28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Dinosaurussen


Sam en Yoni zijn gisteren de hele dag naar Maastricht geweest. Nee, niet alleen gelukkig, maar met M en P en hun kids (de beste vriendjes van Sam en Yoni). 

Om half tien waren ze pas weer thuis gisteravond......helemaal uitgelaten en happy. Ze hadden een heerlijke dag gehad, in het Natuurhistorisch Museum  hadden ze China dino's . Na de dino's  zijn ze nog de stad in geweest waar Sam foto's gemaakt heeft van hondenpoep met een vlaggetje erin en waar ze Maastricht hebben kunnen bewonderen. Als afsluiting van de dag een heerlijke pizza in een gezellige Italiaanse pizzeria. Uitgelaten kwamen ze thuis en hebben honderduit verteld over hun dag, eenmaal in bed hebben ze niet lang gekletst , moe en voldaan waren ze zo vertrokken. Bedankt M en P voor de leuke dag met de jongens!
Hier is iedereen vandaag weer een beetje beter, gelukkig...

Hyves


Mijn dochter van 9 heeft me op hyves aangemeld en dus ben ik druk bezig geweest een pagina in te vullen etc.... nou mensen we staan er op hoor....

Eindelijk dan...alhoewel ik niet echt veel mensen in mijn vriendenkring ken die op Hyves staan maar je weet maar nooit natuurlijk welke verloren klasgenoten/familie/vrienden je nog tegenkomt. 
Let's Hyve.....

Boerkini


In het zwembad van Zwolle hebben ze een vrouw in boerkini (een burka van lycra) de toegang van het zwembad geweigerd. Dat dit niet mag bleek deze week , je mag mensen niet weigeren als het om kleding gaat die nodig zijn vanwege het geloof.

Wij worden wel geweigerd als we een tshirt aantrekken om te zwemmen maar een boerkini dat mag. Ik vind het belachelijk.
Als men in een boerkini mag zwemmen mogen wij ook een tshirt aan in de zomer als we toevallig kinderen hebben met een verbrandde rug of juist om het te voorkomen dat onze kids verbranden op schouders en rug. En anders gelijkheid voor iedereen dus geen boerkini, alhoewel ik de voordelen van een boerkini ook wel zie.
Je kan gewoon lekker dooreten want niemand die ziet dat je een vetrol hebt zitten, verbranden gebeurt nooit meer (bruin worden ook niet overigens) , bad hair day/vethaar geen probleem het zit allemaal verborgen onder je boerkini. En je bent ook nog eens zo goed als incognito want wie herkent je nou in een boerkini? Of verwacht ook zelfs maar dat je in een boerkini loopt?
Verder is het misschien een idee om mensen met een BMI hoger dan 30 een boerkini te verplichten zodat wij niet meer over onze nek gaan als we aan het zwembad zitten. En dan ook maar meteen een mannelijk exemplaar verzinnen want waarom zouden alleen vrouwen dat aantrekken. 
Boerkini yeah!!!

Tandpasta maken


Mijn dochter had voor haar verjaardag van een vriendinnetje pakketjes gekregen om tandpasta te maken. Sam Levi en Kyla zijn nu dus al een uur druk bezig tandpasta te maken, teamwork heet dat. Ze lezen samen de instructies en zijn lekker bezig. Zo ruikt het ook in de sauna hoor ik net, (alsof ze daar dagelijks komen....).

Het is een nog erg vloeibaar goedje....vraag me af of dit goed gaat komen en of je er ooit je tanden mee kan poetsen. Maar goed maakt niet uit, ze zijn lekker bezig. Gezien het weer is het alleen maar fijn als ze binnen lekker kunnen knutselen en aanklooien.
Oh het wordt warempel wat, het is stevig en wit net als echte tandpasta.
Tandpasta fabrikanten opgepast de concurrentie is in de aantocht!!!
Vanmiddag maar eens koekjes gaan bakken, wie weet waar dat nog toe kan leiden...

Vakantie


Een week vakantie..... voelt nog helemaal niet als vakantie eigenlijk, het was de afgelopen 2 dagen alleen maar heel erg druk eigenlijk. Zaterdag een kinderfeestje wat eerlijk gezegd vermoeiender is dan een week werken , tussendoor nog een kast gekocht(ja die op de foto die dus door ons gekocht is) die natuurlijk ingeruimd moest worden en andere kasten weer uitgeruimd en opnieuw ook weer ingeruimd. Zondag verjaardag van Kyla , nog over het te bouwen huis allerlei dingen besproken, visite gehad en toen uitgeput en totaal kapot in de bank geploft, pizza's besteld want zelfs koken hadden we geen trek meer in. 

Vandaag een nieuwe dag die al begint met moe, pijn in de rug. een 6-jarig kind in de bank die al 2 dagen koorts heeft en denkt dat ze moet overgeven, dus emmer naast de bank. De oudste pubers even de deur uitgejaagd want hun favorieten bezigheid is bankhangen en ik kan het niet meer aanzien hoe dat  uitgezakt hangend en zuchtend in de bank hangt, een trap lopen is nog te vermoeiend voor de jonge lui. Natuurlijk gaat dat niet zomaar iets actiefs doen, nee, daar komt heel veel commentaar uit de mondjes als je ze de bank uitstuurt. Maar pech dan, ik haat het als de tv aanstaat overdag (behalve als je ziek bent natuurlijk) , ga maar lekker  iets doen in de buitenlucht anders zien ze nooit meer daglicht die puberende 12-jarigen.
Gelukkig ga ik vanavond weer power walken met M zodat ik even kan ontsnappen . Maar eerst de dag maar eens doorkomen, er moeten WEER boodschappen worden gedaan, dat is ook een never ending story evenals de was en strijken, en nog iets leuks bedenken voor vandaag en dan vooral voor ons , voor G en mij, want wij zijn er ook nog en hebben ook recht op een leven zo af en toe. De rest van de week is dan weer voor de kids als we ze tenminste de bank uitkrijgen.

Kyla 10 jaar


Hiep hiep hoera Kyla is vandaag 10 jaar geworden!!!

Mijn lieve, mooie dochter. Een speciaal meisje dat als ze iets wil alles kan maar als ze er geen zin in heeft....
Ze heeft heel veel gevoel voor dieren en ook voor muziek. Sporten is ook helemaal haar ding waar ze veel energie in kwijt kan. Een  poepie, gefeliciteerd schatje!

Trouwen


Ik plaatst een foto die ik zelf mooi vind over trouwen en ik krijg niets dan reacties, smsjes, mailtjes en reacties bij de foto. Van mensen waarvan ik niet eens wist dat ze mijn blog lazen. Mensen, ik ga niet trouwen, tenminste niet dit weekend of deze week. Misschien ooit nog eens maar eerst moet er gebouwd worden, wat bakken met geld kost. En ik ga niet met dit lijf in een trouwjurk, eerst moeten de overtollige kilo's eraf want je wil er natuurlijk wel prachtig uitzien op je trouwdag, niet dan? En we hebben eerlijk gezegd geen papiertje nodig om te weten dat we van elkaar houden. Trouwen is romantisch en een gelegenheid voor een feest en om te laten weten aan iedereen dat we echt voor elkaar gekozen hebben en ooit gaan we dat misschien wel doen maar alleen nu nog niet. 

Ik vond en vind het gewoon een mooie foto en soms plaats ik  een foto die ik mooi vind. Er was er nog een, onder die van trouwen; met het skelet, dan vraagt niemand zich af of ik misschien dood wil?? Waarom dan met trouwen al die vragen?? 
Jammer mensen, nog niet, en als het ooit eens gebeurd dan horen jullie het via de blog of via een uitnodiging want feestjes daar hou ik wel van. Als het huis klaar is komt er eerst een housewarmingparty en als jullie lief zijn en nog niet dood tegen die tijd mogen jullie komen.
Dus nog even geduld...

Trouwen


Vandaag wordt een spannende dag want de eerste schetsen van ons huis zijn klaar.

Ik weet niet wat ik me erbij voor moet stellen, we hebben aangegeven hoe we het binnen wilden hebben en de rest hebben we gewoon vrijgelaten omdat we ons ook geen idee konden maken van een Middeleeuwse stijl. Een groot overdekt terras dat is het enige voor buiten wat we als wens hadden. Ik laat het maar over me heen komen. Maar er gebeurt iets, eindelijk...... Zes weken lijken lang als je naar iets uitkijkt.
Verder begint vandaag de vakantie ook voor de kinderen en g, en dat is ook heerlijk. Een week lang niets moeten, lekker uitslapen, leuke dingen doen, lekker samen zijn. Als het weer ook nog een beetje meewerkt wordt het vast een leuke week.
Maar nu eerst maar eens naar de architect, eerst lekker in bad en de goede foundation op mijn gezicht smeren.....

Schrikken


Er zijn dagen dat ik opsta en blij ben dat make-up bestaat en ik het heb staan in de badkamer. Zo ook vanochtend na mijn geïrriteerde gesprek met de meneer van UPS. Dus snel,  want ik had haast de make-up erop en in de auto. Ik rij al even rond en kijk eens in de spiegel per ongeluk. Dat was schrikken, ik zag een indiaan nl. Roodhuid om precies te zijn. Whoeeahhhh, o jee, dat ben ik, schoot door mij heen en niet iemand die zich verschuilt had op mijn achterbank. Nog eens kijken, snel stoppen langs de kant van de weg.....zakdoekje en de hele zooi eraf gehaald. Welk potje heb ik in hemelsnaam op mijn gezichte gesmeerd? Het was in ieder geval niet de goede kleur. Snel bedenk ik wie mij allemaal gezien heeft vanochtend en constateer dat de schade meevalt. 

Aaargh


Ik moet al 3 dagen een pakketje krijgen van UPS. Een computersoftware pakket, 1e dag was er niemand thuis. Ik krijg daar bericht van en zorg dus dat er de 2e dag wel iemand thuis is. Die persoon is een half uur weg geweest en net in dat half uur komt de meneer van UPS, om gek van te worden. Derde dag zorg ik dus dat er iemand fulltime is, mijn oppas is er en ik heb gezegd als je weg gaat boodschappen doen zorg dat Yoni er dan is dan kan hij dat pakket aannemen. Niet dus. De meneer van UPS kwam natuurlijk weer net in dat half uur dat de oppas boodschappen deed, ik verdenk hem er van op de loer te liggen en express te komen als er iemand weg gaat, hoe krijg je het toch steeds voor elkaar dat je dan net komt als een volwassenen een half uur weg gaat.

Nou bij UPS geven ze geen pakket af aan een kind. Ik bel dus ' lichtelijk'  geïrriteerd naar UPS.
          UPS: Goedemorgen wat kan ik voor U doen
          ik:   Nou ik ben al 3 dagen aan het wachten op een pakketje met nr 4362672 en dat is er                       nog  steeds niet terwijl ik er speciaal voor gezorgd heb dat er iemand thuis was.
  • nou mevrouw dat klopt ik zie in de computer dat er een kind thuis was en de policy van het bedrijf is dat we geen pakketjes aan kinderen afgeven
  • Vandaag kan ik niet de hele dag thuis zijn dus hoe gaan we dat oplossen?
  • Geen idee mevrouw, ik verbind u door
  • Hallo goedemorgen, wat kan ik voor u doen
  • hallo meneer Nou ik ben al 3 dagen aan het wachten op een pakketje met nr 4362672 en dat is er nog  steeds niet terwijl ik er speciaal voor gezorgd heb dat er iemand thuis was, dat heb ik zojuist aan de mevrouw uitgelegd aan de telefoon
  • Waarom verbind de mevrouw u met mij door?
  • Nou ik vertelde de mevrouw dat ik vandaag niet de hele dag thuis kan zijn en vroeg dus hoe we dat kunnen oplossen en toen verbond ze me met u door.
  • O vreemd, want ik weet dat niet, hoe heette de mevrouw?
  • Geen idee meneer, het was de mevrouw die de telefoon beantwoord bij jullie.
  • Nou dat zijn er meerdere, ik moet een naam weten
  • Meneer het maakt me niet uit hoe die mevrouw heet ik wil gewoon weten hoe we dit probleem gaan oplossen.
  • Nou ik wil wel weten hoe die mevrouw heet want ze mag u niet zomaar doorverbinden met mij.
  • Meneer (ik word nu echt lichtelijk geirriteerd) lost u eerst mijn probleem maar op en gaat U dan op zoek naar de mevrouw.
  • Nee mevrouw, ik wil eerst van U weten hoe zij  heette.
  • Mevrouw UPS, meneer, dat was haar naam, kunnen we dan nu uitzoeken hoe laat mijn pakket bezorgd word ?
  • Mevrouw UPS??? Ik ken niemand met die naam hier.
  • Nee Meneer, dat is ook de naam van het bedrijf, bent u niet goed wakker of zo?
  • Nou wat is dan de naam van de mevrouw?
  • WEET IK NIET MENEER, WAAR IS MIJN PAKKET IN GODSNAAM (beetje schreeuwend)
  • Mevrouw, u pakket ligt in de auto van de chauffeur die het pakket vandaag komt bezorgen tussen 8 en 18 uur. Wij kunnen geen exacte tijd geven het ligt ergens tussen die tijdzone.
  • Ik ben alleen vanochtend thuis, zou u dan aan de chauffeur kunnen vragen of het vanochtend lukt of dat hij het anders aan de buurvrouw wil geven.
  • Nee vanochtend lukt, niet het word zeker in de middag.
  • O, ik dacht dat u geen tijd kon geven?
  • Nou... ik zie dat hij vanochtend niet in de buurt is.
  • Hoe laat is hij vanmiddag dan in de buurt?
  • Daar kunnen wij geen tijd over geven, ergens tussen 8 en 18 uur 
  • U zegt net dat het in de ochtend niet lukt dus ergens tussen 12 en 18 uur?
  • Nee mevrouw, onze regels zijn tussen 8 en 18 uur.
  • Ik geloof toch echt dat ik met een debiel aan de telefoon zit meneer.
  • Nee hoor mevrouw, wij zijn heel normaal maar kunnen niet zien hoe laat een chauffeur in de buurt is
  • Nou zojuist kon u dat wel want toen zei u dat hij in de ochtend niet in de buurt was
  • Mevrouw, ik zeg u dat het pakket ergens tussen 8 en 18 uur wordt geleverd
  • Zucht, (ik sommeer mijzelf rustig te blijven) dan heb  ik de vraag of het misschien bij de buurvrouw kan worden afgeleverd? 
  • Nee mevrouw, wij geven geen pakketten bij buren af dat is de policy van het bedrijf
  • oké meneer hoe kom ik dan aan mijn pakket?
  • U zou een briefje kunnen maken dat u op uw verantwoording u zoon toestaat het pakket aan te nemen
  • Dat was gisteren meneer, mijn zoon zit op school vandaag, kan ik dat briefje voor de buurvrouw maken?
  • Nee, buren mogen geen pakketten aannemen dat is de policy van het bedrijf.
  • Dat mochten kinderen ook niet maar nu zegt u dat het wel kan met een briefje 
  • Dat is dan een uitzondering die ik maak omdat wij altijd proberen de klant tegenmoet te komen want de klant is koning dat is de policy van ons bedrijf. Kunt u me de naam van de mevrouw vertellen die u heeft doorverbonden?
  • Nee meneer voor de 100e keer ik weet niet hoe ze heet want ze heeft zich niet voorgesteld maar opgenomen met UPS geoedemorgen.
  • O, maar dan heeft ze niet naar de policy van het bedrijf gehandeld want wij moeten altijd onze naam geven nadat we UPS goedemorgen hebben gezegd.
  • Meneer, allemaal leuk en aardig maar ik wil weten hoe ik aan mijn pakket kom
  • We kunnen het op U werk bezorgen mevrouw want de policy van het bedrijf is dat we de klant tevreden willen houden
  • Meneer, als u nog 1 keer over de policy van het bedrijf begint ga ik gillen want sorry hoor maar het lijkt wel of u gebrainwasht bent
  • Nee hoor mevrouw, ik werk gewoon heel erg graag voor UPS en bij UPS doen wij er alles aan de klant tevreden te houden
  • Nou dan houdt u mij tevreden en vertelt u mij hoe ik aan mijn pakket kom
  • Vandaag komt de chauffeur bij u langs tussen 8 en 18 uur mevrouw
  • Meneer, dat wisten we al en we weten ook dat ik er dan niet ben dus hoe doen we dat dan?
  • Nou u zou een briefje kunnen maken voor u zoon mevrouw, dat is wel niet de policy van het bedrijf want we geven geen pakketjes aan kinderen af maar alles om de klant tevreden te houden dat is de policy van het bedrijf
  • tuut tuut tuut, ik heb opgehangen kon het niet meer aan, ik zie wel of het pakket ooit nog aankomt en anders laat maar, ik heb geen geduld voor dit soort onzin gesprekken en idioten. AAArgghhhh 

Beslissing


Riep mijn zoon eerst nog steeds dat hij wel dacht dat ie het RSG het leukst vind en eigenlijk misschien wel 2talig gaat doen, sinds gisteren weet hij het zeker.

Eerst hield hij een slag om de arm en zei ik weet het niet 100% zeker maar ik denk het wel.
Gisteren kwam Levi thuis die even met de hond een rondje had gelopen en toevallig bij J langs kwam met de boodschap dat ie van J moest zeggen dat ie zeker naar het RSG gaat. Je zag Yoni al blij worden en toen J ook nog belde om het hem zelf te vertellen was ie nog blijer.
Eerst hield hij zich nog een beetje van de domme in de zin van, ik weet het nog niet (want ik heb er nl steeds maar op gehamerd dat je je schoolkeuze niet moet laten afhangen van waar je vrienden naartoe gaan) maar uiteindelijk zei hij na 8 minuten (nog lang volgehouden) dat ie voor het RSG gaat. Met meteen na 3 minuten de opmerking dat het voelde als een opluchting te hebben gekozen en niet meer te hoeven nadenken over hoe en wat.
Ach, ik begrijp best dat je als je 12 bent en echt 1 supergoeie vriend hebt dat je dan graag bij die vriend op school komt en als je dan ook nog dezelfde richting kiest beide is het natuurlijk veel gezelliger dan alleen daar naartoe te moeten. Ik ben blij voor hem want persoonlijk vond ik RSG beter bij hem passen en gelukkig vind hij dat ook en hoeft ie geen afscheid te nemen van zijn maatje.
 

2 talig



Gisteravond met zoonlief (de kabouter op de foto) naar de voorlichtingsavond van het RSG geweest over het 2talig VWO.

Ik heb een goede indruk van de opleiding gekregen en Yoni was zelf erg enthousiast. Hij heeft nog een maand om zijn keuze te maken dus benieuwd wat die gaat worden.
Het is allemaal niet makkelijk voor die kereltjes om op 12 jarige leeftijd al zo'n belangrijke beslissing te moeten maken die toch belangrijk is voor de rest van je leven en loopbaan.
Daarbij speelt natuurlijk ook een rol dat ze toch het liefst bij hun vriendjes blijven dus dan word de keuze gewoon erg moeilijk als de vriendjes zich een beetje verspreiden naar 2 verschillende scholen.
Als je gewoon VWO doet kan je altijd nog van scholen switchen , mocht je de ene school na een jaar toch niet zo leuk vinden kan je naar de andere gaan maar dat kan in dit geval dus niet. Je kiest hier of voor 2talig of voor gymnasium en tussen deze 2 kan je niet gaan switchen na 1 of 2 jaar. Daarbij komt dat je van iedereen andere adviezen krijgt, de een zegt dat gymnasium beter is en de ander zegt dat 2talig beter is en veel meer van deze tijd dus wat te doen? Beide zijn goed en van beide is wel iets op of aan te merken , het is voornamelijk een kwestie van gevoel denk ik. Waar voelt het kind zich meer thuis en meer op zijn gemak. Meer is het niet. Daarbij kan het ook nog maar zo zijn dat een kind toch afhaakt in de loop der jaren en dan naar VWO gaat omdat het in de pubertijd zit en de motivatie er niet is of dat het toch te zwaar blijkt te zijn of dat het kind het nut er niet meer van in ziet van latijn of grieks of 2talig en besluit toch maar naar VWO te gaan. Het is een start en hoeveel er aan de finish komen en hoe is niet te zeggen. 
Als ouder wil je gewoon het beste voor je kind en wil je je  kind alle mogelijkheden geven maar het kind moet het uiteindelijk toch zelf willen. Over een maand weten we meer.

Kitsch en Kunst


Vandaag bij Kitsch en Kunst geweest. Leuke winkel, leuk restaurantje erbij en je kan er heel veel workshops doen.

Kijk zelf maar bij Kitschenkunst
Mijn zoon moest dus tussen de middag de hond uitlaten want ma zat in Rotterdam met M.
Hond uitlaten heeft ie ook gedaan alleen de sleutel had ie binnen laten liggen...gelukkig hebben we een lieve buurvrouw die de hond heeft opgevangen voor de rest van de middag en mijn zoon gevoed heeft want zijn brood lag natuurlijk ook binnen.
Nou moeders is ook een keertje een dagje shoppen hoor. Ik moet toch maar een sleutel aan iemand gaan geven voor het geval dat. Altijd handig want nu waren we nog op tijd terug en hebben de kids een kwartier bij de buurvrouw gezeten na school maar je zal maar om 6 uur thuis komen. 


Eng

Ik heb zojuist te horen gekregen dat iemand die ik ken , 39 jaar is overleden. Op woensdag naar het ziekenhuis en 2 dagen later ben je dood, leukemie. Hoe kan dat??

Hoe kan je gewoon op wintersport gaan en dan erna in 2 dagen dood zijn?
Wat doen ze met je in een ziekenhuis?
Zo jong, 4 kinderen, in en in triest is het. Het maakt je ook meteen wel weer erg bewust van je eigen sterfelijkheid.

50 jaar


De smurfen bestaan dit jaar 50 jaar. E na 50 jaar krijgen ze eindelijk meer vrouwensmurfen in het dorp. Eerst was er natuurlijk smurfin die met haar hoge hakken, blonde lokken en verfijnd neusje de harten van alle smurfen stal maar tot op heden nog steeds vrijgezel is. Later kwamen daar nog Sasette (roodharige tienersmurfin) en de grijze smurfin bij (een soort van oma). Wat opmerkelijk is dat er ook een baby ronddartelt in smurfenland.....??? Hoe kan dat aangezien de ene vrouw een tiener is , de andere een overjarige smurfin die de overgang allang gepasseerd heeft en een smurfin die vrijgezel is die alleen maar lieflijk lacht naar de smurfen en ze voor haar laat werken?Ik snap het niet. Gelukkig komen er meer vrouwen dit jaar. Ik vraag me wel af of er nog iemand de smurfen leest? 

Wist je dat mensen die in een blauwe kamer rekenen meer rekenfouten maken dan mensen in een gele kamer??

Nou dat is dus echt zo, dat is onderzocht.
Dat kleur belangrijk is en groen rust geeft en rood energie dat weet iedereen wel maar deze wist ik niet, dus verf de kamer van je kids niet blauw als ze vaak wiskunde huiswerk moeten maken op hun kamer want dan maken ze dus meer fouten. Alle kids die niet goed in wiskunde zijn en een blauwe kamer hebben, weten nu ook waarom.
Boekhouders moet je dus ook niet in een blauwe kamer zetten en een ieder die veel moet rekenen niet. Om goed te rekenen moet je dus in een gele kamer zitten.

Weekend


Het is weer weekend.....heerlijk.........ff niks............ff genieten.............ff uitslapen..........ff je klusjes doen waar je doordeweeks geen tijd voor hebt. 

Een weekend gaat alleen veel te snel voorbij. 
Mijn vader zegt altijd dat mensen met een saai beroep, die zich niet happy voelen in hun leven en werk , 2x zo lang leven, die kijken nl vaker op de klok, voor hun gaat de tijd tergend langzaam en kunnen de dagen niet snel genoeg voorbij vliegen, maar juist voor dat soort mensen kruipt de tijd. Wat natuurlijk heel erg oneerlijk is want zij vinden er niets aan en kunnen juist meer genieten van hun tijd wat ze dus niet doen en mensen die genieten daar vliegt dus de tijd.
Zo flauw geregeld weer, ik word daar een beetje boos van, die mensen moeten niet zeuren en zeiken ze hebben nl meer tijd en dat is ook wat waard. 
En anders komen ze die rotklusjes van mij maar opknappen, heb ik meer tijd, ik kan er nl wel van genieten.

Valentijn


Happy Valentijn!!!!
Mijn geliefde had al kadootjes onder mijn kussen gelegd gisteravond toen we om 1 uur naar bed gingen, ja... toen was het tenslotte al valentijnsdag. Ook al zeg je dat het een commerciele toestand is en niet belangrijk, het blijft toch leuk als de mensen waar je van houdt en die van jou houden dat even laten merken op deze dag.
Zo kwamen de beste vrienden van Yoni en Sam ook vanochtend al een mooie kaart brengen, de twee waren er zichtbaar door ontroerd, heel erg lief.

Mannetje


Hè hè, morgen komt er een mannetje die mijn pc gegevens allemaal gaat overzetten op de Mac en me/ons gaat uitleggen waar alles te vinden is op de Mac en hoe het werkt.

Mijn hersenen moeten omschakelen, volgens het mannetje werkt de Mac veel eenvoudiger en is veel simpeler dan de PC maar je bent al jaren gewend aan de PC, en dat je hersenen het moeilijk vinden te moeten omschakelen naar een ander systeem. Tja het zal allemaal wel, ik ben blij dat iemand het me even komt uitleggen en ga maar eens een lijstje maken van dingen die ik echt op de Mac wil hebben en dingen die ik echt moet leren. Internetten, mailen, office etc dat lukt allemaal wel. Maar mijn foto bestanden zo overzichtelijk in mapjes met naam en data en adresbestanden en photoshop cs die dingen moeten mij toch echt even worden overgezet in dezelfde overzichtelijke vorm als ik het nu op mijn PC heb. Administratie , facturen............ook niet onbelangrijk. Als ik het zo op papier zet denk ik dat dat mannetje nog wel eens lang hier zou kunnen zijn hmmmmm zal ik maar wat lekkers halen voor bij de koffie en broodjes want het zou wel eens een lange zit kunnen worden.

Quote


Daphne Deckers: 'Kinderen zijn net als scheten, die van jezelf trek je nog net maar die van anderen zijn niet te harden'.

Kutnaam


Mijn oudste kwam laatst thuis en zei:"Ik heb een kutnaam, letterlijk en figuurlijk".

Uh ja, dat is waar , zei ik, ik wist het niet toen ik hem die naam gaf bij zijn geboorte, mijn ex vond het een mooie naam, had die naam wel eens gehoord in Frankrijk en zodoende.
Ik had in het Nederlands dat woord nog nooit gehoord, nog gelezen of gebruikt dus wist echt de betekenis niet.
Een paar jaar geleden las ik het ineens in een artikel en kon toen alleen maar hopen dat niemand het ooit zou zeggen tegen hem en dit woord gewoon in de vergetelheid zou geraken.
Jammer maar helaas , iemand (meisje natuurlijk) kwam het woord ergens tegen, in no time wisten alle meiden van de klas het en werd Yoni een beetje gepest. Hij wist absoluut niet waar het over ging totdat ze hem het wel even wilden uitleggen met veel gelach dat dat 'goddelijke doorgang' betekende, ik zou ook dat niet hebben begrepen maar hij wel , hij wist meteen wat de dames bedoelden.
Gelukkig zit hij op een leuke school, en een nog leukere klas en is hij redelijk populair en bleef het bij een beetje begekken. Maar toen hij thuiskwam was wel het eerste wat hij vroeg wat ons in hemelsnaam bezield had om hem zo'n kutnaam te geven??
"Als je mijn naam intypt op google mama en dan op afbeeldingen dan zie je alleen maar vagina's en daar staat mijn foto dan ook nog tussen" zei hij en moest toch wel enigszins lachen. "Ja ik begrijp dat je hier niet blij om bent schat maar kan er niets aan veranderen, je bent niet de enige met die naam gelukkig en zeg nou zelf, altijd beter dan Joran. Je zal maar Joran heten dat is pas erg".
"En je bent in de klas niet de enige gelukkig met een kutnaam want Minou dat heeft in het frans exact dezelfde betekenis".
Gelukkig vat hij het allemaal goed op en een trauma zal hij er niet aan overhouden.



Vandaag begint de citotoets. Hij vertrok vanochtend niet nerveus moet ik zeggen maar Minou de juf heeft er ook denk ik wel voor gezorgd dat ze er heel relaxed naar toe gingen.
Maar net voor vertrek wilde hij toch wel even van me weten of ik nou boos zou zijn als ie het zou verprutsen.........tuurlijk niet schat!
Dus in hoeverre zijn ze nou echt relaxed vandaag?
Ach we zullen wel zien, ik hoop dat hij er zich niet te druk over maakt en dan komt het wel goed.
Zijn beste vriend zou het wel cool vinden als de hele klas 0 fouten zou hebben, nou ik denk dat dat een beetje hoog gegrepen is. Dus dat zal wel niet lukken en is ook niet nodig, alhoewel het zeer leuk reclame voor de school zou zijn, natuurlijk.
Het enige wat we mogen hopen als ouders zijnde voor onze kinderen is dat ze later gelukkig worden en wat voor beroep het ook mag zijn als ze zich er maar prettig in voelen. Maar ik ben wel benieuwd hoe het zal gaan natuurlijk vandaag en zal deze ochtend nog best wel vaak aan hem denken.
Het blijft toch spannend........

Muren

Sinds ik in de binnenstad woon begrijp ik de uitdrukking: " De muren komen op je af" ineens stukken beter!!!!


Dit weekend was de eerste echtscheidingsbeurs in Utrecht in de jaarbeurs.

Op de beurs kon je bij allerlei stands informatie inwinnen over echtscheiding. Je kon ook terecht bij relatiecoaches, advocaten, notarissen, fiscalisten en zelfs laboratoria die ouderschapstesten verzorgen. Dat laatste is dan weer interessant voor mannen niet?
Er waren zelfs stands waar men anoniem een gesprek kon voeren. Moeten we hier denken aan een soort biechtkamertje? Spannend hoor.
Je kon er ook leuke kaartjes kopen die je naar familie en vrienden kan sturen om je scheiding aan te kondigen met teksten als Exit, The End etc...

Ook waren er stands waarbij aandacht wordt besteed aan ‘het leven na een scheiding’. Denk hierbij aan datingservices en reisbureaus voor singles.
De media was natuurlijk in grote getalen aanwezig , dat dit niet altijd op prijs werd gesteld blijkt uit de reacties van sommige dames, die niet in beeld wilden omdat hun man nog niets wist van hun plannen om bij hem weg te gaan, ja, dan is het pijnlijk als hij je bij het nieuws op die beurs ziet rondhobbelen terwijl je verteld had dat je met een vriendin naar de film ging.

Je ziet zelfs een scheiding kan handelswaar worden.

Prachtig


Het is prachtig weer......LENTE bijna. In Februari nog wel.

Hopelijk is dit een voorbode van wat komen gaat.......een warme zomer!

Dat kunnen we wel gebruiken dit jaar na zo'n natte trieste winter.

Ergernis



Na 6 maanden komen eindelijk de glazenwassers weer een keer kijken. Ik had de ramen al vele malen zelf gewassen maar betaal toch servicekosten hier en daar hoort ook de ramenwasser bij (aan de buitenkant dan, binnen moet je zelf doen). Zogenaamd om de 3 maanden wat ook al te weinig is maar nu komen ze dus om de 6 maanden.
Nou eindelijk mooie schone ramen...........heerlijk!!!!
Precies 1 dag heb ik er van kunnen genieten want toen kwam de bezemwagen van de gemeente langs.............alles onder het stof en modderspetters!
G....deverdeg...ver.
2 dagen later staat er iemand van de gemeente die de ramen kwam poetsen, met een grote slang spoot hij liters water tegen de ramen en met een soort van grove zwarte borstel ging ie als een malloot te keer.
Ik naar buiten, 'wat bent u aan het doen'?
'De ramen aan het wassen' was het antwoord.
'Ja, dat zie ik ook wel meneer, ik mag dan blond zijn maar niet geheel debiel'.
'Mevrouwtje, maakt u zich niet ongerust, de gemeente heeft de ramen vuil gemaakt en komt ze nu schoonmaken, dit is speciaal water dat droogt streeploos op'.
Daar had de man helemaal gelijk in, strepen zie ik idd niet wel nog heel veel stof en nog veel meer modderspetters.
Had ik eerst schone ramen met modderspetters en stof, nu heb ik heel erg vieze ramen met stof en modderspetters.
GRRRRRRRRR maandag maar eens gaan bellen met snel herstel of ze die malloot met zijn speciale water nog een keer kunnen sturen, krijgt ie een lesje ramen wassen van me.

"Witte" scholen


Mijn kinderen zaten op een "witte" school in Weert, niet omdat ik dat uitgezocht had maar dat was de dichtsbijzijnde school. Het feit dat het een katholieke school is maakt dat het vanzelf wel "wit" blijft want moslims bv doen hun kinderen niet naar een katholieke school.
Maar voor de rest had ik daar eigenlijk ook nooit over nagedacht, totdat er een afrikaans mannetje op school verscheen en mijn kinderen daar verbaasd op reageerden en met rare uitspraken thuis kwamen. Die uitspraken namen zij over van andere kinderen en die kinderen hadden dat zelf niet verzonnen maar kregen dat ingefluisterd door hun ouders. Zeer kwalijke zaak in mijn ogen.
Ik heb daar toen ook menig gesprek aan gewijdt en uitgelegd hoe dom en onwetend mensen zijn die zulke dingen beweren en ook dat ik van hun andere dingen verwacht en niet meer dat soort dingen wilde horen.
Dat mijn aanpak had gewerkt bleek toen de oudste thuis kwam op een dag , hij was nogal ontdaan, want een jongetje bij hem in de klas had op internet een spelletje gedaan waar moslims werden vermoord. (Kinderen van 8 jaar hebben we het over) Ik ben toen naar school gestapt en heb toen even een fors gesprek gehad met de leraren.
Meneer pastoor kwam elke donderdag op school en dan worden er zulke dingen op internet gespeeld? Laat meneer pastoor maar thuis en besteedt meer aandacht aan de kinderen en wat ze uitspoken op internet heb ik toen gezegd.
Wat ik vooral erg vond is te constateren dat er nog zoveel vooroordelen en racisme is in Nederland. Bij ons in de buurt merkte ik dat er nog veel mensen waren die echt hun kind naar een "witte" school deden niet omdat ze vonden dat een gemengde of "zwarte" school dat daar een te grote leerachterstand was maar vooral om de vooroordelen en racistische gedachte.
Heel erg maar helaas bestaat dat dus nog steeds.
Ik ben inmiddels zeer blij dat mijn kinderen nu op een gemengde school zitten en te maken krijgen met andere culturen , het verrijkt ze en geeft ze een beter beeld van de wereld.


Weer zo typisch Nederlands......de scholen moeten weer gemengd worden. Eerst geeft de regering zwarte scholen meer geld omdat die kinderen een achterstand hebben etc en nu moeten daar dus weer witte komen met als gevolg dat die scholen dan minder geld hebben. Ik ben VOOR gemengde scholen laat dat even duidelijk zijn. Maar ik vind het zo echt nederlands dom dat je eerst meer geld geeft en dus zelf zwarte scholen stimuleert om vervolgens aan de bel te trekken dat er meer gemengde scholen moeten komen.

Vandaag stond ook nog in de krant dat men een vast aanmeldmoment wil voor aanmelding basisonderwijs. Het is nu nl al zo dat mensen bij de geboorte van hun kind inschrijven op de witte topscholen. Dus staatsecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma gaat met een experiment beginnen om vaste aanmeldmomenten in 4 grote steden en Nijmegen, Eindhoven en Deventer. Scholen kunnen op vrijwillige basis meewerken en daarnaast kunnen scholen ook experimenteren met dubbele wachtlijsten gebaseerd op het opleidingsniveau van de ouders. Voor de vorming van een klas kan dan van om en om van beide wachtlijsten een kind worden gehaald , zodat die gemengd van samenstelling zullen zijn. Met andere woorden we nemen een kind van domme ouders met een kind van slimme ouders en zetten die bij elkaar.......nou ja zeg.

Soms vraag ik me echt af of men wel nadenkt in het kabinet.........de ene keer moet het zus en de andere keer weer zo.......

Forum


We hebben laatst een vraag gesteld op het forum over billen afvegen omdat we toch eens wilden weten of wij nu gek waren of niet.

Ik zou zeggen lees het antwoord zelf maar, klik op billen afvegen.




Kyla kan soms dingen zeggen zonder na te denken en dat maakt ons erg aan het lachen.

K: Waarom moet ik nu naar de tandarts?
G: Iedereen moet elk halfjaar naar de tandarts, 2x per jaar.
K: Ja maar ik ben 6 maanden geleden nog geweest.

Uberhip




Ik had vorige week een bestelling gedaan bij het uberhippe amerikaanse merk Abercrombie and Fitch. Guido had er al verschillende dingen van gekocht in New York. We liepen door de stad en zagen een groot gebouw geheel bekleed met hout midden in New York met een hele lange rij mensen voor de deur die stonden te wachten. Nou dan ben ik meteen nieuwsgierig en moet weten wat er toch zo interessant is daar. Na enige navraag bij de mensen in de rij werd ons verteld dat dit HET merk is in Amerika wat iedereen aan wil en mee gezien wil worden. Het is echt vrijetijdskleding, zeer casual en stoer. Wij ook in de rij en binnen aangekomen weet je het meteen, geen wonder dat Tommy Hilfiger niet meer loopt in Amerika.Ze hebben nog geen stores in NL helaas. In London zit de enige Europese winkel. Maar je kan alles online bestellen en dat heb ik dus gedaan en vandaag kwam het pakket al binnen na 1 week, alles past Yoni en Kyla dus nu ik dat weet kan ik vaker wat gaan bestellen. Is beslist de moeite waard, goede kwaliteit niet duur en zeer trendy vooral.
Over een jaar of twee zie je het hier ook wel, maar zolang willen we niet wachten natuurlijk.
Ze hebben ook nog andere merken die onder dezelfde groep vallen , Hollister en Ruehl no 925.

Logo


Rita heeft een nieuw logo,haar partij heeft eindelijk een logo.

Vroeger vond ik nog dat Rita wel goede ideeen had maar sinds ze solo is weet ik het niet.

Het logo lijkt wel een voetbalembleem en dat beaamt Rita zelf ook.

Ik krijg er nare gevoelens van en iets in Rita en haar embleem doet me sterk denken aan ene meneer met een snorretje die heel veel joden liet douchen.

Hmmm nee Rita nationalistischer kan bijna niet. Zitten we daar op te wachten op een tweede Wilders?

Ik hoop dat ik me vergis.

Levi 11 jaar


Hiep hiep hiep hoera.
Officieel was hij gisteren jarig maar we vieren het vandaag omdat hij vandaag bij ons is natuurlijk.
De reuze slagroomtaart staat al klaar en de kadootjes liggen al op hem te wachten.
Hoera hoera.

Leugenaar


We hebben gisteren het veelbesproken programma van Peter R de Vries bekeken en ik walg van die Joran.

Ben er wel van overtuigd dat ie ook daar zit te liegen.

Deze jongen liegt al sinds hij een klein kind is, zijn moeder heeft hem ervoor naar de psycholoog gestuurd zelfs. Deze jongen heeft zeker iets te maken met de verdwijning van Nathalee en misschien zelfs wel met haar dood maar ik denk dat ook dit verhaal wat hij tegen zijn 'vriend' vertelde niet de hele waarheid is. Het is een slimme berekenende jongen die nooit aan niemand het achterste van zijn tong zal laten zien.

Zijn vader heeft denk ik ook met dit verhaal iets te maken en gaat niet vrijuit en hopelijk op een dag komt de hele waarheid naar buiten.

Het is ook nog hoogstwaarschijnlijk dat justitie met deze bekentenis niets kan doen en de etterbal dus alsnog vrijuit gaat.

Ik mag hopen dat als dat het geval is hij gewoon geen leven meer heeft doordat niemand nog iets met hem te maken wil hebben en hij overal ter wereld uitgekotst gaat worden.

Deze jongen is gewoon ziek, knettergek, krankzinnig.

Nieuw soort vogel


Bloemen


Elke zaterdag krijg ik 2 of 3 bossen bloemen van mijn wederhelft, het hele huis geurt er van.

Heerlijk gewoon. Ik geniet er echt van. Hmmmm wat is het toch een lieverd.

Film


Gisteravond wilden we lekker naar de film. Helaas heeft Harderwijk de film The Kite Runner (naar het boek de Vliegeraar) niet draaien. Wat ik echt niet kan begrijpen overigens. We hadden geen zin naar Zwolle te rijden dus maar hier een film uitgezocht en wel Moordwijven van Dick Maas.


Er zitten precies 3 goede grappen in de film en de rest is het gewoon slecht.


Dick Maas is de weg kwijt? Of heeft te veel van die flauwe Amerikaanse slechte lachfilms gekeken? Ik weet het niet het was in ieder geval een erg flauwe film. Niet doen dus , geen aanrader.

Opgelost


Het kan niemand ontgaan zijn gisteren dat Peter R de Vries claimt de verdwijning van Nathalee Holoway te hebben opgelost. Het moet wel spectaculair zijn en hij moet wel heel erg zeker van zijn zaak zijn want haar moeder is naar NL gekomen. Hij is in elk tv en radio programma geweest gisteren. In Amerika hebben ze het op elk nieuws over Pieter AR de Vrie.... Je wil toch niet voor heel de wereld zo afgaan dus moet het haast wel zo zijn dat hij het inderdaad heeft opgelost. Maar niemand heeft iets kunnen lospeuteren bij hem, hij houdt de kaken stijf op elkaar en zondag kunnen we het allemaal zien en horen bij zijn programma. Hij heeft gebruik gemaakt van verborgen camera's maanden lang en die beelden krijgen we ook te zien.

Ik ben zeer benieuwd in ieder geval of Joran het nou wel of niet gedaan heeft en zo ja......heerlijk dat Peter R de Vries hem dan gaat ontmaskeren.