28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

De bekende druppel


Gisterochtend barstte de bom.

Het was de bekende druppel.
Het was gewoon even too much !!!!
Even recapituleren:
Vorige week hele drukke week ivm feestweek school, deze week avond4daagse wat erg druk was, kinderen moe en later naar bed, 2 oudsten die de hele week ruzie hadden, druk druk druk druk druk druk en nog eens druk.
Mijn 2 oudsten  waren gewoon niet gezellig deze week, normaliter onder normale uitgeruste toestand zijn die twee tegen elkaar al niet echt gezellig maar nu moe en druk etc waren ze ronduit strontvervelend irritant druk kinderachtig bezig al de hele week.
Ik sta op vanochtend (voor de duidelijkheid: ongesteld) , zeg mijn dochter dat ze de zooi naast haar bed moet opruimen, dochter begint te mopperen en ja maar ja maar te roepen , ik kan het na 15 minuten niet meer aan en ga in bad om nog enigszins even tot rust proberen te komen. Dochterlief heeft hier geen boodschap aan, stormt de badkamer meerdere malen in en moppert lekker verder, alles is negatief en niets is goed aan mij.
Ik flink geïrriteerd stap uit bad (want probeer je nu nog maar eens te relaxen...) en besluit dat ik me maar snel ga aankleden en weg naar Weert.
Zoonlief komt naar me toe (zelfs bij het aankleden krijg ik geen rust) en vraagt of ie met vrienden alleen thuis mag blijven, wat niet mag van mij want ik heb juist geregeld dat ie bij J kan blijven omdat wij naar Weert de meiden gaan brengen (hij gaat niet mee want heeft een feestje morgen) .
Hij begint te roepen dat ik zo'n strenge moeder ben (als ik iets niet ben is het streng) en dat ie als het zo moet wel even mee gaat naar zijn vader.
Toen begon het ergens te koken, overstromen, ik voelde de stoom uit oren en neusgaten komen want na het gedram van mijn dochter die ochtend en mijn 2 oudsten die de hele week met elkaar aan het ruzie maken waren, en ik die net ongesteld was,  was dit dus de bekende druppel.
Woedend was ik, ik heb van alles geroepen en geschreeuwd en was niet meer rustig te krijgen. 
Bij de bakker aan de overkant keek iedereen om want wie hoorde ze toch zo ongecontroleerd tekeer gaan?? (ja mijn lief stond buiten en zag dit allemaal, hoezo gegeneerd?)
Pfffff na een hele tirade en hartkloppingen mijnerzijds, is mijn schat (bedankt lieverd) maar eens even een gesprek aangegaan met de 2 oudsten en na een uur kwamen ze beide aanzetten...
Sorry mama en je hebt gelijk , we zullen nooit meer ruzie maken (proberen althans) en niet meer zulke stomme dingen zeggen die niet waar zijn.
Ik inmiddels goed bedaard, heb toen ook maar even meteen mijn verontschuldigingen aangeboden wat mama zei meende ze niet en was alleen maar omdat de bom barstte op dat moment. Goed gesprek gehad over ruzie en goedmaken en dingen die je zegt als je boos bent en uitgelegd dat je met mij kan praten over alles maakt niet uit wat, maar niet zeuren drammen en negativiteit, dat is zo vervelend.
Ze hebben het begrepen en we hebben met zijn drietjes nog 5 minuten staan knuffelen, zo liep het toch nog goed af.
Naar Weert vertrokken,  waar we na 4 uur files (grrrrrrr) eindelijk aankwamen...

Voor de mensen bij de bakker: mama was boos, en had er geen controle over want mama is ongesteld, meende echter geen woord van wat ze zei, sorry voor de overlast. ;)



DEN HAAG -  De saunabezoeker die om het leven kwam nadat een ambulancebroeder zijn letsel verkeerd inschatte, blijkt door een ware hel te zijn gegaan.

Uit het relaas van Reinboud Schoemaker, de advocaat van de familie, blijkt dat de Hagenaar zelfs urenlang in een politiecel is opgesloten, terwijl zijn aorta steeds verder openscheurde. Door de onjuiste analyse van de verpleger dacht de politie dat de man hysterisch was.

Volgens de raadsman verliet het slachtoffer 's ochtends zijn huis in de Archipelbuurt om te gaan sporten in sportschool Caesar Sports aan de Mauritskade. In de sauna werd hij onwel. Het personeel belde de ambulance, maar de GGD'er die bij de sportschool kwam opdagen, verzuimde een gedegen medisch onderzoek te doen.

Later bleek dat hij het slachtoffer waarschijnlijk uit homohaat heeft laten creperen. " Het is daar volgens mij een nichtenbende", meldde hij via de mobilofoon aan de centrale. "Ik kan er niks mee. Mochten ze blijven zeuren, dan moet je een ander ernaartoe sturen. Bij het Witte Kruis werken nog wel een paar van die pisnichten."

Intussen was er in de sportschool grote paniek ontstaan.

Het personeel raakte van slag door het gekerm van de patiënt. Nogmaals werd 112 gebeld. Aangezien de ambulance niet voor een tweede keer wilde komen, vroeg de sportschool om de politie. Volgens de advocaat van de nabestaanden zijn de agenten mede door toedoen van de ambulancebroeder op het verkeerde been gezet. "De GGD'er had de situatie omschreven als een hysterische bende", zegt Schoemaker. "Er werd bovendien gezegd dat de patiënt niet wilde meewerken. Hierdoor heeft de politie waarschijnlijk gedacht dat hij een oproerkraaier was. Hij is in ieder geval in de boeien geslagen en meegenomen naar het bureau."

Volgens Schoemakers heeft de arrestant urenlang naakt in de cel gezeten, terwijl zijn toestand verslechterde.

Pas ver in de avond is hij op een taxi naar huis gezet, waar hij in het portiek flauwviel. Een huisarts stelde vervolgens wel de juiste diagnose. Een zware operatie in het ziekenhuis kon hem echter niet meer redden. Hij overleed uiteindelijk. Het medisch tuchtcollege heeft de ambulancebroeder vorige week tot twee maanden schorsing veroordeeld. De nabestaanden vinden die straf veel te laag.

Nou dat lijkt me nog licht uitgedrukt, die man moet gewoon nooit meer als ambulancebroeder aan het werk kunnen, schandalig dat dit kan in NL.

Jean Marie


Jean Marie Pfaff heeft zijn eigen blad. Na onze LINDA heeft hij gedacht wat zij kan kan ik ook en in Belgie heeft nog niemand dit bedacht dus is hij de eerste personality die een eigen blad heeft in Belgie, overigens wordt het ook in NL uitgegeven en ligt vanaf morgen in de winkels. Ben benieuwd, ik vind het een heerlijk gezin en de reallife soap keken we altijd naar.

Allez Jean Marie!

5 km


Gisteravond de 5 km gelopen met Nyah en Febe. Het was erg gezellig, beetje benauwd maar toch erg gezellig. 

Maar dat kwam ook omdat er gewoon leuke mensen meeliepen en dan is het vanzelf gezellig. Geen heksen in de buurt alleen maar leuke vrouwen.
De meiden waren wel lekker moe en na een snel bad lagen ze dan ook zo in bed en duurde het geen 5 minuten voordat alles sliep.
Wij hebben nog een poging tot scrabbelen gedaan maar er kwam onverwachts visite en dus hebben we de hele scrabble poging afgeblazen, nog even tv gekeken erna en toen heerlijk naar bed.
Een hele zalige lange nacht gehad, heb heerlijk geslapen, dus vandaag kan ik er weer tegenaan.
Vandaag nog even wat dingetjes halen voor uit te delen vanavond en dan lekker vanavond onder het genot van een drankje de kids opwachten op de markt.
Voel me helemaal top en kan de wereld aan, de hulp is mijn huis aan het poetsen dus straks een heerlijk schoon huis en een gestreken wasmand (daar word mijn humeur altijd super van), en mijn lief en ik gaan leuke dingen doen vandaag.
Kortom een heerlijke dag! Free like a bird.

MRI


Mijn schat is onder de MRI geweest vandaag om half 5. 

Half 5  is een leuke en makkelijke tijd als je nog 5 kinderen hebt die om half 6 naar de avond4daagse vertrekken en 1 naar de judo om 6 uur.
Dat heet racen tegen de klok.
Eten maken, ondertussen telefoontjes beantwoorden die belangrijk zijn, kids aan tafel zetten met een pan macaroni a la Ilse, mijn lief naar het ziekenhuis brengen, tafel afruimen en snel mijn lief weer ophalen uit het ziekenhuis. 
Kijk eigenlijk ga ik dan liever mee met zoiets en hou zijn handje vast. Maar ergens denk ik toch ook wel weer dat er raar wordt opgekeken als een 105 kilo wegende (pure spieren overigens), grote, 1.90 mtr lange gespierde man zijn handje laat vasthouden tijdens een MRI. Dat probleem lost zich overigens vanzelf op want je mag toch niet mee naar binnen maar zou het wel hebben gemogen dan denk ik niet dat we het gedaan zouden hebben want die stoere brede vent van me kan een MRI wel alleen af.
Anyway het is niet gebeurd, hij ging alleen, ik reed op en neer om hem te brengen/halen en ging toen 7 hongerige kids met macaroni vullen en erna nog als toetje chocolade soesjes.
Snel voor iedereen snoep en drinken klaarleggen en toen konden ze vertrekken. Nyah werd opgehaald dus dat was zeer handig voor mij en zo liep alles toch nog goed af en was het eigenlijk zo gepiept. 
Morgen loop ik ook mee (dochter blij) en dan is het lekker rond een graad of 30.......puf puf.
Mijn maandelijkse ongemak komt er weer aan dus een ieder zij gewaarschuwd! 
Loop me niet in de weg grrrrrr.


Vanochtend heb ik mijn kinderen uit een coma moeten halen, totaal total loss. Gisteren hebben ze nl voor het eerst de avond4daagse gelopen en dat in combinatie met later naar bed (veel later naar bed) maakt dat ze MOE zijn.

Gisteravond ging het al zonder morren naar bed zei de oppas en sliep meteen! 
Terwijl wij in vergadering zaten met de gemeente over de indeling en beheer van de landgoedkavels.
Ik ben echt van mijn stoel gevallen van verbazing! Het hele gedoe rondom dat gebied is ontstaan doordat er dassen zitten in dat gebied. Oké denk je dan: Dassen. Ik denk als men in een heel gebied zoveel toestanden veroorzaakt we het hebben over een paar honderd dassen?
Niets is minder waar we hebben het over een gezinnetje, pa Das, ma Das met hun kindertjes.
Inmiddels zijn pa en ma Das al bejaard denk ik want men is al tientallen jaren bezig hierover.
Ze hebben het hele gebied bedacht een aangepast voor de das, nog net geen luxe 5 sterren woninkjes voor ze gebouwd. De bedoeling is dat we weiland hebben wat niet te hoog en ook niet te laag gras heeft, de ideale hoogte en begroeiing voor de familie Das, om dit te creëren mag je 1,5 koe of schaap in dit weiland zetten, nou dat wil wel lukken die ene maar die halve daar heb ik nog vraagtekens bij. Dus zijn er boeren die een half schaap hebben wij houden ons aanbevolen.
Maar waar dassen zitten is een bijzondere natuur schijnbaar en dat moet in stand worden gehouden, daar ben ik het mee eens. Men moet dan niet met 2 maten meten en op andere plekken waar de das ook zit en 1200 woningen worden gebouwd dan maar denken, hier gaat zoveel geld mee gemoeid, laten we hier onze mond maar houden.....
Ik vind het prima dat men de natuur scherp in de gaten houdt en dat men uitstervende rassen bewaakt maar soms kan men ook schielijk overdrijven.
Als ik bv de mensen van de dierenbescherming hoor zeggen dat men niet meer met levende wormen mag vissen omdat de worm anders gestrest is als ie aan het haakje wordt gedaan dan vraag ik me werkelijk af of we nog normaal zijn. Hele vergaderingen over een gestreste worm wel of niet. Kijk je moet ook niet overdrijven of doorslaan denk ik dan.

Avond4daagse


Hebben we net de feestweek achter de rug van de Veste dient de avond4daagse zich alweer aan.

Vrijdag hadden de kinderen van de Veste een spectaculaire show in het Cultureel Centrum, elke klas had een optreden in het stuk over de vlieger. Het was echt een leuke show, heel leuk gedaan en de kinderen vonden het prachtig!
Vandaag gaan we dus weer gewoon verder met elke avond lopen, en zorgen dat de kids voor half 6 gegeten hebben. Ik zal oprecht blij zijn als er weer een 'gewone' week aankomt. Waarin je lekker laat kan eten, geen verplichtingen hebt 's avonds . Rust in huis, rust voor de kinderen!
Maar eerst maar eens deze 4 dagen doorkomen, woensdag kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden, dus we moeten zorgen dat de smurfen niet uitdrogen tijdens deze wandeltocht.
Heerlijk dat er weer mooi weer in aantocht is, kunnen we donderdag lekker vanaf een terrasje in de zon met een roseetje in de hand de kinderen binnenhalen.

Info voor de Weertenaren: Het is me niet naar mijn bol gestegen om ineens de kids mee te laten doen aan de avond4daagse. Nee, hier doet de school (elke school in Harderwijk) er elk jaar fanatiek aan mee met alle leerlingen dus ook mijn kids,  en ikzelf (zei de gek) loop ook een avond mee want enige inzet van ouders wordt ook verwacht, vandaar dus!
Lachen mag hoor. Ik moet wel met enige schaamte (of nee eigenlijk geeneens met schaamte, zo goed ben ik al ingeburgerd kan je nagaan) bekennen dat het wel leuk is.

Kinderfeestje Nyah




DVD


We hebben met de kinderen vanavond de film: ' The Kite Runner'  gekeken........het hele boek kwam weer terug.

Wat een film, in 1 woord geweldig !!!!!! 
Een steengoed verhaal over vriendschap, trouw, loyaliteit en schuldgevoel.
Wie het boek nog niet gelezen heeft moet dit beslist gaan doen!!!! 
De Vliegeraar van de Afghaans-Amerikaanse schrijver en arts Khaled Hosseini.
Prachtig verhaal.

Horloge



Het Feel Good horloge: Philippe Stein

Guido en ik hebben er beide een aangeschaft en hopen dat het werkt.
Na Madonna, Oprah, Elton John, Pavarotti, Sarah Ferguson en Nederlandse topsporters gaan wij het ook proberen. Ze roepen allemaal dat ze meer energie hebben, beter slapen en minder stress. Vooral de laatste 2 hoop ik op. We zullen zien.....vind het alleen al (ook al doet het niks) een leuk ding met allerlei verschillende kleuren leren banden die je aan elke outfit kan aanpassen en zelf heel makkelijk kan verwisselen. 
Ben er helemaal happy mee en voel me al heel erg rustig......en relaxed..........en zo sereen! ;)

CV


Gisteren kwamen ze de CV ketel vervangen, hoi hoi hoi, goed nieuws want deze winter hebben we wel 12x het bedrijf moeten bellen omdat het ding kapot was en elke dag moesten we wel even de ketel weer opnieuw de vlam aansteken wilden we warm water hebben, handig!

Maar goed ze hadden gebeld, een week van te voren, en zouden om half 9 komen.
Dag van te voren werd ik gebeld, er was iets fout gegaan met de levering van de ketel, die zouden ze bij het bedrijf afleveren maar stond nu bij de overbuurvrouw of ik die "even" binnen wilde zetten. Nee dus, ik ga geen ding van 40 kilo in mijn eentje tillen , omdat mijn rug dat niet leuk vind en omdat ik 40 kilo niet van de vloer krijg. Of ik dan niet wat hulp kon vragen van een buurman. De gemiddelde leeftijd hier ligt rond de 70 denk ik van de mannen die overdag hier aanwezig zijn dus nee dat gaat ook niet lukken, moet er niet aan denken dat een van de heren hier er een gebroken rug aan overhoudt of een hartstilstand.
Dus die ketel liet ik staan, het mannetje van het bedrijf zou dus iemand sturen om hem op te halen (niet gebeurt). 
Om half 8 ging de bel (iedereen had nog maar net de ogen open en lag nog wakker te worden in zijn bed), dat was de monteur, die had opdracht vroeg te komen want de overbuurvrouw had de ketel binnen gezet was hem verteld en die moest hij voor half 8 wakker maken want die moest weg.....knap toch hoe je 2 verhalen kan verzinnen vanachter je bureau in Winterswijk. Die overbuurvrouw had helemaal niets want de ketel stond gewoon buiten maar ze werd wel lekker vroeg gewekt door 'onze' monteur.
Hij ging meteen aan de slag, ik kon nog net douchen en toen was het water weg, afgesloten zonder even te overleggen, KL...ZAK. Bedankt dat ik nog even wat emmers kon vullen voor de hulp, of mijn tanden even kon poetsen....heel fijn.
Ik ben weggegaan kon de zooi niet meer aanzien en bij thuiskomst was alles gepiept, de hulp had alles gepoetst en alles was weer lekker schoon EN een nieuwe cv.
Dat merk je meteen, 10x meer druk op kranen en VEEEEEEL warmer water, hopelijk hebben we deze winter ook een warmer huis....


Dubbelfeest

Gisteren hebben we dubbel feest gehad, het kinderfeestje van Nyah en direct daarop aansluitend het feest van de Veste die deze week 20 jaar bestaan. Het was erg gezellig, lekker eten van Il Gusto , en ontzettend druk en mooi weer natuurlijk.
Op www.deveste.eu binnen enkele dagen de rest van de foto's.
Hier enkele foto's van de Veste, morgen als ik tijd heb, foto's van het kinderfeestje.









St jansdal versus Greys


Gisteren zaten we al om 8 uur in het ziekenhuis, lekker op tijd. Guido moest naar de orthopeed, maar meer dan ontdekken dat de zwelling minder was kwam deze man ook niet. Er werd met spoed een MRI aangevraagd. Als je dan hoort spoed, denk je aan spoed, aan mensen die zich haasten een afspraak voor je te vinden en dat je dat dan ook meteen hoort. Aan een 'intern' die je met spoed naar de MRI rijdt onderwijl vloekend over wat voor stommiteit hij gisteravond weer heeft uitgehaald.  Nou, niet bij het St Jansdal hoor, daar hoor je gewoon dat je deze week schriftelijk bericht krijgt wanneer je kan komen voor de MRI. 

Ik probeerde nog: "Maar het is spoed mevrouw...." 
"Ja, dit is ook spoed hoor"  kreeg ik te horen.
Ik wil niet weten hoe het gaat als je geen spoedgeval bent, moet je dan maanden wachten of zo of krijg je dan een afspraak voor het jaar 2011??
Enfin je kan niets, behalve wachten tot de brief in de bus valt.
Na de MRI schijnen de doktoren ook nog een dag of 7-10 nodig te hebben voor de uitslag.....dat is bij Greys wel anders, de uitslag valt meteen te zien op een scherm en de kijker kan meekijken. 
Kortom het viel vies tegen het bezoek, niets wijzer geworden, geen Mc Dreamy of Mc Steamy te bekennen, geen George die uitspraken doet die hij beter niet had kunnen doen, geen Izzy die je tegenmoet lacht..... 
Gisteren was weer de laatste aflevering van Greys Anatomy voor dit seizoen.....weer maanden wachten voordat ik kan genieten van deze heerlijke serie, en geloof me in het St jansdal hoef je niet te zijn om een beetje Greys sfeer te proeven, het ontbreekt de heren doktoren daar aan ook maar een greintje charisma, niets helemaal niets!

Yeah


We hebben de kaarten, 2 september zijn wij erbij. 
We gaan naar Madonna!!! Joepie......naar de Sticky en Sweet Tour.

Jarig


Vandaag was eigenlijk mijn oma jarig, helaas is ze er niet meer. Maar omaatje we denken nog wel steeds aan je hoor! 

Ik realiseer me ineens dat ik ook 7 kids heb nu net als haar destijds....dat had ze wel grappig gevonden denk ik.

Ik voelde me zeer gesteund door Paul de Leeuw toen ik deze mail van hem ontving:

Hallo allemaal!!



Ik wil hierbij iedereen bedanken die me ooit kettingmails gestuurd heeft gedurende al die jaren, want dankzij jullie:


1. Ben ik nog steeds aan het wachten op het geld wat Bill Gates aan het verdelen is.


2. Heb ik al mijn spaarcenten gestort op de rekening van die Amy Bruce, arm kind die zwaar ziek was zo'n 7000 keer. (raar, dat kind is sinds 1995 nog steeds 8 jaar oud...)


3. Mijn gratis NOKIA GSM is nooit toegekomen en ik heb mijn gratis overnachtingen bij

Disneyland ook niet gekregen


4. Heb ik mijn naam zo'n 3000 keer in een lijst toegevoegd en zo een of ander bedreigde soort eekhoorn gered


5. Wist ik zo'n 187 keer dat MSN Hotmail mijn account zou wissen


6. Heb ik het recept om nooit vrijgezel te zijn en gelukkig te zijn voor de rest van mijn leven

(het volstaat om de naam van een persoon op een papiertje te schrijven terwijl je heel hard aan hem/haar denkt en ondertussen 3 keer aan je reet krabben terwijl je achterstevoren Keltische volksliederen zingt)


7. Heb ik zo'n 300 jaar ongeluk gespaard en ben ik zo'n 67 keer gestorven omdat ik die verdomde kettingmails niet heb doorgestuurd


Jullie zijn allemaal super, bedankt!!



LET OP: Als je deze mail binnen de 10 seconden niet doorstuurt aan minstens 15.000 mensen zal er morgen om 17.30 uur een dinosaurus je hele familie komen verslinden.

Let op, het is waar!! 't Is niet om te lachen ik heb het zelf meegemaakt!!


ALS JIJ DIE KETTINGMAILS OOK ZO BEU BENT, STUUR DAN DIT BERICHT DOOR EN HOPELIJK IS DIT DAN OOK DE LAATSTE KETTINGMAIL DIE JE ZAL ONTVANGEN!!


Of stuur mij bloemen of dvd's of help 'Paul de winter door, en stort gewoon geld op mijn rekening, en als je anoniem wil blijven, gooi dan een goed gevulde envelop met geld door de brievebus van mij. En als je het helemaal goed willen doen stuur gewoon een kaartje met de beste wensen in goede gezondheid erop, want gezondheid is iets waar ik het meeste op gesteld ben!


Greetz Paul


Kids


Mijn kinderen zijn gisteren met de trein vertrokken naar hun vader met de oppas. Doodeng vond ik het. Mijn oppas is een schat van een mens en zorgt goed voor de kinderen dat is het probleem niet maar ik denk toch altijd dat ik zelf aanwezig moet zijn met zo'n 'lange' reis, je weet maar nooit wat er allemaal kan gebeuren immers... Gisteravond op het journaal zag ik dat er een intercity ontspoort was , dat had dus ook de trein kunnen zijn waar mijn kids inzaten en dan ben je er niet bij, verschrikkelijk!

Nyah moest ook zo huilen toen ze ging, die is sinds ze vorig jaar zoek is geraakt op de camping best wel bangig geworden en in stad of supermarkt laat die mijn hand niet meer los, gelukkig was het in de trein zo over want ik heb natuurlijk wel een paar keer gebeld en meteen bij aankomst ook nog een keer.
Maar ze zijn veilig en wel aangekomen dus dan is alle angst en zorgen zo weer weg, dat dan weer wel, en waarschijnlijk doe je het een volgende keer ook gewoon weer. Steeds een beetje meer loslaten heet dat.....Yoni volgend jaar naar het voortgezet onderwijs, ook zoiets die gaat steeds meer dingen alleen doen. Nou het gaat me lukken ik weet het zeker, heeft tijd nodig.

Eten Bidden Beminnen


Eindelijk heb ik het uit. Het heeft even geduurd maar ik heb het volbracht.
Iedereen is lyrisch over dit boek, ik niet.
Het eerste deel, Eten,  wat zich afspeelt in Italie kan ik wel waarderen, waarschijnlijk omdat ik zelf ook graag pizza's en pasta's verorber en het water liep me geregeld in de mond toen ik zat te lezen hoe ze dan weer het beste adres van Italie voor pizza had gevonden of voor een tagliatelle carbonara, het liefst neem je dan het eerste vliegtuig richting Rome en ga je daar dagen achtereen tafelen. Dat is ook het hoofdstuk waar je haar hele scheidingdrama een beetje kan lezen en zij allerlei mooie Italiaanse mannen ontmoet waar ze geen behoefte aan heeft (stom stom stom).
Het tweede deel, Bidden, vond ik niet doorheen te komen dat is waarschijnlijk omdat het over bidden gaat en ik daar eigenlijk niets mee heb met bidden en spiritualiteit. Het speelt zich in India af in een soort klooster waar je mediteert en ' jezelf vind' . Ik ben te nuchter denk ik voor dat gedeelte, ben ooit eens op yoga gegaan in Weert, bij binnenkomst dacht ik al dat ik verkeerd zat want de andere deelnemers waren gemiddeld 25 jaar ouder dan mij. Maar goed, ik ging het proberen, rust en ontspanning zocht ik.
Nooit gevonden.
Wel mijn lachspieren goed ontwikkeld in het onderdrukken vooral. Ja, het werkte vooral op mijn lachspieren, chakra's die je de ruimte moet geven, sorry hoor maar ik geloof wat ik kan zien en soms ook wel eens wat ik niet kan zien maar toch meestal wil ik gewoon iets kunnen waarnemen. Maar je gaat natuurlijk niet in lachen uitbarsten bij die oude dames die allemaal hun chakra's aan het bewerken zijn. 
3x  geweest en daarna nooit meer.
Ik bid ook alleen maar in noodsituaties zoals de keer dat ik Nyah kwijt was op de camping dan loop ik constant te bidden dat ik mijn kleine meid vind, schijnheilig? Misschien. Maar wie heeft gezegd dat dat niet kan, alleen in noodsituaties bidden? Kijk het is simpel, ik geloof er niet zo in, hoop wel dat er iets is maar dat is dan een mooie gelegenheid voor God om te laten zien aan me dat ie wel bestaat.
Het derde deel, Beminnen,  speelt zich af in Bali en waarom dat nou beminnen heet? Ik weet het niet, zo wild is de schrijfster niet hoor, is allemaal erg puriteins en pas op het laatst ontmoet ze iemand. Wel leuk om te lezen over Bali en de mensen aangezien we van de zomer zelf ook op Bali zitten. En de medicijnman die vrouwen jonger/mooier etc maakt die wil ik ook wel ontmoeten, kijk daar geloof ik ook niet in maar baadt het niet dan schaadt het niet en stel dat het wel waar is dan ben je wel gek dat je niet gaat als je toch op Bali zit toch?
Maar ik begrijp niet waarom er vrouwen zijn die helemaal weglopen met dit boek. 
Enfin ik heb het uit en ik heb het gelukkig niet nodig om een jaar alleen over de wereld te trekken om mezelf te vinden, ik heb mezelf al gevonden, gewoon hier in Nederland.

Blog




Laatst hadden we het erover met M dat je eigenlijk niet weet wie nu je blog leest en dat het best raar is dat je dat eigenlijk niet weet of kan weten want je zet er toch persoonlijke dingen op.
Ik zou ook willen dat ik elke dag kon zien wie er mijn blog gelezen had.
En wat zet je er wel en niet op? Ik zet er sommige dingen niet op, niet omdat ik dat niet zou willen, maar meer om het feit dat je niet weet wie je blog leest... daarvoor heb ik mijn eigen persoonlijke blog die niemand ziet of kan zien waar ik dan mijn zeer persoonlijke dingen op zet, gewoon een soort dagboek voor mezelf zeg maar.
Deze overpeinzingen hebben haar doen besluiten dat ze even geen zin meer heeft en stopt, jammer want ik las het elke dag. Ik kan er van genieten van anderen hun verhalen, overpeinzingen, hersenspinsels, foto's, gedichten, humor, talent, uitspraken etc.
Er zijn zo'n 12 blogs die ik standaard elke dag lees, een beetje zoals ik ook de krant lees zeg maar.
Ik kan dan ook  teleurgesteld zijn als men niets nieuws geschreven heeft. Het is voornamelijk gewoon heel erg leuk om te lezen, je blijft een beetje op de hoogte, je leert van anderen, ik kan vreselijk lachen telkens weer om de komische stukjes van een andere M (schrijfster) waar je dan weer vrolijk van wordt. Kortom het is gewoon heel erg leuk.

Maar genoeg gemijmerd.
Nu moet ik weer even over op de orde van de dag en dat houdt in: met manlief terug naar ziekenhuis, schoenen ruilen van mijn dochter, een kado voor ma Guido kopen die zondag jarig is, hondenpoepzakjes kopen, tassen kids inpakken die weekend naar hun vader gaan maar eerst mijn schatje ontbijt op bed brengen.

En nog even deze mededeling: ik stuur geen kettingmails door, ik krijg zoveel van die mails, ik geloof niet dat als ik het niet onmiddelijk aan 10 mensen doorstuur ik alleen maar slechte dingen ga meemaken en als ik het wel doe ik morgen de loterij ga winnen.
Allemaal flauwekul! Dus mensen het is niet zo dat ik je vriend niet ben maar meer dat het gewoon niet te doen is al die mails doorsturen.

Ballonnen


Mijn dochter trakteert op school . IJsjes wilde ze, het is immers lekker weer dus worden het ijsjes.

Smartie ijsjes.
En ik heb er als verrassing ballonnen bij gedaan, 22 roze en witte ballonnen met helium, dat is zo leuk......
Minder leuk is als je zoveel ballonnen opgeblazen met helium in je auto moet zien te krijgen....
Geweldig, wat een worsteling....een propvolle auto ik kon nog net zitten.
Maar de kids vinden het te gek en nu maar hopen dat ze hem niet per ongeluk loslaten want dan is ie weg, dus als je een ballon ziet vliegen, dan weet je, die was van Nyah.


Mijn schat is een mensentoren gaan bouwen op school, hij dacht/denkt nl dat ie nog 20 is en zo soepel als een ......ja hoe zeg je dat? uh soepel als een kat? een poema? (die zijn ook soepel nl). ik weet het niet hij dacht in ieder geval nog erg soepel te zijn. Wat bleek?

Opa viel en krak zei de knie (dit is geen liedje).
Ja en toen moest ie natuurlijk gillen van de pijn maar dat doe je dan niet want je bent een stoere vent dus zeg je; ik ga ff naar de dokter want er kraakte iets en ik voel wel enige pijn, (right, kreperen, 10 op de schaal van 10 pijn, misselijk, groen, en duizelig van de pijn , dat soort pijn).
Dat is 11 uur in de ochtend, dan ga je want je bent natuurlijk een stoere brede kerel gewoon weer terug naar je werk/school om 13 uur en gaat daar nog eens 3 uur les geven, ondertussen groeit die knie, en groeit.....
Om 4 uur bel je dan je vrouw op of zij de auto weg wil zetten want je kan nog net van de poort naar de bank strompelen waar je in ploft en wit wegtrekt van de pijn en een emmer nodig hebt omdat je moet braken van de hevige pijnscheuten, maar nee je wil niet naar het ziekenhuis want morgen ben je weer beter zeg je want je bent tenslotte een bikkel, een stoere vent.
Als ik dan thuis kom (was even iets naar Mo brengen, 5 min weggeweest) zie ik een brede stoere man op de bank die vergaat van de pijn en niet weet waar hij het zoeken moet.
Nu de auto in en naar het ziekenhuis!!!! Luisteren!!!!!!
Daar bij de eerste hulp moet ik een rolstoel halen want de man die denkt dat ie morgen weer gaat werken kan niet eens met krukken naar de eerste hulp komen, ja... dat zie je meteen die gaat morgen gewoon weer werken....hahahhaa grapjas.
Nou bij de eerste hulp zeggen ze dat ie dus vrijdag weer terug moet om een foto te maken dan kan die knie eerst even ontzwellen.
Ja en vanochtend was ie natuurlijk zo stijf en dik, die knie dan (jammer genoeg niet iets anders) , dat ie toch zelf ook maar even moet toegeven dat dit niet gaat werken en dat dit nog wel eens wat langer gaat duren.
Nu zit ie op de bank mijn stoere man , allerlei stomme programma's te kijken, hij verveeld zich dood, nu al, boek is al uit, ben benieuwd wanneer ie me het bloed onder de nagels gaat halen omdat ie het natuurlijk niet meer uithoudt op die bank die stoere man die elke dag sport......8 kinderen heb ik nu.....en 3 huisdieren........ik run in mijn eentje een leefgroep, ik verdien een medaille al zeg ik het zelf.


Gewond


Mijn man is gewond, aan zijn knie.

Hij dacht even dat hij nog 20 was toen hij met de jongens van zijn klas een menselijke toren ging bouwen.
Niet dus.
Hij viel naar beneden en krak zei zijn knie.
Eerst nog gewoon een halve dag doorlopen, stoere vent.
Maar die knie wilde niet luisteren, die ging gewoon opzetten en werd dikker en dikker.
Toch maar even naar het ziekenhuis, kniebanden of meniscus was het oordeel, maar eerst moet hij een week rusten en dan terugkomen, de knie is nu te dik en te pijnlijk om te kunnen zien wat het is.
Krukken dus.

Leeg


Het huis is leeg...en stil. Zo stil is het al 2 weken niet meer geweest.

Ik hoor alleen het snurken van de hond, en de vaatwasser (die heb ik ook al lang niet meer gehoord). Iedereen is weer naar school en werk, bizar zo'n leeg stil huis na 2 weken.
Maar ik kan er wel van genieten, tijd voor mezelf, rustig in bad met een boek, lekker lang de krant lezen, en als dat allemaal gebeurt is lekker met een boek in de tuin in de zon.
Ik moet eigenlijk nog veel doen maar doe het lekker niet. Vandaag ga ik eens lekker aan mezelf denken en genieten van de rust.
Die rust en stilte duurt tot 15.15 dan stormen er weer 7 stuks binnen.

Vrijdag/zaterdag/zondag






We hebben het weer overleefd. De afgelopen dagen waren behalve heel erg warm ook heel erg druk. Vrijdag alle kids (de oudsten) naar het zwembad, lekker buiten zwemmen, terwijl wij ouders naar de AH sjeesden, voor 280 euro aan boodschappen in de auto gooiden, stad ingingen om nog een paar laatste kadootjes voor de jarige job te kopen, nog een paar andere winkels afgestruind om lekkere dingen te halen en dan weer thuis , eten maken, 7 hongerige kids voederen. BBQ aan, stokbroodjes met kruidenboter, aardappelsalade/tomaatjes met mozzarella/sla met komkommer gemaakt, afruimen,  en erna natuurlijk alles in bad/douche. 

Elke dag 9 handdoeken maakt in een week 63 handdoeken gewassen, eitje! Daar komen nog de kleren bij (elke dag 9 man kleding)  en badlakens van zwembad. En het beddengoed. Genoeg te doen dus. Ik weet het mensen vouwen hun was , ik niet, ik strijk alles op handdoeken en sokken na,  ja... ik weet het, is maf, ondergoed ook. Vind het heerlijk als alles stevig gestreken op gelijke stapeltjes in de kast liggen, hebben ze vast een naam voor voor dat soort afwijkingen maar ik voel me blij en opgewekt als alles schoon/opgeruimd en netjes is.
Zaterdag ook een mega drukke dag, Nyah  jarig, meteen s' ochtends al gezongen en kado's gedaan, oudsten weer naar het zwembad, wij weer naar de AH, platte band dus naar Kwik fit (band geheel naar de kloten en dus een nieuwe bestellen die dinsdag pas in the house is dus met een reservewiel rondrijden), nog snel naar de stad want o jee morgen is het moederdag en dus voor ma van guido nog kado halen en onze andere moeder hier in Harderwijk, bloemist in Weert bellen dat ie een bloemstuk bij mijn moeder bezorgd, gasfles halen voor de BBQ want je wil met pinksteren toch niet zonder komen te zitten, brief schrijven voor Muntplein want een paar vervelende mensen hier in het complex die ons dwarszitten en we pikken het niet meer, taart maken met Nyah want ze wilde geen gekochte taart maar een zelfgemaakte en dan doe je dat voor je dochter, bezoek kwam dus taart gegeten, aardappelsalade nog snel gemaakt want hee het is eindelijk zomer dus gaat de BBQ weeeer aan vanavond, eten, afruimen, alles weer in bad/douche en dan plof ik om  10 uur in de bank en wil niet meer gestoord worden!
Zondag: Moederdag. Kids verrassen me met allerlei kadootjes en mijn stief kinderen ook nog eens , geweldig! Febe had helemaal zelf bedacht dat ze mij ook een kado wilde geven de schat.
Kids zijn weer naar het zwembad gegaan en de kleintjes hebben zich heel erg geamuseerd met emmers water en de hond.
Morgen nog en dan begint het gewone leven weer..........

Nyah 7 jaar




Mij lieve dochter Nyah wordt vandaag 7 jaar!!!

Van Harte Gefeliciteerd meissie.
7 jaar alweer, wat gaat het snel zeg!
Je kan al lezen en schrijven en bent lekker bijdehand. Je doet het goed op school , zit op judo en hockey en vind alles heel erg leuk. Waar je erg goed in bent is in kaarten en skaten.
Ik hou van je lieve schat! Fijne verjaardag!

Ook Gefeliciteerd: Rik en Monique die vandaag ook jarig zijn.

Corpus

Gisteren naar Corpus geweest met de kids. Groot mooi gebouw waar je bij de knie naar binnen gaat en dan een reis door het menselijk lichaam maakt.
Ik heb er gemengde gevoelens over, had er meer van verwacht en dacht dat het speelser en interessanter gebracht zou worden voornamelijk meer gericht op kinderen.
Dit is niet het geval, je krijgt een koptelefoon op (waardoor je zelf ook niet meer met de kids kan praten en dingen uitleggen) en een meneer vertelt je dan alles over het menselijk lichaam, voor een volwassene te simpel maar voor een kind te saai. De reis duurt een uur en het is zo saai vertelt dat de kinderen afhaken na 20 minuten vooral de kleinere, misschien toch meer iets voor 12 jaar en ouder. 
Ik dacht alleen maar in het gebouw als hier brand uitbreekt dan zijn we gewoon met zijn allen lekker verbrand want het is een doolhof van gangen en verdiepingen en alles in het donker.
Ach de kids waren nog best enthousiast en hadden een leuke middag gehad. Ik denk dat Corpus nog veel verbeteringen zal moeten treffen willen ze mensen en vooral kinderen hier blijven boeien.



Lijf


Er zijn nogal wat punten die ik graag zou willen veranderen aan mijn lijf. Maar er zijn ook dingen waar ik dik tevreden over ben en absoluut niet kwijt zou willen.

Mijn kuiten zou ik wel in willen ruilen die mogen een stuk minder Hollandsfietserig maar mijn borsten wil ik absoluut houden die kijken nog altijd vrolijk de wereld in en hebben de grond nog nooit mogen aanschouwen. 
Maar als je een bikini gaat passen in een winkel dan wil ik nog maar 1 ding: inruilen die handel!
Thuis zie ik er serieus veel beter uit dan in dat pashok met tl verlichting, gruwelijk is het, je schrikt je dood, hoe wil je nou ooit een bikini kunnen kopen en er blij mee zijn? Uiteindelijk koop je er geen of degene die het minst erg is. Gelukkig is de zon een stuk vriendelijker en zie je er dus alleen maar beter uit op een zwembad dan in dat pashok. Maar na een uur bikini's passen in dat licht, is mijn humeur om op te schieten en ben ik een depressie nabij. Dan wil ik nog maar 1 ding: naar de parfumerie de duurste anti cellulitiscreme die er is en meteen een zonnebankkuurtje. Dat de creme echt helpt is een feit want na een dag smeren en als ik dan eindelijk weer de moed verzamelt heb om in de spiegel te kijken is de cellulite al bijna weg.
Kan of aan de creme liggen of aan het licht van het pashok? ;)
Wat echt helpt is gewoon een paar keer naar de zonnebank, met een bruin kleurtje zie je er gewoon ineens stukken beter uit. 


Mijn zusje was de hele dag in Harderwijk met haar kids, het was mega gezellig en heel leuk om weer eens een hele dag bij te kletsen en gewoon weer eens als vanouds lekker in de zon te zitten terwijl de kids zich vermaakten.

Het is nu 2.11 uur en ik kan weer eens niet slapen, heb ik vaker last van, is een familiekwaal.
Dan lig ik te woelen, krijg kriebelbenen en moet dan gewoon dat bed uit. Mijn oma had het ook altijd, ik weet nog dat die ook hele nachten op bleef of dan uiteindelijk een paar uurtjes sliep en dan om 5 of 6 uur weer wakker was. Moet er niet aan denken. Je kan ook niet echt nuttige dingen doen 's nachts want dan worden de kids weer wakker anders ging ik eens lekker stofzuigen of die berg was weg strijken of zo, maar dat doe ik altijd met keiharde muziek en dat is dan zo lullig voor de rest hier in huis die wel kunnen slapen... Alhoewel, ik baal er van dat iedereen gewoon kan slapen misschien moet ik ze maar eens lekker wakker maken ben ik tenminste niet de enige met een slaapgebrek. Dat is nl ook weer het gekke eraan, ik kan niet slapen maar morgen ben ik wel gewoon moe. 
Mijn dochter is bijna jarig (zaterdag) en ik heb nog geen kadootjes, kind heeft alles al, wat moet je die nu kopen? Ze weet zelf ook niets dus dat word nog een makkelijke klus. Ze heeft nl bij haar vader vorige week al verjaardag gevierd. Kinderfeestje moet ook nog bedacht worden evenals de traktatie voor school en dit allemaal liefst deze week nog. 
Dan is het ook nog moederdag, zondag, ik heb alle knutsels en kadootjes al zien liggen boven op de kast....zo schattig! Eigenlijk is moederdag alleen maar leuk als je kleine kinderen hebt anders is het gewoon een commercieel feestje en ik hecht er nooit zoveel waarde aan maar stuur toch maar een bloemetje naar mijn moeder voor het geval zij er wel waarde aan hecht. Dat weet ik nl niet. Ze zegt altijd van niet maar laat je niets weten die dag vind ze het ook niet leuk, denk ik,  en ik geloof dat ik het wel eens vergeten ben toen ik nog in Frankrijk woonde, moederdag valt daar op een andere dag dan hier dus dan vergeet je het gewoon en bel je een andere zondag een paar weken later om haar een fijne moederdag te wensen en dat word dan niet echt geapprecieerd kan ik me nog herinneren. Ach, ik vind het allemaal niet zo'n punt maar misschien dat ik het als ik ouder ben en kids uit huis zijn wel weer een punt ga vinden en dan wil dat ze die dag aan me denken gewoon omdat het nu eenmaal die dag moederdag is ook al is het commercieel en bedacht, dan wil je ook niet een van die moeders zijn die die dag niets hoort van haar kids toch? Dan zit je daar met je feesthoed en rode neus beetje droevig te wezen in het bejaardenhuis. Wat doen ze die mensen toch aan in die bejaardenhuizen?
In Amerika is een vrouw op straat doodgeschoten, een man kwam op haar af en vroeg een sigaret, toen ze die niet wilde geven schoot hij haar door haar hoofd, haar man en 9 jarige zoon stonden ernaast. Om een sigaret...???
De griezel opa uit Oostenrijk heeft 5 jaar lang aan de kelder gebouwd voordat hij zijn dochter erin opsloot en misbruikte, 5 jaar lang wist hij dus al dat hij dit ging doen, zijn kleinkind heeft hij ook misbruikt. Kan iemand die man even extra lang en langzaam martelen??
Marco Borsato geveld door een tekenbeet. Dit is het laatste nieuws van vannacht 2 uur 47 inmiddels....
Nou ik ga maar weer eens mijn bed in , een nieuwe poging wagen om wat te slapen, boek erbij dat helpt meestal als die benen zich maar rustig houden dan wil het misschien wel lukken.
Welterusten!

Dierentuin



Gisteren zijn we naar de dierentuin geweest in Emmen.

De pas geboren tweeling (nijlpaarden) hebben we niet gezien die zaten veilig binnen met mama. Wel is Sam geïnterviewd door het jeugdjournaal over de beroemde pas geboren tweeling.
Het was natuurlijk zalig weer en niet te druk op maandag dus we hebben alle dieren kunnen zien.
Het was een vermoeiende maar gezellige dag.

Kinderen




Na een week zonder kinderen komt vanavond de hele kliek weer thuis. Het was een bijzondere relaxte week waar we veel gerust hebben, gerelaxt en alleen aan onszelf hoefde te denken.
Eten wanneer je honger hebt, koken alleen als je zin hebt, opstaan als je wakker wordt, badderen met een goed boek, wandelen met de hond, beetje opruimen tussendoor, bijna geen was, schoon huis, rust, stilte.
Dat wordt morgen wel anders, wakker worden door kindergeschreeuw/geren/gelach, elke dag koken (verantwoord want de kids hebben groenten nodig), 3x per dag eten/afruimen, badderen met kids die of binnen lopen of MAHAMAAA roepen (vergeet dat boek maar), wandelen met hond en kids die ruziën wie nu de hond mag vasthouden en zelf ook zeer luidruchtig zijn, bergen wasgoed, overal spullen van kinderen dus NIKS geen opgeruimd huis, hal vol schoenen en jassen, geluiden, gestommel, trappen op en neer geren, krijsen soms ruzie, klikken, mopperen, zeuren, te vroeg wakker worden, gedaan met de rust en stilte.
Maar dit alles maakt niet dat we niet blij zijn de monstertjes weer te zien. Heel blij zijn we want we hebben het ook wel weer gemist. Misschien denk ik daar woensdag wel weer heel anders over maar nu vandaag ben ik blij vanavond weer iedereen te zien. 
Laat maar komen die handel heb er zin in.
Ga deze week maar eens wat foto's van onze schatjes maken is al weer zo lang geleden dat dat gebeurt is....deze foto is alweer een jaar oud.