van de ortho zegt : Ik snap het niet dit zijn toch de originelen...
Ja zeg ik maar niet volgens het CZ en laat haar de brief lezen.
Ze lacht en zegt okeeehee en deze dan, gaan ze die wel accepteren?
Ik weet het niet, zeg ik, we zullen zien.
Ik duw ze in de envelop en stuur ze op voor de 2e keer precies dezelfde facturen, ben benieuwd of ze nu ook terug komen.
Kijk hier word ik dus moe van,  het is tijdverspilling en totaal dom nutteloos bezig zijn maar je moet wil je je geld terug krijgen, helaas.
En zo zij er meerdere dingen op een dag die je doet maar totaal overbodig zijn en alleen maar energie en tijd kosten, terwijl het zo simpel kan zijn.
Ik wil een PA (personal assistent) dat is zo'n vrouwtje of mannetje die je al die rotklusjes laat doen waar je zelf geen zin in hebt en die totaal overbodig nutteloos zijn en energie kosten.
Die kan je dan ook meteen;  hij/zij is er toch,  je plee laten schrobben, was laten doen, eten laten maken en naar de stomerij sturen. Tegelijkertijd wil je niet dat die persoon in de weg loopt want je wil ook privacy natuurlijk, hij/zij moet geruisloos zijn. En degene moet slim zijn en pienter en aan een half woord genoeg hebben want als je alles eerst 2-3 keer uit moet leggen dan heb je het net zo snel zelf gedaan, hij/zij moet aanvoelen wat je wil en doet het eigenlijk al voordat jij het bedacht hebt. 
Ben jij zo iemand bel me.....


Gefeliciteerd!!!


Nou dat was nog eens een dag met goede berichten vandaag behalve eentje dan.

Vanochtend belde Nino's decaan dat Nino naar VWO kan volgend jaar, jippie!! 
Yes riep ie keihard toe hij het hoorde en vloog ons om de nek.
Hij was een bespreek geval en Guido heeft zich gelukkig veel ingezet voor Nino en veel met zijn mentor gesproken en gemaild zodat Nino toch lekker naar het VWO kan. Goed gedaan G en natuurlijk goed gedaan Nino. Gefeliciteerd jongen!!!!!!
Vandaag hebben we hem dus voor zijn verjaardag en voor zijn VWO een laptop kado gedaan met alles erop en eraan zodat ie lekker naar hartelust kan msn-en en hyves-en want dat is toch DE communicatie manier van de jeugd van tegenwoordig. Hij was er erg blij mee en zo hebben we vanavond al een beetje zijn verjaardag van morgen gevierd en natuurlijk donderdag nog met zijn vrienden en vriendinnen.
Vanavond ook naar school geweest en met alle leerkrachten uitgebreid gesproken, aangezien alle ouders voor 10 min gesprek hadden ingeschreven hadden we lekker de tijd tussen 7 en 8....
Levi en Sam doen het uitstekend , Nyah en Febe ook en Kyla was HEEL erg blij met haar Havo-VWO advies, haar avond kon niet meer stuk want ze wil perse naar VWO of theaterklas, nu nog kijken of ze dit ook volhoudt de laatste 2 schooljaren.
B haar hond is aangereden door een dolle fransoos , zo zielig!!! dat was dus het slechte nieuws, beterschap tante Bets (ja, die heet ook zo). 
Ik heb een lamineer apparaat gekocht en ben al de hele avond druk aan het lamineren, heerlijk, alles wat ik maar kan lamineren wordt gelamineerd, zooooo handig zo'n ding. Nee de kids en G helaas niet, die passen niet door het gleufje.
Oh en F, ik heb echt moeten lachen met die collega van je die naar het tenthuisje gaat, condoleer haar maar van mij. Zo zielig voor die vrouw maar misschien heeft ze geluk, er staan ook heel mooie tenthuisjes, echt waar.
Nino is jarig morgen : Hiep Hiep Hoera!!!!! Justin jij ook natuurlijk van Harte....


Hygiëne


Ik versta onder hygiëne dat je schoon bent, je elke dag douchet, elke dag schoon ondergoed en sokken aantrekt en verder vind ik dat je best een broek een dag of twee aan kan trekken of een vest maar T-shirt moet ook gewoon elke dag schoon zijn vind ik.

Ook dat je je tanden elke dag 2x minimaal poetst .
Niet iedereen heeft daar dezelfde ideeën over.
Er zijn mensen die doen gerust 3 dagen lang of nog langer hetzelfde aan, die poetsen hun tanden als ze er aan denken (of niet) en ondergoed kan ook best een paar dagen mee.
Nu verschilt dit ook per land en cultuur.
Onderzoek bv wijst uit dat 1 op de 3 Belgen bv maar hun tanden poetst....ieeehhh.
In ieder geval ram ik het er hier in dat ze schoon moeten zijn, en dat ze dus echt elke dag een schone onderbroek en sokken aan moeten trekken. Dit en tanden poetsen hebben ze wel door gelukkig en ze zijn ook al oud genoeg om dit zelf te doen. Alleen het douchen moet nog op gehamerd worden bij sommigen . Maar ook dat gaat de goede kant op.
En als het eens een keer niet gebeurd is dat geen ramp, de wereld vergaat niet, vroeger gingen mensen 1x per week in bad/douche en als men meerdere kinderen had gingen ze lekker in elkaars badwater, men vulde 1 bad en de hele familie ging erin.



Geloof


Weertenaren opgelet.....

Hier in deze regio waar ik nu woon Harderwijk dus, daar rijden mensen rond met een visje achter op de auto. 
Dat visje betekent niet;  goh ik hou van vis, of ik woon in een visrijke omgeving, of ik ben vis van sterrenbeeld, neeeeheeee dat visje staat voor hun geloof.  Het blijkt een religieus symbool te zijn, om precies te zijn een "ichthus". En het schijnt de bestuurder ook nog te helpen bij alcoholcontroles....visjes worden eerder met rust gelaten.
Ja heus. 
Waarom dat op een auto moet staan? Ik weet het niet.
Wel weet ik dat de meeste die het op de auto hebben staan streng gereformeerd zijn (tenminste dat is me verteld).
En dat is nog niet alles.
Er zijn hier ook mensen die daar een hekel aan hebben, aan die streng gelovigen,  en die plakken dan weer een happende haai op hun auto. Want iedereen mag het weten, ik heb een hekel aan visjes!
En zo heb je dus weer een hoop gedoe over geloof.

Kamperen




YES
Kijk dit is nog eens leuk kamperen in eigen land, eindelijk mensen die me begrijpen.
Klik hier

Opvoeden


Mijn kleinste heeft een paar uurtjes boven op haar kamer gezeten na een woede uitbarsting van formaat GROOT gisterochtend . 
Klein iel meisje is het niet eens met zuslief en denkt dit ga ik eens even oplossen met geweld.........
Laat ik de details besparen, maar wat ze deed kan echt niet.
Ja maar.... 
Nee schat.....
Ja maar zij.......
Stevig gesprek met veel ja maars met de kleine spruit en uitleggen dat het echt niet door de beugel kan wat mevrouw deed en toen 3 uur op haar kamer gezet. 
Mevrouwtje was het er natuurlijk niet mee eens maar dat is dan weer het fijne van moeder zijn, jij bent de baas, en mevrouwtje moet luisteren.
Zuslief ook nog even uitgelegd hoe ze met kleine meisjes moet omgaan en die barst niet uit in ja maars maar in Jeeezus. 
Ook altijd fijn zulke diepgaande gesprekken...

Opvoeden kan zoooo vermoeiend zijn pfffff. 

Bettie

Weekend


Ik heb net mijn zoon weggebracht , hij gaat op hockeykamp. Niet wakker te krijgen vanochtend want nog moe van het schoolkamp natuurlijk en de zin om weg te gaan was ook niet groot. Maar ik weet zeker dat dat helemaal goed gaat komen. Als een zombie heb ik hem afgezet, de stakker.

Onze kinderen hebben gisteren allemaal hun rapporten gehad en gelukkig had iedereen een goed rapport (is toch een hele zorg minder), vandaag mogen ze dan ook allemaal wat uitzoeken in de stad voor hun goede rapport. 
Nino hebben we gisteren helemaal in het nieuw gestoken en die loopt al de hele dag glunderend rond en vind dat hij nog nooit zulke stoere kleren heeft gehad.
Ach, daar doe je het allemaal voor, blije gezichten en kinderen die lekker ontspannen en relaxed kind mogen zijn.
Tante Bet ligt op dit moment heerlijk in het zonnetje te slapen, voldaan van het spelen met de kinderen.
Ik ga maar eens boodschappen doen er moet dringend een nieuwe frietpan komen, de oude is niet meer schoon te krijgen en is gewoon te smerig om aan te pakken.
Nog wat lekkere dingen in huis halen voor het weekend en dan lekker met de kids stad in, terrasje pikken, het is tenslotte prachtig weer, hond mee want je moet hem socialiseren zoals dat heet en laten wennen aan dingen.
Tante Bettie is opgegroeid bij Christa, zijn pleegmoeder, omdat het baasje even niet kon zorgen voor de pups en zij is echt goed bezig geweest met de hondjes want Bettie is totaal niet bang voor niets en dat komt omdat ze al heel veel gezien heeft in de weken dat ze bij Christa was zoals auto's, fietsen, kinderen, andere honden, poezen etc... Een pup die dat allemaal nog niet heeft meegemaakt (zoals Janssen) die is bang voor alles en iedereen. Bettie niet die is vrolijk, energiek, ondeugend, en voor niets en niemand bang, een scheetje!!!

Wat een week



Sinds Vlieland kom ik structureel een aantal uren slaap te kort elke nacht.
En deze week was een rare week in alle opzichten.
Natuurlijk begon het zondag al met Janssen die stierf in de rust van de finale van het Ek2008 (ook iets wat je nooit meer vergeet zo'n moment), die nacht daardoor weinig geslapen, en de volgende dag vertrok Yoni op kamp.
Dezelfde avond gingen we tante Bettie halen en ja een pup die niet zindelijk is daar moet je je bed voor uit 's nachts. Ik weet het ik ben de enige gek die dat doet maar ik laat de hond liever een keer uit om 4-5 uur dan dat ik 's ochtends poep moet gaan opruimen die overal op en aan zit. En elke nacht ga ik later mijn bed uit zodat ie leert op te houden en ik moet zeggen met succes tot nu toe want de bench blijft schoon. Kijk ik ben een wrak maar onze baby heeft een schone plek om te slapen en nog een paar nachten maar, dan is het gewoon 7 uur 's ochtends. 
Dinsdag was natuurlijk de operatie van Guido en heb ik met hond de hele dag doorgebracht in Rozendaal (was lekker weer) in een park want je kan een pup nou eenmaal niet alleen laten een hele dag, meteen de eerste dag al. G die veel pijn had en thuis lag te kreperen, die niet kon slapen en ik dus ook niet.
De dag erna hoorde ik dat de vader van de vriendin van  Laurent (mijn ex) is overleden en alhoewel ik de man niet ken emotioneert het me toch omdat ik haar ken en het me vreselijk lijkt om je vader te verliezen. 
Mijn zoon mis ik ook steeds meer de hele week.
Woensdag was een mega benauwde dag en was ik alleen maar aan het zorgen voor G en de hond terwijl ik tussendoor stapels wasgoed wegwerkte (wassen dan, strijken geen tijd voor helaas).
Nino wil zijn verjaardagfeest van school hier vieren geeft hij aan dus moet er iets geschikts bedacht worden en daar moeten uitnodigingen voor gemaakt worden, wat we gisteren dus nog snel gedaan hebben want volgende week is het al zover.
Donderdag, de hulp komt en verlost me van de schoonmaak van het huis en strijkt ook de helft kleding weg, pffff wat een geluk. Mijn zoon komt thuis om half 10 's avonds , hij weet nog niets van de nieuwe hond maar hoort het op het schoolplein en vind de naam wederom belachelijk.
Ik haal hem op op school, wil hem doodknuffelen , hou me in, want ja ook ik wil niet te idioot overkomen op het schoolplein bij al die moeders die helemaal geen last hebben gehad van gemis, breng hem snel thuis, zet hem aan de cola en chips (waar ie geen zin in heeft) en wil alles weten, hij wil vertellen gelukkig, is niet eens zo heel erg moe, en we hebben dan ook een leuke avond waarin hij ons alle avonturen en dingetjes vertelt van de afgelopen week op Schier.
Ik heb een schoon huis, mijn zoon ligt in zijn eigen bed en ik geniet daarvan en van de kleine pup die ons laat lachen met haar maffe streken. We gaan slapen. Vannacht nog eruit geweest om 5 uur en ik word om half 9 wakker, mijn schatje heeft me laten liggen, de kinderen verzorgd en naar school gedaan (ondanks zijn knie) om mij een beetje bij te laten slapen, heerlijk! 
Mij zoon slaapt nog, G is terug naar bed gegaan en ik zit nu in alle rust even aan een kop thee en begin zometeen weer:  wassen van spullen van mijn zoon zijn week (gisteravond al mee begonnen) , koffer inpakken voor zijn hockeykamp, de andere helft was nog weg strijken, pup 50x uitlaten/eten geven, mijn dochter nog iets naar school brengen wat ze heeft vergeten (ze belde net), vitamine tabletten en dagcreme halen in de stad, boodschappen doen voor 7 hongerige kids die we dit weekend allemaal hebben, afspraken nog die ik heb, telefoontjes die ik nog moet plegen, en aandacht geven aan de mensen waar ik van hou. Pittig dagje weer maar ik heb eens kunnen slapen dus ik kan er weer tegenaan, bedankt lieve schat van me!!! We zijn een goed team jij en ik.

Mijn zoon


Vandaag komt mijn zoon weer terug naar huis, gelukkig! Hij is maandag naar Schiermonnikoog vertrokken voor 4 dagen met de hele klas op kamp. Ik heb hem echt gemist.

Normaliter is hij natuurlijk ook geregeld weg naar zijn vader voor de weekenden of vakanties maar dan zijn ze allemaal weg, nu waren de meiden de hele week hier, de kids van G ook en dan is het echt heel raar dat hij er niet is. Het feit dat je ook niet even met hem kon bellen speelt ook mee dan is het gewoon voor je gevoel nog langer.
Ik ben benieuwd naar de verhalen, foto's , hoe het was en hoe weinig hij geslapen heeft.
Hij heeft het vast heel erg leuk gehad maar ik ben ook heel erg blij dat ik hem weer zie.
Hij heeft precies 1 dag om bij te slapen, beetje bij te komen want dan vertrekt ie alweer op hockeyweekend met zijn team.
Ik denk dat als hij dan zondagavond eindelijk thuis is wel heel erg moe zal zijn van deze week.
Maar nu moet het snel donderdagavond worden dat ik hem weer zie en weer lekker kan knuffelen en vasthouden.

Zielepoot


Mijn mannetje is geopereerd, aan zijn knie. Dinsdagochtend om 10 uur.

Voorste kruisband was totaal afgescheurd en zat klem in de knieschijf, die moest dus verwijderd worden en nu is het afwachten of dit zo kan zonder kruisband of dat er een hersteloperatie moet plaatsvinden.
Die houdt in dat ze met een pees uit je been een nieuwe kruisband maken,  maar ook 6 maanden revalidatie.
Spannend dus de komende weken. Gisteren ging ie kapot van de pijn, bloeding in de knie, bloed moest er dus met een mega naald uitgezogen worden en dat was ook geen pretje.
Veel pijnstillers, slaaploze nacht etc later gaat het vandaag ietsje beter maar het is nog niet je van het en zonder krukken kan ie echt niets, nog een week krukken en dan langzaamaan proberen te lopen.
We wachten af.....ik had een leuke foto gemaakt toen hij klaar stond voor de operatie met zijn blauwe hemd en mutsje maar helaas ik mag deze niet gebruiken voor de blog, jammer! hihi

Broertje



Dit is het broertje van Tante Bet. Hij is nog te koop want de mensen die hem gekocht hadden hebben geannuleerd.
Dus mocht je deze kleine willen bel me en ik geef je het adres van de mensen.
Het is net zo'n scheet als Tante Bets.

Bettie



En dit is ze dan onze nieuwe aanwinst : Bettie.
Het is wederom een Franse Bulldog maar een heel ander hondje dan Janssen, maar dat kan ook niet anders, Janssen was uniek in zijn soort en we wilden zeker geen vervanging voor hem.
Janssen krijgt nog een mooi kruis en zijn foto staat al in de woonkamer.

Bettie is zeer actief, ondeugend en zeer aanhankelijk. De bench vind ze maar niks en huilt dan ook als een wolfje als ze er in moet.
Het is een scheetje. G en de kids noemen haar geen Bettie maar Tante Bet(s) of Tante Bettie. Arme schat, zo jong en al tante....