28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Hiep Hiep Hoera


Gefeliciteerd schat!!!!! En dat je maar heel erg oud mag worden samen met mij!!!!

Ik heb mijn vorige verhaaltjes over geen kado een beetje verzonnen om G op een dwaalspoor te brengen........Tuurlijk had ik al een kado , duh, ik ben het Ilse, die altijd alles al maanden van te voren bedenkt en uitvoerd. Maar het is niet leuk als mensen daar altijd maar van uit gaan dus dacht ik laat hem maar even denken dat ik nog niets heb.De enige die het wist was M. En nee, dames en heren geen sokken dat is ZOOOOO dom.

Gisteravond hebben we het al gevierd met alle kids, heel erg gezellig met allerlei kadootjes die hij van de kids kreeg, mooie tekeningen, mooi shirt,literaire thriller, dvd (yoni had 'm helemaal zelf gekocht en uitgezocht met een leuke kaart), geurtje, douchegel, en van de kleintjes scheerschuim (altijd handig). Van mij een cursus motorrijden inclusief examen, theorieboek en helm.

Zo lang ik hem ken hoor ik al dat ie graag wil leren motorrijden en zijn rijbewijs wil halen dus en later dan natuurlijk ook een motor, liefst een Harley. Ik heb mijn motorrijbewijs al dus kunnen we lekker gaan toeren, dat is de bedoeling.

Dus daar word ik het voorjaar aan gewerkt zodat hij ergens in de zomer zijn rijbewijs heeft en dan is het natuurlijk wachten op een motor.

Maar eerst gaan we dit weekend nog even zijn verjaardag met zijn tweetjes vieren en vandaag lekker een dag weg met zijn tweetjes.

Stress

























Ik heb nog geen kadootjes en overmorgen is het al zover.........ik weet ook niets te bedenken.
Kan je je dat voorstellen S ? Ik nog geen kadootjes, ik die altijd over georganiseerd ben en weken van te voren al overal aan begin en voorbereidt? Ik die niets aan het toeval overlaat? Ik die niet tegen de stress kan van het laatste moment? Ik die altijd ideeën heeft voor kadootjes?
Kan je het je voorstellen? Nee, ik ook niet maar het is wel zo en de stress begint nu aardig toe te slaan moet ik zeggen. Balen balen balen.

Wat te doen? Romantisch weekendje weg? Doen we al. Alles op het gebied van elektronica......camera, fotocamera, laptop, nintendo, tv, dvd, stereo, ipod, tomtom..........hebben we allemaal al. AAAAAARRRRGGGGGHHHH word er gek van.
Als er iets is wat ik een man nooit kado doe voor zijn verjaardag is het ondergoed of sokken dat is wel het meest burgerlijke saaie kadootje wat je maar kan bedenken en ook geen keukenspullen is ook zo saai en zonder inhoud, allemaal dooddoeners. Als ik iets koop voor een man moet het origineel zijn en iets wat hij niet verwacht en zelf niet zo snel zou kopen. Ik bedoel maar, iedereen kan toch wel zijn eigen sokken kopen, met zo'n saai kado wil je toch niet aankomen?

Dus mijn hersens kraken op dit moment want ik peins de hele dag door maar over 1 ding en dat is, wat kan ik kopen voor mijn lief. Nooit eerder voorgekomen dat ik een dag van te voren nog op pad moet voor een kado en al helemaal niet dat ik het niet weet.
Dus ik ben nu officieel in de stress en ben bang dat ik het morgen ook niet weet en morgenochtend heb ik geen tijd (afspraken), morgenmiddag is hij er dus wanneer kan ik dat gaan halen? Is er ergens in NL koopavond morgenavond? Heeft iemand een idee?? Help

Jarig


Mijn schatje is donderdag jarig ........

Leuk.

Alleen heb ik nog steeds geen kado. Wat koop je een man die alles al heeft?

We kopen eigenlijk altijd de dingen die we nodig hebben of denken nodig te hebben en dingen die we niet nodig hebben maar gewoon willen hebben kopen we eigenlijk ook dus wat kan je dan nog kopen voor je lover?

Vorig jaar heb ik nog een surprise dineetje georganiseerd met zijn vrienden en familie en had ik erg leuke orginele kadootjes maar dit jaar is het al een stuk moeilijker.

Pffff nog 2 dagen............moet wat verzinnen..........we vieren het niet, ja met zijn tweetjes op een idyllisch plekje, maar niet donderdag.


Ik vraag me wel eens af hoe je leven zo zijn als je alles van te voren zou weten?

Dat je weet dat je die en die dag de liefde van je leven tegenkomt, je weet wanneer je doodgaat, en hoe, je weet wanneer en hoe je kind geboren wordt, je weet alle leuke dingen en alle slechte dingen al van te voren......... Zou dat het leven makkelijker maken of juist moeilijker, zou je dan andere keuzes maken en die andere keuzes dan ook weten van te voren? Zou het het leven saai maken of zouden sommige anders leven wetende dat ze niet erg oud zullen worden? Zou je dan anders met je vrienden omgaan, met je familie??

Soms is het maar goed dat je niet alles weet van te voren maar af en toe zou het ook wel handig kunnen zijn...........

Ach, kan toch niet, dus wat zeur ik nou. Er is maar 1 ding wat je zeker weet in je leven en dat is dat je doodgaat ooit een keer.......

70


Mijn pa is donderdag 70 geworden, eigenlijk dacht ik er donderdag niet zo over na, heb hem gebeld en gefeliciteerd en nog even gezegd dat ie er echt niet als 70 uitziet maar nog steeds als 69, flauw grapje, en dat was het.


Vandaag dacht ik er wel over na en eigenlijk is het al een hele leeftijd, jee... 70. Toen ik 10 was was dat al heel erg oud en dacht ik eigenlijk dat dat allemaal heel erg oude mensen waren die al bijna dood gingen, zelfs veertigers vond ik toen al echt bijna bejaard, maar dan ben je 10. Nu kijk je daar heel anders tegenaan.


Maar in onze tijd waren oma's ook echte oma's en opa's echte opa's.


Nu is dat heel anders in deze tijd. Mijn vader is geen typische opa, hij is nog nooit met een van zijn kleinkinderen gaan fietsen, heeft nog nooit met ze met de lego gespeeld of wat opa's zoal doen met hun kleinkinderen, ziet er neit uit als een opa met halve kop grijs haar en kleedt zich al zeker niet als een opa. Mijn vader is een levensgenieter en die is dus vaak weg, jagen of naar Namibie en als hij thuis is is het ook geen man die dat soort dingen doet. Soms heb ik dat wel jammer gevonden maar ach, hij is hoe die is, en beter een actieve opa die van het leven geniet dan een opa achter de geraniums.


Maar vandaag ineens dacht ik; jee, hij is al 70! Ik zie hem niet zo oud eigenlijk omdat hij er niet oud uitziet, al zijn haar nog heeft, actiever is dan menig veertiger en er ook echt niet uitziet als een opa. Maar hij is het echt , 70 jaar.


Mensen worden minder snel oud tegenwoordig lijkt het wel. Ze blijven langer jong.


Ach gelukkig maar, hopelijk word hij 106 en blijft hij zo kwiek als hij nu is , hoop alleen dat hij niet net zo doof word als zijn moeder want dat was wel moeilijk converseren op den duur.

i Mac


Ik heb een imac gekocht , mooi dingetje, erg strak, prachtige vormgeving, perfect beeld.........ja wat zeur je dan???

Ik weet niet hoe het werkt whoeaahhhaaa.

Ja de basic dingen mail openen, internetten oke...........

Maar de rest is echt HEEL ERG anders dan een gewone pc en het is echt even omschakelen. Dus maar even een handleiding gekocht en even uitzoeken hoe ik alles van mijn pc op mijn mac zet etc etc.... Geen enkel programma van de pc kan op de mac dus die moet je allemaal ook weer aanschaffen zodat ze compatible zijn met een Mac. Maar het is leuk speelgoed en leuk om uit te zoeken als je het snapt grrrr.

Keuze


Gisteravond was open dag (avond) op het RSG. Pas zijn we nog bij het College geweest. Beide scholen vind ik erg leuk dus de keuze is moeilijk. Yoni moet kiezen tussen gym+klas en tweetalig VWO. Tja wat is wijsheid en wat is het leukste/beste voor je kind.

Bij de een krijg je Grieks en Latijn en veel over de griekse oudheden en bij de ander verlaat je de school met een diploma engels (IB diploma) op zak waarmee je naar elke universiteit in de wereld kan gaan studeren zou je dat willen.

Nou hij kan er natuurlijk nog even over nadenken gelukkig maar toch moet je eens een keuze maken en moeten wij hem daarin raad geven en begeleiden....ik vind het net zo moeilijk als hem denk ik en hij moet naar die school al die jaren dus hij moet uiteindelijk toch de keuze maken en wij kunnen hem alleen maar adviseren.

Pfff mijn jongen word groot.

Grappig

Deze kreeg ik binnen op de mail en vond ik wel grappig en gaat zeker op voor sommige mannen.

God schonk de man hersenen en een penis maar niet genoeg bloed om ze tegelijkertijd te gebruiken.

7 kinderen

Vanavond was mijn soulmate op cursus en heb ik dus een dienst ;) alleen gedraaid.
7 kinderen alleen is nog te doen ook, eerst eten, erna allemaal om de beurt in bad of douche, 2 manden was gestreken, kleintjes naar bed brengen, nog wat dingen doorgenomen met ze, overhoren voor proefwerk........het ging allemaal.

Kapper


Ik heb een dagje kapper gedaan vandaag. Om half 10 was ik er en om half 3 was ik klaar.

Ja het was een zeer relaxed dagje kan ik zeggen 5 uur lekker gezeten, 3x gelegen ook om mijn haar te wassen... 3x????? Ja, want de eerste keer was ik roder (op zijn kappers: koper) dan Chazia Mourali, Pippi Langkous en Kim Lian samen. Ja, ´klein´ foutje met de tubes, stomme fabricant die zijn pigmenten veranderd of zoiets. E mijn hele jeugd ging ik al door het leven als een Pippi Langkousje en caraval ga ik niet vieren dit jaar dus nee.

L, een hele lieve meid, ging het voor me oplossen dus een ander kleurtje eroverheen......weer wassen, masseren.......handdoek eraf..........OEPS..... een beetje donkertjes met een rode gloed, veel te donker voor mij, dus L even geduldig en vriendelijk nog steeds ging toen voor de derde keer aan de slag............wassen (beetje pijnlijk na 3 verfbeurten), masseren....uh laat maar..........handdoek eraf............Hmmmmm............fohnen.......Hmmmm lijkt er meer op..........met heel veel geduld en onder lekker kletsen is het allemaal nog goedgekomen gelukkig. Mijn haar is schoner dan schoon na 3 uitgebreide wasbeurten en het zit er nog op , ook wel fijn want ik was bang dat er niets meer van over zou zijn of nog erger ik zag het haar al uitvallen en kale plekken , ieeeee.

Het was natuurlijk niet leuk en normaliter zou ik woest zijn geweest en eens lekker te keer zijn gegaan maar L is een scheet en het was ook nog eens erg lekker om eens 5 uur niets te doen.


Aan Piet, Helga en de rest


Zeg jullie zijn toch weermannen en vrouwen, hebben daar toch enigszins voor gestudeerd denk ik zo, waarom heb je het dan altijd mis?

Mij is beloofd dat het vandaag stralend weer zou worden, de regen is voor over 2 dagen. Het zou 8 graden worden met zon en een strak blauwe lucht. Niks geen bewolking, regen en dat soort vreselijke dingen. Nou ik weet niet hoor, maar als ik naar buiten kijk REGENT het.

Dit was niet de afspraak!!!!

Hoe kan ik jullie nou nog vertrouwen?

Ik ben hier niet blij mee.

Bah regen. alweer. Niks oant moarn.......

Piet Boon


Ik ben helemaal idolaat van Piet Boon.

Nu hoor ik sommige denken, who the hell is Piet Boon?? Maar er zijn ook mensen die meteen weten over wie ik het heb. Piet Boon is behalve een mooie man: architect...nee, meer dan een architect..... hij ontwerpt je huis, bouwt het en richt het in. Een totaalconcept.

Maar ik kan hier wel helemaal uit mijn dak gaan , check yourself op http://www.pietboon.nl/

Beslist een aanrader is zijn boek Piet Boon 2, prachtig.


Ik lees net dat volgens de berekeningen van de Britse psycholoog Dr. Cliff Arnall (gespecialiseerd in winterdepressies) dinsdag 22 januari de meest depressieve dag van 2008 wordt.

Fijn meneer Arnall wie het nog niet is, gaat het vast wel worden met dit soort berichten.

Nou de beurs doet lekker mee die keldert zienderogen dus wat dat aangaat...het Weer... tja, kijk naar buiten en volgens de psy komen mensen er morgen achter dat van hun goede voornemens ook nog niets terecht is gekomen. Lekker optimistisch meneer de onderzoeker, bedankt maar weer voor dit leuke blije onderzoek.
Een positief puntje zit er wel aan, het kan nooit erger worden na de meest depressieve dag kan het nog alleen maar beter worden....

Dus voor de pessimisten onder ons blijf lekker binnen morgen.
En voor de rest dit bloemetje om jullie alvast een beetje op te vrolijken!


Zo mooi gezongen en het verhaal erachter is dat ze het voor haar overleden zangcoach zingt, zo veel emoties........prachtig!!!!!

Te koop



Als we gaan verhuizen (wat nog wel even duurt) zijn er dingen die niet meer mee gaan en daar is deze kast er 1 van, evenals het stapelbad van Riveira Maison.
Dus dat is te koop. Staat op marktplaats dus sla je slag als je er zin in hebt of mail me.

Zeurende hoofdpijn


Een sluimerende hoofdpijn al weken........ snap het niet. Het is geen migraine dat herken ik meteen maar een hoofdpijn, niet genoeg om steeds wat te slikken maar genoeg om er last van te hebben.
Ik ben geen hypochonder maar zou het bijna worden na weken van die rare zeurende pijn.

Maar niet getreurd het is geen enge rare ziekte......ik moet aan een bril. Die heb ik al , al lang, maar zet hem nooit op. Nu moet het toch maar eens gaan gebeuren , kan er niet meer omheen. Zie ook sommige dingen echt niet meer helder en moet dan onder een felle lamp gaan staan en verder weg houden want als het te dichtbij is word ik duizelig.
Jee, ik word oud.

Ik wil geen bril, ja... wel voor een keer eens een andere look te hebben maar de volgende dag moet ie dan weer op de plank.
Elke dag zo'n ding op je neus is gewoon niet handig.
Glazen beslaan, worden vies, en je kijkt altijd tegen die randjes aan.

Misschien toch eens kijken of laseren een optie is............






Regen


Het hele weekend gaat het heel erg regenen. Meestal kan ik daar goed van balen maar nu denk ik, kaarsjes aan, jogging, een stapel woonbladen, boeken, thee, leuke film , lekker even niets hoeven is ook wel een fijn. Alhoewel we nog wel enkele verplichtingen hebben maar de rest van de tijd.........RELAXEN we lekker het hele weekend. We zijn gewoon moe van een drukke week dus we kunnen wel wat rust gebruiken en met zijn tweetjes is het NOOIT saai en hebben we gesprekstof genoeg en kunnen we lekker al ons een beetje gaan oriënteren in de woonbladen om ideeën op te doen.

Lief

Gelukkig zijn er nog LIEVE mensen. Vandaag stond er ineens een bos bloemen voor mijn deur met een heel lief briefje. Bedankt lief mens, ik was er zeer door ontroerd en het deed me echt goed!!!

Winter


Wanneer word het nou eens echt winter, lekker koud, vriezen, elfstedentochten, warme chocolademelk, erwtensoep (bah), blauwe luchten en rook uit je mond????

Dit is niets.......geen winter...........geen lente.............geen herfst en geen zomer en van NIETS weer word ik zo droevig.

Joran van de Sloot







http://nl.youtube.com/watch?v=cA5_m5DS_Uw


Hier kan je zien hoe Joran van der Sloot zijn zelfbeheersing (had ie die wel ooit?) verliest.


Dit gebeurde na de uitzending van Pauw en Witteman waar Joran van der Sloot met zijn papa en mama was en Peter R de Vries. Joran wordt nog steeds als verdachte gezien in de vermissing van Natalee Holoway. Na afloop gooit hij een glas wijn in het gezicht van Peter R de Vries, diens vrouw gooit meteen een glas water naar Joran. Pa van der Sloot reageert niet en moeders zegt Oh toe nou...hoezo passieve ouders? Peter R de vries is er alleen maar blij mee want hij zet zichzelf weer lekker te koop die Joran. In Amerika is het al op alle zenders verschenen en word hij goed door het slijk gehaald en terecht!!

Koud


AAArrrrrrggghhhh de ketel is weer gestopt, sinds gistermorgen geen warm water en geen verwarming. Gezellig. Vanmiddag komen ze het euvel verhelpen want er moest een onderdeel besteld worden. Dit wisten ze zonder te komen kijken wat dus aangeeft dat ze dat vrijdag ook al wisten toen ze voor de 2e keer de verwarmingsketel kwamen repareren. Waarom bestel je dat dan niet meteen, neeeeeeee lekker wachten tot ie er weer mee stopt en dan ons lekker 24 uur in de kou laten zitten. Ik neem een hotelkamer op hun kosten en ga daar lekker in bad en als ze niet komen vanmiddag met 9 man in een hotel vanavond op kosten van dit achterlijke bedrijf.

Heb het KOUD.

Site

www.horsterbrinken.blogspot.com kan je alle vorderingen volgen van ons toekomstige stulpje.

Yeah!!!!


Yeah, we hebben grond!!!! De grond die we zo graag wilden ook nog, in Ermelo. De mensen die voor ons waren hebben er toch vanaf gezien wonder boven wonder.

1,85 ha.

Uitzicht over weilanden, precies wat we zochten. Het is een droom. De plek is perfect.

En het is een heel apart iets, we wonen straks nl op een eiland, want de grond is omgeven door een gracht.

Ze belden ons toen we in NY waren dus dat was echt GOED nieuws en maakte het naar huis gaan minder erg.Vandaag hebben we getekend en woensdag hebben we een afspraak bij de architect.

Het jaar begint fantastisch!!!!!!!!!!!!

Weekend

Het Solse gat.

Weekend is weer voorbij.....het vliegt altijd voorbij. Hoe kan dat nou dat dagen dat je niet werkt veel sneller voorbij gaan dan dagen dat je werkt? Net als vakanties altijd veel sneller lijken te gaan dan gewone weken..... Het leven vliegt voorbij lijkt het wel. Voor je het weet ben je oud.
Brrrr ik vind het te snel gaan van mij mag het wat langzamer.

Dit weekend zijn we met de kinderen ook nog naar het solse gat geweest, een heerlijke wandeling gemaakt door het bos met kids en hond. De hond heeft een soort enge verslaving/obsessie op het moment, de voetbal van de jongens, die laat ie niet meer los en bewaakt ie met zijn leven...hmm wat ik daar nu van moet denken??

Verder was er nog een open dag op het College waar we met Yoni zijn geweest. Dit jaar moet ie nl de keuze maken over de school waar hij volgend jaar wil vertoeven, moeilijk voor hem en voor ons omdat we beide scholen niet kennen.

Dat het maar snel weer weekend mag worden.

Er zijn van die dagen......


Er zijn van die dagen dan gaat alles mis wat er maar mis kan gaan. Vandaag begon het al vanochtend met opstaan toen ik ontdekte dat er en geen verwarming was en geen warm water.........leuk als je echt moet douchen want je hebt een belangrijke afspraak en je haar is s...vet. Dan ga je sleutels laten bijmaken 3 stuks maar liefs en je komt thuis en niet 1 sleutel past, je gaat terug krijgt 3 nieuwe en die passen ook niet. Right. Dan ga je naar je afspraak met ongewassen haar en komt in een file terecht waardoor je 40 minuten te laat op de plaats van bestemmig komt, altijd fijn... Vervolgens komen we er achter dat een wildvreemde ons mobiele telefoon abonnement met een jaar verlengd heeft. Krijg ik een mail van onze provider van internet of ik even mijn gegevens wil doorsturen, wachtwoord etc.... ter controle zgn, ik ben niet meer erg fit en stuur alles door om er vervolgens achter te komen dat het een mail was van de een of andere bende en moet ik snel,heel snel,alle wachtwoorden weer gaan veranderen. Vanavond is het rustig..........hopelijk gaat morgen alles weer normaal....

Triest

Een oom van mij hebben ze gisteren gevonden in een plas water, overleden. Hij kon het leven niet meer aan sinds zijn vrouw al maanden in coma ligt. Onbegrijpelijk en zeer verdrietig. Dat je zelf besluit uit het leven te stappen, hoe depressief ben je dan???


Liegen


Sommige mensen denken echt dat als ze allerlei verhalen bij elkaar liegen en die verspreiden dat mensen ze geloven. Tuurlijk zijn er altijd mensen die dat soort onzin geloven totdat ze je een keer echt leren kennen en merken dat dat niet waar kan zijn. Maar er zijn ook gelukkig mensen die meteen doorhebben met wat voor zieke geest ze te maken hebben en meteen al weten dat het leugens zijn. Het blijft vervelend voor degene die het overkomt want hoe moet je je verdedigen tegen onzin, leugens en roddels? Dat kun je niet eigenlijk, behalve er boven blijven staan en maar hopen dat de tijd wel verheldering zal brengen en men ooit erachter komt hoe de dingen werkelijk zijn.
Wat ik wel recent nog gemerkt heb is dat mensen die liegen zich met de tijd tegen gaan spreken want de leugen die ze 2 of 1 jaar geleden vertelden weten ze dan niet meer en dan gaan ze 2 jaar later ineens het tegenovergestelde verspreiden en daaruit kan je dan concluderen dat het allemaal onzin is. Dat is nl het leuke met mensen die liegen, na een tijdje vergeten ze hun eigen leugens en verzinnen weer anderen dus spreken ze zichzelf tegen. Humor eigenlijk want zo komt alles weer op zijn pootjes terecht uiteindelijk.

Meestal leven die mensen ook hun leven als 1 grote leugen, hun partners worden voorgelogen maar ook de kinderen omdat ze nu eenmaal niet anders meer kunnen, ze weten niet meer hoe ze nog de waarheid moeten leven, sneu erg sneu.
Je moet alleen niet verwachten dat ze ooit zullen toegeven dat ze liegen want ze geloven hun eigen leugens nl op den duur en leven die als een waarheid, vergeten door die leugens hoe het werkelijk zat. Ze binden mensen aan zich met leugens wat op zich toch heel erg triest is maar ze kunnen geen relaties aangaan met de waarheid, die is nl zo oninteressant dat niemand blijft en dus liegen ze om een ander aan zich te binden op wat voor manier dan ook, door zielig te zijn of door iets ergs te verzinnen waardoor die persoon zich verplicht voelt bij hun te blijven. Maar vroeg of laat komt de waarheid aan het licht, meestal laat, maar gelukkig... beter laat dan nooit.

Alain Clark - Father And Friend [New]

Prachtige muziek en nog Nederlands ook...........

Hij is er


Ik heb hem dan eindelijk mijn fiat 500.

Jetlag



Nooit geweten hoe een jetlag voelde, nu wel..........mijn lijf wil niet.............mijn lijf is nog in de veronderstelling dat het nu gewoon 6 uur in de ochtend is. Ik heb honger in de nacht , in de ochtend wil ik slapen als ik hier uit bed moet, gebroken ben je .............

Maar niet geklaagd, het was GEWELDIG!!!!! We hebben een heerlijke week gehad in New York, kilometers gelopen, veel gezien, heel veel taxi's genomen, subway en ferry. Je kan heerlijk eten in NY en tot tegenstelling wat word gedacht kan je er gezond en fatfree eten, overal. De Newyorker denkt aan zijn lijn en aan zijn gezondheid en daar is alles op aangepast in NY. Je kan overal salades eten en zelf samenstellen en het stikt er van de sportscholen.

De mensen zijn SUPER aardig en hebben het de hele dag over You folks, you guys, honey, darling, sweetie etc etc.... Central station is het mmoiste station wat ik ooit gezien heb en je kan er van de vloer eten zo schoon. Manhattan is zeer schoon, buiten Manhattan is een ander verhaal.

We zijn ook nog naar Harlem geweest waar ik eenmaal buiten de metro, toen ik weer boven de grond op straat stond, me er ZEER van bewust was hoe wit ik ben, ik was de enige blonde in de straat zover ik maar kon kijken, niet alleen ik had dit opgemerkt maar de mensen daar ook en ik werd echt aangestaard. Daarbij komt dat je een week hebt doorgebracht tussen wolkenkrabbers en dan in een laagbouw in Harlem komt en je je dus echt een muis in open veld voelt. Erg op mijn gemak voelde ik me daar dan ook niet en was blij toen we weer in de subway zaten richting centrum.
Maar beslist een stad waar we nog een keer terug gaan, ook om te shoppen, de New yorkers zeggen: je kan alles krijgen in New York alleen moet je het zien te vinden. Ze hebben er winkels......... daar kunnen we hier alleen maar van dromen!!!!

Weer zoiets wat je wel wil zien en waar je niet de enige bent, 2 uur wachten om naar boven te kunnen....... mooi uitzicht nu de twee towers er niet meer zijn van World Trade centre is dit het hoogste gebouw in Manhattan.






NY

Fifth avenue

Hotdog, pretzels en gepofte kastanjes overal.

Taxi's

Donuts

Bezorgers en couriers op fietsjes racen de hele dag door de stad.

13 jaar is gebouwd aan deze brug,ook wel de stalen kathedraal genoemd, de eerste brug die Manhaatan met Brooklyn verbond, 30 minuten duurt de overtocht. De dag dat wij er waren was het wel -10 graden C, heerlijk om over deze brug te wandelen en uitzicht over Manhatttan te hebben.















Met de Staten Island Ferry naar Ellis Island , vanaf de ferry heb je een geweldig zicht op Manhattan en natuurlijk kom je dan langs het vrijheidsbeeld.






Het kruis wat zo gevonden werd bij ground zero.

Ground zero

Er word volop gewerkt om ground zero weer op te bouwen.

St Paul's Chapel, ground zero maakt indruk op je maar deze kapel nog 1000x meer. Ik kan dit ook niet hier gaan opschrijven wat dat met je doet en hoe het voelt. Je ziet hier de briefjes van mensen die hun geliefdes zochten in het puin, de foto's van de mensen die overleden zijn, de reddingswerkers, de kreten van wanhoop. Als er iets is wat echt heel veel indruk heeft gemaakt op ons, is het deze plek.



Peace!




NY