28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Niet eten en wijn

Niet eten en wijn......jeeminee wat een effect!!! Meteen gevloerd, met 1 glas wijn. Warm, hitte aanvallen en daarna een beetje licht in je hoofd om een kwartier later te denken dat dat licht in je hoofd wel erg zwaar wordt...in je benen, armen en de rest van je lijf. Praten lukt nog wel maar concentratie is vereist. Pfff, al 2 maanden geen wijn aangeraakt, tja dan hakt 1 glaasje er wel in. Nu moet ik zeggen dat ik behoorlijk groete sorry: grote glazen heb dus 1 telt misschien voor 2, hik. Nou ikdenk dat iek soorry ik maar naar bed gaaaa.....slaappp lekker .





G en ik hebben aan een half woord genoeg maar vaak is het nog enger dan dat. Ik denk aan iets en 2 seconden later of op hetzelfde moment zegt hij het of begint daarover waar ik net over aan het denken was. Creepy... In het begin denk je: Oh, dat is toevallig zat ik net aan te denken maar als het dan steeds vaker gebeurt of zoals nu wel 5-6 keer per dag wordt het gewoon een beetje eng. Andersom gebeurt ook wel eens, dat hij aan iets denkt en ik erover begin. Maar meestal komt hij met iets waar ik op dat moment net aan dacht. Kan hij mijn gedachten lezen of zijn we zo op elkaar ingespeeld dat hij gewoon bijna een 2e mij is en hetzelfde denkt? Ik weet het niet , bizar is het wel enigszins tenminste maar ook wel weer leuk. We zijn soulmates, echte soulmates.



Ik ga maar eens heel hard denken dat de was nog gestreken moet worden , zou hij dat ook oppikken?? Mmmm effe testen morgen...

Regen


Onderhandelen


Nou het is zover , ze willen met ons onderhandelen, uiteindelijk waren wij de enige die een bod hebben gedaan......duh.....hoezo ik voel me bij de neus genomen, hoezo veel gegadigden? Makelaar heeft mooi praatje dat hij ons een kans wil geven en omdat ik zo tegen was op inschrijving, geloof er geen bal van , verkooptechnieken. Vanmiddag gaan we nog een keer kijken....om zeker te zijn dat we het echt willen. Dus het wordt nog spannend de komende dagen of we er aan uit komen met de eigenaars of niet. Slapen doe ik niet alleen maar draaien/dromen/wakker worden en nadenken over wel of geen huis in Putten. Jee, wat een beslissing is toch wel ff anders dan een pakje boter kopen.. We keep in touch!

Paus in stukjes



Best weird: via de website van het bisdom van Rome kunnen fans van de in 2005 overleden paus Johannes Paulus II gecertificeerde stukjes van zijn toga bestellen. Dat meldde de Britse krant The Guardian..
De rondjes stof, met een diameter van vier millimeter, zijn gratis te verkrijgen. Ze zijn bevestigd op een ansichtkaart met daarop de afbeelding van de overleden paus. Er zijn inmiddels al 5000 gegadigden voor de relikwieën.
Je moet het maar in huis willen halen. Ik voorzie een massatoeloop..


Nou ik heb een bod uitgebracht, zit er van te shaken.....

Ik deed een eerste bod wat echt redelijk was gezien de vraagprijs maar dat werd niet eens in behandeling genomen. Eigenlijk vind ik dit maffia praktijken en veel arrogantie van de verkoper om het zo te spelen en dat werkt eigenlijk alleen maar averechts bij mij. Je moet me niet dwingen en de spanning opvoeren want dan heb ik zin om te zeggen laat maar zitten, ik doe het niet, ik wil het geeneens....ik bouw zelf iets veel mooiers en groters..... Ach daarbij zit ik in een PMS periode en moet je dan wel beslissingen nemen is de vraag, is dit weer gebaseerd op emotie of wil je dit echt?

Een normale gang van zaken is dat iemand een bod doet, met die persoon ga je in onderhandeling, wordt het wat oké, wordt het niets dan ga je naar de volgende. Wie het eerst komt die het eerst maalt. Niet... we zullen eens even de druk opvoeren en ze allemaal min of meer dwingen tot een bod dezelfde dag.

Dan zeggen ze: als je samen met een ander hetzelfde bod hebt mag je beide nog een keer bieden, nou ik ben niet gek, meer word het niet, klaar. Goede methode om de prijs op te krikken maar niet met mij. Pissig word ik over zoveel arrogantie.

Opstandig ben ik vandaag dus pas maar op!! Ik lust je rauw.

Bod


Mijn hoofd stroomt over van huizen, grond, aanbouwen, verbouwen, bod doen, geen bod doen, au pair vinden etc etc........ Al 2 dagen beheerst HET huis mijn leven op dit moment. Ik ben niet de enige die het mooi vind nl en een optie nemen kan niet, de eigenaar wil dat iedereen die geinteresseerd is (en dat zijn er nogal) morgen voor 18 uur een bod doet. Oke. Je moet dus in 2 dagen tijd beslissen of je het wat vindt het huis, of het voor een gezin van 9 praktisch genoeg is, wat voor bod je gaat doen want je wil niet te laag zitten want dan heb je het zeker niet maar je wil ook niet teveel bieden want dan ben je een dief van je eigen portemonnee. Gestoord word ik er van....ik droom er van (als ik in slaap val na uren malen en draaien) en overdag denk ik ook maar aan 1 ding. Om gek te worden!!!!! Morgen is DE dag, de dag des oordeels........ Hier dan maar een foto van mijn droomhuis , dit is het mijn "kleine" huis op de prairie! Word het van ons of niet, we weten het snel genoeg.....

Huis kijken


Vanmiddag gaan we HET huis bezichtigen........kan niet wachten. Spannend!!!

Er is al 1 echtpaar wezen kijken heb ik begrepen dus het is nog maar afwachten wat die doen....shit! De laatste tijd vind ik het zoooo knap van mezelf dat ik steeds op de een of andere manier net te laat ben voor alles, grond te koop in Ermelo: "sorry maar het is net verkocht". Een megalap grond in Ermelo van de Horstenbrinken: in optie met nog 6 mensen in de reservelijst....grrrrr. Huis in Hierden...jammer dan, 1 dag van te voren verkocht etc etc. Ik kijk elke ochtend op Funda, alle makelaars hebben een zoekopdracht in de regio, hoe kan het in hemelsnaam dat ik dan net te laat ben? Een half jaar geleden haalden we overal onze neus voor op want telkens dachten we dat we beter konden vinden maar we zijn er wel achter dat het perfecte huis op de perfecte ligging niet bestaat. Dus nu zijn we ietsjes minder kieskeurig zeg maar....maar toch nog telkens te laat. Geduld is het woord wat ik vandaag weer hoorde en ik weet het, met een huis moet je geduld hebben. Maar ik wil wijds wonen, een wijds uitzicht over weilanden en bossen. Ik wil geen droomhuis als het omsloten is door een tuin met allemaal hoge bomen of een muur of weet ik wat, dan voel ik me nl net zo opgesloten als hier in de binnenstad. In dit huis maakt het nl niet uit uit welk raam ik kijk, overal zie ik muren/gebouwen. Gek word ik ervan, het voelt als een gevangenis. Ik woon al bijna 20 jaar vrij met wijds uitzicht dus stop me niet in een omsloten iets, ik word er niet goed van. Ik ben geen natuurmens dacht ik altijd maar wonen in de natuur en alleen maar natuur zien geeft rust in mijn hoofd en dat heb ik nodig.

Auto's, lawaai, brommertjes, mensen, schreeuwen, herrie geeft onrust en mijn hoofd is al vol genoeg dus ik heb rust nodig in mijn omgeving. Net als een opgeruimd huis me rust geeft in mijn hoofd, tegen rotzooi kan ik ook niet. Hoe opgeruimder mijn huis hoe beter ik functioneer.
Bovenstaand huis is overigens niet het huis wat we gaan bezichtigen dat hou ik nog even geheim.



De beste mime speler van de wereld is overleden....










Ik heb zojuist mijn dochter uitgezwaaid want ze gaat op schoolkamp. De eerste keer voor haar dat ze zoiets gaat ondernemen en ook de eerste keer dat ze op de fiets gaat naar Putten. Dat alleen is al survivallen want Kyla op de weg is een risico, gelukkig fietst ze naast Willem en zal ze dus wel heelhuids aankomen. Kyla denkt nl dat auto's altijd stoppen als zij besluit over te steken...tot nu toe is dat ook gebeurt gelukkig maar je krijgt haar maar niet aan haar verstand gepeutert dat dat niet altijd het geval is want telkens zegt ze: "Zie je, hij stopt toch".... als ze weer eens onverwachts oversteekt zonder te kijken. 3 dagen op kamp, 2 nachten weg, wat zal ze moe zijn woensdag en wat was ze hyper vanaf zaterdag....Ik vind het best wennen maar ook wel weer zalig even wat minder drukte in huis en vind dat het volgend jaar een week moet duren of 2.


Ze had klaargelegd wat ze mee wilde nemen: tennisrackets, stapel boeken, scrabble, nog een stapeltje andere spelletjes, kaarten, knutselspullen, doeboeken, kookboeken, make-up, nog allerlei tierelantijnen....dat alleen was al een koffer vol dus we hebben alles op 2 dingen na terug gelegd.....na enige protesten van haar kant. Ik ben benieuwd hoe het gaat, hoe leuk ze het gaan hebben, hoeveel er gegiecheld word 's avonds, lekker kletsen, lachen met je vriendinnen. Schoolkamp is weet ik nog van vroeger supergezellig en altijd te kort maar ook zeeeeer vermoeiend! Schat een leuke tijd en geniet ervan!

Woning


Bij toeval zijn we vandaag iets tegen het lijf gelopen en meteen verliefd geworden. Een pracht van een huis echt een plaatje! Nu nog wachten tot maandag om contact te kunnen opnemen met de makelaar. We dromen al de hele dag terwijl we het van binnen geeneens gezien hebben...we zien onszelf al helemaal wonen daar.
Het is prachtig, afgelegen en vooral zeer rustig gelegen, weilanden en bossen helemaal rondom!
Droom, droom, droom, kan niet wachten tot het maandag is.....Ik ga geen foto plaatsen, we willen het geheim houden en hopen dat het wat is.....maar barst van de energie en ben er helemaal hyper van........zou het dit dan zijn??? Waarom werken makelaars niet op zondag??? I'm singing in the rain....just singing in the rain.....what a glorious day....I'm happy again....lala la la la ......( oh eh het regent niet hoor maar dit liedje zing ik altijd als ik happy ben).

TOPDAG

Alleen erover dromen maakt al gelukkig!

Gestolen




G zijn fiets is gestolen in de nacht van vrijdag op zaterdag, gewoon onder het overdekt terras vandaan gejat! Rotjoch mag hopen dat je wat ergs overkomt.

Wie deze fiets in herenmodel ziet met 2 zwarte tassen achterop en een zwart draagrek voorop mag me bellen en krijgt een beloning.
Gelukkig zijn we verzekerd en krijgen we een nieuwe van de verzekering maar het is toch hondsbrutaal om gewoon de poort binnen te lopen en een fiets mee te nemen vanonder een terras......

Gemaakt




Voor 25 euro heeft ie mijn laptop voorlopig opgelapt...nu maar echt even een externe harddisk kopen en alles weer backuppen.....ik heb mijn kindje weer terug. Sinterklaas maar eens lief aankijken voor een nieuwe....zo'n mooie met een fel kleurtje.

Gatverdarrie


Mijn laptop heeft het loodje gelegd, tenminste het beeldscherm van de laptop en tja dat heb je toch nodig anders zie je niet wat je doet, duh! Dat ik er van baal moge duidelijk zijn en flink ook want volgens de computermeneer is de kans zeer gering dat dit nog gemaakt kan worden. Het ergste is niet dat je weer bakken geld kwijt bent maar je bent ook gewoon een dag of 3 je laptop kwijt. Ik heb begrepen dat je nu automatisch Windows Vista krijgt wat inhoud dat je meteen ook nieuwe Office software nodig hebt want het is niet 'compatible' zoals hij zo mooi vertelde.
Ik was al lichtelijk in paniek en op de rand van overspannen want tuurlijk maak ik een back up en heb ik een externe schijf maar die is al maanden vol (en ik denk al maanden dat ik een nieuwe moet kopen) en de laatste tijd heb ik geen back up gemaakt en dus dacht ik in eerste instantie dat alles weg was........PANIEK!!!!!! Foto's, administratie, adressenbestand alles staat erop, mijn hele "leven" staat op die laptop.
Gelukkig was het "alleen" het beeldscherm, pffff, dat was dan weer een geluk bij een ongeluk.
Ik ben me er van bewust dat mijn mobieltje en mijn laptop bij me horen en ik niet zonder kan.
Nu mijn laptop weg is voelt het dan ook als een soort van amputatie, errruuuggg.

Vanmiddag hoor ik wat de schade is of hij het nog kan repareren of dat ik een mega uitgave moet gaan doen. Tot die tijd duimen dat het nog kan en dan meteen maar een nieuwe externe harddisk kopen zodat ik weer back ups kan maken en mezelf geen hartstilstand bezorg als ie het niet doet.




Dilemma: de bouwgrond waar we naar zijn wezen kijken is goed, je mag er een huis opzetten van onbeperkte grootte, dat is al heel wat want op de meeste bouwgronden is het beperkt tot 600 m3: te klein voor ons. Dus waarom niet doen dan? Ja we zijn nog aan het wikken en wegen en de weegschaal neigt naar ja maaaaaar.... Mijn droomhuis schijnt te bestaan, meerdere zelfs, het ene ligt in Epe, het andere in Putten. Dat is dus het Dilemma.......Epe wordt het niet, is te ver, maar blijft er over Putten of bouwen... Putten word me door zowat iedereen afgeraden en is natuurlijk best ver van Harderwijk voor de school. Gek word ik er van, droom er 's nachts al van. Of toch wachten tot we in Ermelo wat vinden? De koninginnebuurt in Emelo is onze favoriet. Wat als je wacht en er over een jaar nog niets vrij komt in Ermelo? Dan is natuurlijk ook de grond verkocht en dat huis ook.....wat is wijsheid? Had ik maar een glazen bol zodat ik even kon vragen welke huizen het komende jaar in de verkoop komen. Denk dat we maar een bod gaan doen op de grond en mijn eigen Villa Kakelbont weer ga bouwen of toch maar niet? Nog maar een rondje rijden door de Wilhelminalaan, Emmalaan, Prinsesselaan.......

Wipneus



Ik heb een wipneus schijnt….ja schijnt want zelf zie je dat niet. Wanneer zie je jezelf nou van de zijkant? Nooit dus… of ze moeten eens toevallig een foto van je gemaakt hebben van de zijkant dan schrik je je kapot en denk je: Hè ben ik dat? Is dat mijn neus?
Bizar om dat te zien. Toen ik een jaar of 18 was heeft mijn vader meerdere malen geprobeerd me over te halen om mijn neus recht te laten zetten, ik schijtluis als ik ben voor alles wat met narcose en spuiten te maken heeft durfde dat niet en vond mijn neus niet zo storend dat ik dat er nou voor over had. Ik zag de chirurg al bezig met een hamer mijn puntje eraf kappen, stel dat hij uitschuift? Wat als een andere neus niet bij je gezicht past? Moet er niet aan denken.
Mijn kinderen keken naar Starmaker jaren geleden met Sita en toen was het eerste wat ze zeiden: Hé kijk mama die heeft dezelfde neus als jou! Dan zie je eigenlijk pas hoe je neus is, als je het bij een ander ziet. En ach ik vind Sita best schattig met dat kleine wipneusje.
Nee, nooit heb ik er wat aan laten doen omdat ik er geen problemen mee had met mijn neus en nog niet eigenlijk, dus ik denk dat ik gewoon heel oud ga worden met een wipneus. Hmm hoe is dat, een oma met wipneus? Heb ik eigenlijk nog nooit gezien. 70 jaar met een wipneus kan dat wel?? MMMMmmmmm??? Moet ik er dan toch maar iets aan laten doen?

Les 1


Voor mensen die nauwelijks rond kunnen komen:


1) Ga niet naar AH maar naar Dirk of Aldi , bespaar je bakken met geld

2) Kleding kan je ook kopen bij H&M of ZARA of C&A, hoeft niet persé een merk in te zitten

3) Haren kan je ook thuis verven hoeft niet persé bij de kapper

4) Niet de hele dag bellen of smsen , scheelt weer in telefoon rekening


Binnenkort les 2, wordt vervolgd. Keep in touch.

Liegen


Jeeminee vanochtend hebben we weer eens kunnen meemaken dat mensen kunnen liegen met een stalen gezicht. Jammer is dat toch, dat er mensen zijn die zo goed kunnen liegen. Ze liegen nog als ze fluiten zegt mijn vader daarover en gelijk heeft ie. Meer dan vervelend is het.... maar goed, men zegt ook: 'Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel'.... dus daar hopen we dan maar op. Ik ben er van overtuigd dat alles ooit eens uitkomt en als dat niet zo mocht zijn je wel gestraft wordt voor je daden/leugens.

Jammer wel dat men het niet kan zien als iemand liegt dan zouden mensen het wel uit hun hoofd laten en dan hoef je je niet te verdedigen tegen onwaarheden want dan zou men zien of je wel of niet liegt. Liegen is slecht leer ik mijn kinderen en ik zeg hun altijd dat wat ze ook gedaan hebben ze de waarheid moeten vertellen dan ben ik niet zo boos als dat ze liegen. De waarheid wordt beloond, liegen niet leer ik ze en herhaal het steeds maar weer en hopelijk worden het later eerlijke mensen waar je op kan bouwen die, ook al is het niet altijd leuk, wel gewoon de waarheid spreken. Het is zo oneerlijk en zo frustrerend nl dat je je moet verdedigen tegen leugens!

Mensen die dat doen vinden het nl ook geen probleem om andere dingen te doen die niet kunnen, de normen en waarden hebben ze al heel lang geleden verloren of misschien wel nooit gehad. Als sommige toch eens werkelijk wisten hoe iemand was zouden ze heel snel de benen nemen en terug vluchten naar het warme nest wat ze eens hadden...

Handen











Maddy


Ouders van Maddy zijn verdacht en DNA is gevonden in kofferbak van de auto die ze 3 weken na de verdwijning van Maddy hebben gehuurd. Ik kan dit niet geloven, wil dit niet geloven. Hoe kan je zo’n mediacircus veroorzaken en zelfs bij de paus op bezoek gaan als je je eigen kind vermoord hebt? Als het echt zo is dan zijn het topacteurs. Is het waar dat een echtpaar om zelf rustig te kunnen gaan eten een kind een slaapmiddel toedienen? Dan ben je toch al niet normaal? Wie doet nou zoiets?

Ik ben benieuwd wat er nog gaat komen. Heb zo te doen met die kleine Maddy met haar grote reeën ogen. Jee, wat een raar verhaal vanaf het begin eigenlijk al. Want als ze een kind meenemen uit een appartement waarom lieten ze die andere 2 dan liggen? Al die maanden heb ik al medelijden met die ouders en volg het verhaal en hun zoektocht, ik hoop echt dat ze er niets mee te maken hebben.

Laren


Ik lees net een bericht in de krant dat Laren in shock is. Ik denk, nou.. even lezen waarom ze allemaal zo van slag zijn dan... Men is van slag in Laren omdat er een Hema komt. (Moet niet gekker worden toch?) Een sjofel volkswarenhuis noemt men het. De journalist schrijft:


Met ongeloof en afgrijzen werd het nieuws ontvangen in Laren: „Echt? Hema?” Tot deze week was alleen het bericht dat Wassenaar een bordeel kreeg een grotere dijenkletser, en dat is alweer lichtjaren geleden. Laren krijgt een Hema. Een Hemae, zeg maar. Laren is de risee van ’t Gooi, en Laren is laaiend: „Daarvoor zijn we niet Nieuw Rijk geworden!”

Een sjofel volkswarenhuis tussen de poepsjieke boetiekjes. Kliedertompoezen bij de high tea, vette worst onder klassieke luifels. Onbestaanbaar. Binnen de fine fleur van de Gooise matras zijn zelfs oude tuinkleren doordrenkt van deftigheid. Loert de luxe vanachter grote zwarte zonnebrillen. Voor de prijs van een hele koe heb je één paar bruinleren laarzen. Om vier P’s draait het hier: pegels, pecunia, poen en pingping.
En nummer 5: prijzig. Het mag hier wat kosten. Herstel, het móet.
Voor die katoenen onderbroeken die zo fijn tot onder de oksel reiken, gaat heel Laren natuurlijk al jaren naar het Eenheidsprijzen Magazijn. Ergens in Groningen of Zeeland of zo. Geen denken aan hun eigen dorp! Stel je voor, als hunk van het dorp, de ideale schoonzoon, zet je je kronen in een warme worst en Linda de Mol flaneert langs. Net nu ze weer vrijgezel is! ’t Nieuws is als een bom ingeslagen. Niemand lacht meer in Laren.

Met een verbeten trek om de mond shoppen de Gooische vrouwtjes dapper voort. Allemaal in het bezit van De Blik: in één oogopslag keuren ze potentiële rivalen van kruin tot teen. Ik durf niet eens te hopen op een zesminnetje. Het smalende oordeel is af te lezen. Te min. Mijn regenjack, hè. Ouwetje, echt Hema.
Mierzoet groet een onderneemster, over haar leesbrilletje gluurt De Blik. Weer niet door de ballotage. Haar boodschap is eenduidig: „Kijkt u maar rond, hoor. Ik heb alleen rustieke tinten. ’t Moet wel bij een interieur passen, mijn klanten hebben allemaal zulke mooie spulletjes.” Nog wel, nog wel! De teloorgang van Laren is onomkeerbaar. De gevestigde orde moet er alleen nog even aan wennen. Een Roderickje stapt van de achterbank van een Saab en kwat een fikse klodder op de klinkers. Zijn papa hapt naar woorden: „Hé! Wat is dat voor unne… Unne…”

Een driftige mama sleurt een ventje van een jaar of zes een schoenenzaak in. Snerpt tegen hem: „Een meisje van vijf jaar dat er uitziet als een femme fatale! Bah!” Zou het kleine kakkertje weten wat een famfataal is? In zijn hangende schoudertjes schuilt iets schuldbewusts. Fout vriendinnetje? Armoedzaaistertje uit een twee-onder-één-kap? De vijfjesmentaliteit heeft z’n intrede gedaan in Laren. Mama kan erop wachten dat hij later thuiskomt met zo’n goedkope del. Opgeduikeld tussen de merkloze sokken, in de Hema. Offe… tegen die tijd is dat natuurlijk een El Hema!
In Laren wil ik in ieder geval niet wonen! Wat een poeha.

Happy


Oh heerlijk het weekend is in zicht. We hebben een heerlijk weekend met zijn tweetjes voor de boeg.

Mijn ex komt de kinderen halen dus voor een keer zitten we niet in de vrijdagmiddag files en kunnen we al gewoon meteen om 15.15 uur aan ons weekend beginnen. Hij komt lekker vroeg zodat hij met ons de kids van school kan halen en misschien nog even kennis kan maken met de leraren van de kids. Guido en ik gaan dit weekend zalig relaxen en met elkaar leuke dingen doen dus het wordt een leuk weekend.........ik heb er zin in. Nog een 2-tal huizen bezichtigen, ook altijd leuk en de rest doen waar je zin in hebt, sporten, filmpje en genieten van elkaar. Het kan niet lang genoeg duren!!!

Bedden en bouwgrond


Donderdag, ben net klaar met mijn wekelijkse klus: alle bedden verschonen.
Bedden verschonen van 9 mensen is een heel karwei , alleen het opnieuw opmaken van 7 bedden (5 eenpersoons en 2 tweepersoons) ben je even mee bezig.
Probeer maar eens een stapelbed op te maken zonder je hoofd of rug te stoten om nog maar te zwijgen van het gevaarlijk op een klein laddertje staan om het bovenste bed te bereiken. Het is een crime , zo’n bed ziet er leuk uit maar dat is dan ook het enige.
Is sowieso een noodoplossing, net als dit huis, alleen duurt die noodoplossing een beetje lang.
Volgende week hebben we een afspraak voor bouwgrond, als dat wat wordt kan ik heerlijk mijn eigen huisje weer laten ontwerpen waar 9 bedden in passen en dat stapelbed komt dan op marktplaats te staan. Lijkt me heerlijk om weer te gaan bouwen want het huis wat ik zoek bestaat niet, niet hier in de omgeving tenminste. Dan kunnen de slaapkamers van de kinderen uit Weert weer lekker mee en hebben ze hun eigen spullen weer. Ik zie het al helemaal voor me , nu maar hopen dat het ook wat is die grond.

Foutjes


Sommige mensen maken zich druk om mijn spellingfouten. Ik snap dad nied wand heb nied de indruk dadt ik zoveel fouten maakt. Maar hed hout de gemoederen nogal besig. Nou laat ik even voorop stellen dat ik gewoon een blog maak waar ik gezellig op kan kletsen, ik pretendeer niet een schrijfster te zijn nog een leraar Nederlands.

Dat er wat fouten in staan kan me eigenlijk geen bal schelen want het gaat om het verhaal en als je het niet snapt omdat er een d of een t verkeerd staat jammer dan en als het je stoort waarom lees je mijn blog dan überhaupt???

Ik ben blij voor degene dat die zo goed in Nederlands is en wees er maar trots op want het is waarschijnlijk het enige waar je goed in bent, gezien je carriere, is al heel wat hoor dat je ergens goed in bent, 3 hoeraatjes voor jou! HOERA HOERA HOERA
Hoop dat het duidelijk is; Ilse maakt wel eens een fout in Nederlands en d en t is een probleem voor Ilse, foei foei foei. Maar ik ga lekker door med mein bloch en doe et hiel graaaaag……met fouten en al. DOEJ

O ja Ilse spreekt wel 5 talen vloeiend.

Gebroken hart


Mijn zoon heeft verdriet. Het brak mijn hart hem zo te moeten zien. Zijn vriendinnetje heeft het uitgemaakt. Hij snapt er helemaal niets van . Mijn moederinstinct komt boven en draait overuren en het liefst zou ik haar eens goed te waarheid vertellen. Zo’n lieve jongen vindt ze nooit meer, lekker puh voor haar. Maar goed daar help ik hem niet mee. Ik kan hem alleen maar troosten, met hem praten en proberen hem te steunen want je moet zoiets wel serieus nemen vind ik, ook al is het nog maar kalverliefde, het verdriet is echt! Lieve schat van me, dit gaat over en er zullen anderen… nieuwe liefdes komen en opnieuw weer verdriet en pijn maar er is 1 vrouw op aarde die je nooit laat vallen en er altijd voor je zal zijn en dat ben ik. Ik hou van je omdat je zo lief en puur bent en zo eerlijk in je gevoelens en oprecht. Een betere jongen had ik me niet kunnen wensen. Hou van je!

Koffie verslaving


Ik had een paar jaar geleden een koffie verslaving, kon geen dag zonder koffie en wel 6 koppen per dag. Met veel pijn en moeite ben ik daar van af gaan kicken , een week lang hoofdpijn en de hele dag alleen maar aan koffie denken, brrrrr. Fijn, jaren geen koffie gedronken en een paar maandjes geleden weer eens een cappuccino gedronken. Het begon met 1 per week en nu zit ik al weer aan zo'n 6 koppen per dag. Vandaag ga ik afkicken, geen koffie meer, afgelopen uit, moet er echt gewoon vanaf, is niet goed nl zoveel koffie, back to tea.......... Kijk als ik nou 1 kopje per dag zou drinken kan het nog wel maar geen 6 per dag. Helaas werkt het bij mij zo niet het is dan de drang van veel koffie dus kan ik beter afkicken dan mis je het nl ook niet, wat wel het geval is als ik er 1 drink. Op dit moment denk ik alleen maar aan koffie vanaf dat ik uit mijn bed stapte.

Over een week gaat het beter hoop ik....ga maar even een heerlijk kopje kruidenthee zetten.

Verzamelen


Er zijn mensen die verzamelen postzegels of munten of kikkers (beeldjes) of alles van olifanten of weet ik wat al meer. Ik verzamel ook wel dingen maar dan anders. Ik verzamel bv theekopjes maar alleen grote en alleen die ik mooi vind. Theepotten doe ik ook aan maar daar weer hetzelfde: alleen die ik mooi vind. Dus voordat iedereen nu komt aanrennen met theekopjes en potten...niet doen want ik wil alleen maar dat wat ik mooi vind. Is dat dan wel verzamelen???

Dat vroeg ik me af want als je verzamelt pak je dan niet alles van datgene wat je verzamelt?

Ik denk dat een ieder het doet hoe hij wil en eigenlijk is het alleen maar goed dat ik het zo doe want de verzameling blijft zo binnen de perken en de kast puilt niet uit van de theekopjes...


Hockey




Onze meiden gingen vandaag voor het eerst hockeyen!
Gisteren na school gingen we "snel even" stick, tas, scheenbeschermers, schoenen, bitjes en een blitse outfit kopen. Bitje, tas, stick en scheenbeschermers in het roze, ja... het blijven meisjes tenslotte. Helaas voor de dames hadden ze geen roze schoenen dus ze moesten het doen met de kleuren die er waren in hun maat. Na 2 uur stonden we zwetend buiten en hadden we dan eindelijk alles bij elkaar.
Half 8 stonden ze naast hun bed , snel omkleden en naar Els om te laten zien hoe hip en sportief ze er uit zagen.
Helemaal blij en opgewonden fietsten we naar het hockeyveld vanochtend en gingen de dames hun eerste hockeyuurtje ervaren. Geweldig vonden ze het!
En de hockeyclub mag blij zijn want we hebben 2 natuurtalentjes ingeschreven!! ;) grapje


Must haves


Ik hoor net van mijn modevriendjes dat er een paar dingen zijn die je moet hebben deze winter:


Lakleren oversized handtas
Veel armbanden
Enkellaarsjes
Breisels
Tailleriem
Kleuren: paars, zwart, grijs, groentinten, petrolblauw,bruin-, rood-, oranje- en okertinten.
Nepbont
Leer
Tom Ford zonnebril
Lange handschoenen
Rechte pijp, wijde pijp en smalle pijp alles kan deze winter.

Shop ze!!!

Ongegeneerd


Sommige mensen zijn ongegeneerd, die zijn voor de duvel niet bang of te dom om zich te realiseren dat dat wat ze doen niet kan. Die hebben geen "savoir vivre" zeggen de Fransen. Letterlijk vertaald weten te leven maar meer word bedoeld dat je normen en waarden hebt en een etiquette. Nou er zijn mensen die hebben dat niet of hebben er lak aan. Maakt ze niet uit, zij zijn de baas en de koning van het heelal (denken ze) dus doen ze lekker wat ze willen en als anderen er last van hebben of wat dan ook , zal hun een zorg zijn, jammer voor jou dan.

Het is zum kotsen en je kan ze wel in elkaar gaan meppen of uitschelden maar dan zet je jezelf op hun niveau en zo diep wil niemand zinken toch?
Dus moet je zelf maar gewoon denken: ach, die sneue, die weet niet beter, is een patient, laat maar .... anders word je gek.
Dus dat is wat ik doe ik denk: laat maar, no brains, zielig geval, heeft hulp nodig.
Maar zielig geval, mocht je dit lezen dan kan je altijd nog dit boek bestellen en misschien leer je ervan???? (wel eerst cursusje Frans doen dan he? Of vraag ik nu weer te veel van je?)

Snelweg


Toen we van Frankrijk terug kwamen op de route du Soleil in Frankrijk kwam ik aanraking met een idioot, een wegpiraat, een sneulap, een onverantwoordelijk gefrustreerd mannetje.
Ik reed zo’n 130 km per uur toen ik plots werd afgesneden door meneer de Idioot. Ik had op dat moment 2 kinderen in de auto dus dan ben je extra voorzichtig. Opeens gaat ie weer langs me rijden snijdt me weer af en gaat voor me rijden om keihard op de rem te trappen. Dit 'grapje' herhaalde zich nog een paar keer met andere weggebruikers om vervolgens weer voor mij te komen rijden. Guido reed achter me en in eerste instantie had hij het niet direct in de gaten maar na de 2e keer ging hij me inhalen en achter de Idioot aan. Ik zat strak gespannen in de auto en volgde hem. Toen de Idioot zag dat Guido bij mij hoorde en hem duidelijk maakte dat ie dat met hem eens moest doen droop hij als een geslagen hond af en bleef en half uur lang op veilige afstand. Wat is het toch heerlijk om een lange brede man te hebben, je voelt je veilig en beschermd en geen Idioot die nog met je durft te sollen. ;)

BOOS


AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRGGGGGGGGGGGGHHHHHHHH
WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
%^&#*)#_)@+)#((@@_)$!@@$!$@!$I_+_+Lrkodhy&t@!#^&

zo ik moest me even uitkuren, is bij deze gebeurd!!!!



Nadat men ons jarenlang gek maakte met allerlei cijfers en waarschuwingen over hoe slecht de zon en zonnebank wel niet voor ons zijn is men nu ineens tot de ontdekking gekomen dat er meer mensen met huidkanker zijn door te weinig zon dan door te veel. En dus moet men nu juist weer die zonnebank op. Dus nieuwe regels voor de zonnecentra’s , minder sterke lampen en langere tijden zodat iedereen weer naar de zonnebank gaat want het is gezond.
Het schijnt dat men minder kans heeft op huidkanker, baarmoederhalskanker, non hodgkin etc. Men gaat zelfs met het CZ rond de tafel om de sessies te vergoeden…. Ik snap er echt niets meer van. De ene keer zegt men dit en de andere keer dat. Nu iedereen weer naar een ‘gezonde’ teint ipv wit. Vond ik toch al veel mooier, alleen niet meer naar het Hans van Willigenburg bruin aub.

Samenwonen




Mijn vriendin heeft al maanden een nieuwe liefde en het gaat heel erg goed, nog nooit heeft ze een man gehad die zo zorgzaam en lief is dus het is wel weer even wennen voor haar. De kinderen kunnen het ook goed vinden met elkaar dus daar ook geen probleem. Nu willen ze gaan samenwonen en dat is/was eigenlijk het probleem, zij huurt een huis en wil daar weg en hij heeft een huis en wil dat zij er bij intrekt. Nou wat zeur je dan zou je zeggen? Het huis heeft hij met zijn vorige vrouw gekocht. Dus zegt zij, is het HUN huis. En daar heeft ze, vind ik, gelijk in. Ik zou ook niet in "haar" huis willen wonen. Daarbij blijft het voor de dochter ook het huis van papa en mama en voor de vrienden , familie en mensen in het dorp ook. Daar moet heel wat tijd overheen gaan wil men daar anders tegen aan gaan kijken als men dat al gaat doen. En het is het huis wat hij ooit met haar heeft gekocht , met haar in wilde gaan wonen, met haar heeft verbouwd tot hun woning. Hoe je het dan ook went of keert het word nooit het huis van hun tweetjes. Hij ziet het niet zo maar dat is mannen eigen denk ik. Vrouwen zijn daar toch emotioneler in. Maar na veel gepraat zijn ze het er over eens dat... wil je een nieuwe start maken je die ook helemaal moet maken met zijn tweetjes en gaan ze zijn huis verkopen en op zoek naar hun huis, een huis wat ze samen gaan uitzoeken, verbouwen etc tot hun liefdesnestje van beide.


Veel geluk samen!!


Vanochtend was de eerste schooldag....even wennen, niet alleen voor de kids maar ook voor hun moeder. Ontbijten, tassen maken doet mijn lover gelukkig dus ik hoef in feite alleen maar te zorgen dat ze in de kleren komen, tanden poetsen en haren kammen. Het ontbijt verliep stroef want Nyah begrijpt niet waarom we boterhammen eten als je toch al 3 weken cake als ontbijt hebt gehad bij papa, die Fransen.... Dan de fiets op en naar school. Yoni was zo weg die ging Justin halen en die zien we niet meer op school want die zit op de dislocatie. Met Nyah mee naar boven, dat is op zich al nieuw; naar boven want tot nu toe zat iedereen beneden, nieuwe juf, nieuwe kindertjes, nieuwe klas, nieuwe plek en een bureau, heel wat anders dan in een kringetje zitten. Ik moest er ook even aan wennen, zo vroeg weer zo druk zijn en zoveel mensen. Ik heb wel gezien dat de meisjes sterk in de minderheid zijn bij juf Suzanne. Even bij Kyla kijken die al haar vriendinnen al weer gevonden had en lekker zat te kletsen bij Willem in de klas, dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken dat komt wel goed. Terug naar boven naar Nyah, leuk om iedereen weer te zien na 6 weken, Nyah vind het spannend want vraagt of ik niet kan blijven en waarom ben je geen juf? Tja waarom niet??? Opeens realiseer ik me dat mijn kleintje geen kleuter meer is en gaat leren lezen en schrijven, slik, ze wordt groot. Afscheid nemen, leuke dag allemaal en tot vanmiddag! Ik kom thuis lees mijn krantje maar het voelt toch anders dan opstaan en op je gemakkie de dag beginnen........gatver de vakantie is weer voorbij. Even wennen maar over een paar dagen weten we weer niet beter. Ik ga ook maar eens beginnen!

Nederland


Toen ik 20 was ging ik in Parijs wonen, eerst voor een jaartje om de Franse taal te leren aan de Sorbonne maar na een jaar had ik geen zin om terug naar Nederland te gaan want je doet er een jaar over om een beetje te wennen in een wereldstad, mensen te leren kennen en je adresjes te hebben. Ik bleef dus en ik bleef 12 jaar, 31/2 jaar in Parijs daarna in Lyon 4 jaar om uiteindelijk nog lager te gaan naar Grau d'Agde. Elke Fransman vertelde ik hoe veel beter Nederland was als het om sociale voorzieningen ging of TOLERANTIE. Ik was constant aan het opscheppen over de homo's hoe geweldig die het hadden in NL. Dat er geen sprake was van racisme zoals in Frankrijk tov buitenlanders. Ik vond NL echt een geweldig tolerant land. Verder vond ik de Nederlanders niet alleen tolerant maar ook open, niet hypocriet, gezellig en eerlijk. Men kon hier nog goedkoop winkelen in vergelijking met Frankrijk. Was er een waterramp stond iedereen voor elkaar klaar en voelde we ons eensgezind.
Nu ik weer een aantal jaartjes in NL woon is mijn mening dat er van dat NL zoals ik het toen kende niet veel meer over is.

Nederlanders zijn alles behalve tolerant, homo's worden in elkaar geslagen en men wordt steeds racistischer, open is men allang niet meer omdat het niet meer kan want dan kan je een kogel krijgen, hypocriet dus, eerlijkheid kan niet meer en dus is het steeds minder gezellig. Tel daarbij op het mega File probleem.
BTW gaat omhoog dus het wordt alleen maar duurder. Verdien je goed in NL wordt dat genadeloos afgestrafd als het aan het nieuwe kabinet ligt want dan wordt je pensioenpremie nog maar beperkt aftrekbaar, heb je een groot huis wat boven een miljoen ligt dan wordt je voor tienduizenden euro's meer aangeslagen. Deze regering wil elke bovenmodaler op bijstandniveau krijgen. Je mag geen geld verdienen in Nederland.

Ik vind Nederland een stuk minder leuk dan 15 jaar geleden.
Ik wil terug naar het Nederland waar ik zo trots op was! Trots ben ik allang niet meer.

Nog 1 dag


Nog 1 dag en dan zijn mijn kinderen weer thuis waar ik blij mee ben maar dan beginnen ook de scholen weer, werk etc.... Ik hoor veel dat men er blij mee is dat het 'gewone' leven weer begint. Nou ik niet. Ik vond het zalig deze 6 weken. Niets moet, je kan lekker doen wat je wil, geen wekkers, geen sportclubs....niets. Daarbij hebben we 6 weken zon gehad.

Nu moeten we weer elke ochtend naar school, eten koken, sportclubs, huiswerk, afspraken, de herfst en winter komen er weer aan.... Ik heb er geen zin in. Nog 1 dag..........